Ankara BTR Başvuruları ne zaman?

Kodla Büyü
oktuns' Alıntı:
bence hiç kimsenin umrunda değiliz... ne biz ne de okullardaki BT araçları...

Daha önce çalıştığım iki okulun (A ve B okulu olsunlar. Şu an C okulundayım bu arada) hali
1- A okulu öğretmenlerinin Facebook da BT sınıfında çiğ köfte partisi verirken resimlerini gördüm. Çiğ köftelerin altında BT sınıfı bilgisayar masaları vardı. 3 sene çalışmışım o okulda. O masaları nerede olsa tanırım artık. Sınıf BT sınıfıydı ama bilgisayarlardan eser yoktu. Kızgınlığımdan arayıp bilgisayarlar ne oldu BTS ne oldu diye sormadım.
2- Ziyarete gittiğim B okulunda özenle adam ettiğim (ilk başladığımda kırılmamış masa, çalışır durumda bilgisayar kalmamıştı) BTS'nin sınıf yapıldığını duydum. Bilgisayar sordular bana dedim BT sınıfında 16 tane vardı ne oldu. ilçe MEM'e verdiklerini söylediler. Dedim oradan isteyin o zaman, e vermezler ki dediler...

Kısaca: gerek yok ki bizlere hocam. Lazım olunca adam oluruz, işleri bitince fazlalık...

dün bir arkadaşla konuştum meslek lisesinde atelye şefi olunca haftada 6 saat ekders alıyorlarmış ekstradan biz de bt sınıfının herşeyiyle uğraşıp düştüğümüz hale bak rehber öğretmenlik vermesede bakanlık böyle bir çalışmamı yapsa , idare her fırsatta şu var bu var diyor 2 li ilişkilerimzden rehber öğretmen değilimde diyemiyorum

Forumda 51 sayfa yazı 752 mesaj ve 11079 görüntüleme var ama elde var sıfır bu sene geçti seneye Allah Kerim. bu arada ankaraegitici.nette bizim baş sağlığı yazısı kalkmış :=)

tomreader2010' Alıntı:
dün bir arkadaşla konuştum meslek lisesinde atelye şefi olunca haftada 6 saat ekders alıyorlarmış ekstradan biz de bt sınıfının herşeyiyle uğraşıp düştüğümüz hale bak rehber öğretmenlik vermesede bakanlık böyle bir çalışmamı yapsa , idare her fırsatta şu var bu var diyor 2 li ilişkilerimzden rehber öğretmen değilimde diyemiyorum

ben diyorum. hocam her fırsatta beni milli eğitime şikayet edin diyorum. rehber öğretmen olmadığı için yapmıyor deyin diyorum. belki bu şekilde ilçe milli eğitim il milli eğitimden ister bu kişilere okulların ihtiyacı var derler.

BİMER'e yaptığımız şikayetlerden de birşey çıkmadı, yazı halen İl Milli Eğitim'de görünüyor.
BİMER'e tekrar yazıp "kimi kime şikayet ediyoruz" diyesim geliyo
Ankara BT Öğretmenleri için tam tabir "İsmet kim ki" olayına döndü olay :verymad:

bilisimcih' Alıntı:
Büyük vebal alıyorlar BT öğretmenleri arasında haksızlık sorumluluğu alıyorlar ankarayı diğer illerden ayrı tutup bizi idare ile bas basa bırakıyorlar okuldaki angarya işleri yapıp ücret alamama vebali okulun işlerinin yapılmaması sonucu oluşan kayıpların vebali
Hocam BTR olmadığınız sürece isterseniz hiç bir iş yapmazsınız. Dersinize girip nöbetinizi tutup evinize gidersiniz. Ama ek ders almak ise amacımız, yada okulda ders sayısı az ve başka okullarda ders tamamlamaya gitmek istemiyor iseniz onu anlarım. Bence ne istediğinize karar verin. BTR olmadığınız taktirde kimseye yardım etmeyin. Göreviniz değil.

