Bilişim Teknolojileri (BT) İl Dışı 2025

Kodla Büyü
2011 de göreve başlayan nasıl 592 puana geliyor?
Katlamalı puan, belletmenlik vb şeylerle oluyor diye biliyorum ama bu kadarı nasıl olur ona fikir yürütemedim.
Aslında Sistemde bozukluk var. Tabii ki mahrumiyet bölgesinde çalışanın fazla puan alması doğal. Olmalı zaten. Ama böyle kat kat fazla olması normal değil. Eskiden bu kadar büyük farklar yoktu. Kıdem yüksekliği ile aradaki fark tolere edilebiliyordu. Şimdi kıdemin hiç bir hükmü kalmadı. Verilen bir hak Bu sefer ters yönde haksızlığa döndü.

Katlamalı puan, belletmenlik vb şeylerle oluyor diye biliyorum ama bu kadarı nasıl olur ona fikir yürütemedim.
Aslında Sistemde bozukluk var. Tabii ki mahrumiyet bölgesinde çalışanın fazla puan alması doğal. Olmalı zaten. Ama böyle kat kat fazla olması normal değil. Eskiden bu kadar büyük farklar yoktu. Kıdem yüksekliği ile aradaki fark tolere edilebiliyordu. Şimdi kıdemin hiç bir hükmü kalmadı. Verilen bir hak Bu sefer ters yönde haksızlığa döndü.
Yıllarca doğuda belleticilik yaptım ekstra puan almadım okul puanım 18 di şimdi 30 olmuş... şu an istanbulda 20 alıyorum.. katlama vs bişey görmedik.. bıktırdılar artık herşeyden

Puanlara bak . 14 yıl çalışıp 592 puan alan arkadaş Dağlıca karakolunda mı öğretmenlik yaptı :)
Hakkari Çukurca'da göreve başladım.

Hizmet puanı 22, zorunlu hizmet süresi 5 yıldı.
İstanbul, Başakşehir'e geldim, Hizmet puanı 22 Zorunlu hizmet süresi 4 yıl.

Zorunlu hizmet bölgesinde çalışmaya devam edince bu puanlara ulaşıldı. Bence adil değil ancak bu puanlar var yani.
590 puan olan arkadaş herhalde 30 puan olan yerde çalışırken katlamalı puan almış.

Yani bence o istediği yere gitmeyi hak etmiş.

MEB Puan sistemi hiç adil değil.

Son düzenleme:
2011 de göreve başlayan nasıl 592 puana geliyor?

Katlamalı puan 2015 yılında çıktı. 2010 Mayıs zorunlu hizmet affından hemen sonra atananların zorunlu hizmeti bittiğinde %25 arttırımlı puan almaya başladılar.
Ertesi sene %50 fazla, sonraki ve diğer senelerde %100 artırımlı puan verildi.

Çalıştığı yer 26 - 30 olan 2018 'ten itibaren her yıl 54 ve 60 puan aldıkları için 7 yılda fazladan 200 puan almış oldu.

Aslında puanı yaklaşık 300.

Hakkari Çukurca'da göreve başladım.

Hizmet puanı 22, zorunlu hizmet süresi 5 yıldı.
İstanbul, Başakşehir'e geldim, Hizmet puanı 22 Zorunlu hizmet süresi 4 yıl.

Zorunlu hizmet bölgesinde çalışmaya devam edince bu puanlara ulaşıldı. Bence adil değil ancak bu puanlar var yani.
490 puan olan arkadaş herhalde 30 puan olan yerde çalışırken katlamalı puan almış.

Yani bence o istediği yere gitmeyi hak etmiş.

MEB Puan sistemi hiç adil değil.
2008 de zornlu göreve öreve başladım. Halen aynı okuldayım Doğunun ücra bir ilçesindeyim. 2010 da zorunlu hizmet affı geldi diye bana katlamalı hizmet puanı vermediler. Adaletsizlik ama alıştık buna

bir öğretmen arkadaşımızı puanı eksik hesaplanmış diye itiraz etmişti. sonra fazla fazla yazdılar. puanların çok güvenirliği yok. içerdekiler istediği şekilde oynar. kii atamlaarda taban puanların ve temel ayrıntıların şimdi değil yıllardan gelen süreçte gizli bırakılması da önemli bir ayrıntı. şeffaflık olsa kime ne zararı olurdu sizce?

bu konuda baskı oluşturulsa sanırım hizmet süreleri vs hepsini gizlerler yakında

çok önemsenmeyen bir konu daha var ki pilot okullara keyfi atamalar!!! bu atamalar da dolaylı yoldan bir yerlere gelmek isteyen tüm öğretmenlerin önünü kesiyor.
o iyi okullara 500 puanlı kişi değil 50 puanlı müdürün takdiriyle gelen kişi olduğunda, o 500 puanlı kişi başka bir alternatif seçeceğinden ciddi puan artışlarına neden olacak, herkes için bir yere gelmek güç olacak.

her adaletsizlik bir gün mutlaka her insanı dokunur.

