2025 İller Arası Tayin Dönemi

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Arkadaşlar içimden bir ses norm fazlası için Ağustos ortalarinda resen il dışı getirilecek diyor. Tabi öncesinde norm fazlasına özel il dışı akabinde resen . Benim önerim norm fazlası olan arkadaşlar kafalarına yatan illere tayin istesin. Keza öyle iller var ki isim vermek istemiyorum 170 BT öğretmeninin 67 tanesi norm fazlası. Sistem gerçek manada tıkanmış durumda. Yani 81 vilayetin hepsinde böyle değil elbette ama yaklaşık 20-25 şehirde durum bu. Yani kimse zorla il dışı olmaz yapamazlar vs diye düşünmesin, bu ülkede herşey mümkün. Yani aklınıza yatan norm problemi olmayan bir şehir açılırsa bence kafanızı rahatlatın derim. Keza ben öyle yapacağım☺️

Arkadaşlar içimden bir ses norm fazlası için Ağustos ortalarinda resen il dışı getirilecek diyor. Tabi öncesinde norm fazlasına özel il dışı akabinde resen . Benim önerim norm fazlası olan arkadaşlar kafalarına yatan illere tayin istesin. Keza öyle iller var ki isim vermek istemiyorum 170 BT öğretmeninin 67 tanesi norm fazlası. Sistem gerçek manada tıkanmış durumda. Yani 81 vilayetin hepsinde böyle değil elbette ama yaklaşık 20-25 şehirde durum bu. Yani kimse zorla il dışı olmaz yapamazlar vs diye düşünmesin, bu ülkede herşey mümkün. Yani aklınıza yatan norm problemi olmayan bir şehir açılırsa bence kafanızı rahatlatın derim. Keza ben öyle yapacağım☺️
0 ihtimal "resen il dışı"

Hayır olmaz. Tercih yapmak zorunda değilsiniz.
İller arası eş durumunda sanırım sadece eşin tayin çıktığı ilçe değil, açık olan tüm ilçeleri tercih edebiliyoruz.
Diyelim ki benim il dışı tayinim çıktı. Eşim açık okul olmasına rağmen eş durumundan hiç tercih yapmadı. Kılavuza göre Eşimin tayini çıkmadığı için ben il dışı atamasını iptal edebilir miyim?

Son düzenleme:
İller arası eş durumunda sanırım sadece eşin tayin çıktığı ilçe değil, açık olan tüm ilçeleri tercih edebiliyoruz.
Diyelim ki benim il dışı tayinim çıktı. Eşim açık okul olmasına rağmen eş durumundan hiç tercih yapmadı. Kılavuza göre Eşimin tayini çıkmadığı için ben il dışı atamasını iptal edebilir miyim?
Bu durumda ilişik kesmeden özür grubu tayini bekleniyor. Sonra eşinin tayini çıkmaz ise evet edebilirsin. Ancak sen ilişik kesmesen bile senin kadron boş görünür. Ve oraya atama olursa (yada norm yoksa) eski okuluna vermezler il emrine verilirsin.

Bu durumda ilişik kesmeden özür grubu tayini bekleniyor. Sonra eşinin tayini çıkmaz ise evet edebilirsin. Ancak sen ilişik kesmesen bile senin kadron boş görünür. Ve oraya atama olursa (yada norm yoksa) eski okuluna vermezler il emrine verilirsin.
Yani bu durumda eş durumu tercihi yapmada zorunluluk yok diye anlıyorum.

Neden 0 ihtimal hocam? Sözleşmeliler için yapılan uygulamanın kadroluya gelmeyeceğini kim garanti ediyor. Bu ihtimal benimde aklıma hep geliyor nedense. Bu yıl değil belki ama gelecek yıllarda olabilir. Hatta şu branş değişikliği işindeki süreci görünce her zaman olabilir bence.
Hocam o ihtimal hep var ama il içi resenler bile mahkemeden dönüyor. İller arasının dönmesi de muhtemel. O durumda o kadar çok kişiye mahkeme masrafı vs ağır gelir devlete. Birde bu işin yolluk kısmı var.