Ayrıca biz yaptığımız bu şikayetlerde çok inandırıcı olamıyoruz. Adamlar bizim full ek ders peşinde olduğumuzu, derslere girmek istemediğimizi, nöbetten yırtmak istediğimiz gibi bir bakış açısı geliştirmişler bence. Şikayetlerimiz uygulamalardaki tutarsızlık ve özlük haklarımız, görev ve çalışma esaslarımız üzerinde yoğunlaşmalıdır diye düşünüyorum.

xozato' Alıntı:
tomreader2010' Alıntı:

ben diyorum. hocam her fırsatta beni milli eğitime şikayet edin diyorum. rehber öğretmen olmadığı için yapmıyor deyin diyorum. belki bu şekilde ilçe milli eğitim il milli eğitimden ister bu kişilere okulların ihtiyacı var derler.
hocam sonuna kadar haklısın ancak en büyük eksiğim HAYIR diyememek biliyorum yanlış ama olmuyor işte

spring' Alıntı:
okuluma görevlendirme yazısı gelmedi hala? ne zaman baslamalıyız?

benimde sistemde görevlendirmem gözüküyor ama mail veya yazı gelmedi. galiba haftaya bir parti daha olacakmış ozaman oldu oldu olmadı derse devam.

ankara btr yeni başvuru 27-31 ekim

27-31 ekim tarihleri arasında
arkadaşlar resmi yazı geldi ilçesindeki proje okulları dolan tüm ortaokulara görevlendirme olacak

not: yenimahalle için söylüyorum tüm proje okulları dolduğu için bt sınıfı bulunan tüm ortaokullar başvuru yapabilcek

Onayların yapılması, ilçe milli eğitimlere yazıların gelmesiyle birlikte herhalde Aralığın 1'i itibariyle göreve başlanır.

BİMER şikayet sonucu gelen mail güler misin ağlar mısın

"İlgi (c) yazıda: “Görevlendirmelerde Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan okullara öncelik verilecek, bu okullarda ihtiyaç varken diğer okullara görevlendirme yapılmayacaktır.” ve “BT Rehberliği görevi öncelikle öğretmenin kadrosunun bulunduğu ilçe sınırları içinde yapılacaktır. Okulda görevlendirme şartlarını taşıyan birden çok BT öğretmeni bulunması durumunda, okulundaki eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde aynı ilçede ihtiyaç olan başka okullara görevlendirme yapılabilecektir, ilçede ihtiyaç olmaması durumunda Büyükşehir merkez İlçeleri arasında da, başvuranın talep etmesi halinde görevlendirme yapılabilecektir.” denilmektedir.

İlimiz Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmen müracaatlarında öğretmenlerimize öncelikle kadrosu Fatih Projesi kapsamında ise kendi okuluna, okulunda görevlendirme şartlarını taşıyan birden çok BT öğretmeni bulunması durumunda veya kadrosunun bulunduğu okulu proje dışında ise aynı ilçede ihtiyaç olan proje okullarına ve kadrosunun bulunduğu ilçede ihtiyacı olan proje okulu bulunmaması durumunda ise diğer ilçelerde ihtiyaç olan proje okullarına görevlendirme müracaatları alınmıştır. İlimizde Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan ve kuruluma başlanacak olan toplam 346 okul müracaata açılmış, ilgi (a) ve (b) valilik olurları ile 199 okulumuza görevlendirme yapılmıştır. Görevlendirme yapılmayan 147 okulumuzdan 117 okulumuzda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni BTR Görev Talebinde bulunmamış, 30 okulumuzda ise açılan tercihler sonucunda talep olmadığı için halen görevlendirme yapılmamıştır. Bu nedenle ilimizde Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmen ihtiyacı halen giderilememiştir. İlimiz ilkokul ve ortaokulları kademeli olarak fatih projesi kapsamına alınacak olup kapsama alınacak okullar Bakanlığımız tarafından belirlenmektedir.

Yukarıda değinildiği gibi İlimizde Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan okullarda ihtiyaç giderilemediği için proje dışında kalan diğer okullara görevlendirme yapılmamıştır.

Bilginize rica ederim

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri Şube Müdürlüğü - 1
Bilgisayar İl Koordinatörlüğü"

ya arkadaş yoldan geçeni çevirip 180 saat kurs verip herkesi BT Rehberi yaptılar
görev istemeye gelince önceliği onlara verin (madem bu kadar hevesliler)
biz hem kendi okulumuzda derse girecez hemde başka okulda BT Rehber olacaz o 180 saat kurs alan hanfendi ve beyfendiler
kendi okullarında suya sabuna dokunmadan Rehber olacaklar, sonrada gelen cevapta "okullar dolmadığı" için
o zaman bu kursu verirken ön koşul ve öncelik bu kursu alanlara "kendi okulları dışında" şartını koyun
netice itibariyle şu Ankara'ya geldiğime bin pişman oldum (kasıntı memurundan da kasıntı şube müdüründen de gına geldi. Neticesini o koltuğa koyan (eskinin tabiriyle)TEMPRA oluyo :verymad: :verymad: :verymad:

An itibariyle keçiörende bi numara yok yani öyle mi? Keçiören de çalışıp yazı eline ulaşan var mı?