Bu kadar bol keseden hizmet puanı verilmemeli. Kesinlikle zorlu şartlarda çalışanlar gözetilmeli ancak 20 yıllık öğretmenim, batıda olmama rağmen güzel yerlerde çalıştım diyemem, her bölgenin zorlukları var. Ama 20 yıl 250 puan zor toplarken yarısı kadar çalışan arkadaşların 2 katından fazla puan alması gerçekten haksızlık gibi geliyor bana. Çalıştığım okul ücra bir kasaba her saat ulaşım yok, ev tutsam yerleşim yok mecbur 1 saat gel git yapıyorum hizmet puanı 12 yıllık. Yüksek puanı olan arkadaslar kızmasınlar hemen bu sadece sistemin düzgün olmamasından kaynaklı bir haksızlık. Öğretmenin suçu değil yani.

Rotasyon falan isteyen arkadaşlar şu puanları görünce muhtemelen gözü korkmuştur, es kaza iller arası Rotasyon çıksa, k.irak sınırına falan gönderecekler sanırım. 20 . Yılımda ancak 210 puanım var.

Rotasyon falan isteyen arkadaşlar şu puanları görünce muhtemelen gözü korkmuştur, es kaza iller arası Rotasyon çıksa, k.irak sınırına falan gönderecekler sanırım. 20 . Yılımda ancak 210 puanım var.
20 yıldır hep hizmet puanı 10 olan bir yerde çalışmışsınız demek ki?

Kuzey Irak sınırında çalışmış birisi olarak herkesin gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Suriye ve İran sınırı da olur.
Biraz da biz bakalım 10 puanlı yerlerin tadına.

Ben 2009 atamasiyim. Katlamalı puan almıyorum. Mayıs 2010 daki yönetmelik yüzünden. Mahkemeye verdim bu adaletsizliği. Mahkeme lehime karar verdi. 170 puanı geri verdiler. Ancak olay en son Danıştayda tekrardan bozuldu. Aldığım puanı geri aldılar. Biz sana doğu hizmetini muaf tuttuk dediler.iyi de bana mı sordunuz. Ben hala aynı bölgede çalışmaya devam ediyorum. 2010 dan sonra atananlara dediler ki siz üç yıldan sonra aşamalı katlama puan alacaksınız. Gel de çıldırma. Benden çok sonra başlayan arkadaş hizmet puanında bana fark attı. İkimiz de aynı okulda çalışıyoruz. Gel de adalet ara.... Cenaze yerde. Kaldıran yok.....

Ben 2009 atamasiyim. Katlamalı puan almıyorum. Mayıs 2010 daki yönetmelik yüzünden. Mahkemeye verdim bu adaletsizliği. Mahkeme lehime karar verdi. 170 puanı geri verdiler. Ancak olay en son Danıştayda tekrardan bozuldu. Aldığım puanı geri aldılar. Biz sana doğu hizmetini muaf tuttuk dediler.iyi de bana mı sordunuz. Ben hala aynı bölgede çalışmaya devam ediyorum. 2010 dan sonra atananlara dediler ki siz üç yıldan sonra aşamalı katlama puan alacaksınız. Gel de çıldırma. Benden çok sonra başlayan arkadaş hizmet puanında bana fark attı. İkimiz de aynı okulda çalışıyoruz. Gel de adalet ara.... Cenaze yerde. Kaldıran yok.....
belki bir gün babayiğit bir bakan gelir bu hizmet puanı adaletsizliğini sonlandırır eski sistemdeki gibi hale çevirir kimin okulu kaç puan veriyorsa odur gerisi hak gaspıdır der ve arttırımlı ve ek puanların hepsini siler.

En azından hakkınızı aramışsınız . Sizi saygıyla selamlıyorum

Puan isteyen arkadaşlarımızı Şırnak Hakkari gibi güzide illerimizde görmek istiyoruz.

Puan isteyen arkadaşlarımızı Şırnak Hakkari gibi güzide illerimizde görmek istiyoruz.
Hocam ben orada da çalıştım ama adaletsizlik her yerde, İstanbul'da aldığım puanla Hakkari - Çukurca'da aynı puanı aldığım gibi.
Çukurca'da 5 yıl çalışınca biten zorunlu hizmet süresi, İstanbul'da 4 yılda bitiyor.

Bu doğu hizmetinin mantığı orada öğretmen tutmak olmasına rağmen ikide bir gelen aflar, puanların hiç bir işe yaramaması ve adaletsiz puan sistemi doğudaki öğretmen açığını kapatmadığı gibi başka sorunlara da yol açıyor.

2010 zh affından sonra ilk atama olarak zh okulunda göreve başlayan ve halen aynı okulda devam edenler 100% almaya devam ediyor. Sonradan yönetmelik değişti ama kazanılmış hak olarak yer değişikliği yapmadığı sürece böyle.

hocam hayırlı olsun ıspartalıyım, ama dinardayım, norm fazlası olduğum için haydarlı çpl ye gitme tehlikem vardı şimdi o kalkmış sevindim gördüğüme. yalnız çok düşük puanla bu kadar batıya gelmek de şans olsa gerek :)
Ben değilim, wp grubuna gelen fotoğrafı paylaştım. Hayırlı olsun arkadaşa.

hocam hayırlı olsun ıspartalıyım, ama dinardayım, norm fazlası olduğum için haydarlı çpl ye gitme tehlikem vardı şimdi o kalkmış sevindim gördüğüme. yalnız çok düşük puanla bu kadar batıya gelmek de şans olsa gerek :)
hocam batı mı? doğunun bir çok il merkezi marmara iç anadolu ve ege illerinden daha modern daha ucuz daha çağdaş gidip görmeyen bilemez tabi

BBNET
Geri