benim araba hyundai getz 1,5 dizel 20 tl ile 80 km yapıyor

Kodla Büyü

zysimsek

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşın ki ford focus lpg li 2004 model . 20 tl gaz ile 65 km şehir içi yapıyor..sizin arabalar ???

focus 1,6 dizel 110 bg. 100tl mazot ile 470 km yaptım yeni bitti, şimdi aldığım bakalım ne götürecek..

eskisehir' Alıntı:
evrim0626' Alıntı:
branta' Alıntı:
25-26TL BENZİN İLE 100KM :D
hocam senin araç nedir? gaza basmadan gidiro herhalde:) benim ş.içi 380krş yakıyor.

motorsiklet olabilir.

:puhaha:

Beden Eğitimci olsam motor düşüncem ama takım elbisenin doğasına aykırı..

Hyundai i10
dizellerden az fazla yakıyor, tabi gaz pedalının dilinden anlayana :)

CHEVROLET KALOS, SIRALİ SİSTEM ATİKER
1.4 SX 16V
50 TL İLE 200-230 KM ARASI ŞEHİR İÇİ.

benim araç astra classic III 1.4 90 bg. eğer çumartesi akşamını düşünürsek arabam benzinde ortalama 5 lt. yakıyor, yani 20 lira ile 85 km. gidiyor.
hani aracı satarken de söylerler ya, km. de 23 kuruş yakıyor benim benzinli ASTRAm yeminle :). bu şekilde olmaz dostlar, günlük mesafe, trafik yoğunluğu, ortalama hız vs. bunlar da önemli. ama günlük kullanımımı soracak olursanız, aracı şehir içi kısa mesafe kullanıyorum, ortalama 7.1 lt. yaktı en son 100 km. sonunda.
Gidilen Mesafe: 100.4 km.
Ortalama Hız: 26 km/s
Tüketilen Yakıt: 7.1 litre
Ortalama Tüketim: 7.1 lt/100km

Gidilen Mesafe: 39.5 km.
Ortalama Hız: 46 km/s
Tüketilen Yakıt: 1.9 litre
Ortalama Tüketim: 5 lt/100km

babadogan' Alıntı:
1 depo 34 lt lpg ile (82,5tl) 420 şehirler arası 330km şehiriçi yapıyorum araç honda civic
aynı rakamlar hocam full depoyu 90 a dolduruyoruz burada pahalı biraz lpg, megane2 hb..

2006 lpgli clio 1.2 var bende. 20 lira ile şehir içi 100, şehir dışı 110-115 km gidiyorum.

seferzafer' Alıntı:
sert_hard' Alıntı:
focus 1,6 dizel 110 bg. 100tl mazot ile 470 km yaptım yeni bitti, şimdi aldığım bakalım ne götürecek..
hocam sen bedava geziyorsun resmen. focus HB mi aracın? modeli nedir.

söylediğiniz sayıları hesaplarsak yaklaşık 100 km 5,3 lt ediyor ki çok iyi bir rakam. Şehir içiyse süper az tüketiyor.

Dağılın :mrgreen: kimse benzin, gaz zammından şikayet etmesin o zaman. Bu ne arkadaş. Araba yakıtı konusunda millet mi atıyor, bizim arabalar mı içiyor?

fatihkultukturkan' Alıntı:
seferzafer' Alıntı:
sert_hard' Alıntı:
hocam sen bedava geziyorsun resmen. focus HB mi aracın? modeli nedir.

söylediğiniz sayıları hesaplarsak yaklaşık 100 km 5,3 lt ediyor ki çok iyi bir rakam. Şehir içiyse süper az tüketiyor.

hocam yaklaşık 250 km si şehirdışı, kalanı şehir içi. Araç sedan 2007. Şehir içi de olsa dışı da olsa anlık yakıt göstergesi daima açık kullanırım. Pek basmıyorum. Hız sabitleyici ile 105 sabit giderim genelde. Yokuş aşağı inerken gaz fren basmadan motor freni ile giderim. Mazot zamları sebebiyle liradan tutmuyor ama ortalama 5,4 5,5lt yakıyor işte.
Biraz kendimi övmüş gibi oldum ama... Anladınız siz beni... :roll:

sitelerdeyim' Alıntı:
Dağılın :mrgreen: kimse benzin, gaz zammından şikayet etmesin o zaman. Bu ne arkadaş. Araba yakıtı konusunda millet mi atıyor, bizim arabalar mı içiyor?
:++:

Valla bende şok oldum

Peugeot 206 1.4 benzinli
50 tl ile 160 km gidiyorum.

2 sene önce arabayı aldığımda aynı parayla 210 km gidiyordum. Vay bea

Bende 1.3 multijet motorlu punto var 100 km uzun yol 3,8 - 4 lt arası şehir içi 5.0 - 5,2'yi görüyor.

TL hesabı yapmayın, litre hesabı yapın daha gerçekci olur, LPG aynı şehirde 2,55'e de satılıyor, 2,15'e de... benizn yada motorinde de aynı sorun..

Benimki clio symbol 1.4, lpgli, şehir içi 10 litre, şehirler arası 7 litre yakıyor.
Hesap yaparken bilmeniz gerekenler; şehrin ve gittiğiniz yolun engebeli oluşu, dur kalklar, sabit hız, vites-devir-hız oranları, hava sıcaklığı, pencerelerin açık olması, yolcu sayısı, klima vs çok etkiliyor. Önceki yaşadığım memlekette 13 litreyi gördüm :( ... en son geçen hafta 10 litre ortalama yaptım.. Şehirler arası 6,5 litreyi bile gördüm.

not: depoyu tam doldurup ölçümü ona göre yapın.

Valla litre hesabı bilmiyorum da. 2001 1.4 Civic sehirler arası lpg litre fiyatı 2.35 den 16-17krş yakıyor.

magen2 2 15 dizel
60 lt mazotla ankaradan artvine gittim (yaklaşık 1100 km) zamdan aralık ayında 220 liraya doluyordu ama arabayı ankaraya bıraktım şimdi kaça doluyor bilmiyorum

TL yanıltır litre hesabı yapmak lazım.
Megane3 Şehir içinde 1lt LPG ile 9 km yol gidiyor demekki şehir içinde 100 km de 11 lt LPG yakıyor.
Tabi bu yakıtın çok küçük bir miktarı benzin , dolayısı ile toplamda TL olarak ne kadar yaktığını net hesaplamak hayli zor.

Sanırım ben araba kullanmayı bilmiyorum :) 2009 207 1.4 hdi şehiriçi 6.7-7 lt motorin,şehirdışı 4.8-5 lt yakıyor, surerken sakin kullanırım gaza, frene abanmam, siz nasıl kullanıyonuz bi deyinde bizde yakalayalım o rakamları:)

BBNET
Geri