fercanx' Alıntı:banada gönderebilirsiniz .Siz bana 100 TL gönderin ben size 50 TL helal ödeme yapayım.

hocam sizin HELAL TL lerin üzerinde ne resmi var

fercanx' Alıntı:banada gönderebilirsiniz .Siz bana 100 TL gönderin ben size 50 TL helal ödeme yapayım.
aynen ben de öyle görüyorum hocam.ScorpionM' Alıntı:graur' Alıntı:Bankanın maaşlarımızın kendi bankalarına yatması karşılığında verdiği parayı almak caiz midir? Sonuçta banka bu parayı maaşımizi faizde çalıştırarak veriyor. Gerçi biz bankayla anlaşma yapmıyoruz.
(not: bu soruyu dini hassasiyeti olanlar cevaplayabilir. Diğerleri için bir sorun teşkil etmiyor zaten)
Ben bu tarz soruları burada soranları provakatör olarak görüyorum.
Cevap olarak ne bekliyorsunuz??
Buradakilerin çoğu öğretmen din adamı değil, fetva makamı değil. Ayrıca çok merak ediyorsanız alo fetva vs doğru ve tatmin edici cevap alabileceğiniz yerler var. Hatta bir imama sormak bile burada sormaktan daha mantıklı.
Ama diyorsanız ki yok ben milletin bazılarının dalga geçmesinden, kiminin doğru kiminin yanlış demesinden hoşlanıyorum, meselenin cevabını paylaşmak yerine alakasız kişilerin tamamen kişisel yorumlarına güveniyorum diyorsanız kendinizi sorgulayın.
Pes yani, yaran mi var senin?her_dem' Alıntı:graur' Alıntı:Arkadaşım ben, sen müslüman değilsin demiyorum. çevrenizde faizi normal bir kazanç olarak gören, banka kredisi çeken kimse yok mu ? Ben onlar için söyledim. Yani onlar bu sorunun muhatabı olmazlarher_dem' Alıntı:ne güzel ne güzel. senin dini hassasiyetin fazla sen müslümansın ama diğerleri değil. çok güzel allah kabul etsingraur' Alıntı:Bankanın maaşlarımızın kendi bankalarına yatması karşılığında verdiği parayı almak caiz midir? Sonuçta banka bu parayı maaşımizi faizde çalıştırarak veriyor. Gerçi biz bankayla anlaşma yapmıyoruz.
(not: bu soruyu dini hassasiyeti olanlar cevaplayabilir. Diğerleri için bir sorun teşkil etmiyor zaten)
faizi haram olarak görüp kar payını helal olarak gören zümreye mi sordun sorunu. onlar gerçek müslüman senin gözünde sadece onlar mı cevaplayabilir. haşa huzurdan Allah'ı faize başka isimler koyarak kandırmaya çalışan zümreden mi beklettin.
o kadar hassasiyetin varsa burası imamlar din adamları topluluğu mu. atarsın diyanete mail alırsın cevabını.
sen bu şekilde "üstün müslüman" olmaya devam et hocam. biz sadece müminiz
Biz fetva verecek kapasite ve bilgiye sahip olmadığımız için cümlelerimizin sonuna ve başına bence kullanılması gerekiyor.karinca_52' Alıntı:bir anlaşma hocam bu ....kredi kartıyla alışveriş yapınca hediye puan veriyorlar o zaman buda haram olur....haram değil bence
graur' Alıntı:Pes yani, yaran mi var senin?her_dem' Alıntı:graur' Alıntı:Arkadaşım ben, sen müslüman değilsin demiyorum. çevrenizde faizi normal bir kazanç olarak gören, banka kredisi çeken kimse yok mu ? Ben onlar için söyledim. Yani onlar bu sorunun muhatabı olmazlarher_dem' Alıntı:ne güzel ne güzel. senin dini hassasiyetin fazla sen müslümansın ama diğerleri değil. çok güzel allah kabul etsingraur' Alıntı:Bankanın maaşlarımızın kendi bankalarına yatması karşılığında verdiği parayı almak caiz midir? Sonuçta banka bu parayı maaşımizi faizde çalıştırarak veriyor. Gerçi biz bankayla anlaşma yapmıyoruz.
faizi haram olarak görüp kar payını helal olarak gören zümreye mi sordun sorunu. onlar gerçek müslüman senin gözünde sadece onlar mı cevaplayabilir. haşa huzurdan Allah'ı faize başka isimler koyarak kandırmaya çalışan zümreden mi beklettin.
o kadar hassasiyetin varsa burası imamlar din adamları topluluğu mu. atarsın diyanete mail alırsın cevabını.
sen bu şekilde "üstün müslüman" olmaya devam et hocam. biz sadece müminiz
Niye insanları (özellikle müslümanları) zümrelere ayırıyorsun?
