Akıllı Tahta İçin Sıfır Bir Yayınları Ders Kitabı

Kodla Büyü
An itibariyle kitap hem 5. Hem 6. Sınıflarda kullanıma hazır. Windows ve pardus olarak. Ufak tefek hatalar kaldı. Yazılımcıyla, doğrudan iletişime geçip onları da düzelttireceğiz inşallah.

Modemi açıp kapattım denedim olmuyor. Mobil veriyi kullanarak indireyim dedim o da olmadı rica etsem 5. ve 6. sınıfların windows ve pardus için z kitaplarını gönderebilir misiniz bana? Drive ya da başka bir yolla da paylaşabailirsiniz. Teşekkür ederim.
+1

Benim sorunum Pardus'ta kuruluyor ama ekrana gelmiyor ya da direk çalışması gerekiyorsa çalışmıyor. Sanırım alıntı yaptığım hocamın sorunu da böyle.

Biraz karıştırdım çok elzem olmayan ama düzeltilebilir şeyler var exe de (bu arada sadece 6.sınıf kitabında kontrol ettim)

Menü tuşundan koyu temayı seçince Menü yazısı sanırım renginden dolayı okunmuyor ve de bu menüde ayarlar kısmındaki yazılarda okunmuyor koyu temada. Ekleme yapayım ilk ekrandaki işaretleyici ve kalem ayarlarıda koyu temada okunmuyor.

Menüden ayarlarda, bazı şeyleri istediğin ayarlarda kaydetme var. bence kaydetme kısmında varsayılan olarak tema seçme de olsa başlangıçta koyu tema kullanmak isteyen için güzel olur.

Şekillerde noktalı çizgi mevcut. Kalınlığı biraz büyütünce normal çizgi gibi gözüküyor, sanırım kalınlık artınca çizgiler arası boşluk değişmiyor ya da çok az değişiyor ondan olabilir.

İşaratleyici ve kalem boyutlarını seçtiğimiz kısımların üzerinde numaralar olsa daha iyi olur ya da silgideki gibi olsa da daha kolay olur.

Yakınlaştırmada çözünürlüğün bozulduğunu yukarıda bende belirttim ama gene yazdıklarım arasında önemli bir yere sahip diye düşünüyorum.

Yukarıda yazdıklarım çok gerekli değil ama bence gerekli olan en önemli şey en son kapattığımız sayfadan açılmaması, yapılacak muhtemel güncellemede en son kapattığımız sayfadan açılması eklenebilir.

Kitabı Yazanlara da hazırlayanlara da tekrardan teşekkür ediyorum. Kolay gelsin.

Ekleme altta bulunan yakınlaştırma ve uzaklaştırmayı kullanınca en küçük değerde ekranın sol üstünde konumlanıyor kitap, en büyük değerde ise kitabın sol üst köşesi görünecek şekilde ekranın en sağında kalıyor. Büyültme küçültme de ekranın ortası baz alınabilir ancak fare tekerleği ile yakınlaştırma uzaklaştırma yapılabildiği için böyle de kalabilir.
Sanırım versiyon 2 hazırlanıp paylaşılmış. Emeklerinize sağlık

Yukarıda paylaştıklarımdan gözüme çarpan tek eksik yaklaşınca çözünürlük düşük olduğu için bozulmalar versiyon 1'deki gibi duruyor.

Bu versiyonda kullanıcı girişi kısmı gelmiş, bu internetinde sorun olan okullar için belki sıkıntı oluşturabilir ama netten dosya indirme söz konusu değil gibi çünkü boyutu bir önceki versiyonla aynı kb farkı var. Kullanıcı giriş yapınca beni hatırla gibi birşeye gerek varmıydı bilmiyorum ama bi sefer giriş yapınca tekrardan uygulamayı açınca giriş istemiyor da bu durumda bile bir miktar net kullanıyorsa internet sıkıntısı olan yerde sorun olabilir, istemezse daha güzel, sistemden ne durumda çıkış yapar yaşayıp göreceğiz :)

Olası bir Versiyon için altta iki husus paylaşacağım.

Daha önce dikkatimi çekmeyen durum var, şimdi kontrol ettim v1'de de var v2 de aynen devam ediyor. Klavyeden sağ sol tuşlarını kullanarak sayfa geçişi yapmak istersen sadece 0.(arka plan teması var sadece) ve 1. sayfalar olarak 2 sayfada git gel yapıyor. Ben sayfa 25te iken 26 için sağ tuşa basınca sayfa 0'ı açtı.

