BİMER şikayet sonucu gelen mail güler misin ağlar mısın
"İlgi (c) yazıda: “Görevlendirmelerde Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan okullara öncelik verilecek, bu okullarda ihtiyaç varken diğer okullara görevlendirme yapılmayacaktır.” ve “BT Rehberliği görevi öncelikle öğretmenin kadrosunun bulunduğu ilçe sınırları içinde yapılacaktır. Okulda görevlendirme şartlarını taşıyan birden çok BT öğretmeni bulunması durumunda, okulundaki eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde aynı ilçede ihtiyaç olan başka okullara görevlendirme yapılabilecektir, ilçede ihtiyaç olmaması durumunda Büyükşehir merkez İlçeleri arasında da, başvuranın talep etmesi halinde görevlendirme yapılabilecektir.” denilmektedir.
İlimiz Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmen müracaatlarında öğretmenlerimize öncelikle kadrosu Fatih Projesi kapsamında ise kendi okuluna, okulunda görevlendirme şartlarını taşıyan birden çok BT öğretmeni bulunması durumunda veya kadrosunun bulunduğu okulu proje dışında ise aynı ilçede ihtiyaç olan proje okullarına ve kadrosunun bulunduğu ilçede ihtiyacı olan proje okulu bulunmaması durumunda ise diğer ilçelerde ihtiyaç olan proje okullarına görevlendirme müracaatları alınmıştır. İlimizde Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan ve kuruluma başlanacak olan toplam 346 okul müracaata açılmış, ilgi (a) ve (b) valilik olurları ile 199 okulumuza görevlendirme yapılmıştır. Görevlendirme yapılmayan 147 okulumuzdan 117 okulumuzda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni BTR Görev Talebinde bulunmamış, 30 okulumuzda ise açılan tercihler sonucunda talep olmadığı için halen görevlendirme yapılmamıştır. Bu nedenle ilimizde Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmen ihtiyacı halen giderilememiştir. İlimiz ilkokul ve ortaokulları kademeli olarak fatih projesi kapsamına alınacak olup kapsama alınacak okullar Bakanlığımız tarafından belirlenmektedir.
Yukarıda değinildiği gibi İlimizde Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan okullarda ihtiyaç giderilemediği için proje dışında kalan diğer okullara görevlendirme yapılmamıştır.
Bilginize rica ederim
Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Şube Müdürlüğü - 1
Bilgisayar İl Koordinatörlüğü"
ya arkadaş yoldan geçeni çevirip 180 saat kurs verip herkesi BT Rehberi yaptılar
görev istemeye gelince önceliği onlara verin (madem bu kadar hevesliler)
biz hem kendi okulumuzda derse girecez hemde başka okulda BT Rehber olacaz o 180 saat kurs alan hanfendi ve beyfendiler
kendi okullarında suya sabuna dokunmadan Rehber olacaklar, sonrada gelen cevapta "okullar dolmadığı" için
o zaman bu kursu verirken ön koşul ve öncelik bu kursu alanlara "kendi okulları dışında" şartını koyun
netice itibariyle şu Ankara'ya geldiğime bin pişman oldum (kasıntı memurundan da kasıntı şube müdüründen de gına geldi. Neticesini o koltuğa koyan (eskinin tabiriyle)TEMPRA oluyo :verymad: :verymad: :verymad: