BT - BÖT Alan Değişikliği (Sürecin Takibi)

Kodla Büyü
Şimdi öyleydi böyleydiyi bir kenara bırakır da olanları konuşursak eğer;
Branş ayrımı yapılır, alanlar netleşir, tayinler olur biter. Daha sonra dava bitince ona göre mi aksiyon alınır.
Yoksa dava açıldı artık deyip sonuç belli olana kadar bizim bölüm askıda mı kalır?

Şahsım adına 1. yolun tercih edileceğini düşünüyorum. Diğer türlü dava 3-5 ay sürse bile minimum, tam atama sezonuna denk geldiğinden her şeyi kitler
Bu karardan dönülecek muhakkak ama ilk dalgada birçok kişi mağdur olacak bence

Arkadaşlar tekrar lafa giriyim, tefliler bötelilerin hakkını gasp ediyor diye bir algı oluşturuluyor, arkadaşlar bizim derdimiz kimsenin hakkını gasp etmek değil, var olan haklarımızın bir gecede elimizden alınıp, atama alanının sınırlandırılıp, norm fazlası durumuna düşürülmemiz. Zamanında karar vericiler bir karar alıp okutulacak alanları ve kademeleri belirlemişler. Doğru ya da yanlış tartışılır, bunun sorumlusu TEFliler değil.
Şu yapılabilir; Mevcut öğretmenlerin bütün hakları saklı tutulup, bundan sonraki atamalarda kademe ayrılığına gidilebilir
Şunu unutmayalım hepimizi aynı gemideyiz, ayrışma değil, birleşme zamanı
Hepimiz öğretmeniz birbirimizin mağduriyetleri bizlere keyif vermemeli.

Arkadaşlar tekrar lafa giriyim, tefliler bötelilerin hakkını gasp ediyor diye bir algı oluşturuluyor, arkadaşlar bizim derdimiz kimsenin hakkını gasp etmek değil, var olan haklarımızın bir gecede elimizden alınıp, atama alanının sınırlandırılıp, norm fazlası durumuna düşürülmemiz. Zamanında karar vericiler bir karar alıp okutulacak alanları ve kademeleri belirlemişler. Doğru ya da yanlış tartışılır, bunun sorumlusu TEFliler değil.
Şu yapılabilir; Mevcut öğretmenlerin bütün hakları saklı tutulup, bundan sonraki atamalarda kademe ayrılığına gidilebilir
Aynen hocam TEFliler BOTElilerden önce ortaokullara atanıyordu daha üniversitelerde BOTE bölümleri yok iken. TEFliler BOTE mezunlarinin atanacağı ortaokulları işgal etmemiştir. TEFliler sonradan açılan BOTE bölümünün mezunları ile ortaokulları paylaşmaya başlamıştır. Lise matematik-ortaokul matematik , lise edebiyat-ortaokul türkçe ayrı yakıştırması ile TEFlilere BOTElilerden önce verilen ortaokula atanma hakkı gasp edilmektedir.

Merhabalar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak mevcut halde kadrom bir meslek lisesinde okulun durumları problemli olmasından dolayı bu yıl görevlendirme bir proje okulunda görev yapıyorum ve son proje okulları atamasında proje okuluna atandım fakat herhangi bir ilişik kesme kararname vs süreçleri olmadı. Atama sonrasında malum yönetmelik değişikliğiyle beraber şuan sistemde tefli olmamdan dolayı normu olmayan kuruma atananlar listesinde adım çıkmakta ve norm fazlası olarak gözükmekteyim. Şimdi atamamı iptal ettirmek için bir dilekçe vereceğim. Fakat rn büyük sorun bulunduğum meslek lisesi kapatılma kararı alındı ve mevcut bilişim öğretmenlerinin bir kısmı diğer meslek lisesine diğer kısmıda meseme geçiş yaptı. Ben bu durumdan faydalanamadım ve şuan norm fazlası olarak kaldım. Bu süreçte nasıl bir yol izleyebilirim etrafında böyle bir durumla karşılaşan oldumu. Şuanki düşüncem öncelikle atama iptali için dilekçe verip iptal edildikten sonra okulun kapatılma yazısına istinaden yeni bir dilekçe yazarak aynı haktan yararlanmaya çalışmak. Tek bir dilekçede herşeyi yazarsam reddedilme durumu olabilir düşüncesindeyim

Sizler durumu nasıl yorumlarsınız nasıl bir yol alırsınız.

