Bilişimcilerin karşılaştığı trajikomik olaylar[tek başlık]

Kodla Büyü
az önce öğrencilerimden birinin dersten çıkmaya çalışmak için uydurduğu bahaneyi paylaşayım istedim.

- Hocam radyasyondan karnım agrıyo sınıfa gidebilirmiyim bayılacak gibi oluyorum....

oldu canım ben bu radyasyonun içinde bi cocuk dogdum senin haftada 1 saatten kolun bacagın sakat kalır mazallah tabi yavrum git sınıfa :verymad:

şimdi müdürüm kaydete basıyoruz dediğimde elini ekrana götüren müdür biliyorum.Dicem evinde tablet var alışkanlık... ama nerdeeeee.Şu tabletler gelsede müdür de rahat etse :)

Bana da öğretmen arkadaşların biri telefon açtı sordu.
- Hocam bilgisayarıma çay döküldü çalışmıyo neden olabilir
Bende cevap verdim
- Çaydandır hocam :)

sene başında e-devlet nedir ? kimler kullanır? hep anlattım.. örnek olarak da kimlik numarasını bulma gibi birsürü örnek yaptık.. konu tekrarı amacıyla öğrencilere soruyorum.
+e-devlet nedir kızım?
-devletin kullandığı elektriktir hocam..
+(sinirli şaşkın) neeeeee?
(başka bir öğrenci hemen düzeltir)
-devletin kullandığı elektronik eşyalardır hocammm..

xendane' Alıntı:
Bana da öğretmen arkadaşların biri telefon açtı sordu.
- Hocam bilgisayarıma çay döküldü çalışmıyo neden olabilir
Bende cevap verdim
- Çaydandır hocam :)

:lol: :lol:

vedat' Alıntı:
şimdi müdürüm kaydete basıyoruz dediğimde elini ekrana götüren müdür biliyorum.Dicem evinde tablet var alışkanlık... ama nerdeeeee.Şu tabletler gelsede müdür de rahat etse :)
:puhaha:

geçen hafta müdür yardımcısı geldi, okulun mail adresi varmış versene dedi.
okulun web sitesinde bulunduğunu ve bakabileceğini söyledim.
ama şifresini de ver bakayım dedi, kimler neler yazmışlar dedi.
ben dumur :scared:

dersteyken matematik öğretmenimiz geldi hocam çok acil gelmen lazım dedi ciddi bir şekilde ben müfettişler falan geldi sandım alt kata kadar ciddiyetini bozmadı öğretmenler odasına girdiğimizde, "hocam arkadaş boş dersimde çıktılarını almam için usb yi verdi bana ancak yazıcı çalışmıyor" dedi baktım cidden yazıcı açık değil 5li priz kapatılmış açtım:) ikimizi de bir gülme aldı. işin ilginç tarafı ikimizde göreve beraber başlamıştık 4 yılımız az çok benim neler çektiğimi biliyor şimdi arada takılıyor senin işte zor be fişi takmadan prize bakmadan sana geliyorlar diyerek:)

serhatbs' Alıntı:
dersteyken matematik öğretmenimiz geldi hocam çok acil gelmen lazım dedi ciddi bir şekilde ben müfettişler falan geldi sandım alt kata kadar ciddiyetini bozmadı öğretmenler odasına girdiğimizde, "hocam arkadaş boş dersimde çıktılarını almam için usb yi verdi bana ancak yazıcı çalışmıyor" dedi baktım cidden yazıcı açık değil 5li priz kapatılmış açtım:) ikimizi de bir gülme aldı. işin ilginç tarafı ikimizde göreve beraber başlamıştık 4 yılımız az çok benim neler çektiğimi biliyor şimdi arada takılıyor senin işte zor be fişi takmadan prize bakmadan sana geliyorlar diyerek:)
:mrgreen: buna benzer olayı yaşamayanımız varmı acaba:)