6. sınıf kitabında v1 de olmayan v2 de olan sayfa 25'de (programın gösterdiği sayfa 25, sayfa üzerinde 25 yazan değil) bulunan tabloya eklenen soru-cevap butonlarının yerleri kaymış durumda. Ve de buradaki soru cevaplar nasıl çalışıyor anlayamadım ben :rolleyes::):)

Hemen üstte yazdığım soru cevap kısmı düzeltilip, kitaplar (5'de ve 6'da) içerisinde daha geniş şekilde yapılırsa daha da verimli olabilir.

Tekrardan teşekkürler.

Ha pardus'ta kurdum masa üstüne gelmedi diye cevap atmıştım ama çok detaylı bakamadım, uygulamalar vs varsa oraya mı attı acaba yarın detaylı bakarım, deneyen varsa her hangi bir yere atmıyor çözüm var mıdır, varsa nedir?

An itibariyle kitap hem 5. Hem 6. Sınıflarda kullanıma hazır. Windows ve pardus olarak. Ufak tefek hatalar kaldı. Yazılımcıyla, doğrudan iletişime geçip onları da düzelttireceğiz inşallah.
Değerli hocam lütfen öncelikli olarak şu çözünürlük hatasını bir an düzeltmeleri gerektiğini iletin lütfen çünkü tahtada açtığımız ve biraz yakınlaştırdığımız zaman yazılar bulanıklaşıyor, öğrenciler okuyamıyor.

Dün kendim görüştüm. Çözünürlük sorununu acil düzeltmelerini istedim. Şuan üzerinde çalışıyoruz dediler. Diğer problemleri de ileteceğim. Hata mesajlarınız için teşekkür ederim.

Pdf halini verseniz pek memnun olacaz
Maalesef PDF olarak yayınevi paylaşmama kararı aldı. Belki daha sonraki dönemde bakanlıkla işbirliği yaparsa o zaman EBA'ya yüklenir. Şimdilik z-kitap olarak kullanıyoruz. İster çevrim içi ister çevrim dışı olması da bizim için büyük bir iyilik oldu aslında.

PDF değil Z Kitap indirildi öğretmenim. PDF olarak indirilmişse burada gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz. Ben sorumluluğu üzerime alıyorum. Kitapların geçen seneki halleri EBA'da pdf olarak bulunuyor ama. Eski versiyonlarını EBA'dan pdf olarak indirebilirsiniz.

Onları öncesinde PDF olarak denemedim öğretmenim. Şuan indirilmiyor. Bu yüzden birşey diyemeyeceğim. Ancak dediğim gibi yayınevi PDF olarak dağıtmak istemiyor. Çünkü bu işi sürdürmek için belirli bir miktarda kazanç sağlamaya ihtiyacı var. PDF olarak dağıtılması da büyük oranda satışın önüne geçtiğini belirttiler.

Biliyorsunuz bu işlem yasadışı. Ben yayınevinin paylaştığı bir PDF varsa burada paylaşabilirsiniz demek istemiştim. Kitabın yazarlarından biri olarak Z Kitabın PDF'e dönüştürülmesi beni çok ilgilendirmese de yayınevi bunu yasadışı bulacağı için mesajı kaldırmanız yerinde olacaktır öğretmenim.
Z kitabı, pdfye dönüştüren programı ekliyorum. PC ekran çözünürlüğü yüksek olursa, kaliteli dönüştürüyor. Bende Z kitap olsa yardımcı olurdum.

Biliyorsunuz bu işlem yasadışı. Ben yayınevinin paylaştığı bir PDF varsa burada paylaşabilirsiniz demek istemiştim. Kitabın yazarlarından biri olarak Z Kitabın PDF'e dönüştürülmesi beni çok ilgilendirmese de yayınevi bunu yasadışı bulacağı için mesajı kaldırmanız yerinde olacaktır öğretmenim.
Bende z kitap yok. Program da internette var zaten. Siz paylaşabilirsiniz yazınca, isteyenlere yardımcı olmak için yazmıştım, kaldırdım.

Çözünürlük sanırım kitap sayfalarının vektörel olmamasından kaynaklı. daha önce çalıştığım bir şirkette kitap sayfalarını vektörel yaparak çözmüştük. Bunu yapan programlar var.
Kitaplar çok güzel emeğinize sağlık. Program için çok kısa sürede güzel iş çıkarılmış. Geliştikçe daha güzel olacaktır.

İyi niyetinizi anlıyorum öğretmenim. Dediğim gibi benim için hiç problem yok ama biliyorsunuz "suça teşvik" diye bir konudan ceza alınabiliyor ülkede. O yüzden sizin iyiliğiniz için kaldırmanızı önerdim. İyi günler dilerim.
Bende z kitap yok. Program da internette var zaten. Siz paylaşabilirsiniz yazınca, isteyenlere yardımcı olmak için yazmıştım, kaldırdım.

