Son aşamaya kadar geliyoruz imzala butonuna basınca servise ulaşılamıyor yazıyor sağ üst köşede kahverengimsi turuncumsu bir uyarı ile, çözümü nedir bilen var mı?
Eğer sürücüler, servisler ve java güncelse, başka bir web tarayıcı deneyin hocam. Veya kullandığınız web tarayıcıyı sıfırlayın.Son aşamaya kadar geliyoruz imzala butonuna basınca servise ulaşılamıyor yazıyor sağ üst köşede kahverengimsi turuncumsu bir uyarı ile, çözümü nedir bilen var mı?
Akis, java, belgenet vs. Yuklu ama ben sertifika yuklemedim, 2 gun once calisiyordu simdi çalışmıyor, sertifika ile ilgili olabilir mi?İmza sertifikanız yüklü mü hocam

Bununda çözümü şu: Chrome güncelleyip, Chrome ayarlarını sıfırlamakAynı sorunu bugün yaşadık
Herşeyi yeniden yükledik. Kontrol ettik. Ama Chrome üzerinden yaptığımızda aynı sorun oluştu.
Fakat Firefox ile denediğimizde hiçbir sıkıntı olmadan e-imza çalıştı
Şimdilik Firefox ile işinizi görebilirsiniz
Aynı sorun müdürün bilgisayarında var. Bu söylediklerinizi adım adım gösteren bir YouTube videosu vardı ordan yapmaya çalıştım ama appdata klasörü içinde sum diye bir klasör yok. Silemedim. geri kalanları da yaptım ama hizmetlerden turksat çalıştır dediğimde sistem hatası şeklinde bir uyarı çıkıyor. Nasıl çözerim bilemedimchrom güncelleme yada geçmişi temizleme sorunu çözmedi, akis, java, belgeneti kaldırdım, turksat imza programının izlerini yok etmek için program files tan turksat imza klasörünü sildim, appdata içerisinden sun dosyasını sildim ve tüm programları(java, akis, belgenet) tekrar yükledim sonrada sertifika yükledim sorun düzeldi, teşekkürler.
Arkadaşlar güncelleme gelmiş.Aynı sorun müdürün bilgisayarında var. Bu söylediklerinizi adım adım gösteren bir YouTube videosu vardı ordan yapmaya çalıştım ama appdata klasörü içinde sum diye bir klasör yok. Silemedim. geri kalanları da yaptım ama hizmetlerden turksat çalıştır dediğimde sistem hatası şeklinde bir uyarı çıkıyor. Nasıl çözerim bilemedim
Fark olmaması lazım. Tek sürücü hangi eimza takılırsa takılsın görür. Aynı model olmak şartıyla tabii. Donanım sürücüsü farklı bir eimzayı görmeyebilir.yalnız bir sorum daha olacak biir bilgisayarda iki farklı sürücü ile imza atılır mı? iki sürücü için iki farklı akis mi kurmak gerekir?
dün aynı hatayı aldık eskiyi kaldırdım güncelleme gelen dosyayı kurdum sorun kalktı. Bilginize.Arkadaşlar güncelleme gelmiş.
MEB Bilgi İşlem Modülleri Teknik İşlemler - Web'de Öğren:
Belgenet İmza Servisinin 1.62 versiyonu yayınlanmış olup kullanıcıların 14.01.2026 tarihine kadar kurmaları gerekmektedir.
Ebys katılımsız program güncelleme çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalar 14.01.2026 tarihine kadar tamamlanacak olup daha önce katılımsız programı kuranlara güncelleme otomatik gelecektir.
hocam iki mesaj üstte ki adresten belgeneti indirin eskiyi kaldırın yenisini kurun güncelleme yapmak gerekiyor. Dün kartı görmüyordu güncelleme yaptıktan sonra sıkıntı bitti.Uyarı:
Servise ulaşılamıyor
hatası alıyoruz.
İmza kısmında adımız da çıkmıyor.
Ne yapabiliriz?
Bende her adımı yapmama rağmen çalışmadı. Gözden kaçırdığım bir şey mi var acaba. Her aşama yeniden başlat bile yaptım, Java ve chrome güncelledim.hocam iki mesaj üstte ki adresten belgeneti indirin eskiyi kaldırın yenisini kurun güncelleme yapmak gerekiyor. Dün kartı görmüyordu güncelleme yaptıktan sonra sıkıntı bitti.
evet üsttekini kurunca düzeldi bizde deEski belgenet servislerini kaldırın, pcyi yeniden başlatın. Aşağıdaki linkten işaretlediğim sürücüyü kurun. İşletim sistemi 64 bit de olsa üsttekini kurun. Ben x64 kurdum pc 64bit diye olmadı. Üsttekini kurunca çalıştı.
Ekli dosyayı görüntüle 81237
naptıysam sertifika okuyamıyor. verilen talimatları defalarca baştan sona yaptım ama şifre girince sertifika hatası veriyor. sertifikayı ayrıca yüklemek mümkün mü?
bu da dahil il memlerin yayınladıklarına kadar hepsini denedim. akis kart izleyici uygulaması boş görünüyor. aynı kartı başka bilgisayara kurdum görüyor sorun yok. driverlar da yüklü.belgenet ile ilgili yüklemeleri kaldırıp bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra linkteki program ile dener misiniz hocam.EBYS_KUR.zip - MEB Bulut
İçerik Yönetim Sistemi, İstediğinizi Paylaşın, Dosyalarınız Güvende, Veri Şifreleme, Güçlü Arama.bulut.meb.gov.tr