Ankara BTR Başvuruları ne zaman?

Kodla Büyü
maki02' Alıntı:
ahmetfx' Alıntı:
xxltc' Alıntı:
görevlendirme çıkan arkadaşlar ne zaman başlayabiliriz bilginiz varmı

Siz başvurdunuz mu?
Ne sanıyordun ya! Arkadaşın sıkıntısı sadece geç açıklamaları bütün tantanası bunun içindi yoksa başvurmaması değildi attığı artı mesajları bunun içindi açıklandıktan sonra + mesajları kesildi :)

Hehe o da iyiymis başvurusunda erken açıklansa ne olur geç açıklansa ne olur

Boş yere ne yordun kendini + martı :) hayret bişey

maki02' Alıntı:
ahmetfx' Alıntı:
xxltc' Alıntı:
görevlendirme çıkan arkadaşlar ne zaman başlayabiliriz bilginiz varmı

Siz başvurdunuz mu?
Ne sanıyordun ya! Arkadaşın sıkıntısı sadece geç açıklamaları bütün tantanası bunun içindi yoksa başvurmaması değildi attığı artı mesajları bunun içindi açıklandıktan sonra + mesajları kesildi :)

bizim bilişimciler harbiden sıkıntılı oluyor. ben niye başvurmayim birader o kadar yazı yazdım sen onları nasıl okudun yada okumadın da + lar mı zoruna gitti. görev bizim görevimiz tabi başvuracaz küsüp banane demeyelim dedim o yazılarda. benim derdim bu işi adam gibi yapmamalarıydı insanları bıktırmalarıydı bu nedenle bilişimciler bi başvurmasa görürler dedim. yine söylüyorum. toplansın ankarada ki bilişimcilerin yarısı sadece başvurmama kararı alınsında bende onların yanında olur başvurmam. ama bireysel olarak sadece benim başvurmamam çözüm olmaz ben olmam başkası olur dedim. bunuda kaç mesaj yazdım. niye zorunuza gidiyor onuda anlamıyorum. senin ek derse ihtiyacın olmaya bilir veya kendi okulunda maaş karışılığı fazlasıyla dolduruyor olabilirsin. ben 2 okula gidiyorum. ne zorum var. başkaları başka illerde sorunsuz bir şekilde bu görevi yaparken biz niye mağdur olalım başkalarının kaprislerini çekelim. derdimiz bu süreçdeki mağduriyetin giderilmesiydi. bu yolda atılacak adımlara destek veririm. öyle oturduğum yerden işte gördünüz mü edalarıyla ona buna nara atmam. laflarım anlayana işine de gelmiyorsa geldiği kadarıyla idare edersin.

xxltc' Alıntı:
ankbilsim' Alıntı:
Arkadaşlar madem bu şekilde bir uygulama var, mağdur oluyoruz, o zaman ne diye halen daha Ankara'da bir lütufmuş gibi uygulanan BTR peşinde koşuyoruz?
Ankara'da böyle bir uygulama ilk defa yapılıyor ve bize düşen de BTR görevini reddetmek olacaktı ama biz her zaman olduğu gibi yine hakkımızı yediriyoruz.
Ek ders ihtiyacı olanlar için birçok okulda bilişim dersi boşta, bana göre bu da artık bahane değil. Şahsen BTR istemedim ve bundan sonra da istemeyi düşünmüyorum.
hocam ben bulunduğum okul dışında 1 okula daha gidip maaş karşılığını dolduruyorum. başka ek ders alacak yerde yok diyorlar. şimdi bu görev bu adamların babasının malımıda ben peşinden koşup koşmama muhabbetine girecem. bu görev bizim görevimiz ama görevi veren adamların görevle alakası olmayınca böyle şeyler oluyor.
kaç defa söyledim burada ki amaç veya söylemlerimiz ne olur bize görev verin söyle mi değil. veya bireysel olarak madem öyle başvurmuyorumla olacak bişey de değil. bu işler toplu olarak birlikte hareket ederek yapılacak işler. ankara da ki tüm bilişimciler hadi tümü olmasın da yarısı olsun btr yi protesto ederek başvuruda bulunmasın ben o şube müdürünü görürüm bak nasıl tıpış tıpış görev veriyor. o yüzden bu işlerde ben başvurmayacam demekle olmuyor ortada bir sorun varsa ve bu sorun daha sonrada devam edecek gibiyse toplu olarak birlikte hareket edilecekse iş yapılır yoksa bireysel olarak iş yapınca ben olmam başkası olur.