BİMER SONUCU

İlgi : a) Valilik Makamının 16/09/2014 tarihli ve 3968872 sayılı onayı
b) Valilik Makamının 16/10/2014 tarihli ve 4623174 sayılı onayı
c) MEB Yen.ve Eğt.Tek.Gen.Müd.'nün 28/09/2014 tarihli ve 16791 sayılı yazısı
d) 03/10/2014 tarih ve 814031 Başvuru sayılı Bilgi Edinme (BİMER) Başvurunuz.

İlgi (c) yazıda: “Görevlendirmelerde Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan okullara öncelik verilecek, bu okullarda ihtiyaç varken diğer okullara görevlendirme yapılmayacaktır.” ve “BT Rehberliği görevi öncelikle öğretmenin kadrosunun bulunduğu ilçe sınırları içinde yapılacaktır. Okulda görevlendirme şartlarını taşıyan birden çok BT öğretmeni bulunması durumunda, okulundaki eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde aynı ilçede ihtiyaç olan başka okullara görevlendirme yapılabilecektir, ilçede ihtiyaç olmaması durumunda Büyükşehir merkez İlçeleri arasında da, başvuranın talep etmesi halinde görevlendirme yapılabilecektir.” denilmektedir.

İlimiz Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmen müracaatlarında öğretmenlerimize öncelikle kadrosu Fatih Projesi kapsamında ise kendi okuluna, okulunda görevlendirme şartlarını taşıyan birden çok BT öğretmeni bulunması durumunda veya kadrosunun bulunduğu okulu proje dışında ise aynı ilçede ihtiyaç olan proje okullarına ve kadrosunun bulunduğu ilçede ihtiyacı olan proje okulu bulunmaması durumunda ise diğer ilçelerde ihtiyaç olan proje okullarına görevlendirme müracaatları alınmıştır. İlimizde Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan ve kuruluma başlanacak olan toplam 346 okul müracaata açılmış, ilgi (a) ve (b) valilik olurları ile 199 okulumuza görevlendirme yapılmıştır. Görevlendirme yapılmayan 147 okulumuzdan 117 okulumuzda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni BTR Görev Talebinde bulunmamış, 30 okulumuzda ise açılan tercihler sonucunda talep olmadığı için halen görevlendirme yapılmamıştır. Bu nedenle ilimizde Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmen ihtiyacı halen giderilememiştir. İlimiz ilkokul ve ortaokulları kademeli olarak fatih projesi kapsamına alınacak olup kapsama alınacak okullar Bakanlığımız tarafından belirlenmektedir.

Yukarıda değinildiği gibi İlimizde Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan okullarda ihtiyaç giderilemediği için proje dışında kalan diğer okullara görevlendirme yapılmamıştır.

Bilginize rica ederim

Biz ne sorduk adamlar ne cevap yazmış. bunu yazan adama diyeceksin ki ben sana yazdığım yazıda başka illerde fatih projesi kapmasında olmayan ortaokullara bile görevlendirme yapılıyorken ankara da niye yapılmıyor bunun cevabını ver diyeceksin ama adamlar bakar kör anlamıyorlar.

xxltc' Alıntı:
Biz ne sorduk adamlar ne cevap yazmış. bunu yazan adama diyeceksin ki ben sana yazdığım yazıda başka illerde fatih projesi kapmasında olmayan ortaokullara bile görevlendirme yapılıyorken ankara da niye yapılmıyor bunun cevabını ver diyeceksin ama adamlar bakar kör anlamıyorlar.

Hocam onlarda yaptıklarının tamamen keyfi bi uygulama olduğunu bildiklerinden kendilerince haklı olduklarını söylüyolar
benim dilekçemde "şube müdürümüz uygun görmedi" cümlesinin açıklanmasını istemiştim ama cevap yok bu görevlendirme işlemi
bir kişinin uygun görüp görmemesiyle mi alakalı yani diye ancak açıklama fiyasko

bilişim sayfasında görevlendirmem gözüküyordu bugün baktım silmişler. demekki şube müdürü sadece fatih diye tutturdu yapacak bişey yok ne halleri varsa görsünler.

BBNET
Geri