Akıllı Tahtalarda En Çok Gelen Sorular Neler?

Kodla Büyü
Hocam, bizim okulumuzda bir akıllı tahtada problem var. Tahtayı açınca ekranda fatih projesi logosu geliyor, sonra ekran kararıyor ve tekrar aynı logo geliyor.
Bir türlü masaüstüne gelmiyor. Bir klavye taktım, f8'e bastım, tahtada logo kaldı ama hiçbir şekilde değişiklik yok tepki vermiyor. Problemi nedir, ne yapmak lazımdır?

osghe23' Alıntı:
Hocam, bizim okulumuzda bir akıllı tahtada problem var. Tahtayı açınca ekranda fatih projesi logosu geliyor, sonra ekran kararıyor ve tekrar aynı logo geliyor.
Bir türlü masaüstüne gelmiyor. Bir klavye taktım, f8'e bastım, tahtada logo kaldı ama hiçbir şekilde değişiklik yok tepki vermiyor. Problemi nedir, ne yapmak lazımdır?

hocam merhaba, bence bir usb klavye takarak açlışta f8 ile güvenli kipte açın tahtayı..açılırsa sistem geri yükleme ile çözmeye çalışın..eğer güvenli kiptede açılma sorunu varsa imaj yükleyin bence.kolay gelsin..sorun devam ederse yazın lütfen tekrar

Hocam klavyeye tepki vermiyor zaten, imajımız olmadığı için servisi bekliyoruz. Bir sorun olursa tekrar söylerim teşekkürler :wink:

Arkadaşlar ACİL yardıma ihtiyacım var!!!!

Elektrikler gidip geldi ve tahtalardan birinde sıkıntı yaşandı, sıkıntı şu:
Açılıyor ama hiç bir simge yanıt vermiyor, herhangi bir şeyi açmaya çalıştığımda windows gezgini yanıt vermiyor diyor??? Sizce neden olabilir???
Yardımcı olursanız sevinirim...

sevdalina' Alıntı:

Açılıyor ama hiç bir simge yanıt vermiyor, herhangi bir şeyi açmaya çalıştığımda windows gezgini yanıt vermiyor diyor??? Sizce neden olabilir???
Hocam usb klavye takın açılışta f8 e basın ve bilgisayarı onar seçeneğini seçin. Belli bir süre bekledikten sonra bilgisayarı onarma işlemi başlar ve büyük ihtimalle de düzelir. Bunun dışında güvenli kip te açıp sistem geri yükleme de yapabilirsiniz.

ferdierdem55' Alıntı:
sevdalina' Alıntı:

Hocam usb klavye takın açılışta f8 e basın ve bilgisayarı onar seçeneğini seçin. Belli bir süre bekledikten sonra bilgisayarı onarma işlemi başlar ve büyük ihtimalle de düzelir. Bunun dışında güvenli kip te açıp sistem geri yükleme de yapabilirsiniz.

Hocam dediklerinizi yaptım ama olmuyor, daha doğrusu onar dediğimde sorun algılanmadı diyor, sistem geri yükleme yaptığımda geri yükleme noktası yok diyor :(
F8 ile başlangıcı onar seçenekleri içinde windowsu yeniden yükle seçeneği var, onu denesem herşey silinir mi acaba????

sevdalina' Alıntı:
ferdierdem55' Alıntı:
sevdalina' Alıntı:

Hocam dediklerinizi yaptım ama olmuyor, daha doğrusu onar dediğimde sorun algılanmadı diyor, sistem geri yükleme yaptığımda geri yükleme noktası yok diyor :(
F8 ile başlangıcı onar seçenekleri içinde windowsu yeniden yükle seçeneği var, onu denesem herşey silinir mi acaba????

D sürücüsü dışındaki herşley siliniyor, ben denedim bizzat..

düzetl düzelt bitmiyor sorunlar... benim bi akıllı tahta da açılmıyor; imaj yükleme yapıyorum yüklemeyi tamamlıyor yeniden başlatınca fatih logosu gözüküyor sonra siyah ekran bootmsr is missing hatası veriyor, f8 ile onarım yapayım diyorum ama açılışta ama f8 çalışmıyor? ne yapmalı?

Arkadaşlar android tableti kablosuz oalrak akıllı tahtaya bağlayıp kullanabilirmiyiz? evet ise nasıl?

bilisim' Alıntı:
düzetl düzelt bitmiyor sorunlar... benim bi akıllı tahta da açılmıyor; imaj yükleme yapıyorum yüklemeyi tamamlıyor yeniden başlatınca fatih logosu gözüküyor sonra siyah ekran bootmsr is missing hatası veriyor, f8 ile onarım yapayım diyorum ama açılışta ama f8 çalışmıyor? ne yapmalı?
hocam çözüm bulduysanız yazarmısınız. bulamadıysanız flash veha haricyi çıkarıp başlatın iyi çalışmalar

cihanaa' Alıntı:
bilisim' Alıntı:
hocam çözüm bulduysanız yazarmısınız. bulamadıysanız flash veha haricyi çıkarıp başlatın iyi çalışmalar
Hocam F2 ile boot ayarlarına girin. Başlangıç olarak hard disk i seçin.