bu görev bizim amaç bu görevle alakası olmayıp o konuma gelen iş bilmez insanların orada bulunmasından kaynaklanıyor. bizim hakkımızıda başkasının vermesini beklemek yerine kendi hakkımızı kendimiz aramalıyız. çözüm topluca btr ye başvurmamak bence bunuda yapacak birlik lazım. onuda burada görelim deyince işte niye koşuyorsunuz deniliyor. zihniyet bu oluncada sonuç işte görüldüğü gibi çıkıyor.
zoruna giden arkadaşlar bu yazımı da okusun. kendileri klavye başında atıyor tutuyor diye herkeside kendileri gibi sanmasınlar

şu 40 küsür sayfada böyle yazıların çok hangisine baksan görürsünüz niyetimi. işine gelirse görürsünüz. gelmezse + larla idare edersiniz.

xxltc' Alıntı:
ankarada sonuçlar anlık olarak açıklanıştı gören oldu mu arkadaşlar. arayıp sordum yanlışlıkla açık kalmış dediler. resmi onaylar 10 güne ancak gidermiş dediler haberiniz olsun. bunların yaptığı iş bu kadar olur ancak
bak birader yukarıda ki yazı benim 22. sayfa "22 Eyl 2014, 17:15" tarihdeki yazım. ben başvuruların sonucunu taa o zaman gördüm. sayfa açıktı ne görevlendirildiğimi öğrenmiştim açıklamada ve sonra ki sayfalarda yazdığım gibi arayıp sordum yanlışlıkla açık kalmış deyip kapattılar ve ta bugün açıkladılar benim tepkim bu keyfi hareketlereydi. tabi sen bunları okumadın ki takip etmedin ki anca sağa sola sallayın hangisi tutarsa...

xxltc' Alıntı:
arkadaşlar yukarıda dediğim gibi dün bi ara yayınladılar. sonradan anladık ki yanlışlıkla açık bırakmışlar görevlendirme sonuc sayfasını bende aradım sırdum böyle böyle sonuçlanmış galiba ne zaman başlarız dedim. yok sonuçlanmadı yanlışlıkla açık bırakmıştır dedi. dün yarın açıklanacak dediler. 10 gün sonrada başlarsınız demişler mi bende bugün açıklanmıştır diye hiç bakamadım ili de arayıp sormadım. şimdi gördüm halen açıklanmamış yarın lütfen herkes arayıp sıkıştırsın açıklanması adına.
buda sayfa 23 "23 Eyl 2014, 19:50" tarihinde ki yazım bari bunları okuyun...

xxltc' Alıntı:
xxltc' Alıntı:
arkadaşlar yukarıda dediğim gibi dün bi ara yayınladılar. sonradan anladık ki yanlışlıkla açık bırakmışlar görevlendirme sonuc sayfasını bende aradım sırdum böyle böyle sonuçlanmış galiba ne zaman başlarız dedim. yok sonuçlanmadı yanlışlıkla açık bırakmıştır dedi. dün yarın açıklanacak dediler. 10 gün sonrada başlarsınız demişler mi bende bugün açıklanmıştır diye hiç bakamadım ili de arayıp sormadım. şimdi gördüm halen açıklanmamış yarın lütfen herkes arayıp sıkıştırsın açıklanması adına.
buda sayfa 23 "23 Eyl 2014, 19:50" tarihinde ki yazım bari bunları okuyun...