Artı yıllardır diyorum o ya da bu branş fark etmez. Bir öğretmen norm fazlası oluyorsa bu öğretmenin mi suçu? Alınan yanlış kararlar ve yapılan uygulamalar sebebi ile öğretmen norm fazlası oluyor. Sonra da sen norm fazlasısın deyip ailesinin, hayatının düzenini bozuyorsun. Burada suçu olmayanı neden cezalandırıyoruz. Buna sebep olanı cezalandırsakta sonrakiler bu hatayı yapmasa? Mesela gelecek seneye 12. Sınıflarda beden eğitimi seçmeli olacak ve yine norm fazlası olan öğretmenler olacak. Bu öğretmenin mi suçu?

Dil ağırlıklı ortaokul sayısı artıyor orada norm fazlası veriyor. Burada bir okulda müdür seçmeli diye bilişim dersimi azalttı norm fazlası oldum dedi arkadaşım. Gerekçesi çocuklar telefonu zaten iyi kullanıyormuş.

Bu öğretmene resen yolunu açmak kime ceza vermektir?

bence BTR kadrosu gelecek ve her yer bize serbest olacak yıllardır beklediğimiz yere gidebileceğiz

O zaman bizim şehirdeki onlarca öğretmen hiç okula gitmeden maaş almaya devam desene😂 hadi inşallah
onlarca olsa göze batar 3-5 tane torpillidir ve onları siyasi görüş veya sendika veya dernek veya milliyetinden ötürü çekemeyenler sürekli ağzında sakız ederler ve bunu herkes dillendirsin isterler göze batanda bu 3-5 kişidir onlara da zaten hiç bir zaman hiç bir şey olmaz çemkiren söylenen söylendiğiyle kalır olan yine size ve dayısı olmayanlara olur. tecrübeyle yıllardır sabittir boşuna hiç başkası yatıyor demeyin o etiket siz okulu yıkıp baştan yapsanızda size yapıştırılır emekli olana kadar çıkartamazsınız, ülkemizde avrupalı gibi hissedip ortadoğununda en geri kalmış yeri gibi yaşanıyor bunu keşfeden artık fazla beklentiye girmeyince mutlu olmaya başlıyor çünkü beklentilerle gerçekler yüzleşti mi insan enerjisini olmayacak boş şeylere harcamayı bırakıyor.

Argüman aşırı mantıksız. Herhangi bir sebepten ötürü, bir süre çalıştığı yerde sadece 1 yıl norm fazlası olan Muğla'daki öğretmeni Kars'a göndermek aşırı garip geldi bana.

Ha Muğla Kars'a gitmeyecek mi?
Kim nereye gidecek buna kim karar verecek?

Öğretmenler kavanozdaki bilye mi sallayalım her şey yerine otursun?

Argüman aşırı mantıksız. Herhangi bir sebepten ötürü, bir süre çalıştığı yerde sadece 1 yıl norm fazlası olan Muğla'daki öğretmeni Kars'a göndermek aşırı garip geldi bana.

Ha Muğla Kars'a gitmeyecek mi?
Kim nereye gidecek buna kim karar verecek?

Öğretmenler kavanozdaki bilye mi sallayalım her şey yerine otursun?
Niye aklına hemen iki uç şehir geldi anlamadım ama Kars'a gidene kadar arada onca ihtiyaç olan şehir var. En bilindik İstanbul'da şuan 20 bin ücretli öğretmen var öğretmen yetersizliğinden. Pekala mugladan Eskişehir den Çanakkale'den İstanbul a gönderilebilir. Gariplik bunun neresinde. Şuan yüzde 30 u norm fazlası olan iller var. Haftada bir gün iki gün hatta hiç okula gitmeden maaş alan öğretmenler var. Bizzat şahit olduğum bir sürü şey var. İnsanlar malum üç beş şehire niye gitmek için çırpınıyor ? Deniz sahil güneş olduğu için mi! Karadeniz boydan boya Deniz sahil niye kimse oralari zorlamiyor da Ege Akdeniz diye tutturuyor! Biraz düşünürseniz sebebini siz de bulabilirsiniz . Geçen sene hiç dersi olmadığı için sadece okula bir gün gelip nöbet tutan çok öğretmen tanıyorum. Üstelik bu bazı şehirlerde sadece bizim branşa özgü de değil. Düşün ki o kadar çok norm fazlası var ki 2 saat ders için görevlendirebilecekleri okul dahi yok. Yukarıda bir arkadaş siyasi dayanağı olan, torpilli olan vs demiş de alakası yok. Okul yok ders yok kimi nereye gönderecek? 10 bin öğretmen var 3 bin tanesi norm fazlası. Norm fazlası olmayan da okula 3 gün geliyor zaten ona da ders bulamıyorlar verecek. Hangi şehir diye sormayın. Ankara'nın batısında genel manzara bu . Üç maymunu oynamanın alemi yok!

