Belgenet Servise Ulaşılamıyor Hatası?

Kodla Büyü
https://www.belgenet.com.tr/statics/BelgenetImzaServisiKurulumDosyalari/Windows/1.0.62/ bunu kurarken bilgisayarınızın kaç bit olduğuna göre değil, bilgisayarınızda yüklü olan javanın kaç bit olduğuna göre kurursanız sorun düzeliyor. Aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

youtube.com/watch?v=GEL7DTuy7zA&feature=youtu.be

Bunların hepsini denedim hocam. Her şeyi 64 bit yapıp denedim sonra kaldırıp her şeyi 32 bit yaparak denedim. Sanırım sorun belgenetle alakalı değil. Akis kart izlemede kartı görmüyor. Ama aynı kartı başka bilgisayarda görüyor, kartta sorun yok. Driverları defalarca tekrar tekrar kontrol ettim.

Bunların hepsini denedim hocam. Her şeyi 64 bit yapıp denedim sonra kaldırıp her şeyi 32 bit yaparak denedim. Sanırım sorun belgenetle alakalı değil. Akis kart izlemede kartı görmüyor. Ama aynı kartı başka bilgisayarda görüyor, kartta sorun yok. Driverları defalarca tekrar tekrar kontrol ettim.
buradan katilimsiz kurulumu indirip güncelletirseniz düzelir hocam

hocam akis kart sürücüyü kaldırdım tekrardan kurdum düzeldi

Bugün idare bilgisayarlarından 3 tanesi sorun vermeye başladı. Kartları tanımıyor. Tüm yöntemleri denedim sonuç alamadım. Bu son güncelleme her şeyi allak bullak etti sanki. Bıraktık 2.döneme bakalım ne yapacağız

Hangi paketten kurulum yaptınız hocam. Webde öğrenden indirdiğim paketten kuruyorum komple kendi kuruyor. 32 bit vs seçtirmiyor

Kurulum öncesi hibit uninstaller, CCleaner vb. Programla yüklü olan bu 5 programı silin. Silme bitince kalıntılarını, kayıt defteri girdilerini temizleyin. Tarayıcı önbelleğini temizleyin. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Google drive daki programları indirin ve kurun. Hepsi 32 bit ve son sürümdür. Bilgisayar yeniden başlatın. İşlem tamam.

Son düzenleme:
Chrome da servise ulaşılamıyor hatasının çözümü:

1. https://ebys.meb.gov.tr adresine gidin.
2. Adres satırının solunda yer alan ayar simgesine tıklayın.
3. Açılan menüde "Site ayarları" seçeneğine tıklayın.
4. Açılan sayfada "Yerel ağ erişimi" bölümünü bulun.
5. "İzin ver" olarak ayarlayın.
6. Sayfayı yenileyin veya tekrar giriş yapın.
7. Artık e-imza servisine erişim sağlanabilir.

Chrome da servise ulaşılamıyor hatasının çözümü:

1. https://ebys.meb.gov.tr adresine gidin.
2. Adres satırının solunda yer alan ayar simgesine tıklayın.
3. Açılan menüde "Site ayarları" seçeneğine tıklayın.
4. Açılan sayfada "Yerel ağ erişimi" bölümünü bulun.
5. "İzin ver" olarak ayarlayın.
6. Sayfayı yenileyin veya tekrar giriş yapın.
7. Artık e-imza servisine erişim sağlanabilir.
Daha önce bu yöntemle olmuştu. Daha sonra yeniden hata vermeye başlayınca herşeyi yeniden kurdum düzelmişti. Bende de 64 bit java ve belgenet kuruluydu güncel sürümü kurmama rağmen olmadı. Son seferinde kaldırıp ikisini de 32 bit kurunca düzeldi. Yani her defasında farklı bir şekilde düzeliyor. Buna bir çare bulunsa iyi olur.

ilksms
Geri