2026-2027 Toplu Sözleşme Görüşmeleri

Kodla Büyü
Anayasal hak sendikalı olmak, bu yüzden sendikalı olamazsın denilemez. Bence polis, hakim, savcı bile sendikalı olmalı. Onlarınki kritik görev de öğretmen, doktorunki kritik görev değil mi? Yine aynısını yazıyorum. Bunları da dahil edersin tek bir sendika olur, bunun içinde yetkiyi ele geçirmek isteyen sendikacılık oynasın. Bakın daha demokratik olur çoğu şey o zaman. Şimdiki gibi şu sendikadansan, görüşün şudur gibi şeyler düşünülmez.

Sendikalar olmazsa değişecek şey, toplu sözleşmede elde edilen kazanımların çoğu olmaz. Mesela nöbete ek ders verilmesi. Bunu hiçbir zaman vermezlerdi. Hem okul müdürüne niye nöbet ek dersi vermiyorsun? İstediğin zaman kurumdan rahatsız edeceksin mesai saati demeden, müdür okulun her şeyinden sorumlu olacak ama nöbet ücreti olmayacak. Bu da saçmalıklardan birisi.
Kesinlikle sendika şart ama bizim yaptığımız gibi değil. Sendika üyesi kendi ücretini kendi ödemeli en başta. Sendikalar siyasetten bağımsız torpil yerleri olmamalı. Ben farklı sendikaların olması taraftarıyım tabi dediğim gibi siyasetten uzak olacak ve çalışanın hakkını savunacak. En iyi savunan yetkili olacak. Sizin de dediğiniz gibi sahip olduğumuz hakların çok büyük çoğunluğu sendikalar sayesinde ama dik durabilen sendikaların sayesinde.

Kelime oyunlarıyla dolu metni güzel okudu, gidip üye olayım yarın. agresif pozlarla hak alamama sezonu açıldı.
Ayrıca İş veren değil hükümet.

Heee bu arada enflasyon farkı zam değildir.

Anayasal hak sendikalı olmak, bu yüzden sendikalı olamazsın denilemez. Bence polis, hakim, savcı bile sendikalı olmalı. Onlarınki kritik görev de öğretmen, doktorunki kritik görev değil mi? Yine aynısını yazıyorum. Bunları da dahil edersin tek bir sendika olur, bunun içinde yetkiyi ele geçirmek isteyen sendikacılık oynasın. Bakın daha demokratik olur çoğu şey o zaman. Şimdiki gibi şu sendikadansan, görüşün şudur gibi şeyler düşünülmez.

Sendikalar olmazsa değişecek şey, toplu sözleşmede elde edilen kazanımların çoğu olmaz. Mesela nöbete ek ders verilmesi. Bunu hiçbir zaman vermezlerdi. Hem okul müdürüne niye nöbet ek dersi vermiyorsun? İstediğin zaman kurumdan rahatsız edeceksin mesai saati demeden, müdür okulun her şeyinden sorumlu olacak ama nöbet ücreti olmayacak. Bu da saçmalıklardan birisi.
Sendikanın kazanım dediği şeyler zaten verilecek haklardı hocam. Sendika var diye alınmadı o haklar devlet tarafından verildi.
Zaten evrensel sendika tanımına göre bunlar sendika tanıtıma girmeyen sivil toplum örgütleri. Maaşını üyelerin kendi ödediği aidattan değil de işverenden alan sendika yöneticileri çok komik ve acı değil mi.
400 TL aidatı devlet vermeyip üyelerden kesilecek dense yarın üye sayıları dip yapar. Gerçekler acı tabii.

Nöbete ücret verildi ama arada dahil edilmeyen yüzdelik zamlar ve eksik enflasyon ölçümü ile ek ders eridi gitti. Önceden 60 saat ekders ücreti alırken maaşın 1/3 ine denk geliyordu şu anda 80 saat ekders brütten hesaplanıp vergi maaştan kesilmesine rağmen 1/4 inden daha azına düştü. Aynı şey eğitim öğretim ödeneğinde yapıldı yıllardır toplu sözleşmeler sayesinde önceden aylık asgari ücrete yakın bir değerdeyken bugün yarım ayın ekdersi kadar bile etmiyor.