Sen faizi haram sayıyorsan konuş yoksa bu soru seni ilgilendirmez zaten.
Ben bu konuyu okuldaki arkadaşlarlada paylaşıyorum. Burda da paylaşıp arkadaşların görüşlerini almak kabahat mı?
:+1:rumuz19' Alıntı:http://www.sorularlaislamiyet.com/article/13949/bankalarin-memur-ve-calisanlara-verdigi-promosyonlari-almak-caiz-midir-calitigim-kurum-bir-bankayla-anlasti-dort-yil-suresince-maaslarimizi-o-bankadan-cekmemiz-sartiyla-kurumumuza-on-bes-milyar-lira-promosyon-veriyor-kurum-da-personele-dagitiyor.html
her_dem' Alıntı:insanları ayrıştıran sensin. dini hassasiyetleri olan cevaplasın ne demek. neye göre ölçüyorsun bu hassasiyetleri merak ettim. sende hassasiyet ölçüm aleti mi var. beni dini hassasiyetlerim çok yüksek. o para haram desem almıyacak mısın? benim hassasiyetimi neye göre ölçüyorsun ki bu cümleyi saf ediyorsun. insanları kutuplaştırmaktan başka şey yapmayıp bunuda dini hassasiyetler altına alıyorsunuz ya buna kızıyorum.
ayrıca harama helal diyecek değilim. ancak sen beni bununla itham ediyorsun yaa bunun ne anlama geldiğini sende iyi biliyorsundur. bir günaha girmemek için öbür günaha girmek ya da başkalarını günaha sokmak bence hayırsızdır.
senin ilk mesajındaki sadece dini hassasiyetleri olanlar cevaplasın hayırsız bir cümleydi hala öyle.
..graur' Alıntı:her_dem' Alıntı:insanları ayrıştıran sensin. dini hassasiyetleri olan cevaplasın ne demek. neye göre ölçüyorsun bu hassasiyetleri merak ettim. sende hassasiyet ölçüm aleti mi var. beni dini hassasiyetlerim çok yüksek. o para haram desem almıyacak mısın? benim hassasiyetimi neye göre ölçüyorsun ki bu cümleyi saf ediyorsun. insanları kutuplaştırmaktan başka şey yapmayıp bunuda dini hassasiyetler altına alıyorsunuz ya buna kızıyorum.
ayrıca harama helal diyecek değilim. ancak sen beni bununla itham ediyorsun yaa bunun ne anlama geldiğini sende iyi biliyorsundur. bir günaha girmemek için öbür günaha girmek ya da başkalarını günaha sokmak bence hayırsızdır.
senin ilk mesajındaki sadece dini hassasiyetleri olanlar cevaplasın hayırsız bir cümleydi hala öyle.
1. Senin dini hassasiyetini ölçmüyorum. sadece bu hassasiyete sahip olanlar cevaplayabilir diyorum. Adam faizi ticaret gibi görüyorsa, helal ve haram gibi kavramları benimsmemişse bu soruyu cevaplamasının bir manası yok diyorum. (Gebe olmayan birinine gebelik sancısı nasıldır diye sorulur mu? bir düşün)
2. Tabiki ben burda fetva aramıyorum, çeşitli fetvalara ulaştım farklı farklı... Sadece forumdaki çoğu kişiyi ilgilendiren bir konu olduğunu düşündüm. Ayrıca "ilim öğrenmek erkek kadın herkese farzdır."
3. Seni, harama helal diyecek biri diye itham etmdim. bunu nerden çıkardın?
Bilip bilmeden neden provakatör olarak ilan ediyorsunuz? Sırf dalga geçilmesin (konu hafife alınmasın) diye hassasiyeti olanlar cevaplasın dedim.mystreous' Alıntı:aynen ben de öyle görüyorum hocam.ScorpionM' Alıntı:graur' Alıntı:Bankanın maaşlarımızın kendi bankalarına yatması karşılığında verdiği parayı almak caiz midir? Sonuçta banka bu parayı maaşımizi faizde çalıştırarak veriyor. Gerçi biz bankayla anlaşma yapmıyoruz.
Ben bu tarz soruları burada soranları provakatör olarak görüyorum.
Cevap olarak ne bekliyorsunuz??
Buradakilerin çoğu öğretmen din adamı değil, fetva makamı değil. Ayrıca çok merak ediyorsanız alo fetva vs doğru ve tatmin edici cevap alabileceğiniz yerler var. Hatta bir imama sormak bile burada sormaktan daha mantıklı.
Ama diyorsanız ki yok ben milletin bazılarının dalga geçmesinden, kiminin doğru kiminin yanlış demesinden hoşlanıyorum, meselenin cevabını paylaşmak yerine alakasız kişilerin tamamen kişisel yorumlarına güveniyorum diyorsanız kendinizi sorgulayın.