Beyler arkadaş haklı sonuna kadar.Ancak bu bir görevlendirmedir sonuçta yukardakilerin keyfine bağlı öğretmenler yada okullar mağdur olmuş umursamazlar.Biz iki üç okula gitmişiz düşünmezler. Hala bir kitabımız bile yok. Bunlardan pozitif birşeyler beklemeyi bıraktı artık insanlar.Başlarının çaresine baktılar çoktan..

Formatörlüğü istemeyerek kısa süreli ders verme olabilir ildekilere.. Ama bu görev tabiikide bizim.. Diğer branşların işine geliyor tabiiki bizim küsmemiz.. Bt eğiticiliği ve btr sadece bilişim öğretmenlerinin işidir.. Diğerlerine sonuna kadar HAYIR!

Arkadaşlar ben yine aradım ilk defa doğru düzgün yanıt alabildim.

Cevap Şu: Ortaokullara BTR görevlendirmesi Fatih Projesi kapsamında olanlara olacakmış.
Fatih projesi kapsamında ki okulları bilmiyorlarmış. Bakanlığa yazı göndermişler yazı ne zaman gelirse o zaman görevlendirme açılacakmış. Ama yazı gelmezse 1 sene gelmese de görevlendirme yapılmayacakmış.

Ben şunu anladım bizim branşa müstahak. Ortaokulda görev yapıyorum, demek ki herkes halinden memnunmuş.

Yemin ediyorum bunlarda beyin yerine protez bişeyler var
ildeki bt sorumluları şube müdürüne yaltaklanırlar, şube müdürü ile şirin gözükmeye çalışır ildekiler bakanlığa çok çalışıyo havası yaparlar
ULANNNNN 80 İLDE YAPILAN UYGULAMA ANKARA'DA NEDEN YAPILMAZ
NEYİN KAFASINI YAŞIYO BUNLAR
BU SAATTEN SONRA GÖREVLENDİRME YAPANINDA ...................... YAPMAYANINDA ...............

bilisimcih' Alıntı:
Arkadaşlar ben yine aradım ilk defa doğru düzgün yanıt alabildim.

Cevap Şu: Ortaokullara BTR görevlendirmesi Fatih Projesi kapsamında olanlara olacakmış.
Fatih projesi kapsamında ki okulları bilmiyorlarmış. Bakanlığa yazı göndermişler yazı ne zaman gelirse o zaman görevlendirme açılacakmış. Ama yazı gelmezse 1 sene gelmese de görevlendirme yapılmayacakmış.
Bana da aynı şeyi söylediler de benim anlamadığım diğer iller neden böyle bir onaya gerek duymadılar ?

Bu durum resmen bizleri mağdur etmektir. Başka birşey değil... Okulda resmen istenmeyen adam ilan edileceğiz. Bu işi para için yapıyormuş lafları havada uçuşacak.

Kimse acayip acayip yorumlar yapmasın rica ederim...

Arayıp bir de onu soralım
Ciddi ciddi ilk defa açıklama alabilince, bir an aklıma hiç bir şey gelmedi, onu sormak lazım gerçekten
gidip yüz yüze mi görüşsek, niye sadece Ankara yazı bekliyor ki?

03122126185 numarayı aradım bu sefer operatore dedim Bilişim teknolojileri Rehber Öğretmenliği ile ilgili o bağladı, ancak boyle ilk defa cevap alabildim, aramak isteyen olursa belki bugun hemen tekrar acarlar bir de onu soralım

benim aklıma gelmedi

sesumut' Alıntı:
Bu durum resmen bizleri mağdur etmektir. Başka birşey değil... Okulda resmen istenmeyen adam ilan edileceğiz. Bu işi para için yapıyormuş lafları havada uçuşacak.

Kimse acayip acayip yorumlar yapmasın rica ederim...

