Akıllı Tahtalarda En Çok Gelen Sorular Neler?

Kodla Büyü
zeitgest' Alıntı:
Emreyt' Alıntı:
Vestel Akıllı tahtada görev çubuğundaki klavye kaybolmuş nasıl geri getirebiliriz

aynen kaybolmuş nasıl geri getirebiliriz acaba...birişey yazarken altta simge şeklinde çıkardı o da kayboldu.
Başlat/tüm prog/donatılar/erişim kolaylığı /ekran klavyesi --> görev çubuğu üzerine sürükle bırak

kuyakar' Alıntı:
zeitgest' Alıntı:
Emreyt' Alıntı:
Vestel Akıllı tahtada görev çubuğundaki klavye kaybolmuş nasıl geri getirebiliriz

aynen kaybolmuş nasıl geri getirebiliriz acaba...birişey yazarken altta simge şeklinde çıkardı o da kayboldu.
Başlat/tüm prog/donatılar/erişim kolaylığı /ekran klavyesi --> görev çubuğu üzerine sürükle bırak

teşekkürler hocam

Şu yayınevlerinin verdiği USB diskler için bir çözüm bulan var mı? Normal kullanıcıda açılmıyormuş şifre istiyor öğretmenler...

yayınevlerinin verdiği USB leri takmadan bilgisayara kopyalıyorum ama çalıştırmıyor arkadaşlar. USB bellek olmadan içindeki içeriği nasıl çalıştırabiliriz acaba...

Arkadaşlar akıllı tahtalarda virüs programı kurulu değil bildiğim kadarıyla. hocaların birçoğuna usb takmayın denmiş, sınırlı kullanıcıda tam koruma sağlanmıyor denmiş. Şimdi benden bir çözüm istiyorlar. Malum lisanssız virüzprogramı kurulur kurulursa, bir de diyelim ki kurudum hangi programı önerirsiniz.

zkz' Alıntı:
Arkadaşlar akıllı tahtalarda virüs programı kurulu değil bildiğim kadarıyla. hocaların birçoğuna usb takmayın denmiş, sınırlı kullanıcıda tam koruma sağlanmıyor denmiş. Şimdi benden bir çözüm istiyorlar. Malum lisanssız virüzprogramı kurulur kurulursa, bir de diyelim ki kurudum hangi programı önerirsiniz.

Microsoft Security kurulu gelmiş olması lazım, eğer kurulu değilse ücretsiz yazılım olarak bu kurulabilir.

zkz' Alıntı:

flashdiske sağ tıklayın microsoft essantial v.s gibi bir tarama programı var oradan taratıyorsunuz

Re: Akıllı tahtalarda en çok gelen sorular neler?

Erdadas2010' Alıntı:
Arkadaşar Fatih Projesi kapsamınada okulumuza gelen KONİCA MİNOLTA marka bir fotokopi makinesini kurdum çalışıyor fotokopi çekiyor sorun yok ama bilgisayara bağladım bilgisayardan da yazdır deyince de yazdırıyor ama şöyle bir sorun var fotokopiyi biligsayara bağadığım kabloyu bilgisayara takınca bilgisayar da usb ler çalışmıyor nedendir acaba?

aynı sorun benim okulda da var neden böyle oluyor? fotokopiyi takınca usbler çalışmıyor.

Microsoft Security Essentials Gelişmiş ayarlarından usb diskleri otomatik olarak tara seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

Bir de güncellleme yapamadığı için şimdiden birkaç tane tahtaya virüs bulaşmış bile. Böyle giderse Deepfreeze kurmak gerekecek herhalde.

Akıllı Tahtaya Ben Smart Notebook Yüklemek İstiyorum Yüklesem herhangi bir sorun olurmu bide meb imaj dosyası göndercekmıs,daha net yanı alt yapı kurulmadı bizde ne zaman kurulur sizce

windows 7 normal olarak başlat uyarısısını nasıl kaldırabilirim. açılışta böyle uyarı verip 30 saniye kadar bekledikten sonra açılıyor..

kuyakar' Alıntı:
zeitgest' Alıntı:
Emreyt' Alıntı:

teşekkürler sayın kuyakar, ama o sadece simge getiriyor..bir yere yazı yazmak için tıkladığımızda altında küçücük klavye simgesi çıkıyor ya o gelmiyor geri.

kuyakar' Alıntı:
kapanışı normal değil o zaman

Format atmadıgım diger tahtalarda çalışırken fişi çektigimde böyle bir uyarı vermeden açılmaktadır ama format attıgım tahtalarda aniden kapanış sonrası böyle bir uyarı vermektedir. Ön yükleme ayarlarındaki bekleme süresini kaldırdım ama yine olmadı. Sadece format atılan tahtalarda çıkıyor bu uyarı..

