finefrenzy
Aktif Üye
Seni temin ederim ben daha açımhocam sonucu değiştirmiyor. haram
senden daha açlara gönderiyorum hocam![]()
Bana gönder

Seni temin ederim ben daha açımhocam sonucu değiştirmiyor. haram
senden daha açlara gönderiyorum hocam![]()
Aklı başında olan herkes şüphesi varsa yetkili merciilere başvurabilir.SORU:
Yetkisiz insanlar kendilerinde “fetva” verme yetkisi görürse bunun sonu ne olur?
Tarih: 11 Ağustos 2009
CEVAP:
Dinî konularla sağlık konularında çok kimse kendini yetkili sayar. Halbuki bunlarla ilgili yanlış tavsiyeler kişinin dünyasını da ahiretini de karartır. Bunun önü alınamaz ama bu, ne doktorların makamını sarsar ne de fetvaya yetkili olanları işsiz bırakır. Çünkü aklı başında olanlar kime başvuracaklarını bilirler.
Aklımız başımızdaValla ne güzel fetva veriyorsunuz. Tebrik ederim.
Aklı başında olan herkes şüphesi varsa yetkili merciilere başvurabilir.
"Proomosyon almak haram mıdır değil midir" şeklinde ayrı bir başlık açıp bu yöndeki düşüncelerini tartışabilir isteyenler. Hatta isteyen "Promosyon haramdır, almayın" şeklinde bir başlık açarak kendince dini kanıtlarını da sıralayabilir. Bu başlıkta anlaşma yapan varsa kaça anlaştınız sorusunun cevabı aranıyor.
Böyle bir şey anlaşma metninde olsa bile mahkemeden bozulur. Keza promosyon maaş ödemesi karşılığı veriliyor. Yeni gelen adamın maaşını ödemeyecek mi? Mecburen vermek zorunda o promosyonu. Lakin gidenlerle ilgi madde konabilir keza maaşını ödemeyecek ve belli bir kısmı geri isteyebilir ama o da idarenin insiyatifinde bence banka onu takip etmez idare özellikle bildirmezseAnlaşma fiyatının yanında gelen ve gidenlerle ilgili alınan kararları da öğrenip yazarlarsa iyi olur. Bazı bölgeler yeni gelene verilmeyecek gibi anlaşmalar yapabiliyor. Baştan bilinsin kim ne yapıyor![]()
Mahkemeye hiç yansıdı mı bilmiyorum ama bahsettiğim sebepten mağdur olan çok kişi gördüm hocam. Hatta geldiği yerde gittiğin yerden alacaksın diyerek aylık hesaplayıp kalan sürenin bedelini geri alan, geldiği yerde de bizim anlaşmamızda yok yeni gelenlere vermiyoruz diyen aynı bankanın farklı şubelerini de gördüm.Böyle bir şey anlaşma metninde olsa bile mahkemeden bozulur. Keza promosyon maaş ödemesi karşılığı veriliyor. Yeni gelen adamın maaşını ödemeyecek mi? Mecburen vermek zorunda o promosyonu. Lakin gidenlerle ilgi madde konabilir keza maaşını ödemeyecek ve belli bir kısmı geri isteyebilir ama o da idarenin insiyatifinde bence banka onu takip etmez idare özellikle bildirmezse
Ben de hiç görmedim de duymadım da. Hatta çok yer değiştirmiş biri olarak hem geldiğim yerden hem gittiğim yerden aldım ve giderkende kimse iade et demedi. Hatta yeni geldigim yerdeki idare bizzat dilekçe yaz hocam promosyon hesaplayıp verelim dedi. Küçük kasabalarda vs işgüzar aptal memur çok böyle dediğiniz şeyleri yapan ama büyük sehirlerde kimse böyle küçük hesaplarla uğraşmıyor. Dediğim gibi basit bir davaya bakar bu, benim adıma yeni gelen olursa ona promosyon veremeyiz diye kimse anlaşma yapamaz. Ben orda 3 sene maaş alacağım ve promosyon vermeyecekler sırf anlaşmadan 2 ay sonra oraya gittim diye ! Yani hiç mantıklı ve hukuki değil. Tabi bizim millette hak hukuk arama kültürü olmadığı için önüne konan her tür otu yer o da ayrı mesele.Mahkemeye hiç yansıdı mı bilmiyorum ama bahsettiğim sebepten mağdur olan çok kişi gördüm hocam. Hatta geldiği yerde gittiğin yerden alacaksın diyerek aylık hesaplayıp kalan sürenin bedelini geri alan, geldiği yerde de bizim anlaşmamızda yok yeni gelenlere vermiyoruz diyen aynı bankanın farklı şubelerini de gördüm.