Akıllı Tahta İçin Sıfır Bir Yayınları Ders Kitabı

Kodla Büyü
Bende kitabı indirebildim. Bağlantı linkleri çalışıyor. Yazılar yakınlaştırınca bulanıklaşıyor. Çözünürlüğü biraz düşük kalmış. Ama daha da geliştireceklerini düşünüyorum. Diğer kitaplarda uygulamak zor olmuştu ama. Bu kitapta rahatça dersimi işleyebiliyorum. Ellerinize sağlık diyorum. Ben içerik olarak beğendim.

Bende kitabı indirebildim. Bağlantı linkleri çalışıyor. Yazılar yakınlaştırınca bulanıklaşıyor. Çözünürlüğü biraz düşük kalmış. Ama daha da geliştireceklerini düşünüyorum. Diğer kitaplarda uygulamak zor olmuştu ama. Bu kitapta rahatça dersimi işleyebiliyorum. Ellerinize sağlık diyorum. Ben içerik olarak beğendim.
Yukarıda bir hocamız eksik olursa yazın daha geliştirme aşamasında demiş bende çözünürlüğün düşük olduğunu ya da yakınlaştırınca bulanıklaştığını yazmaya gelmiştim.

zKitap üzerinde çalışmalar devam ediyor arkadaşlar. Karşılaştığınız sorunları paylaşırsanız yazılım firmasına iletiyoruz.
hem 5 hem 6. sınıf kitabında, sayfaları ekranın üst kısmına doğru sürüklediğimizde sayfalar ekrandan kayboluyor ve geri getirilemiyor. sayfayı değiştirmek isteseniz de bir daha sayfalar gözükmüyor (windows)

• Beğen
Tepkiler: omd
zKitap üzerinde çalışmalar devam ediyor arkadaşlar. Karşılaştığınız sorunları paylaşırsanız yazılım firmasına iletiyoruz.

Biraz karıştırdım çok elzem olmayan ama düzeltilebilir şeyler var exe de (bu arada sadece 6.sınıf kitabında kontrol ettim)

Menü tuşundan koyu temayı seçince Menü yazısı sanırım renginden dolayı okunmuyor ve de bu menüde ayarlar kısmındaki yazılarda okunmuyor koyu temada. Ekleme yapayım ilk ekrandaki işaretleyici ve kalem ayarlarıda koyu temada okunmuyor.

Menüden ayarlarda, bazı şeyleri istediğin ayarlarda kaydetme var. bence kaydetme kısmında varsayılan olarak tema seçme de olsa başlangıçta koyu tema kullanmak isteyen için güzel olur.

Şekillerde noktalı çizgi mevcut. Kalınlığı biraz büyütünce normal çizgi gibi gözüküyor, sanırım kalınlık artınca çizgiler arası boşluk değişmiyor ya da çok az değişiyor ondan olabilir.

İşaratleyici ve kalem boyutlarını seçtiğimiz kısımların üzerinde numaralar olsa daha iyi olur ya da silgideki gibi olsa da daha kolay olur.

Yakınlaştırmada çözünürlüğün bozulduğunu yukarıda bende belirttim ama gene yazdıklarım arasında önemli bir yere sahip diye düşünüyorum.

Yukarıda yazdıklarım çok gerekli değil ama bence gerekli olan en önemli şey en son kapattığımız sayfadan açılmaması, yapılacak muhtemel güncellemede en son kapattığımız sayfadan açılması eklenebilir.

Kitabı Yazanlara da hazırlayanlara da tekrardan teşekkür ediyorum. Kolay gelsin.

Ekleme altta bulunan yakınlaştırma ve uzaklaştırmayı kullanınca en küçük değerde ekranın sol üstünde konumlanıyor kitap, en büyük değerde ise kitabın sol üst köşesi görünecek şekilde ekranın en sağında kalıyor. Büyültme küçültme de ekranın ortası baz alınabilir ancak fare tekerleği ile yakınlaştırma uzaklaştırma yapılabildiği için böyle de kalabilir.

Son düzenleme:
hem 5 hem 6. sınıf kitabında, sayfaları ekranın üst kısmına doğru sürüklediğimizde sayfalar ekrandan kayboluyor ve geri getirilemiyor. sayfayı değiştirmek isteseniz de bir daha sayfalar gözükmüyor (windows)
Hocam dediğinizi denemek istedim ama yapamadım sanırım . kaybolunca aşağıda ekrana sığdıra basınca geri gelmiyor mu? denemediyseniz deneyebilir misiniz?

Ekleme sanırım kitabın minimum 1 pikseli ( yatayda ya da dikeyde) ekranda kalacak şekilde sürüklediğinizde o pikselin üstünden- hizasından tutmazsanız geri getiremiyorsunuz sanırım aynı şeyden bahsediyorumdur da dediğim gibi ekrana sığdır deyince hemen heri geliyor ya da o görünen kısmın üzerinden tutup ortaya getirmeniz lazım.

Bir ekleme daha yukarıda bahsettiğim üzerinden tutup geri getirme yakınlaştırma yapmazsan geçerli. yakınlaştırınca ekranın dışına doğru sürükle bırak yapınca ekrandan tamamen çıkıyor ama alttaki ekrana sığdır a basınca geri geliyor

Son düzenleme:
Hocam, emeği geçen tüm meslektaşlarımın emeğine sağlık, çok teşekkür ederim. Şöyle bir sıkıntı yaşıyorum, okunabilirliğini artırmak için sayfayı büyütmeye çalıştığımda çözünürlük sıkıntısı oluşuyor ve yazılar dağılıyor, okunamıyor.

Bu z kitap durumu öğrenciler için iyi olmadı maalesef. Kitap alamayan öğrencilere kitaptaki etkinlik ve ünite sonu soruları ev ödevi olarak veriyorduk öğrenciler pubhtml'den kolayca açabiliyordu kitabı. Bu şekiilde açmaları zor, mobil cihazlardan girenler hiç açamayacak.

Bu z kitap durumu öğrenciler için iyi olmadı maalesef. Kitap alamayan öğrencilere kitaptaki etkinlik ve ünite sonu soruları ev ödevi olarak veriyorduk öğrenciler pubhtml'den kolayca açabiliyordu kitabı. Bu şekiilde açmaları zor, mobil cihazlardan girenler hiç açamayacak.
Haklısınız öğretmenim ama dediğim gibi yayınevi kitap satışının öğrenci tarafında artmasını istiyor. Bu sebeple ticari bir işletme olduğu için o konuda birşey diyemedik.

Hocam dediğinizi denemek istedim ama yapamadım sanırım . kaybolunca aşağıda ekrana sığdıra basınca geri gelmiyor mu? denemediyseniz deneyebilir misiniz?

Ekleme sanırım kitabın minimum 1 pikseli ( yatayda ya da dikeyde) ekranda kalacak şekilde sürüklediğinizde o pikselin üstünden- hizasından tutmazsanız geri getiremiyorsunuz sanırım aynı şeyden bahsediyorumdur da dediğim gibi ekrana sığdır deyince hemen heri geliyor ya da o görünen kısmın üzerinden tutup ortaya getirmeniz lazım.

Bir ekleme daha yukarıda bahsettiğim üzerinden tutup geri getirme yakınlaştırma yapmazsan geçerli. yakınlaştırınca ekranın dışına doğru sürükle bırak yapınca ekrandan tamamen çıkıyor ama alttaki ekrana sığdır a basınca geri geliyor
evet hocam ekrana sığdır deyince geri geliyor oraya tıklamayı akıl edemedim.

Akıllı tahta uygulamasına kayıt ekranında ilçe seçimi kısmının düzeltilmesi lazım sanırım. Zonguldak/ Ereğli ilçesi yok, Merkez ilçede de okullar listelenmiyor.

5. sınıflar windows versiyonunda exe olarak hala açılmıyor arkadaşlar. Bir de çevrimiçi denedim ama ondan da sonuç alamadım. Açabilen var mı çevrimiçi?

ilksms
Geri