merhaba, bugün bir matemtik öğretmeni netten indirdiği herhangi bir materyal üzerinde var olan geometri sorusunu çözüp çözemeyeceğini sordu? Bunun yapılabileceği yöntem nasıldır?

gazi57' Alıntı:
kuyakar' Alıntı:

Format atmadıgım diger tahtalarda çalışırken fişi çektigimde böyle bir uyarı vermeden açılmaktadır ama format attıgım tahtalarda aniden kapanış sonrası böyle bir uyarı vermektedir. Ön yükleme ayarlarındaki bekleme süresini kaldırdım ama yine olmadı. Sadece format atılan tahtalarda çıkıyor bu uyarı..
neden format atma gereği duydun anlamadım...

uyurgezer' Alıntı:
merhaba, bugün bir matemtik öğretmeni netten indirdiği herhangi bir materyal üzerinde var olan geometri sorusunu çözüp çözemeyeceğini sordu? Bunun yapılabileceği yöntem nasıldır?
geometri biliyorsa yapabilir :puhaha: :puhaha: :puhaha:

şaka bir yana soru tam anlaşılamıyor...

kuyakar' Alıntı:
gazi57' Alıntı:
kuyakar' Alıntı:

neden format atma gereği duydun anlamadım...

Çünkü bir tahtanın yedeği diger tahtaya uymuyor. Bunu denerken anlıyoruz ve tahta bir daha açılmıyor ben de format atıyorum ..

kuyakar' Alıntı:
şimdiden tahtalarda format atmayı gerektirecek sıkıntılar mı çıktı?

Tahtalar zaten sıkıntılı olarak geldi bize dogru düzgün bir işlem yapamıyoruz üzerlerinde ben de tek bir tahtaya format atıp gerekli programları kurduktan sonra acronis ile yedegini alarak saklıyorum ama acronis ile aldıgım yedek diger her tahtaya uymuyor..

fotoraf0168.jpg

Bu uyarıyı ortadan kaldırmanın bir yolu var ama ben bulamadım

kuyakar' Alıntı:
uyurgezer' Alıntı:

tekrar okudumda simdi eksik yazmışım özür dilerim :roll: pdf formatında bir test indirmis, akıllı tahta kalemini kullanarak soruyu pdf üzerinden çözmek istiyor. bunu nasıl yapabilirim diye sordu bana. bende size soruyorum örtmenim:)

uyurgezer' Alıntı:
kuyakar' Alıntı:
uyurgezer' Alıntı:

tekrar okudumda simdi eksik yazmışım özür dilerim :roll: pdf formatında bir test indirmis, akıllı tahta kalemini kullanarak soruyu pdf üzerinden çözmek istiyor. bunu nasıl yapabilirim diye sordu bana. bende size soruyorum örtmenim:)
Hocam pdf i straboard programında açarak yapabilir.

uyurgezer' Alıntı:
kuyakar' Alıntı:
uyurgezer' Alıntı:

hocam aynı soru bana da geldi. pdf yi starboardda açıyorsunuz. "alma işlemi" baya uzun sürüyor ama sonunda sabredin açılıyor.

pdf fazla sayfalıysa tavsiyem bir kere tarboarda almak bu belgeyi .yar olarak kaydedip kullanmak, her seferinde aynı işlemi yapmamak. ya da kısa kısa ekran yakala ile soruları alıp çözebilir.

kuyakar' Alıntı:
pdf fazla sayfalıysa tavsiyem bir kere tarboarda almak bu belgeyi .yar olarak kaydedip kullanmak, her seferinde aynı işlemi yapmamak. ya da kısa kısa ekran yakala ile soruları alıp çözebilir.

ya da pdfyi adobe reader ile açıp file-print yollarını izleyip yazıcı olarak startboard capture yi seçip istediğin sayfaları yazdırmak.

merhaba arkadaşlar;
Bugün Bt rehberi olarak Anadolu lisesinde göreve başladım. Daha ilk günden soru bombardımanına tutuldum. Akıllı tahtaya program hiç kurmadım. Bugün bir öğretmen Arapça dersine ait pdf dosyalarında ses simgesine tıkladığımda ses çıkmıyor dedi. Bunun çözümü nedir? Şimdiden teşekkürler...

uyurgezer' Alıntı:
kuyakar' Alıntı:
uyurgezer' Alıntı:

eğer pdf dosyası 40-50 sayfa ise bunu starboarda almak uzun sürecektir. Pdf dosyasındaki tek bir sayfayı starboarda alarak üzrinde işlem yapabilirsiniz..Aksesuarlarda-ekran yakala aracı ile pdf dosyasındaki istediginiz sayfayı 2-3 sn de starboarda ekleyebilirsiniz..buda ayrı bir yöntem ve pratik

BBNET
Geri