Arkadaşlar malum bölümümüzün çok bir geçmişi yok o yüzden merak ettim sizce EYTden emekli olanlar olur mu bizde bu yaz yer değiştirme durumumuz nasıl olur diye merak ettim
Net bilgim yok ama hafta içi görüşülecek diye haber okudum.Bu konuda bir fikir olgunlastimi. Yani 99 öncesi SSK 99 sonrası memur olanlar için
bu habere göre, 2006 yılında öğretmenliğe başlayan ben, 60 yerine 49 yaşında emekli olabileceğim doğru mu? fakat kısmi emeklilik diyor, sanırım tam emekli maaşı alamayacağız bu durumdaKademeli emeklilik ile ilgili şöyle bir haber var:
1999 - 2000 - 2008 arası sigortalı olanlara müjde! EYT sonrası kademeli emeklilik şartları şekillendi! SGK yaş, gün, prim tablosu.
https://www.ahaber.com.tr/ekonomi/2...-sartlari-sekillendi-sgk-yas-gun-prim-tablosu
Hocam eyt çıkarsa emekli olma hayaliyle yaşadık. Eyt çıktı ve emekli olmak yine hayal oldu. Emekli maaşı şu ankinin yarısı kadar belki daha az.bu habere göre, 2006 yılında öğretmenliğe başlayan ben, 60 yerine 49 yaşında emekli olabileceğim doğru mu? fakat kısmi emeklilik diyor, sanırım tam emekli maaşı alamayacağız bu durumda
17 yılı doldurdum 3 yılım mı kaldı yani 2007 şubat girişliyimKademeli emeklilik ile ilgili şöyle bir haber var:
1999 - 2000 - 2008 arası sigortalı olanlara müjde! EYT sonrası kademeli emeklilik şartları şekillendi! SGK yaş, gün, prim tablosu.
https://www.ahaber.com.tr/ekonomi/2...-sartlari-sekillendi-sgk-yas-gun-prim-tablosu
15k emekli maaşı 30 yıldan fazla çalışan alıyor hocam o kadar bile gelmez şu an için.98’de 18 yaşını doldurmuş bir yerde sigortalı çalışmış sonra öğretmen olmuş olanlar emekli olabiliyor. Benim martta günümde doluyor. Ama maaş 15k yeni zamla 22. Bu parayla temel ihtiyaçlarını bile karşılayamazsın. Verdikleri ikramiye ile 2. El clio alırsın. Oyna devam ?
Ben de bu durumdayım ama 9000 prim günü dolmadan emekli olunmayacağı bilgisi verildi. Sizin 9000 doldu mu?98’de 18 yaşını doldurmuş bir yerde sigortalı çalışmış sonra öğretmen olmuş olanlar emekli olabiliyor. Benim martta günümde doluyor. Ama maaş 15k yeni zamla 22. Bu parayla temel ihtiyaçlarını bile karşılayamazsın. Verdikleri ikramiye ile 2. El clio alırsın. Oyna devam ?
Martta doluyor hocam. E devlet çalışma hayatım kısmından bakabiliyorsunuz. 25 yıl prim istiyorlar zaten. Ama dediğim gibi tamda MARTTAN SONRA açlık sınırı altında maaşla emekli olunmaz. Başka bir işe geçiş yapılır ancakBen de bu durumdayım ama 9000 prim günü dolmadan emekli olunmayacağı bilgisi verildi. Sizin 9000 doldu mu?
1980 doğumluyum,
1998'de sigortalı olarak çalıştım.
2001'de halk eğitimde çalıştım.
2004'te atandım.
hitap'a göre 25 yıl 9000gün dolunca emekliyim inş...