2025 İller Arası Tayin Dönemi

Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.
Bir çok yeri mazeret tayinine sakladıkları için il dışına acmayabiliyorlar ki genelde de açmıyorlar

O da doğru ama iller arası isteğe bağlı tayinlerde branştaki doluluk oranına göre kontenjan veriliyor:

Atama yapılacak eğitim kurumlarının duyurulması

MADDE 59 –
(1) Mazerete bağlı yer değiştirmelerde, öğretmenlerin mazeretlerinin karşılanabilmesi bakımından öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarının tamamına il millî eğitim müdürlüklerince elektronik başvuru sayfasında yer verilir.

(2) İller arasında isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı olarak yapılacak yer değiştirme suretiyle atamalarda öğretmenlerin tercihlerine yansıtılacak eğitim kurumları; o yerleşim yerinde görev yapan mevcut öğretmenlerle ihtiyacın karşılanabilirliği dikkate alınarak öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumları arasından il millî eğitim müdürlüklerince belirlenir. İller arasında yer değiştirecek öğretmenlerin alanlar bazındaki kontenjanları ülke genelinde dengeli dağılımı sağlayacak şekilde hizmet bölgeleri ve illerin doluluk oranları dikkate alınarak belirlenir.

(3) Öğretmenlik görevine atamalarda adayların tercihlerine yansıtılacak eğitim kurumları, illerin alanlar itibarıyla doluluk oranları esas alınarak ülke genelinde dengeli dağılımı sağlayacak şekilde belirlenir. Bu şekilde belirlenen eğitim kurumları, öğretmen atama döneminde başvuruda bulunan adayların tercihine imkân sağlayacak şekilde Bakanlıkça açılan elektronik başvuru sayfasında belirtilir.

(2) İller arasında isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı olarak yapılacak yer değiştirme suretiyle atamalarda öğretmenlerin tercihlerine yansıtılacak eğitim kurumları; o yerleşim yerinde görev yapan mevcut öğretmenlerle ihtiyacın karşılanabilirliği dikkate alınarak öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumları arasından il millî eğitim müdürlüklerince belirlenir. İller arasında yer değiştirecek öğretmenlerin alanlar bazındaki kontenjanları ülke genelinde dengeli dağılımı sağlayacak şekilde hizmet bölgeleri ve illerin doluluk oranları dikkate alınarak belirlenir.

Bu maddeye göre il dışında hemen hemen hiç kadro açılmayabilir.

iller arasında her zaman sirkülasyon olur, merak etmeyin. özel branş bilişimde iki ayrı tip kadro olmasının verdiği tedirginlik.
il içinde ise durum farklı hocam, il içi bizim branş için dert olmaya başladı.

"MEB, öğretmenler için iller arası yer değiştirme başvurularını 28 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde alacak.

31 Aralık talebinin de dikkate alınması bekleniyor."

Edip Üzen / X

2025 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu

Screenshot_20250523_162552_Chrome.webp

Benim merak ettiğim bir konu var. Diyelim 3 yıl şartı sebebiyle 12 ilden birini yazdık gittik , seneye o ilden de başka bir 12 il kapsamında şehre gidebiliyor muyuz? Mesela bu sene Van a gidip seneye ordan İstanbul a gidebilir miyiz 3 yıl şartına takılmadan? Her sene yer değiştirme lüksünü yaşamak istiyorum artık :) bilen arkadaş cevaplarsa çok sevinirim

İkisi de öğretmen eşlerden tayinleri aynı ilin farklı ilçelerine çıkanlar, birbirlerinin ilçelerine eş mazeret atamasına başvurabiliyor mu?

İkisi de öğretmen eşlerden tayinleri aynı ilin farklı ilçelerine çıkanlar, birbirlerinin ilçelerine eş mazeret atamasına başvurabiliyor mu?
Başvurabilir ancak okulun olduğu ilçeye başvurabilir. Eskiden ikametin olduğu ilçeye de başvuru mümkündü onu kaldirdilar geçen sene. Örneğin sizin okul Kartal'da esinizin okulu şişli de ve ikamet adresi de Ümraniye'de diyelim. Eskiden siz hem Ümraniye hem de şişli isteyebiliyordunuz fakat artık sadece şişli isteyebilirsiniz. Bunun için belli bir yıl şartı da yok .

Benim merak ettiğim bir konu var. Diyelim 3 yıl şartı sebebiyle 12 ilden birini yazdık gittik , seneye o ilden de başka bir 12 il kapsamında şehre gidebiliyor muyuz? Mesela bu sene Van a gidip seneye ordan İstanbul a gidebilir miyiz 3 yıl şartına takılmadan? Her sene yer değiştirme lüksünü yaşamak istiyorum artık :) bilen arkadaş cevaplarsa çok sevinirim

Şu an mümkün gibi görünüyor ama gelecek yıl ne olur bilemeyiz.

Başvurabilir ancak okulun olduğu ilçeye başvurabilir. Eskiden ikametin olduğu ilçeye de başvuru mümkündü onu kaldirdilar geçen sene. Örneğin sizin okul Kartal'da esinizin okulu şişli de ve ikamet adresi de Ümraniye'de diyelim. Eskiden siz hem Ümraniye hem de şişli isteyebiliyordunuz fakat artık sadece şişli isteyebilirsiniz. Bunun için belli bir yıl şartı da yok .
Aynı anda hem ben hem eşim eş durumundan birbirimizin ilçesini tayin isteyebilir miyiz?

Hayır. Sadece bu illerin dışındaki illerde çalışanların 3 yıl şartını sağlamadan bu illere tayin hakkı var.

Hayır. Sadece bu illerin dışındaki illerde çalışanların 3 yıl şartını sağlamadan bu illere tayin hakkı var.
Yani mantık olarak böyle olmamasi gerekiyor keza o 13 ili isteyebilmekteki espri oralarda ihtiyacın fazla olması. Amaç oradaki ihtiyacı karşılamaksa öğretmenin nereden geldiğinin bir önemi olmamalı diye düşünüyorum ama yapan yaşayan var mı bilmiyorum

Bu kesin bilgi mi? Amaç eşleri birleştirmekse neden olmuyor? Sonuçta tayin öncesi eşimin mi, benim mi branşımda açık var, bunu göremiyoruz. Ön başvuru sonrası belli oluyor. Engel olan durum kılavuzda yazıyor mu?
Yanlış anlaşılma olmasın.
1. aşama başvuruda(özür başvurusu) her iki eş başvuru yapar.
2. aşama başvuruda okulları görürsünüz ve okul seçiminde sadece 1 eş başvuru yapabilir.

Ben BOTE mezunuyum. Formda Bilişim Bilişim Teknolojileri vardi onu sectim. Atandigi alan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri yazıyor .Ne oldu şimdi nereleri isteyebilirim? Takip edemedim. Birisi açıklayabilir mi? Bizim için değişen bişey yok sanırım düz lise ve ortaokullar atanabilecegimiz yerler

Son düzenleme:
Ben BOTE mezunuyum. Formda Bilişim Bilişim Teknolojileri vardi onu sectim. Atandigi alan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri yazıyor .Ne oldu şimdi nereleri isteyebilirim? Takip edemedim. Birisi açıklayabilir mi? Bizim için değişen bişey yok sanırım düz lise ve ortaokullar atanabilecegimiz yerler
Mühendislik vb. 2. bir mezuniyet yok ise yeni alanınız BÖTE oldu. Eskiye göre değişen bir şey yok sizin için.

Durum
Konu kilitlenmiştir.
BBNET
Geri