çok tatlı bi 3. sınıf öğrencisi geldi tatlı tatlı konuşuyo soyadımı flan sordu sonra kendi öğretmenlerinin çift soyadı varmış birincisi kızlık soyadı ikincisi de erkeklik soyadı öğretmenim yani kocası erkek ya onun soyadı dedii ama anlatış tatlılık masumiyet zirvede çok güldürdü beni :puhaha:

bir tane daha kurstayım orta yaş amcalara bilgisayar anlatıyorum dosya ismini değiştirme işlemini anlatıyorum uygulama esnasında biri yardım istedi hocam ben yapamadım dedi abi şuraya tıkla dedim elimle işaret ettim baktım o da eliyle dosyaya dokunuyor ben koptum abi dokunmatik değil bunlar fareyle fareyle:)))

heralde hepimizin karşılastıgı en trajıkomik olayda bakanın bilişim dersleri seçmeli değil demesidir bu hepsini gecer :)

evrim0626' Alıntı:
serhatbs' Alıntı:
:mrgreen: buna benzer olayı yaşamayanımız varmı acaba:)

5. kattan aşağı indim. Sadece bir fiş takmak için.

Evde buzdolaplarının fişini takmadan çalışmayacağını bilmiyorlar mı acaba?

Bir ürkeklik var bilgisayara karşı.

Flash belleğini kaybeden öğretmen arkadaş bana soruyor. Hani bilse bilse BT öğretmeni bilir diye heralde. Ya da konu teknoloji veya bilgisayar olunca BT öğretmeni bilir demek istiyor demekki.

haftasonu bayanlara verdiğim kursta f5 e basın dedim. teyze ekranda mouse la arıyor. bende klavyeden bas dedim. yanındakini dürtüyor klavye neydi ya diye.. :lol:

Müdür yardımcımıza usb mouse kullanmasını tavsiye ettiğimde, 'aaa öyle birşey mi var ne güzel dedi, bana da birtane alır mısın' dedi. Laboratuara mause alırken ona da birtane aldım, taktım. Kaç gb dedi. Nasıl yani hocam dedim. Ben buna ne kadar dosya yüklerim dedi. :shock: böyle baktım. hocam dedim bu fare buna dosya yüklenemez. Ama usb değil mi dedi. Evet ama o sadece girişinin usb olduğu anlamına gelir dedim. Eee o zaman hiç gerek yokmuş ben dosya da yükleyebilirim diye istemiştim dedi.

geçen gün genç bir sınıf öğretmeni nasıl eddin hoca'ya;
"hocam projeksiyon'dan ses gelmiyor, sesi açamadık" demiş..
hoca da durur mu yapıştırmış cevabı : "iyi ki ses gelmiyor.. ses gelse projeksiyon mortingen desene.."
:))

nasıl eddin hoca'ya bir gün bir sınıf öğretmeni gelir ve der ki hocam internet bağlantımız yok..
her yere tıkladım açılmıyor..
hoca'da gider sınıfa bakar ki..
duvardaki prizden internet kablosu çıkarılmış..
celeron makina'nın wireless olanağı da yok..
hoca düşünmüş ve demiş ki : "hocam 4 kat beni yukarı çıkarmadan önce kablolara da bi tıklasaydın ya"
:)

şaka mısınız sabah sabah :DDD

az önce bi öğretmen arkadaş geldi lab.a. dilekçe yazmış çıktı alcaktım dedi.. "2007 de yazmıssın hocam galiba dedim"
cevap: yok 2007 de diil dün akşam yazdım:DDDD

Re: şaka mısınız sabah sabah :DDD

az önce bi öğretmen arkadaş geldi lab.a. dilekçe yazmış çıktı alcaktım dedi.. "2007 de yazmıssın hocam galiba dedim"
cevap: yok 2007 de diil dün akşam yazdım:DDDD
:puhaha: :puhaha: :puhaha:

ben de geçen gün birisine hangi site diye sordum, adam oturduğu sitenin adını verdi ..... dns error :mrgreen:

:puhaha: :puhaha: :puhaha: .
bende lab'a çıktı almaya gelenlere gıcık olurum.

bu durmdan pay çıkaralım öğretmen bilgisayarı bilmiyor ki öğrenci nerden bilecek ......

BBNET
Geri