Merhabalar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak mevcut halde kadrom bir meslek lisesinde okulun durumları problemli olmasından dolayı bu yıl görevlendirme bir proje okulunda görev yapıyorum ve son proje okulları atamasında proje okuluna atandım fakat herhangi bir ilişik kesme kararname vs süreçleri olmadı. Atama sonrasında malum yönetmelik değişikliğiyle beraber şuan sistemde tefli olmamdan dolayı normu olmayan kuruma atananlar listesinde adım çıkmakta ve norm fazlası olarak gözükmekteyim. Şimdi atamamı iptal ettirmek için bir dilekçe vereceğim. Fakat rn büyük sorun bulunduğum meslek lisesi kapatılma kararı alındı ve mevcut bilişim öğretmenlerinin bir kısmı diğer meslek lisesine diğer kısmıda meseme geçiş yaptı. Ben bu durumdan faydalanamadım ve şuan norm fazlası olarak kaldım. Bu süreçte nasıl bir yol izleyebilirim etrafında böyle bir durumla karşılaşan oldumu. Şuanki düşüncem öncelikle atama iptali için dilekçe verip iptal edildikten sonra okulun kapatılma yazısına istinaden yeni bir dilekçe yazarak aynı haktan yararlanmaya çalışmak. Tek bir dilekçede herşeyi yazarsam reddedilme durumu olabilir düşüncesindeyim

Sizler durumu nasıl yorumlarsınız nasıl bir yol alırsınız.
Atamanın iptalinden sonra kurum kapatılacaksa zaten sizi bir yere yerleştirmek zorundalar hocam. Bizim memurlar karışık yazılarda bocalayabiliyor. Tek tek gitmek faydalı olabilir gibi.

"Talim Terbiye Kurulu Kararı ile normları etkilenen Teknik Eğitim Fakültesi Öğretmenlerimiz için irade beyanı alınarak BÖTE kapsamına geçmek isteyenlere alan değişikliği hakkı verilecek. Böylece ortaokul kadrosunda olan Teknik Eğitim Fakültesi mezunu Bilişim Öğretmenlerimiz aynı okulda görevine devam edebilecek."
Böyle bir durum var arkadaşlar, karmaşayı böyle çözmeye çalışacaklar.

Atamanın iptalinden sonra kurum kapatılacaksa zaten sizi bir yere yerleştirmek zorundalar hocam. Bizim memurlar karışık yazılarda bocalayabiliyor. Tek tek gitmek faydalı olabilir gibi.
Teşekkürler hocam bugun vereceğim bakalım dilekçeyi atamayı iptal etmek için haklı bir gerekçe sanırım oyüzden sorun olacağını düşünmüyorum.

"Talim Terbiye Kurulu Kararı ile normları etkilenen Teknik Eğitim Fakültesi Öğretmenlerimiz için irade beyanı alınarak BÖTE kapsamına geçmek isteyenlere alan değişikliği hakkı verilecek. Böylece ortaokul kadrosunda olan Teknik Eğitim Fakültesi mezunu Bilişim Öğretmenlerimiz aynı okulda görevine devam edebilecek."
Büyük ihtimal bunu devreye sokacaklar hocam ama tef ten vazgeçmek istemiyorum oyüzden kadromun meslek lisesinde kalmaya devam etmesi taraftarıyım

O şekilde çözecekler güya ama ortaokulda ders saatleri de azaltılıyor yavaş yavaş ve yine aynı sorun devam edecek. Tef okuyan birisinin elinde aslında kanuni yolları kullanarak zorlama ile hakkını almak gibi düşünüyorum ben bu durumu.

Tef okudum neden böteye geçeyim sorusuna geçmezsen norm fazlası yaparız yani zorla değil mecburi diyor durum.

Çok garip uygulamalar yapılıyor.

Kimden duydunuz hocam bunu? hemde olan bote liler ne olacak eger Tef liler yerinde kalirsa hemde olan botelilerin hepsi norm fazlasi kalacak?

Hocam eğitim-iş sendikasından hukuk-özlük işleriyle ilgilenen arkadaşın attığı mesaj. Ona da tahminimce sendika genel merkezinden gelmiştir bu mesaj. Yazılanın doğru olma ihtimali yüksek olduğundan paylaşayım dedim.

Aynı mesaj bize de geldi.

