2026-2027 Toplu Sözleşme Görüşmeleri

Kodla Büyü
Ey öğretmen milleti biraz dik durun. memursene üye olduğunuzda bu sözleşmede vebaliniz yok mu sanıyorsunuz. Bunu yetkili yapan sizsiniz. Bunu vebali de size ait ve benim bu sendikaya üye olan hiç bir kimseye hakkımı helal etmiyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
Anlatmak istediğim sadece ekderse zam istemek mantıklı değil. taban maaşa zam istemek daha mantıklı diğer türlü 3-5 ay içinde bir üst vergi dilimine giriyoruz ekderse yapılandan daha fazla vergi ödüyoruz zaten. Yazdığım mesajdan ne anlam çıkardınız bilmiyorum. 2007 yılından beri hakaret içerikli paylaşım yapmadım bu sitede karşıdaki hak etmedikten sonra. yazılanı anlayın ondan sonra cevap yazın.

Buçuk Ali aynı işi yapan işçi ve memurun maaşlarını kıyaslayıp aslında memura değil de devlete çalıştığını itiraf ediyor. Uyumaya devam öğretmen kardeşim

Biz hukumetten sadece dürüstlük istiyoruz ina başka bir şey gerek yok mesela tuik de manipülasyon yapmasın ver gıkını rezalitinden kurtulalım eğitim ogrerim tazminati adam yine ski halime dönsün başka bir şeye gerek yok ama.3.5 ali durmaz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: "Toplu sözleşmede beklentimiz gerçekleşmezse, iş bırakma dahil, gereği neyse yapmaktan geri durmayacağız."

"Görüşmelerde sesler ne kadar yüksek çıkarsa çıksın maalesef hesap ortada. İşveren kesimi olmayanın verilemeyeceği yaklaşımını katı bir şekilde masada hissettiriyor. İşverenin masada gösterdiği yaklaşımı ise memur kesiminin kabul etmesi oldukça zor. Böyle olunca da yolun Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na çıktığını görmek için kâhin olmaya gerek yoktur. Yani vaziyet vahim ama ümitsiz değil."

arakdaşlar boşuna birbirinizi kıracak şeyler yazmayın
Maalesef bu saatten sonra ülkemizde eğitimli insanın hiç bir değeri yok eğitim hali de kimsenin umurunda değil. İmkanı olan genç arkadaşlar 2. İş baksın veya yurt dışına gitsin. 40 o devirdikten sonra bir şeye enerji kalmadı.

Görüşmelerden yine bir halt çıkmayacak. Yalandan konuşuyormuş gibi yapıp yiyip için keyif yapacaklar. Gelecek 2 yıl için anlaşılan veriler makyajlı TÜİK enflasyonundan da aşağı olacak.

"İlk Teklif Öncesi Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cevdet Yılmaz ile Görüşecek

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme süreci 28 Temmuz’da başladı. Ardından süreç, ön müzakere ve hizmet kolu müzakereleriyle devam etti. Bugün de 3 hizmet kolu müzakeresi ile hizmet kollarında müzakere süreci tamamlanmış oluyor. Masada teklif sürecine geçilecek.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ilk teklif öncesi bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşecek."

Edip ÜZEN / X

Eğitim bir sen bu Vebali inan ödeyemez. O kadar haksızlık usulsüz yapıldı ki anlaşır gibi değil biryonetici bile atanamıyor. Her yıl yönetmelik değişir mi hadi değişti o na bile kendisi uymuyor. Egtim içine ettiler öğretmenleri perişan ettiler koca koca okulallari çapsız idarecileri vererek perişan ettiler bu vebali wallahi odeyemezler. Günü birlik çıkarları uğruna ahbap cavus ilişkileri ile gekdigijiz nokta bu buna uye olan arkadaş mutlu musun öbür dünyada yakana yapısirlar

Arkadaşlar bu ülkede hiçbir şey değişmez. 2 yılda bir tiyatro oynanıyor. Maalesef bunun biletlerini de 400 bin üyesi olan eğitim bir sen tiyatroculara ödüyor. Size tavsiyem ruh sağlınızı korumaya bakın. Gündemi takip etmeyin.

