Seni temin ederim ben daha açımhocam sonucu değiştirmiyor. haram
senden daha açlara gönderiyorum hocam![]()
Bana gönder

Seni temin ederim ben daha açımhocam sonucu değiştirmiyor. haram
senden daha açlara gönderiyorum hocam![]()
Aklı başında olan herkes şüphesi varsa yetkili merciilere başvurabilir.SORU:
Yetkisiz insanlar kendilerinde “fetva” verme yetkisi görürse bunun sonu ne olur?
Tarih: 11 Ağustos 2009
CEVAP:
Dinî konularla sağlık konularında çok kimse kendini yetkili sayar. Halbuki bunlarla ilgili yanlış tavsiyeler kişinin dünyasını da ahiretini de karartır. Bunun önü alınamaz ama bu, ne doktorların makamını sarsar ne de fetvaya yetkili olanları işsiz bırakır. Çünkü aklı başında olanlar kime başvuracaklarını bilirler.
Aklımız başımızdaValla ne güzel fetva veriyorsunuz. Tebrik ederim.
Aklı başında olan herkes şüphesi varsa yetkili merciilere başvurabilir.
"Proomosyon almak haram mıdır değil midir" şeklinde ayrı bir başlık açıp bu yöndeki düşüncelerini tartışabilir isteyenler. Hatta isteyen "Promosyon haramdır, almayın" şeklinde bir başlık açarak kendince dini kanıtlarını da sıralayabilir. Bu başlıkta anlaşma yapan varsa kaça anlaştınız sorusunun cevabı aranıyor.
Böyle bir şey anlaşma metninde olsa bile mahkemeden bozulur. Keza promosyon maaş ödemesi karşılığı veriliyor. Yeni gelen adamın maaşını ödemeyecek mi? Mecburen vermek zorunda o promosyonu. Lakin gidenlerle ilgi madde konabilir keza maaşını ödemeyecek ve belli bir kısmı geri isteyebilir ama o da idarenin insiyatifinde bence banka onu takip etmez idare özellikle bildirmezseAnlaşma fiyatının yanında gelen ve gidenlerle ilgili alınan kararları da öğrenip yazarlarsa iyi olur. Bazı bölgeler yeni gelene verilmeyecek gibi anlaşmalar yapabiliyor. Baştan bilinsin kim ne yapıyor![]()
Mahkemeye hiç yansıdı mı bilmiyorum ama bahsettiğim sebepten mağdur olan çok kişi gördüm hocam. Hatta geldiği yerde gittiğin yerden alacaksın diyerek aylık hesaplayıp kalan sürenin bedelini geri alan, geldiği yerde de bizim anlaşmamızda yok yeni gelenlere vermiyoruz diyen aynı bankanın farklı şubelerini de gördüm.Böyle bir şey anlaşma metninde olsa bile mahkemeden bozulur. Keza promosyon maaş ödemesi karşılığı veriliyor. Yeni gelen adamın maaşını ödemeyecek mi? Mecburen vermek zorunda o promosyonu. Lakin gidenlerle ilgi madde konabilir keza maaşını ödemeyecek ve belli bir kısmı geri isteyebilir ama o da idarenin insiyatifinde bence banka onu takip etmez idare özellikle bildirmezse
Ben de hiç görmedim de duymadım da. Hatta çok yer değiştirmiş biri olarak hem geldiğim yerden hem gittiğim yerden aldım ve giderkende kimse iade et demedi. Hatta yeni geldigim yerdeki idare bizzat dilekçe yaz hocam promosyon hesaplayıp verelim dedi. Küçük kasabalarda vs işgüzar aptal memur çok böyle dediğiniz şeyleri yapan ama büyük sehirlerde kimse böyle küçük hesaplarla uğraşmıyor. Dediğim gibi basit bir davaya bakar bu, benim adıma yeni gelen olursa ona promosyon veremeyiz diye kimse anlaşma yapamaz. Ben orda 3 sene maaş alacağım ve promosyon vermeyecekler sırf anlaşmadan 2 ay sonra oraya gittim diye ! Yani hiç mantıklı ve hukuki değil. Tabi bizim millette hak hukuk arama kültürü olmadığı için önüne konan her tür otu yer o da ayrı mesele.Mahkemeye hiç yansıdı mı bilmiyorum ama bahsettiğim sebepten mağdur olan çok kişi gördüm hocam. Hatta geldiği yerde gittiğin yerden alacaksın diyerek aylık hesaplayıp kalan sürenin bedelini geri alan, geldiği yerde de bizim anlaşmamızda yok yeni gelenlere vermiyoruz diyen aynı bankanın farklı şubelerini de gördüm.