TEF mezunu kimse özlük haklarından vazgeçip BÖTE ye geçmemeli. Bütün sendikalar dava açtı. 20-30 yıldır sahip olduğumuz haklarımızı elimizden almalarına asla izin vermeyeceğiz. BÖTE ye geçiş hakkı verilmesi söz konusu olursa bunun tamamen saçmalık ve kandırmaca olduğunu düşünüyorum. Olan bu atama döneminde il içi ya da il dışı bekleyen arkadaşlara olacak. Gerçekten yazık.

Simdi sendikadan bilgi aldim. TEF icin alan degisikligi hakki ile bu durumu asmayi dusunuyorlarmis. BOTE icin hem ve bilsemlerde boyle birsey aoz konusu degil dediler her halukarda iptal davasi aciyorlarmis kararin iptali icin. 12 si il ici tayinler dedi ve BOTE icinde alaninin daralirsa bakariz dediler size idare bildirsin normdazlasi oldugunuzu o zaman bireysel dava acarsiniz dedi. Anladigim kadariyla TEF lere secme hakki vererecek sureci atlatacaklarini dusunduler.

Simdi sendikadan bilgi aldim. TEF icin alan degisikligi hakki ile bu durumu asmayi dusunuyorlarmis. BOTE icin hem ve bilsemlerde boyle birsey aoz konusu degil dediler her halukarda iptal davasi aciyorlarmis kararin iptali icin. 12 si il ici tayinler dedi ve BOTE icinde alaninin daralirsa bakariz dediler size idare bildirsin normdazlasi oldugunuzu o zaman bireysel dava acarsiniz dedi. Anladigim kadariyla TEF lere secme hakki vererecek sureci atlatacaklarini dusunduler.
Hem ve bilsemi ortak yapmaları gerekir bence

Atamamın iptali dilekçesini verdim bakalım süreç nasıl olacak göreceğiz. Burdan gelecek cevaba göre kurum kapatılması yazısına istinaden yeni bir yola gireceğim yada işi mahkeme boyutuna taşıyacağım.

Alan değiştirmeyenlerin akıbeti ne olacak acaba?
Norm fazlası olacaklar. İllerinde açık varsa, ilçe guruplarına göre resen atancaklar. Açık yoksa okullarında kalacaklar. Okullarına BÖT alanından atanan olursa(mutlaka olur) ikisi dersleri paylaşıp 21 saati doldurmak için ders tamamlamaya gidecekler diye biliyorum ben.

Norm fazlası olacaklar. İllerinde açık varsa, ilçe guruplarına göre resen atancaklar. Açık yoksa okullarında kalacaklar. Okullarına BÖT alanından atanan olursa(mutlaka olur) ikisi dersleri paylaşıp 21 saati doldurmak için ders tamamlamaya gidecekler diye biliyorum ben.
Norm fazlası atamasında ilk başta tercih ekranı açılması gerekmez mi?

Hocam. bu bir algı değil maalesef. Tekrar yazayım, evet meseleye sadece TEF penceresinden biz atanabiliyorduk yine atanabilmeliyiz şeklinde bakarsanız. Bir bakıma haklısınız. Ancak, daha önce mutelif zamanlarda yazdığım pencereden de bakmanızı rica ediyorum sizlerden.

A(TEF), B(TEF) ve C (BÖTE) kişileri BT öğretmeni olsunlar ve aynı ile tayin istesinler. Birisi meslek lisesi diğeri ortaokul olmak üzere 2 kontenjan açık bulunsun. Hizmet puanları ilgili kişiler için A: 200, B: 50 ve C: 190 olsun.... A kişisi çeşitli nedenlerle( mesleki yıpranmışlık, cinsiyet faktörü vb. ) meslek lisesi yerine ortaokul tercih etmiş olsun. Tahmin edin hizmet puanı çok daha yüksek olmasına rağmen BÖTE mezunu C kişisine ne oldu? Tabi ki istediği ile yahut ilçeye atanamadı. Şimdi bu durumda C kişisinin düştüğü durum hakkaniyetle bağdaşır mı? Adil mi? Branşların ayrılması yahut tam anlamıyla bir olması haricindeki çözüm nedir?

Eski karar varken bu yazdığımı okuduğunda TEF'li arkadaşlarımızın sadece iki savı oluyordu;

1- TEF mezunlarının ortaokul, genel lise de ne işi var? Kimse tercih etmez de giden olsa bile böyle TEF mezunu sayısı çok çok azdır. Şimdi görüyoruz ve anlıyoruz ki azımsanmayacak derecede fazla.

