İller arası yarın basliyormu bilgisi olan varmi
Hayır.
28'inde başlıyor.
Üstte takvim ve duyuru paylaşıldı.
İller arası yarın basliyormu bilgisi olan varmi
Diyelim ki, İl dışı atamada eşime güzel yerler açıldı ve tercih yaptı. Bana güzel yer açılmadı ve hiç tercih yapmadım. Sonradan eş durumu atamasına engel olmaz değil mi?Evet bir eş başvuru yapınca diğerinin (yaptıysa) başvurusunu iptal ediyor sistem otomatik olarak.
Hayır olmaz. Tercih yapmak zorunda değilsiniz.Diyelim ki, İl dışı atamada eşime güzel yerler açıldı ve tercih yaptı. Bana güzel yer açılmadı ve hiç tercih yapmadım. Sonradan eş durumu atamasına engel olmaz değil mi?
0 ihtimal "resen il dışı"Arkadaşlar içimden bir ses norm fazlası için Ağustos ortalarinda resen il dışı getirilecek diyor. Tabi öncesinde norm fazlasına özel il dışı akabinde resen . Benim önerim norm fazlası olan arkadaşlar kafalarına yatan illere tayin istesin. Keza öyle iller var ki isim vermek istemiyorum 170 BT öğretmeninin 67 tanesi norm fazlası. Sistem gerçek manada tıkanmış durumda. Yani 81 vilayetin hepsinde böyle değil elbette ama yaklaşık 20-25 şehirde durum bu. Yani kimse zorla il dışı olmaz yapamazlar vs diye düşünmesin, bu ülkede herşey mümkün. Yani aklınıza yatan norm problemi olmayan bir şehir açılırsa bence kafanızı rahatlatın derim. Keza ben öyle yapacağım![]()
İller arası eş durumunda sanırım sadece eşin tayin çıktığı ilçe değil, açık olan tüm ilçeleri tercih edebiliyoruz.Hayır olmaz. Tercih yapmak zorunda değilsiniz.
Bu durumda ilişik kesmeden özür grubu tayini bekleniyor. Sonra eşinin tayini çıkmaz ise evet edebilirsin. Ancak sen ilişik kesmesen bile senin kadron boş görünür. Ve oraya atama olursa (yada norm yoksa) eski okuluna vermezler il emrine verilirsin.İller arası eş durumunda sanırım sadece eşin tayin çıktığı ilçe değil, açık olan tüm ilçeleri tercih edebiliyoruz.
Diyelim ki benim il dışı tayinim çıktı. Eşim açık okul olmasına rağmen eş durumundan hiç tercih yapmadı. Kılavuza göre Eşimin tayini çıkmadığı için ben il dışı atamasını iptal edebilir miyim?
Yani bu durumda eş durumu tercihi yapmada zorunluluk yok diye anlıyorum.Bu durumda ilişik kesmeden özür grubu tayini bekleniyor. Sonra eşinin tayini çıkmaz ise evet edebilirsin. Ancak sen ilişik kesmesen bile senin kadron boş görünür. Ve oraya atama olursa (yada norm yoksa) eski okuluna vermezler il emrine verilirsin.
O zaman bizim şehirdeki onlarca öğretmen hiç okula gitmeden maaş almaya devam desene0 ihtimal "resen il dışı"
Neden 0 ihtimal hocam? Sözleşmeliler için yapılan uygulamanın kadroluya gelmeyeceğini kim garanti ediyor. Bu ihtimal benimde aklıma hep geliyor nedense. Bu yıl değil belki ama gelecek yıllarda olabilir. Hatta şu branş değişikliği işindeki süreci görünce her zaman olabilir bence.0 ihtimal "resen il dışı"
Hocam o ihtimal hep var ama il içi resenler bile mahkemeden dönüyor. İller arasının dönmesi de muhtemel. O durumda o kadar çok kişiye mahkeme masrafı vs ağır gelir devlete. Birde bu işin yolluk kısmı var.Neden 0 ihtimal hocam? Sözleşmeliler için yapılan uygulamanın kadroluya gelmeyeceğini kim garanti ediyor. Bu ihtimal benimde aklıma hep geliyor nedense. Bu yıl değil belki ama gelecek yıllarda olabilir. Hatta şu branş değişikliği işindeki süreci görünce her zaman olabilir bence.
