bravehard2010
Üye
Meslek liselerinde belkide çok fazla norm yok ancak özellikle doğuda durum şu.Benim bulunduğum yerde (dbakır) meslek lisesinde bilgisayar mezunu olmayan ücretli öğretmenler çalışırken onlarca böte mezunu norm fazlası olduğu halde oralara atanamamaktadır.Yeni bir meslek lisesi açıldı(4 şubesi bilişim bölümü) 11. sınıflarda mevcut.Yaklaşık 7-8 normu var ancak teknik mezun olmadığı için ücretli(böte mezunu olanlarda var ) arkadaşlar çalışıyor.Böte mezunu arkadaşlarda oraya atanamıyor ancak ücretli çalışabiliyorlard.Ben geçtiğimiz yıllarda meslek lisesine geçtim böte mezunuyum.Ancak şu an sistemden tercihler yapıldığı için geçemiyorlar.En azından web programcılığı bölümü olan meslek liselerine geçebilmeliler diye düşünüyorum.Bu arada meslek lisesinden de sıkıldım çok cazip gelmiyor artık.Öğrenci profili çok düşük seviyede.Toplama çıkarma bilmeyen öğrencilerimiz mevcut.Olayın maddi yönü farklı tabi tatmin edici.Zaten bötelilerin atanmasının istenmemesinin en nihayetindeki sonucu bence maddi boyutu.