Belgenet Servise Ulaşılamıyor Hatası?

Kodla Büyü

hastasıyız dede 01

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Son aşamaya kadar geliyoruz imzala butonuna basınca servise ulaşılamıyor yazıyor sağ üst köşede kahverengimsi turuncumsu bir uyarı ile, çözümü nedir bilen var mı?

Programların yüklü olması çalışacağı anlamına gelmiyor bazen. Hizmetlerin de çalışıyor olması lazım.
İlk olarak Akıllı Kart diye windows'a ait bir hizmetin çalışıyor olması lazım. Sonra TürkSat E-İmza Servisi'nin çalışıyor olması lazım.
Bu hizmetleri kontrol ediniz.

Sayın Hocam aşağıdaki yöntemi bir dener misiniz?
b- Adres satırına https://localhost:9001 adresi yazılarak enter tuşuna basılır. Aşağıdaki ekran görüntüsünü alındıktan sonra Belgenet üzerinden java appleti olmaksızın imza atabilirsiniz.

image-20191024145159-3.png

Yardım Belgenet

Aynı sorunu bugün yaşadık
Herşeyi yeniden yükledik. Kontrol ettik. Ama Chrome üzerinden yaptığımızda aynı sorun oluştu.

Fakat Firefox ile denediğimizde hiçbir sıkıntı olmadan e-imza çalıştı
Şimdilik Firefox ile işinizi görebilirsiniz

Aynı sorunu bugün yaşadık
Herşeyi yeniden yükledik. Kontrol ettik. Ama Chrome üzerinden yaptığımızda aynı sorun oluştu.

Fakat Firefox ile denediğimizde hiçbir sıkıntı olmadan e-imza çalıştı
Şimdilik Firefox ile işinizi görebilirsiniz
Bununda çözümü şu: Chrome güncelleyip, Chrome ayarlarını sıfırlamak
1762194916687.webp
Ayrıntılı bilgi: https://serdengectiihl.meb.k12.tr/icerikler/ebys-e-imza-suruculeri-kurulum-dosyasi_15316560.html

chrom güncelleme yada geçmişi temizleme sorunu çözmedi, akis, java, belgeneti kaldırdım, turksat imza programının izlerini yok etmek için program files tan turksat imza klasörünü sildim, appdata içerisinden sun dosyasını sildim ve tüm programları(java, akis, belgenet) tekrar yükledim sonrada sertifika yükledim sorun düzeldi, teşekkürler.

yalnız bir sorum daha olacak biir bilgisayarda iki farklı sürücü ile imza atılır mı? iki sürücü için iki farklı akis mi kurmak gerekir?

chrom güncelleme yada geçmişi temizleme sorunu çözmedi, akis, java, belgeneti kaldırdım, turksat imza programının izlerini yok etmek için program files tan turksat imza klasörünü sildim, appdata içerisinden sun dosyasını sildim ve tüm programları(java, akis, belgenet) tekrar yükledim sonrada sertifika yükledim sorun düzeldi, teşekkürler.
Aynı sorun müdürün bilgisayarında var. Bu söylediklerinizi adım adım gösteren bir YouTube videosu vardı ordan yapmaya çalıştım ama appdata klasörü içinde sum diye bir klasör yok. Silemedim. geri kalanları da yaptım ama hizmetlerden turksat çalıştır dediğimde sistem hatası şeklinde bir uyarı çıkıyor. Nasıl çözerim bilemedim

Aynı sorun müdürün bilgisayarında var. Bu söylediklerinizi adım adım gösteren bir YouTube videosu vardı ordan yapmaya çalıştım ama appdata klasörü içinde sum diye bir klasör yok. Silemedim. geri kalanları da yaptım ama hizmetlerden turksat çalıştır dediğimde sistem hatası şeklinde bir uyarı çıkıyor. Nasıl çözerim bilemedim
Arkadaşlar güncelleme gelmiş.
MEB Bilgi İşlem Modülleri Teknik İşlemler - Web'de Öğren:
Belgenet İmza Servisinin 1.62 versiyonu yayınlanmış olup kullanıcıların 14.01.2026 tarihine kadar kurmaları gerekmektedir.
Ebys katılımsız program güncelleme çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalar 14.01.2026 tarihine kadar tamamlanacak olup daha önce katılımsız programı kuranlara güncelleme otomatik gelecektir.

yalnız bir sorum daha olacak biir bilgisayarda iki farklı sürücü ile imza atılır mı? iki sürücü için iki farklı akis mi kurmak gerekir?
Fark olmaması lazım. Tek sürücü hangi eimza takılırsa takılsın görür. Aynı model olmak şartıyla tabii. Donanım sürücüsü farklı bir eimzayı görmeyebilir.

Arkadaşlar güncelleme gelmiş.
MEB Bilgi İşlem Modülleri Teknik İşlemler - Web'de Öğren:
Belgenet İmza Servisinin 1.62 versiyonu yayınlanmış olup kullanıcıların 14.01.2026 tarihine kadar kurmaları gerekmektedir.
Ebys katılımsız program güncelleme çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalar 14.01.2026 tarihine kadar tamamlanacak olup daha önce katılımsız programı kuranlara güncelleme otomatik gelecektir.

dün aynı hatayı aldık eskiyi kaldırdım güncelleme gelen dosyayı kurdum sorun kalktı. Bilginize.

Uyarı:
Servise ulaşılamıyor

hatası alıyoruz.

İmza kısmında adımız da çıkmıyor.

Ne yapabiliriz?

Uyarı:
Servise ulaşılamıyor

hatası alıyoruz.

İmza kısmında adımız da çıkmıyor.

Ne yapabiliriz?
hocam iki mesaj üstte ki adresten belgeneti indirin eskiyi kaldırın yenisini kurun güncelleme yapmak gerekiyor. Dün kartı görmüyordu güncelleme yaptıktan sonra sıkıntı bitti.

hocam iki mesaj üstte ki adresten belgeneti indirin eskiyi kaldırın yenisini kurun güncelleme yapmak gerekiyor. Dün kartı görmüyordu güncelleme yaptıktan sonra sıkıntı bitti.
Bende her adımı yapmama rağmen çalışmadı. Gözden kaçırdığım bir şey mi var acaba. Her aşama yeniden başlat bile yaptım, Java ve chrome güncelledim.

Arkadaşlar Belgenet 1.0.62 sürümünü kurmaya çalışırken bu ekrandaki hatayı alıyorum. E imzam çalışmıyor ne yapabilirim?

Ekli dosyalar

• IMG_3317.webp
    IMG_3317.webp
    327.3 KB · Görüntüleme: 96
  • Beğen
Tepkiler: HBV
naptıysam sertifika okuyamıyor. verilen talimatları defalarca baştan sona yaptım ama şifre girince sertifika hatası veriyor. sertifikayı ayrıca yüklemek mümkün mü?

naptıysam sertifika okuyamıyor. verilen talimatları defalarca baştan sona yaptım ama şifre girince sertifika hatası veriyor. sertifikayı ayrıca yüklemek mümkün mü?

belgenet ile ilgili yüklemeleri kaldırıp bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra linkteki program ile dener misiniz hocam.

belgenet ile ilgili yüklemeleri kaldırıp bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra linkteki program ile dener misiniz hocam.
bu da dahil il memlerin yayınladıklarına kadar hepsini denedim. akis kart izleyici uygulaması boş görünüyor. aynı kartı başka bilgisayara kurdum görüyor sorun yok. driverlar da yüklü.

ilksms
Geri