Borçlanmalarınızı dikkatle yapın özellikle 2027 de çok az zam alacaksınız. O yıla kadar kazancınız gerçek enflasyon karşısında eriyecek.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: "Toplu sözleşmede beklentimiz gerçekleşmezse, iş bırakma dahil, gereği neyse yapmaktan geri durmayacağız."
Geçen ve ondan önceki zam görüşmelerinde de aynı tiyatro aynı cümleler. Adamlar artık yeni bir senaryo bile yazmıyor aynısını oynayıp oynayıp duruyor. Yazık vallahi yazık ben kapılarından geçmeme me rağmen utandım bu sendikanın üyeleri utanmadi.

Bunlar sürekli gördüğümüz şeyler.Sendikalara gerçekten gerek yok.Ögretmenler bunu anlamıyor.Evlerine gönderin dukkan kapansın olsun bitsin.Ne var yani.Banka diyor ki her adalet sarayına benim atm makinemi koy memurlarına 100 bin promosyon vereyim.Bari bir 10 bin seyyanen alin da günü kurtaralım.

Oflu nün biri haca gitmiş tam arkadan şeytana taş atarken şeytan görmüş ulan oflu sende mi demiş. Oflu da inan vurmak için atmıyorum demiş.
Ali yalcinda kokruyor yok eylem yapacakmış mis da tanı hükumet de Oflu gibi soruyor ali de sizi rahatsız etmek icindegil diyor usul yerini buksu. Demem o ki yukarsakiler bu milleti aptal yerine koyuyor

Hükümetin ilk teklifinde 2026 yılı için ilk 6 ay yüzde 10, ikinci 6 ay yüzde 6; 2027 yılı için ise her iki dönem yüzde 4 zam öngörülüyordu. Yeni teklifte bu oranlar korunurken, ek olarak taban aylığa 1000 TL artış önerisi getirildi.

Hükümetin ilk teklifinde 2026 yılı için ilk 6 ay yüzde 10, ikinci 6 ay yüzde 6; 2027 yılı için ise her iki dönem yüzde 4 zam öngörülüyordu. Yeni teklifte bu oranlar korunurken, ek olarak taban aylığa 1000 TL artış önerisi getirildi.
1000 TL mi, bildiğimiz 1000 TL yani. Bu teklifi verenler 1000 TL nin ne olduğunu biliyordur heralde

1000256137-webp.79616

hadi gene iyisiniz 😊
Fark nerede bulmaya çalışıyorum, bir saniye...

Bakalım fark ne?

Kafama takılan deli sorular...
2027'de enflasyonun - falan mı olmasını bekliyor hükümet?

Son düzenleme:
Ortak karar alınması iyi belki işe yarar. Doğru yanlış, eksik fazla her sendika birşeyler yapıyor inşallah hepsi faydamıza olur.

Vedat IŞIKHAN:

8. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri’nde hizmet kollarında yürütülen müzakere süreci için Bakanlığımızda bir araya geldik.

Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Sayın @_aliyalcin_ ve ilgili sendika temsilcileri ile müzakerelerde gündeme gelen başlıkları ve talepleri değerlendirdik.

İlerleyen günlerde de uzlaşı zemininde görüşmelerimizi sürdüreceğiz.

Her ne kadar bunların tiyatrosundan pek hayırlı bir sonuç beklemesemde eğitim başlığı müzakere süreciyle ilgili bir müzakere yapıldı mı merak ettim🤔

Başkanları iyi maas alır, ofisler de çalışma ofisi değil ev gibi yapılmış, Ankarada otellerine gidiyorsun ya yer yok yada dünyanın parasi yani böyle şeylere gerek yok.Arada bir gerginlik olacak ki mücadele gorelim.

Bu sendika sistemi ile hiçbir şey olmaz her okulda seçim olmalı böylece eğitim bölgeleri başkanları olmalı bu başkanlar arasında başkan olmalı il başkanları olmalı ve Türkiye geneli oy kullanıp bir genel başkan seçmeli... Bu şekilde belli bir şeyler değişir...

ilksms
Geri