Bu puanlar nedir arkadaş 400 500 600 ne zaman oldu bu kadar ya! Valla yıllardır tayinle ilgilenirim böyle yüksek puanlar ilk kez gördüm
Katlamalı puanı biliyorum da hocam, 2. sorduğum bizim alanda 1995 yılında atanan var mıydı?Hayır hocam zorunlu bölgede kalmaya devam edenler katlamalı puan alıyor o yüzden. Çok var artık. İstanbulda 10 yıl çalış 30 yıllık öğretmen kadar puanın oluyor.
1992-1993 lerde atanan bilişim öğretmeni var zaten
Daha öncesi de var hocam. 1992-1993 atama var.Katlamalı puanı biliyorum da hocam, 2. sorduğum bizim alanda 1995 yılında atanan var mıydı?
Katlamalı puan, belletmenlik vb şeylerle oluyor diye biliyorum ama bu kadarı nasıl olur ona fikir yürütemedim.2011 de göreve başlayan nasıl 592 puana geliyor?
Yıllarca doğuda belleticilik yaptım ekstra puan almadım okul puanım 18 di şimdi 30 olmuş... şu an istanbulda 20 alıyorum.. katlama vs bişey görmedik.. bıktırdılar artık herşeydenKatlamalı puan, belletmenlik vb şeylerle oluyor diye biliyorum ama bu kadarı nasıl olur ona fikir yürütemedim.
Aslında Sistemde bozukluk var. Tabii ki mahrumiyet bölgesinde çalışanın fazla puan alması doğal. Olmalı zaten. Ama böyle kat kat fazla olması normal değil. Eskiden bu kadar büyük farklar yoktu. Kıdem yüksekliği ile aradaki fark tolere edilebiliyordu. Şimdi kıdemin hiç bir hükmü kalmadı. Verilen bir hak Bu sefer ters yönde haksızlığa döndü.
Hakkari Çukurca'da göreve başladım.Puanlara bak . 14 yıl çalışıp 592 puan alan arkadaş Dağlıca karakolunda mı öğretmenlik yaptı![]()
2011 de göreve başlayan nasıl 592 puana geliyor?
2008 de zornlu göreve öreve başladım. Halen aynı okuldayım Doğunun ücra bir ilçesindeyim. 2010 da zorunlu hizmet affı geldi diye bana katlamalı hizmet puanı vermediler. Adaletsizlik ama alıştık bunaHakkari Çukurca'da göreve başladım.
Hizmet puanı 22, zorunlu hizmet süresi 5 yıldı.
İstanbul, Başakşehir'e geldim, Hizmet puanı 22 Zorunlu hizmet süresi 4 yıl.
Zorunlu hizmet bölgesinde çalışmaya devam edince bu puanlara ulaşıldı. Bence adil değil ancak bu puanlar var yani.
490 puan olan arkadaş herhalde 30 puan olan yerde çalışırken katlamalı puan almış.
Yani bence o istediği yere gitmeyi hak etmiş.
MEB Puan sistemi hiç adil değil.
hocam hayırlı olsun ıspartalıyım, ama dinardayım, norm fazlası olduğum için haydarlı çpl ye gitme tehlikem vardı şimdi o kalkmış sevindim gördüğüme. yalnız çok düşük puanla bu kadar batıya gelmek de şans olsa gerek
Öğretmenlik öncesi başka bir memuriyetten de olabilir hocam.2011 de göreve başlayan nasıl 592 puana geliyor?
Memurluktan da puan ekleniyor mu ?Öğretmenlik öncesi başka bir memuriyetten de olabilir hocam.
20 yıldır hep hizmet puanı 10 olan bir yerde çalışmışsınız demek ki?Rotasyon falan isteyen arkadaşlar şu puanları görünce muhtemelen gözü korkmuştur, es kaza iller arası Rotasyon çıksa, k.irak sınırına falan gönderecekler sanırım. 20 . Yılımda ancak 210 puanım var.
