Alan değişikliği 2025

Kodla Büyü

sancaktepe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu konuda bir gelişme var mı arkadaslar? Artık aciklansa da adam gibi bir bölüme geçsek kurtulsak . Elimizde diplomalar bekliyoruz..

Hocam yeni yönetmelikte il içi ve ildışı tayinlerde, hizmet puanlarında değişiklik olmaz gibi.Rotasyonu bile getiremediler.Anca akademi ile ilgili maddeler yer alacaktır.

Norm fazlası yığılması var şu anda. Alan değişikliği bir nebze olsa da fazlalığı azaltır. Bütün branşlarda olmasa da ihtiyaç duyulan alanlarda yaparlar diye düşünüyorum.

Hangi bölüme geçeceksiniz hocam
Adalet bölümüne geçmeyi düşünüyorum. Kamu yönetimi bitirdim 2.universite olarak. Gerçi orda koordinatörluk vs nasıl bilmiyorum ama bilişim bölümü tıkanmış durumda her yerde norm fazlası hat safhada. Öyle şehirler var mı 70 kişi norm fazlası durumunda ve şehirdeki toplam bilişim öğretmeni 100 kadar . Varın gerisini siz düşünün. 285 puanla norm fazlası olunur mu arkadas. Delirmemek elde değil

Adalet bölümüne geçmeyi düşünüyorum. Kamu yönetimi bitirdim 2.universite olarak. Gerçi orda koordinatörluk vs nasıl bilmiyorum ama bilişim bölümü tıkanmış durumda her yerde norm fazlası hat safhada. Öyle şehirler var mı 70 kişi norm fazlası durumunda ve şehirdeki toplam bilişim öğretmeni 100 kadar . Varın gerisini siz düşünün. 285 puanla norm fazlası olunur mu arkadas. Delirmemek elde değil
hangi dersler oluyor hocam bölümde. ben de kamu mezunuyum artısı var mı geçiş için değer mi

Arkadaşlar iki gün önce MEB atamada bana bir mesaj geldi muhtemelen size de gelmiştir. Mezun olduğunuz okullar mebbiste tanımlı olup olmadığıni kontrol edin gibi bir şeydi. Muhtemelen Mayıs ayında il içi ile beraber alan değişikliği de olacak keza mezun olunan tüm alan ve okulların güncellenmesi başka sebeple istenmez

Arkadaşlar iki gün önce MEB atamada bana bir mesaj geldi muhtemelen size de gelmiştir. Mezun olduğunuz okullar mebbiste tanımlı olup olmadığıni kontrol edin gibi bir şeydi. Muhtemelen Mayıs ayında il içi ile beraber alan değişikliği de olacak keza mezun olunan tüm alan ve okulların güncellenmesi başka sebeple istenmez
Hocam Alanımız 2'ye ayrılıyor. Ondan bilgi güncelleme istediler. Biz de burada 16 sayfa konuştuk, tartıştık hatta konu kilitlendi :D
Ya 1119 ya da 1120 olucaz. Eğer iki okulu da okumuşsak 1119-1120 beraber mi olacak yoksa tercih mi ettirecekler onu bilemiyorum. Belki artacak norm fazlalığını azaltmak adına alan değişikliği de olur.

alan değişikliği genelde şubat ayında açılıyor bu sene açılmadığına göre belki seneye açılır.

Hocam, tahmininiz doğru. Branşta yaşanan köklü değişiklik nedeniyle alan değişikliği de açılacak. Dolayısıyla ek mezuniyeti olan arkadaşlar için eğer bulundukları yerleşim biriminde cazip branşlar varsa ayaklarına kadar büyük bir fırsat gelmiş olacak. Şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun.

(Bkz. Madde 11). https://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2025_04/11111155_9_cizelgeveesaslar.pdf

din kültüründe nasıl bir açık varsa ben 18 yıllık oldum hiç doyduğunu görmedim o branşın :D
Hocam aslında sinif öğretmenliğinde <12500> daha fazla açık var dkab <9bin> a göre. 23 bin açıkla birinci özel eğitim.
Bakanlığın tutumundan kaynaklanıyor. Verileri de yayınlamadıkları için artık nerede ne açık var göremiyoruz. 2022 özür grubu atama listesine bakabildim. Üstte yazdığım sayılar da bu yıla ait.
Keşke belli bir oranda alım yapsalar da insanlar bunları düşünmek zorunda kalmasa

• Beğen
Tepkiler: omd
Hocam mebbiste kayıtlı olan atandığımız bölümden başka bir bölüm nasıl ekleniyorki. Atandığız bölüm olmaz mı sadece. Ben de çocuk gelişimi okudum sonradan. Bunu mebbise nasıl işleteceğiz anlamadım

