Ben de öyle anladım.Anlaşılan TEFlilerden de başvuru alıp hepsini bir seferde değiştirecekler.
Ben de öyle anladım.Anlaşılan TEFlilerden de başvuru alıp hepsini bir seferde değiştirecekler.
Mebbis kişisel bilgilerde atama alanında herkeste bt yazıyor. Ortaokulda müdür mebbis ve kontenjan meb te norm fazlası görünüyoruz ve yeni branşta norm açığı var. Onu kastettim.Hayır hocam öyle değil. Çizelgede dersin adı ders saati norm yazıyor. Öğretmenden bağımsız.
yapay zeka ve robotik kodlama derslerinin ciddi bir şekilde dedikodusu yapılıyor.O şekilde çözecekler güya ama ortaokulda ders saatleri de azaltılıyor yavaş yavaş ve yine aynı sorun devam edecek. Tef okuyan birisinin elinde aslında kanuni yolları kullanarak zorlama ile hakkını almak gibi düşünüyorum ben bu durumu.
Tef okudum neden böteye geçeyim sorusuna geçmezsen norm fazlası yaparız yani zorla değil mecburi diyor durum.
Çok garip uygulamalar yapılıyor.
bize derken siz kimsiniz?Aynı mesaj bize de geldi.
Kamu haber sitelerinde başladı ne hikmetseyapay zeka ve robotik kodlama derslerinin ciddi bir şekilde dedikodusu yapılıyor.![]()
doğru böte mezunuyum okulda bt normu düşmüş norm fazlası oldum dün itibari ile. böt normu açılmış orda ihtiyaç 1 gözüküyor. beni böt alanına kaydırmazlarsa okula bir bilişim öğretmeni daha gelecek bu şekilde. yapılmak istenen nedir amaç ne anlamış değilim. ayrıca tefli değilim ama insanlara haydi size hak buyrun böteye geçin demek de mantıklı bir çözüm değil, meslek liselerine atanabilirken şuanda norm fazlası olmamak için bu arkadaşlarımızdan böteye geçen elbet olacaktır e zaten dersler bir bir kaldırılıyor. tüm türkiye böteli olup olmayan ders ile bizi napcaklar doğrusu hayretle bekliyorum.Şimdi benim kafamı kurcalayan şu var. Derslerin kodlarını Bilişim Teknolojileri ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri diye ayırdılar değil mi? Ama gördüğüm ve duyduğum kadarıyla herkesin mebbiste Bakanlık Atama Alanı :Bilişim Teknolojileri Yazıyor. E bu durumda böte olan arkadaşlar da sistemde norm fazlası görünmeyecek mi?
Çünkü ortaokul ve liselerde dersler Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri öğretmenliği olarak güncellendi.
Ben mi yanlış değerlendiriyorum acaba?
Ortada bir mesaj var lakin nerden gelmiş dayanagi nedir bilen var mi!
Ben süreç başladığından beri ortaokul ve genel lisede de bu durumun olacağını söylüyorum ama ikna edemedim çoğu kişiyi. Olacaksa önce mebbiste herkesin alanı ve ders kodu değişecek sonra okullar ona göre açılacaktı ama şimdi tüm ülke norm fazlası oldu sanırım. Hayırlısı. Yaşadığım şehirde 25 adet norm fazlası ve bir tek okul vardı açık olan. Şimdi bu 25 kişi muhtemelen kaldığı yerden devam edecek diye düşünüyorum.doğru böte mezunuyum okulda bt normu düşmüş norm fazlası oldum dün itibari ile. böt normu açılmış orda ihtiyaç 1 gözüküyor. beni böt alanına kaydırmazlarsa okula bir bilişim öğretmeni daha gelecek bu şekilde. yapılmak istenen nedir amaç ne anlamış değilim. ayrıca tefli değilim ama insanlara haydi size hak buyrun böteye geçin demek de mantıklı bir çözüm değil, meslek liselerine atanabilirken şuanda norm fazlası olmamak için bu arkadaşlarımızdan böteye geçen elbet olacaktır e zaten dersler bir bir kaldırılıyor. tüm türkiye böteli olup olmayan ders ile bizi napcaklar doğrusu hayretle bekliyorum.
ben zaten böteliyim bana göre hava hoş ama tefli arkadaşlardan isteği ile böteye geçen olursa önümüzdeki yıllarda meslek liselerine gitme hakkını kaybedecekse eğer onlar adına üzülürüm . büyük bir oran böteli olacaktır. yabancı dil proje sınıfları ile zaten ortaokulda az olan ders giderek yok oluyor. sorun böte tefden ziyade ders olmayışıHocam tüm Türkiye böteye geçmiyor dediğiniz gibi. Sizin okulunuzada kimse geçmiyor. Tef mezunlarına geçiş hakkı verilirsede merak etmeyin yeni bir yere geçmiyor. 20 yıldır zaten çalıştığı okulda kalmaya devam ediyor. Bu kadar. Sizide sistem otomatik böteye geçirecek. Olay bu.
