2025 yılı promosyon anlaşmanız ne kadar?

Kodla Büyü
Valla ne güzel fetva veriyorsunuz. Tebrik ederim.

SORU:​

Yetkisiz insanlar kendilerinde “fetva” verme yetkisi görürse bunun sonu ne olur?

Tarih: 11 Ağustos 2009

CEVAP:​

Dinî konularla sağlık konularında çok kimse kendini yetkili sayar. Halbuki bunlarla ilgili yanlış tavsiyeler kişinin dünyasını da ahiretini de karartır. Bunun önü alınamaz ama bu, ne doktorların makamını sarsar ne de fetvaya yetkili olanları işsiz bırakır. Çünkü aklı başında olanlar kime başvuracaklarını bilirler.
Aklı başında olan herkes şüphesi varsa yetkili merciilere başvurabilir.

La gardaş bu konuyu da kilitleteceksiniz, aldığınız promosyounu yazın da millet bilgilensin. Eccük sakin olun yav.

promosyon haramdır diyenlerin yolsuzluk haramdır dediğine hiç şahit olmadım bu zaman kadar. Haketmediğim parayı nasıl yiyeyim diyen adam temmuz-ağustos aylarında 1 gün bile çalışmadığı halde bu ayın maaşlarını çatır çatır yiyor. İş promosyona gelince aaaauuuuwww. Sen yeme güzel kardeşim. Ben seni baskı altına alıyor muyum yiyeceksin diye? Sende bana karışma sanane benim aldığım 3 kuruş paradan

"Proomosyon almak haram mıdır değil midir" şeklinde ayrı bir başlık açıp bu yöndeki düşüncelerini tartışabilir isteyenler. Hatta isteyen "Promosyon haramdır, almayın" şeklinde bir başlık açarak kendince dini kanıtlarını da sıralayabilir. Bu başlıkta anlaşma yapan varsa kaça anlaştınız sorusunun cevabı aranıyor.

formda konu kalmayacak, neyse kapanmadan tartışmayı alevlendirmeyi seven biri olarak fikrimi söyleyeyim; bence haram değil.

"Proomosyon almak haram mıdır değil midir" şeklinde ayrı bir başlık açıp bu yöndeki düşüncelerini tartışabilir isteyenler. Hatta isteyen "Promosyon haramdır, almayın" şeklinde bir başlık açarak kendince dini kanıtlarını da sıralayabilir. Bu başlıkta anlaşma yapan varsa kaça anlaştınız sorusunun cevabı aranıyor.

Kesinlikle katılıyorum. Diyanet bile açıklamalarını seneye göre değiştirmiştir bu konu hakkında. Kimse Kimseyi hatta formu germesin arkadaşlar. Başka platformlarda her anlaşma sonrası adamlar paylaşıyor konu bitiyor.

Sene başında sürekli bu konularda (Helal-Haram) konularında fetva veren din kültürü öğretmenimiz, bu senen 89.500,00 TL promosyonu görünce, "Benim araba kredisi borcum var, alıp onu kapatacağım. Sonuçta boğazımdan geçmeyecek." şeklinde olaya açıklama getirerek, konuyu kapattı. Mevzu bu kadar. Kişi kendinden sorumludur. Kalkıp kimseye o haram, bu helal diyecek kadar safi Müslüman da yok. O sebepten bu mevzuyu alan neden aldı, almayan neden almadı şeklinde tartışamaya hiç gerek yok.

Hadi arkadaşlar biz konumuza dönelim kim ne kadar aldı acaba ya da alacak. Şimdi benim başka forumlarda öğrendiklerim şunlar
İstanbul tuzla 90 bin
Kütahya 86600
Samsun ilkadim 89900
Trabzon Vakfıkebir 85000
Devamını yazalım lütfen il dışı başlamadan. Gerçekten güzel para insanların kararlarını etkileyebilir meblağlar

• Beğen
Tepkiler: omd
Anlaşma fiyatının yanında gelen ve gidenlerle ilgili alınan kararları da öğrenip yazarlarsa iyi olur. Bazı bölgeler yeni gelene verilmeyecek gibi anlaşmalar yapabiliyor. Baştan bilinsin kim ne yapıyor :D

Anlaşma fiyatının yanında gelen ve gidenlerle ilgili alınan kararları da öğrenip yazarlarsa iyi olur. Bazı bölgeler yeni gelene verilmeyecek gibi anlaşmalar yapabiliyor. Baştan bilinsin kim ne yapıyor :D
Böyle bir şey anlaşma metninde olsa bile mahkemeden bozulur. Keza promosyon maaş ödemesi karşılığı veriliyor. Yeni gelen adamın maaşını ödemeyecek mi? Mecburen vermek zorunda o promosyonu. Lakin gidenlerle ilgi madde konabilir keza maaşını ödemeyecek ve belli bir kısmı geri isteyebilir ama o da idarenin insiyatifinde bence banka onu takip etmez idare özellikle bildirmezse

Böyle bir şey anlaşma metninde olsa bile mahkemeden bozulur. Keza promosyon maaş ödemesi karşılığı veriliyor. Yeni gelen adamın maaşını ödemeyecek mi? Mecburen vermek zorunda o promosyonu. Lakin gidenlerle ilgi madde konabilir keza maaşını ödemeyecek ve belli bir kısmı geri isteyebilir ama o da idarenin insiyatifinde bence banka onu takip etmez idare özellikle bildirmezse
Mahkemeye hiç yansıdı mı bilmiyorum ama bahsettiğim sebepten mağdur olan çok kişi gördüm hocam. Hatta geldiği yerde gittiğin yerden alacaksın diyerek aylık hesaplayıp kalan sürenin bedelini geri alan, geldiği yerde de bizim anlaşmamızda yok yeni gelenlere vermiyoruz diyen aynı bankanın farklı şubelerini de gördüm.

Mahkemeye hiç yansıdı mı bilmiyorum ama bahsettiğim sebepten mağdur olan çok kişi gördüm hocam. Hatta geldiği yerde gittiğin yerden alacaksın diyerek aylık hesaplayıp kalan sürenin bedelini geri alan, geldiği yerde de bizim anlaşmamızda yok yeni gelenlere vermiyoruz diyen aynı bankanın farklı şubelerini de gördüm.
Ben de hiç görmedim de duymadım da. Hatta çok yer değiştirmiş biri olarak hem geldiğim yerden hem gittiğim yerden aldım ve giderkende kimse iade et demedi. Hatta yeni geldigim yerdeki idare bizzat dilekçe yaz hocam promosyon hesaplayıp verelim dedi. Küçük kasabalarda vs işgüzar aptal memur çok böyle dediğiniz şeyleri yapan ama büyük sehirlerde kimse böyle küçük hesaplarla uğraşmıyor. Dediğim gibi basit bir davaya bakar bu, benim adıma yeni gelen olursa ona promosyon veremeyiz diye kimse anlaşma yapamaz. Ben orda 3 sene maaş alacağım ve promosyon vermeyecekler sırf anlaşmadan 2 ay sonra oraya gittim diye ! Yani hiç mantıklı ve hukuki değil. Tabi bizim millette hak hukuk arama kültürü olmadığı için önüne konan her tür otu yer o da ayrı mesele.

BBNET
Geri