Hocam mebbiste kayıtlı olan atandığımız bölümden başka bir bölüm nasıl ekleniyorki. Atandığız bölüm olmaz mı sadece. Ben de çocuk gelişimi okudum sonradan. Bunu mebbise nasıl işleteceğiz anlamadım
Okul idaresine diplomanız ve bir dilekce sunmaniz yeterli. Onlar sisteme işliyor. Mezun olduğu okullar diye ayrı bir sekme var mebbiste. Şuan benim 3 lisans 1 yükseklisans kayıtlı orada mesela :) kısmet olursa seneye dördüncü lisans bitecek. MEB e güven olmaz ne kadar çok mezuniyet o kadar kafa rahat. Böte boka sardı meslek lisesine geçtim şimdi de bilişim boka sardı adalete geçeceğim, o da sıkıntı yaparsa tarım bölumune atlarım. Oturup ağlamak yerine çözüm yolları aramak gerekiyor bu ülkede keza artık ağlayana da meme yok.

Hocam Alanımız 2'ye ayrılıyor. Ondan bilgi güncelleme istediler. Biz de burada 16 sayfa konuştuk, tartıştık hatta konu kilitlendi :D
Ya 1119 ya da 1120 olucaz. Eğer iki okulu da okumuşsak 1119-1120 beraber mi olacak yoksa tercih mi ettirecekler onu bilemiyorum. Belki artacak norm fazlalığını azaltmak adına alan değişikliği de olur.
Diğer başlıklardan okuduğum kadarıyla 1120 normları modüle eklenmeye başlamış. 1119 normlu Anadolu lisesinde çalışan bir tefli olarak bizim normumuzun ne olacağı konusunda bir bilgi açıklama yok. Tedirgin beklemedeyiz.

Okul idaresine diplomanız ve bir dilekce sunmaniz yeterli. Onlar sisteme işliyor. Mezun olduğu okullar diye ayrı bir sekme var mebbiste. Şuan benim 3 lisans 1 yükseklisans kayıtlı orada mesela :) kısmet olursa seneye dördüncü lisans bitecek. MEB e güven olmaz ne kadar çok mezuniyet o kadar kafa rahat. Böte boka sardı meslek lisesine geçtim şimdi de bilişim boka sardı adalete geçeceğim, o da sıkıntı yaparsa tarım bölumune atlarım. Oturup ağlamak yerine çözüm yolları aramak gerekiyor bu ülkede keza artık ağlayana da meme yok.
Hocam bi ara tıp okusaydın ya. Öğretmenlik komple nanay :)

Hocam bi ara tıp okusaydın ya. Öğretmenlik komple nanay :)
önceliğim para değil boş zaman. Öğretmenlik bunu bana fazlasıyla sağlıyor. Haftada 3 gün okul ve yılda 180 iş günü... Dünyada başka hiç bir meslek bunu sana sağlamaz. Bu sayede gezmedigim çok az yer kaldı vs .

önceliğim para değil boş zaman. Öğretmenlik bunu bana fazlasıyla sağlıyor. Haftada 3 gün okul ve yılda 180 iş günü... Dünyada başka hiç bir meslek bunu sana sağlamaz. Bu sayede gezmedigim çok az yer kaldı vs .
özel değilse kalan boş zamanlarınızda ne yapıyorsunuz hocam(flört sorusu gibi oldu kusura bakmayın yanlış anlaşılmasın iş anlamında yani :D)

özel değilse kalan boş zamanlarınızda ne yapıyorsunuz hocam(flört sorusu gibi oldu kusura bakmayın yanlış anlaşılmasın iş anlamında yani :D)
Geziyorum dedim ya☺️ gerçi şimdi herşeyi paraya dayandıran bir sürü arkadaş gezmek için de para lazım vs der ama yapacak bir şey yok ben 25 senedir geziyorum Türkiye'de 81 vilayet 200 ilçe kasaba gezdim, dünyada da hatırı sayılır ülke gördüm ki hepsini böyle bir mesleğe borçluyum. Öğretmen maaşının iki katı kadar gelirle özel sektörde de kısa bir süre çalıştım bana göre kesinlikle değil, bana şuan gel seni tıp mezunu sayıyoruz doktor ol deseler ve iki kat maaş verseler yine de olmam. Bütün sene 15 günlük tatili mi beklicem, milletin kanıyla sidigiyle vs mi uğraşacağım ve en önemlisi haftanın 7 günü nobetidir , eğitimidir , koronasidir bilmem ne salginidir vs vs . Dünyaya para kazanmaya gelmedim, gelen çok kişi var zaten onlar kazansin bol bol mal mülk alsın günün sonunda benim yan komşum olacaklar mezarlıkta 😂

Para sadece bir araçtı, beyinsizler amaç yaptı...

Merak ettiğin başka soru varsa özelden yaz arkadaşım burda şimdi rahatsız olan çok olur, beceriksizler başaranlar a tahammül edemez çünkü ...🤫

BBNET
Geri