2- İlgili TTKB kararı böyle. Yasal olan bu. İster kabul edin, ister etmeyin doğru olan bu. Şimdi ise ilgili karar değişti. Eskiden hiç adı anılmayan "hakkaniyet kavramı" bir anda ortaya çıkıverdi.

Şimdi ben, hepinizden elinizi vicdanınıza koymanızı ve yukarıdaki tayin örneğindeki BÖTE'li arkadaşın yerine kendinizi koymanızı rica ediyorum. Sizce hakkaniyetli mi? Evet, eskiden TEF'lilerin ısrarla yüzümüze vurduğu üzere eski karara göre yasal gibi duruyordu. Ama hakkaniyetli miydi? Hayır!

Şimdi, TEF mezunu arkadaşların vicdanlı olanları bize çözüm sunulmadan bu değişiklik uygulanırsa zulüm olur diyorlar ve sonuna kadar haklılar. Ama bir kısmının hala hak, hakkaniyet değil ayrıcalık peşinde olduklarını söyleyebilirim. Çünkü; yukarıdaki durumun sadece iki çözümü olabilir. Ya tam birleşim ya tam ayrışım. Birincisini TEF'li arkadaşlar üstlerine hiç konduramıyorlar, kısmen haklı oldukları taraflarda var. E ikincisi o da malumumuz günlerdir gündemde...

Son düzenleme:
Neden önce alan değişikliği. Önce iliçi atama sonra alan değişikliği olması gerrkmez mi? Belki gidebileceğim bi meslek lisesi var il içi ile?

Hem BÖTE, hem de Bilgisayar Mühendisliği okuyanlara da haksızlık. İki diplomadan birini yok sayacaklar.
Bu durumdaki biri olarak söyleyebilirim ki herhangi bir haksızlık yok. Diplomanın yok sayıldığı da yok zaten, değerli hocam. İçimizde 3-5 bölüm bitiren arkadaşlar var. Diplomaları yok sayılmış durumda mı? Hayır. Alan değişikliği açıldığında gayet diplomasına sahip oldukları bölüme geçiş hakkına sahipler. Yani ortada bir yok sayma, herhangi bir sıkıntı yok.
Ha kişi "Bilg. Müh. okudum. Aynı ayrıcalığa ben de sahibim artık. Ortadaki hakkaniyetle bağdaşmayan duruma dair bana ne" diyorsa kusura bakmasın, o da onun karakteri.

Böte'liyim. Ortaokulda çalışıyorum. Kasım ayında norm fazlası değildim. Son değişiklikle branş 2'ye bölündüğü için bölgemdeki meslek lisesindeki dersler alanımdan çıktı ve geçen hafta norm fazlası oldum. Aranızda benim durumumda olan var mı?

Şimdi benim kafamı kurcalayan şu var. Derslerin kodlarını Bilişim Teknolojileri ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri diye ayırdılar değil mi? Ama gördüğüm ve duyduğum kadarıyla herkesin mebbiste Bakanlık Atama Alanı :Bilişim Teknolojileri Yazıyor. E bu durumda böte olan arkadaşlar da sistemde norm fazlası görünmeyecek mi?

Çünkü ortaokul ve liselerde dersler Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri öğretmenliği olarak güncellendi.

Ben mi yanlış değerlendiriyorum acaba?

Şimdi benim kafamı kurcalayan şu var. Derslerin kodlarını Bilişim Teknolojileri ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri diye ayırdılar değil mi? Ama gördüğüm ve duyduğum kadarıyla herkesin mebbiste Bakanlık Atama Alanı :Bilişim Teknolojileri Yazıyor. E bu durumda böte olan arkadaşlar da sistemde norm fazlası görünmeyecek mi?

Çünkü ortaokul ve liselerde dersler Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri öğretmenliği olarak güncellendi.

Doğru hocam. Norm fazlasıyız. Şu an hiç böteci yok mebbise göre hepimiz bt yiz.

Hocam mebbiste BOTE olarak güncellenecek BOTE mezunları. Ortaokuldaysaniz tekrar norma gireceksiniz güncellemeden sonra.

Anlaşılan TEFlilerden de başvuru alıp hepsini bir seferde değiştirecekler.

BBNET
Geri