BT - BÖT Alan Değişikliği (Sürecin Takibi)

Kodla Büyü
Bakın arkadaşlar, burada mesele TEF-BÖTE meselesi değil.

Burada mesele ben yaptım oldu mantığı. Bu aralar liselerin 3 yıla düşeceği filan da konuşuluyor ve bunun olmaması için hiçbir sebep yok. O zaman norm fazlası olacak öğretmen sayısını düşünün.Ben yaptığım oldu mantığına direnilmezse sadece biz değil daha bir çok öğretmen de okul okul gezecek.

Son düzenleme:
Kesin hocam, ben anadolu lisesi'ndeyim norm fazlası görünüyorum. Norm böteye verilmiş durumda böte de 1 ihtiyaç görünüyor.
Hocam ona kaldıysan bende Böte mezunuyum ortaokulda norm fazlası görünüyorum. Söylemek istediğim ortada kesin bir durum yok. Bir karışıklık var. Tam durum netleşmeden neyin ne olduğu belli olmadan herkes kendi kendine gelin güvey oluyor. Bekleyip görmek lazım

Normlar belli oldu sonucta belli, tef bote artik ayrildi.

Tef Böte için Mücadele etmediği gibi. Böte de Tef için Mücadele etmez.

Yol ayrımı yapılmıştir sartlar ne ise ona ayak uydurulur birbirini yemenin laf sokmanı anlamı yok. Boşa kürek sallamayın...

Hocam ona kaldıysan bende Böte mezunuyum ortaokulda norm fazlası görünüyorum. Söylemek istediğim ortada kesin bir durum yok. Bir karışıklık var. Tam durum netleşmeden neyin ne olduğu belli olmadan herkes kendi kendine gelin güvey oluyor. Bekleyip görmek lazım
bizde çünkü şuan bilişim gözüküyoruz düzeltimemiş belkide ondandır

Hocam mebbiste atama alanın bt olduğu için sistem seni tef gibi algılıyor ve norma dahil etmiyor, atama alanın böt olduğunda sen norma dahil olacaksın ama ben bt olduğum için norma dahil olmayacağım.

Bu karar hukuken doğrudur yanlıştır mahkemenin kararını da göreceğiz. Şu anki ingilizce öğretmenleri hem dil bölümünün olduğu liselere hem ortaokulara atanabiliyor, TEFlilerin daha üniversitelerde BÖTE bölümleri yok iken iki kuruma da atanabildiği gibi. Farzedelim YÖK seneye sadece ortaokullara ingilizce öğretmeni atayabilen " 'ingilizce ve dil ögretmenliği" diye bölüm açtı ve mezunları ortaokullara atanmaya başladı. Bu durumda şu ana kadar ortaokullara atanma hakki verilmiş, önceden verilmiş hak ile ortaokullarda yıllarca çalışmaya devam eden ingilizce öğretmenlerinin ortaokullara atanmasını durduracak mısınız. Onlara sizin yeriniz liseler ortaokullar bizim hakkımız mı diyeceksiniz? Daha üniversitelerde BOTE bölümleri yok iken verilmiş bir karar ile belirli bir kanuna ve yönetmeliğe göre yapılmış atama hakkı geri alınabilir mi? O zaman en başta daha BOTE bölümleri yok iken bu hak verilmeyecekti. TEFliler BOTElilerin atandığı ortaokulları işgal etmemiştir. Zaten BOTElilerden önce atandığı ortaokulları sonradan BOTE bölümlerinin de açılması ile BOTE mezunlarıyla paylaşmaya başlamıştır. YÖK sonradan mezunları ortaokula atanan BÖTE bölümü açtı diye, zaten önceden yani daha BOTE bölümleri yok iken ortaokula atanma hakki verilmiş TEF mezunlarindan bu hak geri alinamaz. Tahminim mahkemeler de bu haksızlığa dur diyecektir.

Son düzenleme:
Bu karar hukuken doğrudur yanlıştır mahkemenin kararını da göreceğiz. Şu anki ingilizce öğretmenleri hem dil bölümünün olduğu liselere hem ortaokulara atanabiliyor, TEFlilerin daha üniversitelerde BÖTE bölümleri yok iken iki kuruma da atanabildiği gibi. Farzedelim YÖK seneye sadece ortaokullara ingilizce öğretmeni atayabilen " 'ingilizce ve dil ögretmenliği" diye bölüm açtı ve mezunları ortaokullara atanmaya başladı. Bu durumda şu ana kadar ortaokullara atanma hakki verilmiş, önceden verilmiş hak ile ortaokullarda yıllarca çalışmaya devam eden ingilizce öğretmenlerine ortaokullara atanmasını durduracak misiniz. Daha üniversitelerde BOTE bölümleri yok iken verilmiş bir karar ile belirli bir kanuna ve yönetmeliğe göre yapılmış atama hakkı geri alınabilir mi? O zaman en başta daha BOTE bölümleri yok iken bu hak verilmeyecekti. TEFliler BOTElilerin atandığı ortaokulları işgal etmemiştir. Zaten BOTElilerden önce atandığı ortaokulları sonradan BOTE bölümlerinin de açılması ile BOTE mezunlarıyla paylaşmaya başlamıştır. YÖK sonradan mezunları ortaokula atanan BÖTE bölümü açtı diye, zaten önceden yani daha BOTE bölümleri yok iken ortaokula atanma hakki verilmiş TEF mezunlarindan bu hak geri alinamaz. Tahminin mahkemeler de bu haksızlığa dur diyecektir.
Kararın hukuken yanlış olup olmadığını şu an hali hazırda ortaokulda ve liselerde çalışan TEF mezunu arkadaşlara ve halk eğitim merkezleri, bilsem gibi kurumlarda çalışan BÖTE mezunu arkadaşlara sunulan tercih seçenekleri belirleyecek.