Hocam o konu şöyle; bankalar o ildeki müdürlük ile sözleşme yaparken eğer maddeler arasında " İhale süreci olan 3 yıl dolmadan tayin, görevden ayrılma..vs sebeplerden gidecek personel alınan promosyonun kalan kısmını iade eder" şeklinde bir madde varsa iade eder ki bunun 1 örneği gördüm şimdiye kadar. O da o ilçe müdürlüğünün iş bilmezliği neticesinde olmuştu. Onun dışında, gidipte iade eden ya da yeni gelipte almayan duymadım.Anlaşma fiyatının yanında gelen ve gidenlerle ilgili alınan kararları da öğrenip yazarlarsa iyi olur. Bazı bölgeler yeni gelene verilmeyecek gibi anlaşmalar yapabiliyor. Baştan bilinsin kim ne yapıyor![]()
Hocam doğudaki illerde promosyon az, (genellikle ilçe müdürleri banka ile anlaşıp makam aracı, klima vb karşılığında promosyonu az tutuyorlar.) iade işlemi ise çok oluyor. Hatta merkez ilçeler arası tayinde bile iade ettim ben. Yeni ilçede tekrar promosyon aldım. En azından Şanlıurfa'da sistem böyle işliyor. İlçe memler yüzünden promosyon az oluyor.Hocam o konu şöyle; bankalar o ildeki müdürlük ile sözleşme yaparken eğer maddeler arasında " İhale süreci olan 3 yıl dolmadan tayin, görevden ayrılma..vs sebeplerden gidecek personel alınan promosyonun kalan kısmını iade eder" şeklinde bir madde varsa iade eder ki bunun 1 örneği gördüm şimdiye kadar. O da o ilçe müdürlüğünün iş bilmezliği neticesinde olmuştu. Onun dışında, gidipte iade eden ya da yeni gelipte almayan duymadım.
Bende güneydoğudayım . 2023 te 12500 tl ye ihaleyi verdiler. üstelik bir de gidenden kalan farkı istiyorlar.Hocam doğudaki illerde promosyon az, (genellikle ilçe müdürleri banka ile anlaşıp makam aracı, klima vb karşılığında promosyonu az tutuyorlar.) iade işlemi ise çok oluyor. Hatta merkez ilçeler arası tayinde bile iade ettim ben. Yeni ilçede tekrar promosyon aldım. En azından Şanlıurfa'da sistem böyle işliyor. İlçe memler yüzünden promosyon az oluyor.
Dediğim gibi hocam ilçe memler banka ile anlaşıp klima, makam aracı vb gibi bağışlar ile promosyonu düşük tutuyorlar. Sadece Şanlıurfa'da 35-40 bin öğretmen var. Bu kadar öğretmene rağmen aldığımız promosyon max 20 bin.Bende güneydoğudayım . 2023 te 12500 tl ye ihaleyi verdiler. üstelik bir de gidenden kalan farkı istiyorlar.
Dediğim gibi hocam ilçe memler banka ile anlaşıp klima, makam aracı vb gibi bağışlar ile promosyonu düşük tutuyorlar. Sadece Şanlıurfa'da 35-40 bin öğretmen var. Bu kadar öğretmene rağmen aldığımız promosyon max 20 bin.
Eşimden ayrılırken promosyonun kalanını iade etmesini istediler ve ettik. Doğu'nun küçük bir ilçesindeydi. Promosyon da 3 yıl için 10 bin liraydı.Hocam o konu şöyle; bankalar o ildeki müdürlük ile sözleşme yaparken eğer maddeler arasında " İhale süreci olan 3 yıl dolmadan tayin, görevden ayrılma..vs sebeplerden gidecek personel alınan promosyonun kalan kısmını iade eder" şeklinde bir madde varsa iade eder ki bunun 1 örneği gördüm şimdiye kadar. O da o ilçe müdürlüğünün iş bilmezliği neticesinde olmuştu. Onun dışında, gidipte iade eden ya da yeni gelipte almayan duymadım.
Hocam dediğim gibi tamamen hoca hanımın ayrıldığı ilçedeki müdürlüğün iş bilmezliği.Eşimden ayrılırken promosyonun kalanını iade etmesini istediler ve ettik. Doğu'nun küçük bir ilçesindeydi. Promosyon da 3 yıl için 10 bin liraydı.
Hocam 30-40 bin kişi için 20.000 TL çok düşük. Ama dediğim gibi promosyon olayı müdürlüklerin ve yapılan ihaledeki sendikanın insafına kalmış bir durum. Böyle olunca da hele hele küçük yerlerde ahbap çavuş ilişkileri ile benzer şeyler döndürebiliyorlar.klima, makam aracı vb öğretmenlere ödetmiş oluyorlar yan
Mesele küçük il meselesi değil gibi sanki, nedense doğudaki şehirler hep düşük almış. Bozüyük bile 86bin civarı almış ya küçük bir ilçe. Keza Ayvalık 89bin almış yani kaç öğretmen olabilir ki buralarda. Doğudaki milli eğitim müdürlüklerinin beceriksizliği başka bir şey değil.Adıyaman 24 bin Mayıs 2024 Yapı kredi bankası aldi. İhaledeki teklifleri görünce daha çok üzülüyor insan. Küçük illerin en büyük sorunlarindan birisi.