Akıllı Tahtalarda En Çok Gelen Sorular Neler?

Kodla Büyü
suckan10' Alıntı:
arkadaşlar şunlara bir yardımcı olabilir misiniz?
1-starboard'ı çift açma şansımız var mı? yani iki ayrı pencere olarak açmak istiyorum.

cevaplar için şimdiden teşekkürler
hocam starboardı çift açma değilde 2 ayrı sayfanıız kullanma olasılığınız var buda 2 ayrı starboard gibi kullanılabilir. bunun için araçlar ikili sayfa özelliğini kullanın tabi bu özelliğin aktif olması için en az 2 sayfanız olması lazım

bir soruda ben sorayım arkadaşlar matematik öğretmenleri genelde tahtada yazı yazamamaktan küme işareti "c" olarak algılaması gibi şikayetleri var buna çözüm nedir?

tahta açılıyor dokunmatiği çalışmıyor, çalışıyorda geç geliyor yarım saat sonra ancak kendine geliyor böyle bir durumla karşılaşan yada çözen varmı tekrar yükleme yapmadan varsa bir yolu kurtarayım, yoksa tekrar yükleyecem yine olmadı servis...

Re: Akıllı tahtalarda en çok gelen sorular neler?

mahonyhacettepe' Alıntı:
ferdierdem55' Alıntı:
Bugün bana yeni bi soru geldi hemen paylaşayım dedim. Matematik öğretmeni starboard programında bir soruyu tahta da 2 öğrenciye aynı anda çözdürmek istiyormuş. Ama olmuyormuş. Bu sıkıntı paint programında olmadığı için onu önerdim. aynı anda tahtanın her hangi iki bölümü yazılıp çizilebiliyor paintte..
Ferdi, starboard for fatih 1.1 sürümünde "ikili sayfa" özelliği ile bu sorun çözülebiliyor.
paintte yapamadım tam olarak anlatırmısınız.

paintte o durum nasıl oluyor? starboardda da ikili sayfa yaratabiliyoruz ama aynı anda 2 sayfaya yazamıyoruz. yoksa yazıyormuyuz:)

hocam dokunmatik ilk takıldığında çalışıyormuydu? eğer bu sorun hep varsa direk servisi çağırın. yok yeni oluşan bir sorunsa sistem geri yükleme yapın.

nosTRa' Alıntı:
glsnn' Alıntı:
arkadaşlar starboard programında masaüstüne aracından masaüstüne bağlandığımız zaman pdf dosyalarınında kalem kullanılmıyor kalem yazmıyor.. bununla ilgili bilgisi olan varmı acaba?

Belki verilmistir bu bilgi yinede yazayim Onun yerine PDF i açın, dosyadan yazdır deyin starboard captureyi yazıcı olarak seçin istediğiniz sayfaları yazdır deyin direk starboardin icine istediğiniz sayfayı atar.
ek olarak
hatta 300 sayfalık pdf dosyasını da tek seferde almak zorunda değilsiniz yazdırma seçeneklerinden sayfa aralığını girin bitsin.

Re: Akıllı tahtalarda en çok gelen sorular neler?

yagmurumsu82' Alıntı:
mahonyhacettepe' Alıntı:
ferdierdem55' Alıntı:
Bugün bana yeni bi soru geldi hemen paylaşayım dedim. Matematik öğretmeni starboard programında bir soruyu tahta da 2 öğrenciye aynı anda çözdürmek istiyormuş. Ama olmuyormuş. Bu sıkıntı paint programında olmadığı için onu önerdim. aynı anda tahtanın her hangi iki bölümü yazılıp çizilebiliyor paintte..
Ferdi, starboard for fatih 1.1 sürümünde "ikili sayfa" özelliği ile bu sorun çözülebiliyor.
paintte yapamadım tam olarak anlatırmısınız.

paint işini ben de anlamadım, daha doğrusu yapamadım ?

erden60' Alıntı:
akıllı tahta *.iso dosyası varmı? arkadaşlar

akıllı tahtanın dosyası olmaz.ya işletim sisteminin imajı olur ya da starboard programı.Siz ne istiyorsunuz açıkca yazarmısınız?

arkadaşlar 33 sayfa olmuş.
böyle bir konu açılmıştı sanırım ama tekrar hortlatayım ..
akıllı tahtay elektrik gelmiyor..
tahtanın arkasından güç kablosu mu çıktı ne oldu..fikri olan var mı?

starboardda yazı yazıp çizdikten sonra son hamlede elini kaldırmadn önceki anda aşağı taşı diye bişey beliriyor ve sayfa değişimi oluyor.aşağı taşı diye ifade nasıl geliyor nasıl gidicek

mutlucan' Alıntı:
arkadaşlar 33 sayfa olmuş.
böyle bir konu açılmıştı sanırım ama tekrar hortlatayım ..
akıllı tahtay elektrik gelmiyor..
tahtanın arkasından güç kablosu mu çıktı ne oldu..fikri olan var mı?