Israrla görmezden geldiğiniz daha önce böyle bir şey olmadı savınızın örneğine gelince;

Daha önce İlköğretim matematik - lise matematik. Türkçe - Edebiyat bu örnekler gözümüzün önünde yaşandı. Atanmış atanmamış bütün mezunlara uygulandı. Mağdur olmamaları adına bazıları alan değişikliği ile orijinal branşına geçene kadar diğer branşta yıllarca çalıştı. Sözün özü öyle veya böyle herkes (TEF-BÖTE) yeni duruma ve hangi yönde ( BT - BÖT ) tercihte bulunacağına dair kendini hazırlasa iyi olur.

Kararın hukuken yanlış olup olmadığını şu an hali hazırda ortaokulda ve liselerde çalışan TEF mezunu arkadaşlara ve halk eğitim merkezleri, bilsem gibi kurumlarda çalışan BÖTE mezunu arkadaşlara sunulan tercih seçenekleri belirleyecek.

Israrla görmezden geldiğiniz daha önce böyle bir şey olmadı savınızın örneğine gelince;

Daha önce İlköğretim matematik - lise matematik. Türkçe - Edebiyat bu örnekler gözümüzün önünde yaşandı. Atanmış atanmamış bütün mezunlara uygulandı. Mağdur olmamaları adına bazıları alan değişikliği ile orijinal branşına geçene kadar diğer branşta yıllarca çalıştı. Sözün özü öyle veya böyle herkes (TEF-BÖTE) yeni duruma ve hangi yönde ( BT - BÖT ) tercihte bulunacağına dair kendini hazırlasa iyi olur.
Onlara mağdur olmamaları adına nerede çalışmak istiyorsun(ortaokul-lise) diye seçenek sunuldu. Bakalım bize sunacaklarmi

Onlara mağdur olmamaları adına nerede çalışmak istiyorsun(ortaokul-lise) diye seçenek sunuldu. Bakalım bize sunacaklarmi
Sunmamaları mümkün değil, değerli hocam. Sunulmaması halinde kararı şimdiden yok hükmünde görebiliriz. Döner mahkemeden... Bu olacağını düşünmediğim ihtimal. Olacak ise büyük ihtimalle aşağıdaki ihtimallerden biri.

-- Birinci ihtimal ki ben sonradan gördüm o maddeyi Geçici Madde 1'e dayalı olarak kimseye seçenek sunulmayacak ama arkadaşlar şu an çalıştığı okuldan kendi isteğiyle ayrılana yahut ders azlığı nedeniyle norm fazlası olana kadar (yani okuldan o branştaki norm düşene kadar) o okulda çalışabilecek.

-- İkinci ihtimal, Madde 11, üzerinden alan daralması nedeniyle (bir çok sendika buna dem vurarak dava açmış zaten) TEF mezunu arkadaşlara herhangi bir eğime ihtiyaç duymaksızın BT ve BÖT branşları arasında tercih hakkı. BÖTE mezunu arkadaşlara ise BT ( okutulabilecek dersler alanında olmayan derslere dair eğitim gerektireceği belirtilmiş) ve BÖT branşları arasında tercih hakkı.

Ben hukuken ikincinin daha az itiraz getireceğini ve olacağını düşünüyorum ama birinci ihtimal MEB açısından daha zahmetsiz.
Bakalım zaman hangisini getirecek, göreceğiz...

tef ' li arkadaşları tebrik etmek lazım. inanılmaz organize oldular . umarım bu birliktelik gücünü ilerde alanın gelişmesi içinde kullanırlar.

