BT - BÖT Alan Değişikliği (Sürecin Takibi)

Kodla Büyü
Hocam geçici maddenin iptali son yayınlanan çizelgede yok. O sadece Madde 14 için olan bir karar diye yorumluyorum.

Eğer iptal olursa

Geçici Madde 3 - (1) Bu kararla öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programları arasından çıkarılan programlardanmezun olanlar ile bu kararın yürürlüğe girdiği tarihte ilgili yükseköğretim programı/fakültelerde öğrenim görmekte olanlarınmezuniyetleri halinde daha önce atanabilecekleri alanlara, alanlarının kaldırılması halinde ise öğrenimlerine uygun alanlaraatamalarına devam edilir. Bakanlığımız ile ilgili üniversiteler arasında imzalanan “Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği SertifikaProgramı İş Birliği Protokolü” kapsamında kazanılan haklar korunur.

Bu geçici maddenin de iptal olması gerekiyor ki bu karar iptal edilmedi

ortaokulda çalışantef mezunu olarak yerimize biri gelebilir mi peki net bilgisi olan var mı
Meb bunu nasıl çözecek bilmiyorum ama, bir ortaokulda Böte normu açığı olsa bile orada BT öğtetmeni bulunduğu için il içi, il dışı, özür durumu vb ihtiyaç listelerine o öğretmen kendi isteğiyle gitmedikçe pek ala o okulu koymayabilirler. Benim aklıma gelen çözüm bu.

Ben 2012 de alan değişikliği ile Bilişim teknolojileri ögretmeligine geçtim sınıftan. O zaman bulunduğum ilde sadece meslek lisesinde açık vardı. Meslek lisesini tercih edip geçtim. Okulun müdür yardımcısı göreve başlatmayıp bakanlığa yazı yazmıştı tefli olmadığım için, bakanlık göreve başlamam gerektigi yönünde cevap verdi.3 yıl çalıştım. Sonraki il içi ve dışı tayinlerde meslek liseleri bana açılmadı. Hep ortaokullarda calıştım. Şu an ortaokuldayım.Şu durumda Bilişim teknolojileri branşında göründügüm için ben norm fazlası durumuna düşmüşüm, norm açılmış bulunduğum okulda. Şu an bulunduğum okulun müdürü tef mezunu o da norm fazlası görünüyor.il içinde benim okulum açık görünürse biri gelirse ne olur.Bu işin içinden nasıl çıkılır bilemiyorum.

Arkadaşlar merhaba bugün okula gelen yazı bu şekilde yeni normlar geldi meslek lisesindedeki çalışan arkadaşlara da baktım branş kodlarımız tamamen değişmiş zaten. Norm listesinde bilgisayar ve öğretim teknolojileri olarak değişmişim.
E1FF7608-87B4-4760-9994-4439A88F2004.webp

Teflilere sadece mesleki ve teknik eğitim kurumları verildi. Halk eğitim merkezleri yaygın eğitim kurumlarıdir onun için ayrıca bir açıklama yapılması lazım hem ler için
Hocam yaygin egitim hep mesleki teknik egitimi izliyor yeni moduller hazirlanirken bile tamamen mesleki egitim referans alindi. Sanmiyorum ki BOT kadrosu verilsin. Olabilecek en olumlu karar iki alaninda halk egitimde calisabilecegi yonunde olmali ama sanmiyorum bu kadar okul gidince BT lere hemi mecbur verecekler.

Hocam izlemek farklı şey. Hem lerde 2 yıllık okuyanlarda o içerikleri anlatıyor ağır bir müfredat yok. Boyle sadece kendimiz yorumlamış oluyoruz. İnşallah iki tarafa da verilir mağduriyet yaşanmaz

Hocam izlemek farklı şey. Hem lerde 2 yıllık okuyanlarda o içerikleri anlatıyor ağır bir müfredat yok. Boyle sadece kendimiz yorumlamış oluyoruz. İnşallah iki tarafa da verilir mağduriyet yaşanmaz
Tabii ki zaten basta belirttim benim yorumum tahminim diye. Bu arada bende BOTE mezunu ve 16 yildir HEM de calisiyorum. Hem yaygin egitim genel mudurlugu tecrubem hemde merkezde olanlardan bu kaniya vardim. Zaten bizim merkezde normlar da BT gozukuyor. Ama daha bizim kararnameler gelmedigi icin normda gozukuyoruz. İsin aslida bizim hem de calisabilmemiz icin cikar yok goremiyorum bu sartlarda.

BBNET
Geri