memur sen üyeleri ikiye ayrılıyor artık bence. 1. grup tamamen nemalanan, makam koltuğunu kaptırmamak için eskiden beri üyesi olanlar, 2. grup ise yeni atanmış öğretmenler ki onların da çoğu aman kadroya geçene kadar bana dokunmasınlar düşüncesi ile kayıt oluyorlar. senin benim gibi makam sevdası olmayan ve mesleğinin 10. 20. yılını dolduran öğretmenler eyvallah etmiyor artık. basıyor istifayı. çünkü mantıklı işler yapılmıyor. ne demek daha dün taşerondan kadroya geçen adam 20 yıllık öğretmenden fazla maaş alacak ya? akıl mantıkla izah edilemez bu. başka ülkeden birine anlatsan kaba etiyle güler bize. ama gel gör ki öyle oluyor. delirmemek için ya sabır çekmek lazım.

%6 ilk dönem ikinci dönem % 5 2026 yılı

%3 ilk dönem ikinci dönem %2,5 2027 yılı

bakalım tahminim bunu teklif edecekler

2026 yılı için 7+5
2027 yılı için 3+5
Tabi uzlaşma sağlanmayacak ve
2026 yılı için 7+6
2027 yılı için 5+4
Özlük hakları kabul edilecek (belki aile yılı münasebetiyle aile ve çocuk yardımı biraz düzelir). Zam hakem heyetine bırakılacak. Hakem heyeti teklifi aynen kabul edecek.
Game over.
Hayırlı olsun.
Herkes evine.
Çok karamsar mıyım ne!

6,5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren 8'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında hükümetin ilk zam teklifi belli oldu. Hükümet memur ve memur emeklilerine 2026'nin ilk altı ayı için yüzde 10, ikinci altı ayı için yüzde 6 zam teklif etti. 2027 ilk altı ay için ise ilk teklif yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 4 oldu​

Memur-Sen'in talepleri neler?​

Yetkili sendika Memur-Sen, 2026 yılı için 10 bin lira taban aylığa zam yapılmasını, yüzde 10 refah payı ile ilk 6 ay için yüzde 25 oransal zam verilmesini talep etmişti.

2027 yılı için ise 7 bin 500 lira taban aylığa zam yapılması ve ilk 6 ay için 20, ikinci 6 ay için yüzde 15 zam istenmişti.

Böylece 2026 için yüzde 88, 2027 için yüzde 47 oranında zam talep edilmişti.

Ayrıca enflasyon farkının, dönemsel artışı geçtiği aydan itibaren ve 2 puan artırımlı olarak ödenmesi de talep edildi.

1000256137.webp
hadi gene iyisiniz 😊

Yıllardır aynı şeyler olmasına rağmen hala memur sen e üye olan kişinin kendine saygısı yoktur bunun dışında milyonlarca kişinin de hakkına giriyordur
insanların büyük bir çoğunluğu haklarını aradığı için değil siyaseten yakın bulduğu sendikaya üye oluyor. bir kesim de yükselmek için. bana elleşmesinler ağzımın tadı bozulması diyen de var, çok yakın arkadaşım abim ablam diyip üye olan da var. sonuç itibariyle bizde sendikacılık hak aramak için değil ne yazıkki. aidatını patronun ödediği sendikacılıktan hak aramasını beklememek lazım.

sendika şart diyorsunuz yani. olmaması durumunda ne değişir şimdiye göre?
Anayasal hak sendikalı olmak, bu yüzden sendikalı olamazsın denilemez. Bence polis, hakim, savcı bile sendikalı olmalı. Onlarınki kritik görev de öğretmen, doktorunki kritik görev değil mi? Yine aynısını yazıyorum. Bunları da dahil edersin tek bir sendika olur, bunun içinde yetkiyi ele geçirmek isteyen sendikacılık oynasın. Bakın daha demokratik olur çoğu şey o zaman. Şimdiki gibi şu sendikadansan, görüşün şudur gibi şeyler düşünülmez.

Sendikalar olmazsa değişecek şey, toplu sözleşmede elde edilen kazanımların çoğu olmaz. Mesela nöbete ek ders verilmesi. Bunu hiçbir zaman vermezlerdi. Hem okul müdürüne niye nöbet ek dersi vermiyorsun? İstediğin zaman kurumdan rahatsız edeceksin mesai saati demeden, müdür okulun her şeyinden sorumlu olacak ama nöbet ücreti olmayacak. Bu da saçmalıklardan birisi.

ilksms
Geri