1119 numaralı BT alanı 1120 numaralı BÖT alanını verilecek dersler açısından komple kapsamasına rağmen fiili çalışma alanı daralıyor. Alan değişlikliği vs hiçbir şeyi kurtarmaz bu iş yargıdan döner güçlü dayanaklarla. sendikaların açtığı davalar ve bireysel açılacak davalar mağduriyet vs üstüne değil direkt olarak 97 sıra numaralı 1120 alan kodlu branşın kapanması yönünde. saygılar herkese :)

1119 numaralı BT alanı 1120 numaralı BÖT alanını verilecek dersler açısından komple kapsamasına rağmen fiili çalışma alanı daralıyor. Alan değişlikliği vs hiçbir şeyi kurtarmaz bu iş yargıdan döner güçlü dayanaklarla. sendikaların açtığı davalar ve bireysel açılacak davalar mağduriyet vs üstüne değil direkt olarak 97 sıra numaralı 1120 alan kodlu branşın kapanması yönünde. saygılar herkese :)
Yazmayayım dedim ancak böteli arkadaşların yıllardır rahatsız olduğu ve tefliler diye genelleyip tepki gösterdiği üslup tam olarak bu. Çok iyi anlaştığım tefli arkadaşlarım da var ki hiç böyle egoları da yok. Ancak sizin gibi sanki uzaya öğrenci gönderdiğini sanan teflilerde var. 21 yıllık mesleki hayatımda 5 sene meslek lisesine görevlendirildim. Hiçbirinde de sıkıntı yaşamadım evet gitmek istemedim ama sıkıntı da yaşamadım. Zaten o kapasitedeki öğrencilerle nasıl bir sıkıntı yaşayabilirsin ki!!!

Sendikalar hangi konuda açtığı davayı kazanmış ki bu da kesin sonuç olsun. Varsayalım kazandılar ne bekliyorsunuz 1120 kapanacak meydan teflilere mi kalacak? Böte tarihe mi karışacak? Sen mevcut hükümetin yapmak isteyip de yapamadığı kaç tane adım hatırlıyorsun? Sağını solu değiştirip tekrar getirirler. Olur biter.

Yazmayayım dedim ancak böteli arkadaşların yıllardır rahatsız olduğu ve tefliler diye genelleyip tepki gösterdiği üslup tam olarak bu. Çok iyi anlaştığım tefli arkadaşlarım da var ki hiç böyle egoları da yok. Ancak sizin gibi sanki uzaya öğrenci gönderdiğini sanan teflilerde var. 21 yıllık mesleki hayatımda 5 sene meslek lisesine görevlendirildim. Hiçbirinde de sıkıntı yaşamadım evet gitmek istemedim ama sıkıntı da yaşamadım. Zaten o kapasitedeki öğrencilerle nasıl bir sıkıntı yaşayabilirsin ki!!!

Sendikalar hangi konuda açtığı davayı kazanmış ki bu da kesin sonuç olsun. Varsayalım kazandılar ne bekliyorsunuz 1120 kapanacak meydan teflilere mi kalacak? Böte tarihe mi karışacak? Sen mevcut hükümetin yapmak isteyip de yapamadığı kaç tane adım hatırlıyorsun? Sağını solu değiştirip tekrar getirirler. Olur biter.

mesajımın neresinde üstten bakış gördünüz bilmiyorum ama mesajda tef bile geçmiyor. yeni branşın iptal edilip eski çizelgedeki gibi tek branşa dönülmesi dava konusu. burada hiçkimse tarihe karışmıyor. sendikaların web sayfalarından olumlu sonuç alınan ve uygulanan pek çok dava görebilirsiniz son olarak belleticilik puan iptalinin 11 mart 2025de yürütmeyi durdurarak iptal edilmesi gibi. bu davayı eğitimin gücü sen açtı ve kazandı.

siz bu durumun aksine 4 büyük sendikanın hepsinin dava açıp kazanamadığı veya kazansa da uygulanmadıgı bir örnek gösterin?

bence ortada üstten bir bakış yok küçük bir grubun yıllar süren kini var. böteli mesleştaşlarımızın da çoğu bu kararın yanlış olduğunu söylüyor zaten. polemiğe girmeyeceğim kolay gelsin. süreci takip edip sonucu hep birlikte göreceğiz.

Anlamsızca konu bir şekilde geriliyor. Başlık sürecin takibi. Bir gelişme var mı norm çizelgesi veya atama alanlarının mebbiste düzenlenmesi gibi diye bakıyoruz sürekli sataşma ve tartışma. Hayır karar merci de burası değil zaten

Şimdi öyleydi böyleydiyi bir kenara bırakır da olanları konuşursak eğer;
Branş ayrımı yapılır, alanlar netleşir, tayinler olur biter. Daha sonra dava bitince ona göre mi aksiyon alınır.
Yoksa dava açıldı artık deyip sonuç belli olana kadar bizim bölüm askıda mı kalır?

Şahsım adına 1. yolun tercih edileceğini düşünüyorum. Diğer türlü dava 3-5 ay sürse bile minimum, tam atama sezonuna denk geldiğinden her şeyi kitler

böte mezunuyum meebbis'de atama branşı:"bilişim teknolojileri " görünüyor. Atama branşı değişen oldu mu?

BBNET
Geri