belki bir gün babayiğit bir bakan gelir bu hizmet puanı adaletsizliğini sonlandırır eski sistemdeki gibi hale çevirir kimin okulu kaç puan veriyorsa odur gerisi hak gaspıdır der ve arttırımlı ve ek puanların hepsini siler.Ben 2009 atamasiyim. Katlamalı puan almıyorum. Mayıs 2010 daki yönetmelik yüzünden. Mahkemeye verdim bu adaletsizliği. Mahkeme lehime karar verdi. 170 puanı geri verdiler. Ancak olay en son Danıştayda tekrardan bozuldu. Aldığım puanı geri aldılar. Biz sana doğu hizmetini muaf tuttuk dediler.iyi de bana mı sordunuz. Ben hala aynı bölgede çalışmaya devam ediyorum. 2010 dan sonra atananlara dediler ki siz üç yıldan sonra aşamalı katlama puan alacaksınız. Gel de çıldırma. Benden çok sonra başlayan arkadaş hizmet puanında bana fark attı. İkimiz de aynı okulda çalışıyoruz. Gel de adalet ara.... Cenaze yerde. Kaldıran yok.....
En azından hakkınızı aramışsınız . Sizi saygıyla selamlıyorumBen 2009 atamasiyim. Katlamalı puan almıyorum. Mayıs 2010 daki yönetmelik yüzünden. Mahkemeye verdim bu adaletsizliği. Mahkeme lehime karar verdi. 170 puanı geri verdiler. Ancak olay en son Danıştayda tekrardan bozuldu. Aldığım puanı geri aldılar. Biz sana doğu hizmetini muaf tuttuk dediler.iyi de bana mı sordunuz. Ben hala aynı bölgede çalışmaya devam ediyorum. 2010 dan sonra atananlara dediler ki siz üç yıldan sonra aşamalı katlama puan alacaksınız. Gel de çıldırma. Benden çok sonra başlayan arkadaş hizmet puanında bana fark attı. İkimiz de aynı okulda çalışıyoruz. Gel de adalet ara.... Cenaze yerde. Kaldıran yok.....
Hocam ben orada da çalıştım ama adaletsizlik her yerde, İstanbul'da aldığım puanla Hakkari - Çukurca'da aynı puanı aldığım gibi.Puan isteyen arkadaşlarımızı Şırnak Hakkari gibi güzide illerimizde görmek istiyoruz.
Ben değilim, wp grubuna gelen fotoğrafı paylaştım. Hayırlı olsun arkadaşa.hocam hayırlı olsun ıspartalıyım, ama dinardayım, norm fazlası olduğum için haydarlı çpl ye gitme tehlikem vardı şimdi o kalkmış sevindim gördüğüme. yalnız çok düşük puanla bu kadar batıya gelmek de şans olsa gerek![]()
hocam batı mı? doğunun bir çok il merkezi marmara iç anadolu ve ege illerinden daha modern daha ucuz daha çağdaş gidip görmeyen bilemez tabihocam hayırlı olsun ıspartalıyım, ama dinardayım, norm fazlası olduğum için haydarlı çpl ye gitme tehlikem vardı şimdi o kalkmış sevindim gördüğüme. yalnız çok düşük puanla bu kadar batıya gelmek de şans olsa gerek![]()
2006 subat ayinda atandim. Batmanda zorunlu hizmeti 3 yilda bitirip geri geleyim dedim. Goreve basladiktan bir ay sonra yonetmelik degisti asker ogretmenlik zorunlu hizmetten sayilmamaya baslandi. Batman hizmet puani 14 puandan 12 puana cekildi. Tayin hakkim 2009 da olacakken 2010 a kaldi. Bilin bakalim 2010 da neler oldu. Af geldi. Dalga gecer gibi birde 2010 mayista batmanin hizmet puani 12 puandan 22 puana cikarildi. 4.5 yilda 53 puan verildi bana haksizligin daniskasi. Birde 2010 da il ici ile il disi tayinleri birlestirip ayni anda yapmazlar mi. Ne zor gunlerdi.Hocam ben orada da çalıştım ama adaletsizlik her yerde, İstanbul'da aldığım puanla Hakkari - Çukurca'da aynı puanı aldığım gibi.
Çukurca'da 5 yıl çalışınca biten zorunlu hizmet süresi, İstanbul'da 4 yılda bitiyor.
Bu doğu hizmetinin mantığı orada öğretmen tutmak olmasına rağmen ikide bir gelen aflar, puanların hiç bir işe yaramaması ve adaletsiz puan sistemi doğudaki öğretmen açığını kapatmadığı gibi başka sorunlara da yol açıyor.