Hocam bu işi kimse hayrına yapmıyor buradaki sıkıntı yaptığın işin karşılığının alınamaması
nerdeyse 1 ay oldu bu çok iş bilir!! il çalışanlarının verdiği cevaplara bakarsanız insanı salak yerine koymalarına tahammülüm kalmadı sürekli başlarından savma geçiştirici cevaplar. kesin net cevap veren var mı yok herkes topu birbirine atıyo
"Para için yapıyormuş" laflarını havalarda uçuşturanlar bu işi ne için yapıyolarmış bi sorarsınız. okulunuz çok hayırsever bi okul herhalde :)

BT labaratuarlarını hiçbir karşılık beklemeden bakıp kollamamızı istiyorlar, hepsi bu. Ki zaten çoğumuz BTR olmasak bile derslerin daha verimli geçmesi için bu işleri yapıyoruz da. Adamlar da o yüzden hiç sallamıyorlar. Aslında biraz da lisede BTR istemeyenlere kızıyorlar sanırım. Koskoca Ankara, düzen vardır diye düşünüyordum ama burası Mardin'den daha kötüymüş anlaşılan. Aynı işi yapan başka ildeki arkadaşlar bunun karşılığını alırken, biz alamayacağız. Bunu düşünmezler, umursamazlar. MEB'in şu ilden ile değişen, daha doğrusu adamdan adama değişen işlerine uyuz oluyorum. BİMER'e topluca mesaj göndersek aktif BT labaratuarı bulunan okullarda neden görevlendirme yapılmıyor diye acaba yanıt alabilir miyiz? Bir deneyeyim bakalım..

Hocam Ankara'da 4. yılım. Bu seneye kadar herşey de örnek gösterirdim. BTR olayını en düzgün işleten illerden birisiydi bence. Bu sene ne oldu anlamadım. Çok kırgınım şuan. Biz yaptığımız işin karşılığını alamıyoruz şuan. Okullarda hepimiz btr ekdersi olmadan da aynı işleri yapıyoruz zaten. Sebebi de korkak veya aciz olmamız değil. Yıllardır edindiğimiz arkadaşlık ve ikili ilişkiler.

arkadaşlar ben daha öncede söyledim. bu adamlara karşı yapılacak şey belli. ya btr başvurularına TOPLU OLARAK başvurmayacaz yada enaz 100-200 bilişimci şu meşhur il ek binaya gidip bu işlerle uğraşanlarla bi görüşme yapacaz. onlara sorunlarımızı anlatalım eğer 2.dönem ilk başvurularda ortaokullar açılmazsa daha da fazla örgütlenip tüm bilişimciler btr ye başvurmayacaz diyelim. ayrıca fatih projesi kapmasında bu yıl görev verilmeyecek gibi saçmalıklar sayarlarsa o zaman başka illerde fatih projesinin yanından bile geçmeyen köy okullarına bile btr çıkarken ankara neye dayanarak ortaokulları açmıyor. bizde kendimizce onları üstü kapalı uyaralım. ama dediğim gibi oraya 20-30 kişi gitmenin bir anlamı olmaz. ancak enaz 100 kişi gidilirse bi önemi olur yoksa 20-30 kişiyi kimse sallamaz.

xxltc' Alıntı:
arkadaşlar ben daha öncede söyledim. bu adamlara karşı yapılacak şey belli. ya btr başvurularına TOPLU OLARAK başvurmayacaz yada enaz 100-200 bilişimci şu meşhur il ek binaya gidip bu işlerle uğraşanlarla bi görüşme yapacaz. onlara sorunlarımızı anlatalım eğer 2.dönem ilk başvurularda ortaokullar açılmazsa daha da fazla örgütlenip tüm bilişimciler btr ye başvurmayacaz diyelim. ayrıca fatih projesi kapmasında bu yıl görev verilmeyecek gibi saçmalıklar sayarlarsa o zaman başka illerde fatih projesinin yanından bile geçmeyen köy okullarına bile btr çıkarken ankara neye dayanarak ortaokulları açmıyor. bizde kendimizce onları üstü kapalı uyaralım. ama dediğim gibi oraya 20-30 kişi gitmenin bir anlamı olmaz. ancak enaz 100 kişi gidilirse bi önemi olur yoksa 20-30 kişiyi kimse sallamaz.
Nasreddin Hocanın fil hikayesine benzemeyecekse buradan koordine olalım ben varım +1