bence BTR kadrosu gelecek ve her yer bize serbest olacak yıllardır beklediğimiz yere gidebileceğizArkadaşlar içimden bir ses norm fazlası için Ağustos ortalarinda resen il dışı getirilecek diyor. Tabi öncesinde norm fazlasına özel il dışı akabinde resen . Benim önerim norm fazlası olan arkadaşlar kafalarına yatan illere tayin istesin. Keza öyle iller var ki isim vermek istemiyorum 170 BT öğretmeninin 67 tanesi norm fazlası. Sistem gerçek manada tıkanmış durumda. Yani 81 vilayetin hepsinde böyle değil elbette ama yaklaşık 20-25 şehirde durum bu. Yani kimse zorla il dışı olmaz yapamazlar vs diye düşünmesin, bu ülkede herşey mümkün. Yani aklınıza yatan norm problemi olmayan bir şehir açılırsa bence kafanızı rahatlatın derim. Keza ben öyle yapacağım![]()
onlarca olsa göze batar 3-5 tane torpillidir ve onları siyasi görüş veya sendika veya dernek veya milliyetinden ötürü çekemeyenler sürekli ağzında sakız ederler ve bunu herkes dillendirsin isterler göze batanda bu 3-5 kişidir onlara da zaten hiç bir zaman hiç bir şey olmaz çemkiren söylenen söylendiğiyle kalır olan yine size ve dayısı olmayanlara olur. tecrübeyle yıllardır sabittir boşuna hiç başkası yatıyor demeyin o etiket siz okulu yıkıp baştan yapsanızda size yapıştırılır emekli olana kadar çıkartamazsınız, ülkemizde avrupalı gibi hissedip ortadoğununda en geri kalmış yeri gibi yaşanıyor bunu keşfeden artık fazla beklentiye girmeyince mutlu olmaya başlıyor çünkü beklentilerle gerçekler yüzleşti mi insan enerjisini olmayacak boş şeylere harcamayı bırakıyor.O zaman bizim şehirdeki onlarca öğretmen hiç okula gitmeden maaş almaya devam desenehadi inşallah
Niye aklına hemen iki uç şehir geldi anlamadım ama Kars'a gidene kadar arada onca ihtiyaç olan şehir var. En bilindik İstanbul'da şuan 20 bin ücretli öğretmen var öğretmen yetersizliğinden. Pekala mugladan Eskişehir den Çanakkale'den İstanbul a gönderilebilir. Gariplik bunun neresinde. Şuan yüzde 30 u norm fazlası olan iller var. Haftada bir gün iki gün hatta hiç okula gitmeden maaş alan öğretmenler var. Bizzat şahit olduğum bir sürü şey var. İnsanlar malum üç beş şehire niye gitmek için çırpınıyor ? Deniz sahil güneş olduğu için mi! Karadeniz boydan boya Deniz sahil niye kimse oralari zorlamiyor da Ege Akdeniz diye tutturuyor! Biraz düşünürseniz sebebini siz de bulabilirsiniz . Geçen sene hiç dersi olmadığı için sadece okula bir gün gelip nöbet tutan çok öğretmen tanıyorum. Üstelik bu bazı şehirlerde sadece bizim branşa özgü de değil. Düşün ki o kadar çok norm fazlası var ki 2 saat ders için görevlendirebilecekleri okul dahi yok. Yukarıda bir arkadaş siyasi dayanağı olan, torpilli olan vs demiş de alakası yok. Okul yok ders yok kimi nereye gönderecek? 10 bin öğretmen var 3 bin tanesi norm fazlası. Norm fazlası olmayan da okula 3 gün geliyor zaten ona da ders bulamıyorlar verecek. Hangi şehir diye sormayın. Ankara'nın batısında genel manzara bu . Üç maymunu oynamanın alemi yok!Argüman aşırı mantıksız. Herhangi bir sebepten ötürü, bir süre çalıştığı yerde sadece 1 yıl norm fazlası olan Muğla'daki öğretmeni Kars'a göndermek aşırı garip geldi bana.
Ha Muğla Kars'a gitmeyecek mi?
Kim nereye gidecek buna kim karar verecek?
Öğretmenler kavanozdaki bilye mi sallayalım her şey yerine otursun?
Böteler tefte kalan ve yer açılan yerlere il içinde gitti. İller arasında yine Merkez'in açılacağını sanmıyorum. Köyden merkeze gelen böteler in yerleri açılırsa belki. Benim düşüncem o yönde. Böte'nin işine yaramış gidi görünüyor şu aşamada ama bakalım.Yarın maraton basliyor bt böle ayırımı ise yaracakmi yer açılırmi
Merkezler norm fazlalarıyla dolmuştur. Ben de köyden yüksek puanlı olup merkezlere gelenlerin yerleri belki açılabilir diye düşünüyorum.Böteler tefte kalan ve yer açılan yerlere il içinde gitti. İller arasında yine Merkez'in açılacağını sanmıyorum. Köyden merkeze gelen böteler in yerleri açılırsa belki. Benim düşüncem o yönde. Böte'nin işine yaramış gidi görünüyor şu aşamada ama bakalım.
Resen il dışı gelmek zorunda ki sorun çözülsün. Tuzu kurulardan biriyim ama rahatsız edici. Vicdan taşıyan herkesi de rahatsız eder.@sancaktepe hocam plansızlık üst yönetimin düşünmeden etmeden yaptım oldu tavırlarından da kaynaklı çoğu konuda.
Bu kadar norm fazlası varken hala il emrine atama yaparken düşünecekler planlayacaklar bu işleri.
Sorun ders saatleri azaltılarak öğretmenin norm fazlası yapılması değil mi? Bu durumda neden suçsuz olan öğretmen günah keçisi olsun.Resen il dışı gelmek zorunda ki sorun çözülsün. Tuzu kurulardan biriyim ama rahatsız edici. Vicdan taşıyan herkesi de rahatsız eder.