Hocam sağ butona basıp, birlikte aç açılır menünün üzerine geldiğinde "Varsayılan program seç" i tıkla aşağıdaki ekran gelecek.

lolyone' Alıntı:gelen sorular ve cevaplar arasından(teknik konularla ilgili olmayanlardan) derleme yaptım. yarın öğretmenlere vereceğim seminerde fotokopisini dağıtacağım. işinize yarar belki. bu arada admin şifresi yollayabilir misiniz pm den?
lolyone' Alıntı:gelen sorular ve cevaplar arasından(teknik konularla ilgili olmayanlardan) derleme yaptım. yarın öğretmenlere vereceğim seminerde fotokopisini dağıtacağım. işinize yarar belki. bu arada admin şifresi yollayabilir misiniz pm den?
hocam problemlere verilen cevapların sağlamasını henüz yapamadım. tamamen forumdaki arkadaşların cevaplarını derledim. yarın hepsini deneyeceğim.erdummy' Alıntı:lolyone' Alıntı:gelen sorular ve cevaplar arasından(teknik konularla ilgili olmayanlardan) derleme yaptım. yarın öğretmenlere vereceğim seminerde fotokopisini dağıtacağım. işinize yarar belki. bu arada admin şifresi yollayabilir misiniz pm den?
soru 17:
: Starboard’da çöp tenekesinin yanındaki sayfa kıvrımı görünmüyor ve iptal edilmiş. Nereden açabilirim?
CEVAP: ayarlar-profil-yeni profil-standart ayarlar
sayfa kıvrımı için varolan profil ayarlarınızı değiştirmenize gerek yok.yandaki sekmelerden görünüm içierisindeki "sayfa sekmesi" butonu ile sayfa kıvrımlarını ekleyebilirsiniz.
eyvallah sayın hocamlolyone' Alıntı:hocam problemlere verilen cevapların sağlamasını henüz yapamadım. tamamen forumdaki arkadaşların cevaplarını derledim. yarın hepsini deneyeceğim.erdummy' Alıntı:lolyone' Alıntı:gelen sorular ve cevaplar arasından(teknik konularla ilgili olmayanlardan) derleme yaptım. yarın öğretmenlere vereceğim seminerde fotokopisini dağıtacağım. işinize yarar belki. bu arada admin şifresi yollayabilir misiniz pm den?
soru 17:
: Starboard’da çöp tenekesinin yanındaki sayfa kıvrımı görünmüyor ve iptal edilmiş. Nereden açabilirim?
CEVAP: ayarlar-profil-yeni profil-standart ayarlar
sayfa kıvrımı için varolan profil ayarlarınızı değiştirmenize gerek yok.yandaki sekmelerden görünüm içierisindeki "sayfa sekmesi" butonu ile sayfa kıvrımlarını ekleyebilirsiniz.
efsekiz_8' Alıntı:Starboard Yazılımında Wmv uzantılı videolara bağlantı eklediğimizde tam sayfa açılan ekrandan çıkmak için kamera simgesine tıklayınca yeni bir sayfa ekleyerek yeni sayfaya videodan anlık görüntüyü yapıştırıyor. Bunu engellemenin bir yolu var mı?
garetmel' Alıntı:Ben Garel Lisesi Yani General Ali Rıza ERsın Lisesi Bize Bu Sene Yenı Akıllı Tahta Takıldı Müdür Yardımcısı Benım Ilgılenmemı Istedı Hocalar k-lite yüklicem ama şifre istedi ve müdür yardımcısına sordum bıze bişey verilmedi dedi bileniniz varsa acaba yollayabılırmı
office 2010 ekranının alt kısmındaki "starter" a "kullan" deyip ileri ileri tamam diyerek kurulumu tamamlayınız. böylece word ve excel kullanılabilir hale geliyor (sadece ikisi). bunlar ücretsiz. PowerPoint yok onu da PowerPoint viewer ile hallsedebilirsiniz. böylece doc, docx, xls, xlsx, ppt, pptx, pps, ppsx gibi dosyaları açabilir hatta powerPoint dışındakileri de düzenleyebilirsiniz.busra1987avsar' Alıntı:ben akıllı tahtalarda office programlı belgeleri libre officede açabiliyorum yanız stardboard u açtığımda word vb belge kısmından + ya basıp ekleyince üzerine çif tıkladığımda dosyayı açmıyor office 2010 etkinleşme ekranı geliyor programın varsayılanı bu olarak gözüküyo birlikte açtan oda değişmiyor ne yapabilirim office 2010 nasıl etkinleştirilecek ürün anahtarı yok int denedim kabul etmiyor yardımm
dokunmatik kameralarından birinde sorun olabilirbusra1987avsar' Alıntı:varsayılanı yaptım hocam sadece bazı tahtalarda olmadı teşşekkürler... bir akıllı tahtamı dokunmatiğinde sorun var diye calibre ettim ama özellikle başlat menüsünün olduğu yerin dokunmatik özelliği kayboldu ve tahtada bi yere tıklıyorum başka yer algılıyo neden olabilir ve nasıl çözebilirim
Eğer starboarda açtırmak istiyorsan dosyayı mesela word dosyasını wordde veya libre ofiste aç "yazdır..."a tıkla ve yazıcı olarak "starbord documant capture"dı herhalde onu seç ve yazdır de. starbordda açılır...busra1987avsar' Alıntı:fersierdem55 hocam değinizi yaptım dosyaların varsayılanlarını libre office kurdum daha sonra stardboard içerisinde belge kısmından belgeyi ekledim üzerine çift tıklayınca belgeyi satrdboard içinde açmıyor kendi libre office olarak ayrı açıyor napcammmm![]()
o Firefox o Chrome o Vlc player
o K-lite codecs o Flash o Flash (IE)
o Java o .net o Silverlight
o Air o Shockwave o Paint.net
o İrfon View o OpenOffice o Reader
o PDFCreator o Dropbox o Evernote
o GoogleEarth o 7-zip o FileZilla
o Notepad++ o WinSCP
Hocam teşekkürler. problemleri hallettik profil yenileyince düzeldi. :+1:kuyakar' Alıntı:profili yenilemeyi deneyin bir de farklı profiller deneyin derim. çözüm olursa not düşerseniz biz de faydalanırız...
mert02' Alıntı:Günaydın arkadaşlar
akıllı tahtaların birinde starbord kullanırken sağa doğru çekince ileri butonu sola çekince geri butonu aktif oluyo ve çizgi çizdirmiyor ayarlarına baktım kalem ve dokunmatik ayarları fare ayarları starbord da yazı kalemi ayarları diğer tahtalarla aynı gözden kaçırdığım nokta neresi var acaba
diğerinde ise çember çizerken Q harfine dönüştürülüyor ve bu sürekli olunca can sıkıyor
bu sorunları nasıl çözebiliriz
kuyakar' Alıntı:dokunmatik kameralarından birinde sorun olabilirbusra1987avsar' Alıntı:varsayılanı yaptım hocam sadece bazı tahtalarda olmadı teşşekkürler... bir akıllı tahtamı dokunmatiğinde sorun var diye calibre ettim ama özellikle başlat menüsünün olduğu yerin dokunmatik özelliği kayboldu ve tahtada bi yere tıklıyorum başka yer algılıyo neden olabilir ve nasıl çözebilirim
Emreyt' Alıntı:Vestel Akıllı tahtada görev çubuğundaki klavye kaybolmuş nasıl geri getirebiliriz