Teşekkürler hocam, diğer illerde de paylaşanlar olsa çok iyi olacak. Tabi, boş kalan okul il dışında kesin açılacak diye bir şey yok.İl dışı düşünenler için Bursa'da Orhaneli ve Yenişehir'deki okullara il içi atanan olmamış.
Teşekkürler hocam, diğer illerde de paylaşanlar olsa çok iyi olacak. Tabi, boş kalan okul il dışında kesin açılacak diye bir şey yok.İl dışı düşünenler için Bursa'da Orhaneli ve Yenişehir'deki okullara il içi atanan olmamış.
Bir çok yeri mazeret tayinine sakladıkları için il dışına acmayabiliyorlar ki genelde de açmıyorlarİl dışı düşünenler için Bursa'da Orhaneli ve Yenişehir'deki okullara il içi atanan olmamış.
Bir çok yeri mazeret tayinine sakladıkları için il dışına acmayabiliyorlar ki genelde de açmıyorlar
Bu maddeye göre il dışında hemen hemen hiç kadro açılmayabilir.(2) İller arasında isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı olarak yapılacak yer değiştirme suretiyle atamalarda öğretmenlerin tercihlerine yansıtılacak eğitim kurumları; o yerleşim yerinde görev yapan mevcut öğretmenlerle ihtiyacın karşılanabilirliği dikkate alınarak öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumları arasından il millî eğitim müdürlüklerince belirlenir. İller arasında yer değiştirecek öğretmenlerin alanlar bazındaki kontenjanları ülke genelinde dengeli dağılımı sağlayacak şekilde hizmet bölgeleri ve illerin doluluk oranları dikkate alınarak belirlenir.
Mevzuat Bilgi Sistemi
Resmî Gazete’de yayımlanan kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, yönetmelikler, tebliğler ve diğer düzenleyici idari işlemler tek metin haline getirilir ve güncel olarak yayımlanırwww.mevzuat.gov.tr
Hadi inşallah güzel yerler açılır da insanlar mutlu olur. Gerçi güzel ulkemde mutlu olmak da haramDuyurunun yarın yayınlanması ve başvuruların da 28 Mayıs'ta başlaması bekleniyormuş.
Başvurabilir ancak okulun olduğu ilçeye başvurabilir. Eskiden ikametin olduğu ilçeye de başvuru mümkündü onu kaldirdilar geçen sene. Örneğin sizin okul Kartal'da esinizin okulu şişli de ve ikamet adresi de Ümraniye'de diyelim. Eskiden siz hem Ümraniye hem de şişli isteyebiliyordunuz fakat artık sadece şişli isteyebilirsiniz. Bunun için belli bir yıl şartı da yok .İkisi de öğretmen eşlerden tayinleri aynı ilin farklı ilçelerine çıkanlar, birbirlerinin ilçelerine eş mazeret atamasına başvurabiliyor mu?
Benim merak ettiğim bir konu var. Diyelim 3 yıl şartı sebebiyle 12 ilden birini yazdık gittik , seneye o ilden de başka bir 12 il kapsamında şehre gidebiliyor muyuz? Mesela bu sene Van a gidip seneye ordan İstanbul a gidebilir miyiz 3 yıl şartına takılmadan? Her sene yer değiştirme lüksünü yaşamak istiyorum artıkbilen arkadaş cevaplarsa çok sevinirim
Aynı anda hem ben hem eşim eş durumundan birbirimizin ilçesini tayin isteyebilir miyiz?Başvurabilir ancak okulun olduğu ilçeye başvurabilir. Eskiden ikametin olduğu ilçeye de başvuru mümkündü onu kaldirdilar geçen sene. Örneğin sizin okul Kartal'da esinizin okulu şişli de ve ikamet adresi de Ümraniye'de diyelim. Eskiden siz hem Ümraniye hem de şişli isteyebiliyordunuz fakat artık sadece şişli isteyebilirsiniz. Bunun için belli bir yıl şartı da yok .