@sancaktepe hocam plansızlık üst yönetimin düşünmeden etmeden yaptım oldu tavırlarından da kaynaklı çoğu konuda.
Bu kadar norm fazlası varken hala il emrine atama yaparken düşünecekler planlayacaklar bu işleri.

Denilen şeyler hâlâ mantıklı bir argüman sunamıyor. Nasıl karar vereceksin kimin hangi ile gideceğine? Muğla'dan Kars'a olmayacak ama Rize, Giresun olacak komşu diye sanırım. Kars'a gidilmeyecek anladığım kadarıyla. Kars'ın ne suçu var?

Yarın maraton basliyor bt böle ayırımı ise yaracakmi yer açılırmi
Böteler tefte kalan ve yer açılan yerlere il içinde gitti. İller arasında yine Merkez'in açılacağını sanmıyorum. Köyden merkeze gelen böteler in yerleri açılırsa belki. Benim düşüncem o yönde. Böte'nin işine yaramış gidi görünüyor şu aşamada ama bakalım.

Böteler tefte kalan ve yer açılan yerlere il içinde gitti. İller arasında yine Merkez'in açılacağını sanmıyorum. Köyden merkeze gelen böteler in yerleri açılırsa belki. Benim düşüncem o yönde. Böte'nin işine yaramış gidi görünüyor şu aşamada ama bakalım.
Merkezler norm fazlalarıyla dolmuştur. Ben de köyden yüksek puanlı olup merkezlere gelenlerin yerleri belki açılabilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
@sancaktepe hocam plansızlık üst yönetimin düşünmeden etmeden yaptım oldu tavırlarından da kaynaklı çoğu konuda.
Bu kadar norm fazlası varken hala il emrine atama yaparken düşünecekler planlayacaklar bu işleri.
Resen il dışı gelmek zorunda ki sorun çözülsün. Tuzu kurulardan biriyim ama rahatsız edici. Vicdan taşıyan herkesi de rahatsız eder.

Resen il dışı gelmek zorunda ki sorun çözülsün. Tuzu kurulardan biriyim ama rahatsız edici. Vicdan taşıyan herkesi de rahatsız eder.
Sorun ders saatleri azaltılarak öğretmenin norm fazlası yapılması değil mi? Bu durumda neden suçsuz olan öğretmen günah keçisi olsun.

Zorunlu hizmet affı çıkarıp sonra herkese tayin hakkı verildi gidenler geri döndü. Eşi il emrine verildi. Aile birliğini sağlamak idi amaç. Şimdi ne oldu da tekrar resen gelsin birileri gitsin diyorsunuz. Tuzunuz kuru olduğu için rahat diyorsunuz ama norm fazlası olsanız ya da eşimiz norm fazlası olsa sorunun böyle çözülmesini ister miydiniz?

İsterdim dersiniz belki ama başa gelmeden bilemezsiniz bunu.

Bekara karı boşamak kolaydır derler.

Uygulamanın yanlışlarını neden suçu olmayan insanlar çeksin. Öğretmenin en büyük düşmanı yine meslektaşı oluyor bazen.

Öğretmen idareci oluyor eziyet ediyor. Kendini sağlamda gören diğerini yargılıyor.

Bu Böte, BT ayrımı yapılmasına sebep olanlar da yine öğretmenlerin içinde olduğu dernek deniyor.

Son düzenleme:
Durum
Konu kilitlenmiştir.
BBNET
Geri