bizim ciddi bir anahtar sıkıntımız var... usb giriş panellerinin anahtarları her tahtada farklı :S öğretmenlere karışık dağıttık toparlayamıyoruz.

susudes' Alıntı:
bizim ciddi bir anahtar sıkıntımız var... usb giriş panellerinin anahtarları her tahtada farklı :S öğretmenlere karışık dağıttık toparlayamıyoruz.
bir tane maymuncuk anahtar yaptırın öğretmenler her tahtayı bir anahtarla açsınlar

şimdi akıllı tahtanın bir tanesinde fare işaretçisinin olduğu yerine hemen dibinde mouse şekli çıkıyor ve nerden nasıl çıktığını anlamadm.üzerine basınca gitmiyor, yazı yazmaya engel oluyor. böyle birşeyle karşılaşan var mı acaba daha önce :?

cihanaa' Alıntı:
bilisim' Alıntı:

hala bi çözüm bulamadım hocam. yedek kurulum da yaptım ama sorun aynı devam ediyor. açılışta F' F8 hiç bir tuşu da algılamıyor. en son servise kaldı iş.

1 tahtada dokunmatik çalışmıyor. diğeri ise çok ağır calısıyor. Aradım servisi baksınlar arkadas.

bilisim' Alıntı:
cihanaa' Alıntı:
bilisim' Alıntı:

hala bi çözüm bulamadım hocam. yedek kurulum da yaptım ama sorun aynı devam ediyor. açılışta F' F8 hiç bir tuşu da algılamıyor. en son servise kaldı iş.
hocam neden servisi aramıyorsunuz?

hocam okuldakilerin hepsiyle ilgili idareye bi rapor verdim. durumlarını, bozuk olanları servise bildirilecek olanlar. müdür bi kaç kere aradım ulaşamadım dedi bakalım... ben uğraşmadım açıkçası servisi aramakla...

arkadaslar bugun öğrendim belki işinize yarar. Tahtanın yanında yazan ve 800 ile baslayan numaraya cep teli ile ulaşamazsınız, sabit tel ile arayın dedi.

arkadaşlar starboard programında masaüstüne aracından masaüstüne bağlandığımız zaman pdf dosyalarınında kalem kullanılmıyor kalem yazmıyor.. bununla ilgili bilgisi olan varmı acaba?

evet hocam pdf e yazmıyor:) onu ekran yakala yaz yapacaz yada wordde yazdıktan sonra pdf açacaz onun üstüne getiriyor zaten çizgiler biliyorsunuz dosyaya değil ekranda oluyor

arkadaşlar şunlara bir yardımcı olabilir misiniz?
1-starboard'ı çift açma şansımız var mı? yani iki ayrı pencere olarak açmak istiyorum.
2-word'teki kaydırma sorununa çözüm nedir?
3-starboard içine word'ten aldığımız bir metni kopyalayabilirmiyiz?
4-starboard'ta konu listesi kısmına bir çok belge ekliyorum ama sıralamasını değişiremiyorum.
cevaplar için şimdiden teşekkürler

glsnn' Alıntı:
arkadaşlar starboard programında masaüstüne aracından masaüstüne bağlandığımız zaman pdf dosyalarınında kalem kullanılmıyor kalem yazmıyor.. bununla ilgili bilgisi olan varmı acaba?

Belki verilmistir bu bilgi yinede yazayim Onun yerine PDF i açın, dosyadan yazdır deyin starboard captureyi yazıcı olarak seçin istediğiniz sayfaları yazdır deyin direk starboardin icine istediğiniz sayfayı atar.

suckan10' Alıntı:
arkadaşlar şunlara bir yardımcı olabilir misiniz?
1-starboard'ı çift açma şansımız var mı? yani iki ayrı pencere olarak açmak istiyorum.
2-word'teki kaydırma sorununa çözüm nedir?
3-starboard içine word'ten aldığımız bir metni kopyalayabilirmiyiz?
4-starboard'ta konu listesi kısmına bir çok belge ekliyorum ama sıralamasını değişiremiyorum.
cevaplar için şimdiden teşekkürler

1- aynı anda 2 farklı starboard çalışması açmıyor malesef.
2- pdf lerdeki sorunun aynısı sanırım.sayfa akıp gidiyorsa şayet, pdf için view-page display-single page view yolunu seçerek sorunu kısmen halledersiniz.Amaword içinde varmı bi ayar bakmadım hocam.
3-elbette, word den kopyalayın yazıyı ( 15-20 satırdan fazlsına izin vermiyor malesef) sonra starboardı açın ve ekranın herhangi bir yerine düzen-yapıştır yolu ile yapıştırın.
4-Konu lisetesi açtıgınız dosyaların sırasına göre listeleniyor elle değişme imkanını ben bualmadım ama konu listesinden silip tekrar açınca listeyi bu şekilde düzenleyebilirisniz tekrardan.

BBNET
Geri