Yani bence istenir lakin çok mantıklı olmaz. İkimizin tayini de çıkarsa saçma olmaz miAynı anda hem ben hem eşim eş durumundan birbirimizin ilçesini tayin isteyebilir miyiz?
Hayır. Sadece 1 kişi özürden tayin isteyebilir.Aynı anda hem ben hem eşim eş durumundan birbirimizin ilçesini tayin isteyebilir miyiz?
Hayır. Sadece bu illerin dışındaki illerde çalışanların 3 yıl şartını sağlamadan bu illere tayin hakkı var.Benim merak ettiğim bir konu var. Diyelim 3 yıl şartı sebebiyle 12 ilden birini yazdık gittik , seneye o ilden de başka bir 12 il kapsamında şehre gidebiliyor muyuz? Mesela bu sene Van a gidip seneye ordan İstanbul a gidebilir miyiz 3 yıl şartına takılmadan? Her sene yer değiştirme lüksünü yaşamak istiyorum artıkbilen arkadaş cevaplarsa çok sevinirim
Halk eğitim mi kaldı hocam? Böt öğretmeni olanın normunu böt yaptılar. Diğerlerinde de BT öğretmeni var zaten.iller arasına BT de kalan lar halk eğitimleri isteyebileceklermiş
daha değişmedi, personel gm bir çözüm bulacak dendi ama şu an kadrolar boşHalk eğitim mi kaldı hocam? Böt öğretmeni olanın normunu böt yaptılar. Diğerlerinde de BT öğretmeni var zaten.
Yani mantık olarak böyle olmamasi gerekiyor keza o 13 ili isteyebilmekteki espri oralarda ihtiyacın fazla olması. Amaç oradaki ihtiyacı karşılamaksa öğretmenin nereden geldiğinin bir önemi olmamalı diye düşünüyorum ama yapan yaşayan var mı bilmiyorumHayır. Sadece bu illerin dışındaki illerde çalışanların 3 yıl şartını sağlamadan bu illere tayin hakkı var.
Birisi iptal edilir. Sorun olmaz.Yani bence istenir lakin çok mantıklı olmaz. İkimizin tayini de çıkarsa saçma olmaz mi
Bu kesin bilgi mi? Amaç eşleri birleştirmekse neden olmuyor? Sonuçta tayin öncesi eşimin mi, benim mi branşımda açık var, bunu göremiyoruz. Ön başvuru sonrası belli oluyor. Engel olan durum kılavuzda yazıyor mu?Hayır. Sadece 1 kişi özürden tayin isteyebilir.
Yanlış anlaşılma olmasın.Bu kesin bilgi mi? Amaç eşleri birleştirmekse neden olmuyor? Sonuçta tayin öncesi eşimin mi, benim mi branşımda açık var, bunu göremiyoruz. Ön başvuru sonrası belli oluyor. Engel olan durum kılavuzda yazıyor mu?
Teşekkürler hocam, İkinci aşamada iki öğretmenin de tercih yapmasına sistem mi izin vermiyor?Yanlış anlaşılma olmasın.
1. aşama başvuruda(özür başvurusu) her iki eş başvuru yapar.
2. aşama başvuruda okulları görürsünüz ve okul seçiminde sadece 1 eş başvuru yapabilir.
Evet bir eş başvuru yapınca diğerinin (yaptıysa) başvurusunu iptal ediyor sistem otomatik olarak.Teşekkürler hocam, İkinci aşamada iki öğretmenin de tercih yapmasına sistem mi izin vermiyor?
Mühendislik vb. 2. bir mezuniyet yok ise yeni alanınız BÖTE oldu. Eskiye göre değişen bir şey yok sizin için.Ben BOTE mezunuyum. Formda Bilişim Bilişim Teknolojileri vardi onu sectim. Atandigi alan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri yazıyor .Ne oldu şimdi nereleri isteyebilirim? Takip edemedim. Birisi açıklayabilir mi? Bizim için değişen bişey yok sanırım düz lise ve ortaokullar atanabilecegimiz yerler