katılıyorum herkesin alan değişikliğini önce yapıp sonra okullarda norm açılsaydı bu kadar karmaşaya gerek kalmazdıBen süreç başladığından beri ortaokul ve genel lisede de bu durumun olacağını söylüyorum ama ikna edemedim çoğu kişiyi. Olacaksa önce mebbiste herkesin alanı ve ders kodu değişecek sonra okullar ona göre açılacaktı ama şimdi tüm ülke norm fazlası oldu sanırım. Hayırlısı. Yaşadığım şehirde 25 adet norm fazlası ve bir tek okul vardı açık olan. Şimdi bu 25 kişi muhtemelen kaldığı yerden devam edecek diye düşünüyorum.
Şahsen böte'ye geçmem. Küçümseme vs olarak algılamayın. Özlük hakkımı kaybetmek istemem. Zaten ortaokuldaki arkadaşlarım da norm fazlası. Geçen ortaokulda olan arkadaşım aradı. Böte mezunu.Müdür dersi seçmeli olunca 10 saate çekti norm fazlası oldum dedi. Neden azaltmış dedim çocuklar zaten telefonu çok iyi kullanıyor gerek yok diyormuş.Yazı dün itibariyle yazılı illere dağıtımı yapıldı. Bugün yarın hepimizin önüne düşecek.
-teflilere bir kereye mahsus tercih hakkı verilecek.
-bölüm değişikliği ile gelenler yoluna böte olarak devam edecek.
Aynen öyle. Geçen sanayiideydim. 15 dk bir şeye baktı usta. 500 versen yeter hocam dedi. Biz neyin derdindeyiz adamlar sanayide bile neleri kazanıyorbenim bolumum de kapandı, iki iki okullara gidecez kısmetse...boşverin debraj sisteminden habar verin meb bildiginiz gibi yine...
Hocam TEFliyim 15 yildir ortaokuldayim. İlçemdeki meslek lisesinde Bilişim bölümü yok. İdareci olmayı istesem ortaokul ve düz liseden başka okul yok. Bu karar ile TEFli olarak idareci olarak atanacak okul da kalmiyor. Şartlar her TEFli için aynı değil. Her TEFli merkez meslek lisesine atanmış normu garanti değil. Benim gibi norm fazlası olan biçok TEFlinin kendi ilçesinde bu karardan sonra gidecek okulu yok hem öğretmen hem idareci olarak.Şahsen böte'ye geçmem. Küçümseme vs olarak algılamayın. Özlük hakkımı kaybetmek istemem. Zaten ortaokuldaki arkadaşlarım da norm fazlası. Geçen ortaokulda olan arkadaşım aradı. Böte mezunu.Müdür dersi seçmeli olunca 10 saate çekti norm fazlası oldum dedi. Neden azaltmış dedim çocuklar zaten telefonu çok iyi kullanıyor gerek yok diyormuş.
Onu diyen adama da iş falan da yapmam hocam şahsen. Çocuklar yapsın derim dedim. Bir de utanmadan kendisi şu konuda yardımcı olur musun diyemiyor müdür yardımcısına diyor o istiyor benden dedi. Olsun ne yaparsa yapsın dedim. Aram iyi olunca kıramıyorum arkadaşı dedi. Bu artık yüzsüzlük zirve.
Ortaokulda da sayılar azalıyor ders olarak. Ha şartlar iyileşir ise ders saati de artarsa ortaokullarda ihtiyaç olursa görevlendirme göndersinler. Meslek lisesinde açık olursa da oraya geçer devam ederim.
Gerçi meslek lisesinde de bölüm kapanacakmış zaten. Okul taşınıyormuş o sebeple bilişim alanı tasarlanmamış yeni binada söylenene göre.
Her yerde şenlik var anladığım kadarıyla. Hayırlısı artık ne diyelim.
Tef'li de Böte'li de hiç kimse garantide değil bence. Mesela sbl'de bilişim dersi seçmeli yapıldı ve norma düştü bazı arkadaşlar. Ortaokulda da dersler azalıyor. Ara ara okuyoruz forumda. Meslek lisesi de aynı.Hocam TEFliyim 15 yildir ortaokuldayim. İlçemdeki meslek lisesinde Bilişim bölümü yok. İdareci olmayı düşünsem ortaokul ve düz liseden başka okul yok. Bu karar ile TEFli olarak idareci olarak atanacak okul da kalmiyor. Şartlar her TEFli için aynı değil. Her TEFli merkez meslek lisesine atanmış normu garanti değil. Benim gibi norm fazlası olan biçok TEFlinin kendi ilçesinde bu karardan sonra gidecek okulu yok hem öğretmen hem idareci olarak.