Çözünürlük sanırım kitap sayfalarının vektörel olmamasından kaynaklı. daha önce çalıştığım bir şirkette kitap sayfalarını vektörel yaparak çözmüştük. Bunu yapan programlar var.
Kitaplar çok güzel emeğinize sağlık. Program için çok kısa sürede güzel iş çıkarılmış. Geliştikçe daha güzel olacaktır.
Çözünürlüğü özellikle söyledik. Biraz daha düzelecektir birkaç gün içinde.

Öncelikle ellerinize emeklerinize sağlık site üzerinden 5. sınıf kitabı inceleme şansım oldu bol görsel barındıran bir kitap, tam 5 lere göre hitap ediyor yalnız ben bir şey farkettim maarif modelde 5. sınıf örnek yıllık plan taslağında yapay zeka yer alırken kitap da bu konuyu göremedim. Bir de 6. sınıflara maarif bu sene uygulamayacağını sadece 5. sınıflara uygulanacağı yetkililer tarafından bizlere söylendi. ;)

Öncelikle ellerinize emeklerinize sağlık site üzerinden 5. sınıf kitabı inceleme şansım oldu bol görsel barındıran bir kitap, tam 5 lere göre hitap ediyor yalnız ben bir şey farkettim maarif modelde 5. sınıf örnek yıllık plan taslağında yapay zeka yer alırken kitap da bu konuyu göremedim. Bir de 6. sınıflara maarif bu sene uygulamayacağını sadece 5. sınıflara uygulanacağı yetkililer tarafından bizlere söylendi. ;)
aynen yapay zeka yok bende bunu görerek bıraktım kitabı bu maarif modele uygun deil gibi duruyor

deb paketine sağ tıkla kuruyor. 6sinif_bilisim_teknolojileri_yazilim diye kuruluyor.5 ler içinde 6 nın yerine 5 geliyor.

Maalesef PDF olarak yayınevi paylaşmama kararı aldı. Belki daha sonraki dönemde bakanlıkla işbirliği yaparsa o zaman EBA'ya yüklenir. Şimdilik z-kitap olarak kullanıyoruz. İster çevrim içi ister çevrim dışı olması da bizim için büyük bir iyilik oldu aslında.
Hocam bu konuda bakanlıkla iletişime geçmeniz mümkün mü? Madem dersin kitabını hazırlamıyorlar bari halihazırda varolandan faydalansınlar.Ben bu konuda cimere de yazdım zamanında ama yuvarlak cevaplarla geçiştirdiler.Bakarız , yaparız diye. Bu dersin kitabının hazırlanması için- ki müzik dersininin bile kitabı hazırlanıp öğrencilere dağıtılıyor- biraz daha yüksek ses çıkarmamız gerekiyor sanırım...

Kitabın yazarları olarak çok güzel bi iş yapmışsınız tebrik ederim ama yayınevinin tavrından dolayı ben kullanmayı bıraktım. Z kitabı indirdim fakat diğer hocalarımın söylediği nedenler de dahil bi sürü handikabı var. Üstelik yayın evine yazıp örnek kitap istedim kaç kere hiç dönüş yapmadılar. O yüzden yetsise geçtim. Mesaj yazdığım gün kitapları kargoya verdiler ve pdf olarak da sayfalarında mevcut. Üstelik konular planla birebir uyumlu. Dediğim gibi yazarlara lafım yok ama yayınevinden dolayı bıraktım

Bende dersimde bu yayınevinden faydalanıyorum ancak ilk 20 sayfa sonrası yok. Yayınevine mesaj gönderdim ama şimdilik dönüş olmadı. bunu nasıl çözdünüz?

Kitabın yazarları olarak çok güzel bi iş yapmışsınız tebrik ederim ama yayınevinin tavrından dolayı ben kullanmayı bıraktım. Z kitabı indirdim fakat diğer hocalarımın söylediği nedenler de dahil bi sürü handikabı var. Üstelik yayın evine yazıp örnek kitap istedim kaç kere hiç dönüş yapmadılar. O yüzden yetsise geçtim. Mesaj yazdığım gün kitapları kargoya verdiler ve pdf olarak da sayfalarında mevcut. Üstelik konular planla birebir uyumlu. Dediğim gibi yazarlara lafım yok ama yayınevinden dolayı bıraktım
Hocam PDF linki atabilir misiniz
Teşekkürler

Pdf linki var mı hocam

ilksms
Geri