Tahtanın fişinin çıkıp çıkmadığını sizin bize söylemeniz lazım hocam. Fişi çok hafif çektiğinizde geliyorsa zaten çıkmış demektir. Ama geçen gün bizim bir tahtaya da garip birşey oldu. Eğer alttaki kırmızı ışığı yanıyorsa belki aynıdır problem.
Tahta açılıyor fakat ekran simsiyah laptop falan taktım vgadan yine görüntü yok. Hiç açılmıyor sanırsınız ama birden farkettim ki ekranda çok karanlık da olsa görüntü var! parlaklık düğmesini de kontrol ettim hem kumandayla hem ekran üstünden ama sonuç aynı. Ben de vesteli aradım gelecekler inşallah bir ara. Başına bu durum gelen var mıdır acaba?

VaVgibi' Alıntı:
starboardda yazı yazıp çizdikten sonra son hamlede elini kaldırmadn önceki anda aşağı taşı diye bişey beliriyor ve sayfa değişimi oluyor.aşağı taşı diye ifade nasıl geliyor nasıl gidicek

yön-kaydırma butonundan pasif yapmanız gerek..sağ alt köşede saatin orada olması gerek..

tcoalngsau' Alıntı:
VaVgibi' Alıntı:

yön-kaydırma butonundan pasif yapmanız gerek..sağ alt köşede saatin orada olması gerek..

sağolun hocam.deneyeceğim

önceki sayfalara baktım ama sorumun cevabını bulamadım...
starboard da bir resim açtık diyelim.
Resmin sadece belirli bir kısmını seçip (mesela 1/4'lük bir kısmını seçip ya da belli bir kısmını)sadece orayı büyütmek istiyoruz.
Yani resim üzerinde sadece belirlediğim kısmın büyümesini istiyorum, oradaki işlemim bittikten sonra tekrar resmin tamamına dönmek istiyorum.
Böyle bir soru geldi. Var mı fikri olan?

Hocam navigasyon altında belli bir alanı büyütmek için seçenek var en sağdaki seçenek fakat ne oranda büyütüleceğini seçemiyoruz..

toprak60' Alıntı:
önceki sayfalara baktım ama sorumun cevabını bulamadım...
starboard da bir resim açtık diyelim.
Resmin sadece belirli bir kısmını seçip (mesela 1/4'lük bir kısmını seçip ya da belli bir kısmını)sadece orayı büyütmek istiyoruz.
Yani resim üzerinde sadece belirlediğim kısmın büyümesini istiyorum, oradaki işlemim bittikten sonra tekrar resmin tamamına dönmek istiyorum.
Böyle bir soru geldi. Var mı fikri olan?

honor hocamın dediği gibi..sağ taraftaki görünüm sekmesinde navigasyon kısmı var en üstte..orada 3-4 tane mercek işareti var..en sonraki mercek ve kesik kesik dikdörtgen şekli olan butona basın be büyütmek istediginiz alanı seçin..sonra tekrar normal görüntüye dönmek için yine navigasyonda %100 yazan kısıma tıklayın..kolay gele

tcoalngsau' Alıntı:
VaVgibi' Alıntı:

evet oldu.hareketleri kapat demek geekiyormuş

Arkadaşlar benimde bi sorum olacak. Powerpointle yapılmıs slaytları al diyerek alıyorum. 2 tane slayt konular kısmında ayrı ayrı görünüyor. bunları birleştirmemiz mümkün mü acaba yazı tahtası dışında.

bilisim' Alıntı:
hocam okuldakilerin hepsiyle ilgili idareye bi rapor verdim. durumlarını, bozuk olanları servise bildirilecek olanlar. müdür bi kaç kere aradım ulaşamadım dedi bakalım... ben uğraşmadım açıkçası servisi aramakla...
Ben mudurle ugrasmiyorum
Kendim ariyorum soyluyorum
Cunku
1- mudur veya baska biri de arasa cagri merkezi bazen sunu bunu yaptiniz mi diye soruyo yine beni cagriyorlar
2- servis geldigi zaman yine ben anlamam mantigiyla beni cagriyorlar
3- garanti ve teknik servisle bizim ilgileemi z lazim

saygı değer hocalarım benim sıkıntım aslında direkt akıllı tahtalık değil.tüm exe dosyaları birlikte aç ile varsayılan startboard yapmış biri nasıl düzeltebiliriz?

hocam sizde aynı yöntemle bunu düzeltebilirsiniz üzerinde sağ tıkla birlikte aç varsayılan programı değiştir. varsayılan programı ayarla altında bu tür doytaları açmak için herzaman seçili programı kullan işaretini kaldıradabilirsiniz.

vestel tahtalarda mevcut kullanıcı oturumlarından VESTEL olanı silip yeni bi oturum oluşturmuştum VESTEL2 diye.tahta her açılışta VESTEL oturumunu arıyor kullanıcı adı yada parola hatalı diye uyarıyor.can sıkıcı bi durum.kullanıcı değiştir deyip yeni kullanıcı adını yazıp öyle giriyorum.bu can sıkıcı durumdan kurtulmanın yolu varmıdır?

GÜNAYDIN BENİM POWER POİNT İLE SORUNUM VAR. VAR SAYILAN OLARAK AYARLIYORUM FAKAT UZANTISI FARKLI OLAN PPT PPS PPSX VS ONLARI AÇMIYOR ONLAR İÇİNDE VARSAYILAN ARARI YAPMAM LAZIM NASIL YAPILIYOR LÜTFEN YARDIMMMMM!!!!!!!!!!!!!!

BBNET
Geri