100 kisi gelecekse bende varim milleti rezil ettiler bu sene olan oldu tepki koymazsak seneye de boyle devam eder bence

formaktör' Alıntı:
xxltc' Alıntı:
Nasreddin Hocanın fil hikayesine benzemeyecekse buradan koordine olalım ben varım +1
hocam en başa beni yaz zaten ama dediğim gibi enaz 100 kişi olmamız lazım yoksa 20-30 kişi ile olmaz o kadar kişiyi kimsede sallamaz.

Arkadaşlar hızlı bir şekilde sayımızı artırırsak iş sürüncemeye kalmaz bugün görevlendirmeniz yapılmış olabilir ama ileriki dönemlerde yapılmayabilir o yüzden şimdi katılmakla bir şey kaybetmezsiniz ,isteyenler pm den ad soyad,çalıştıkları kurum ve telefon numaralarını gönderirlerse daha sağlıklı bir şekilde örgütlenip tepkimizi koyabiliriz.

Ben ortak bir dilekçeye (müdür okulda btr olmadığı için onlarca bilgsayar, projeksiyon, yazıcı vb cihazların problerinin çözülemediği ve geçen yıllarda olduğu gibi btr görevlendirmelerinin bir an önce yapılması gerektiğine dair) hazırlayıp bu forumdan paylaşımını yaparak altına herkes kendi müdürünün imzasıyla İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE fax gönderilmesi veya dilekçeyi okulun resmi meb mail hesabından gönderilmesiyle çözülebileceğini düşünüyorum.

En az 100 tane mail giderse belki "bilişimciler neyse de müdürler istiyorsa bişeyler yapılmalı" :D derler BELKİ

Bu da olmazsa o zaman belki kendimiz gidebiliriz.

xxxben' Alıntı:
Ben ortak bir dilekçeye (müdür okulda btr olmadığı için onlarca bilgsayar, projeksiyon, yazıcı vb cihazların problerinin çözülemediği ve geçen yıllarda olduğu gibi btr görevlendirmelerinin bir an önce yapılması gerektiğine dair) hazırlayıp bu forumdan paylaşımını yaparak altına herkes kendi müdürünün imzasıyla İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE fax gönderilmesi veya dilekçeyi okulun resmi meb mail hesabından gönderilmesiyle çözülebileceğini düşünüyorum.

En az 100 tane mail giderse belki "bilişimciler neyse de müdürler istiyorsa bişeyler yapılmalı" :D derler BELKİ

Bu da olmazsa o zaman belki kendimiz gidebiliriz.
buda mantıklı hocam işin içine müdürlerde girerse belki iş büyüyor misali önlem almak isterler.

ortaokullarda gorevlendirme oldu mu arkadaşlar bizim okulumuza gorevlendirme onay yazısı gelmiş ben basvurmamıştım başka bir arkadaşa çıkmış

atel421s' Alıntı:
ortaokullarda gorevlendirme oldu mu arkadaşlar bizim okulumuza gorevlendirme onay yazısı gelmiş ben basvurmamıştım başka bir arkadaşa çıkmış

Biz olmadı diye biliyoruz ve olsun diye bekliyoruz. Çankaya da orta okul verdikleri listede yoktu

atel421s' Alıntı:

Biz olmadı diye biliyoruz ve olsun diye bekliyoruz. Çankaya da orta okul verdikleri listede yoktu

bilisimcih' Alıntı:
atel421s' Alıntı:

Hayırdır inşallah :) Millet görevlendirme için liste açılacak diye beklerken işini bilen görevlendirmesini böyle yaptırabiliyor mu?

BBNET
Geri