Bi de kimin cevaplayıp kimin cevaplandırmaması gerektiğini de belirtmiş.
mse' Alıntı:soruyu yanlış yere sormuşsun emmolu, burda fetva makamı yok.
bile bile mi yapıyorsunuz bilmiyorum, büyük günahlardan birisi de helali, haram; haramı da helal addetmek.
şimdi ne diyek,, yani. haram mı diyek helal mi.
işbankası ile asya bank arasında tek fark var işbankası faiz diyor, asyabank kar payı diyor. ben işbankasını(veya herhangi a bankasını ) dürüstlüğünden dolayı kutluyorum. en azından adamlar dürüstçe faiz diyorlar. asyabank gibi insanları kar payı diye sömürmüyorlar.ezilenboteci' Alıntı:arkadaşlar adamlar sizi ne kadar kullanıyor sırtınızdan ne paralar kazanıyor bnce helal
ayrıca bank asya napıyo bizde faiz yok diyo paranı yatır biz calıstıralım sana kar payı verelim diyo
bu faiz olmuyosa oyle düsünün sizde
kar payı
HACI AMCAN EVLERİ İÇİN ZEKAT VERMESİ GEREKMEZ. BANKA PROMOSYONUNA GELİNCE O HARAM ARKADAŞLAR. BEN ALMADIM. ZORLA HESABIMA YATIRIRLARSA DA OKULA BIRSEY ALACAM KLİMA - PROJEKSİYON CIHAZI VBfercanx' Alıntı:bir insanın temel ihtiyaçlarını çıkardıktan sonra belli bir miktar parası artıyorsa zekat vermek zorundadır...Şimdi benim hacı amcanın oturduğu ve ufak tefek malk mülk hariç 7-8 dairesi var yaklaşık 900 bin değerinde.22,5 bin TL zekat vermesi gerekiyor.Verdimi tabiki vermedi. O şimdi promosyon helal mi haram mı onu tartışıyor.
lastdracula' Alıntı:HACI AMCAN EVLERİ İÇİN ZEKAT VERMESİ GEREKMEZ. BANKA PROMOSYONUNA GELİNCE O HARAM ARKADAŞLAR. BEN ALMADIM. ZORLA HESABIMA YATIRIRLARSA DA OKULA BIRSEY ALACAM KLİMA - PROJEKSİYON CIHAZI VBfercanx' Alıntı:bir insanın temel ihtiyaçlarını çıkardıktan sonra belli bir miktar parası artıyorsa zekat vermek zorundadır...Şimdi benim hacı amcanın oturduğu ve ufak tefek malk mülk hariç 7-8 dairesi var yaklaşık 900 bin değerinde.22,5 bin TL zekat vermesi gerekiyor.Verdimi tabiki vermedi. O şimdi promosyon helal mi haram mı onu tartışıyor.
fercanx' Alıntı:lastdracula' Alıntı:HACI AMCAN EVLERİ İÇİN ZEKAT VERMESİ GEREKMEZ. BANKA PROMOSYONUNA GELİNCE O HARAM ARKADAŞLAR. BEN ALMADIM. ZORLA HESABIMA YATIRIRLARSA DA OKULA BIRSEY ALACAM KLİMA - PROJEKSİYON CIHAZI VBfercanx' Alıntı:bir insanın temel ihtiyaçlarını çıkardıktan sonra belli bir miktar parası artıyorsa zekat vermek zorundadır...Şimdi benim hacı amcanın oturduğu ve ufak tefek malk mülk hariç 7-8 dairesi var yaklaşık 900 bin değerinde.22,5 bin TL zekat vermesi gerekiyor.Verdimi tabiki vermedi. O şimdi promosyon helal mi haram mı onu tartışıyor.
Sağol hacı 40 tane koyun olsaydı o zaman yandıydı o zaman vermesi gerekiyordu.akıllı adam canım nereye bağlayacağını biliyor parayı hizmetiçi eğitimde öğreniyomuş bunları...
zaqwert' Alıntı:çalışacağımız bankayı kendimiz secebilsek ve herkes kendine göre bir anlaşma yapsa bu sorun ortadan kalkacak.
herkes helal haram çizzgisini kendisi belirleyecek ama bizi kobay gibi kullanıp rantı kurumlar elde ediyor....
şimdi:
banka=haram katılıyorum
banka anlaşması yapılacağı zaman promosyona tav olmayalım devlet bankasını secelim mücadelesini veriyorum
kimse bizi takmıyor
sonra banka promosyonu yatınca zaten ucu ucuna geciniyoruz. paranın yüzü sıcak geliyor ve ve bizim koyunlar haram bahçeye giriyor....