2024 Norm fazlası atamaları ne zaman yapılır?

Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bakanlık 2024 yılı ilk atama takvimini yayınladı. 11 Kasım'da başvuruları alacak. Bu durumda iller norm fazlası atamalarını yapmaya başlar mi yoksa Aralık ayına mı bırakır?

03562a6c-176a-4cc8-8e1a-358c816a4f24.webp

bu resmi paylaştılar hocam okul grubunda. Haftaya iller takvimi yayımlar bence.

Ekli dosyayı görüntüle 77426
bu resmi paylaştılar hocam okul grubunda. Haftaya iller takvimi yayımlar bence.
bunu gördüğüm çok iyi oldu hocam. çünkü okulumda norm fazlası durumundayım ve ilk atama olmadan norm fazlası atamalarını yapmalarını bekliyorum. aksi halde ilk atamada bir çok yer dolacak ve benim istediğim okullar da dolabilecek. o yüzden inşallah ilk atamadan önce norm fazlası atamaları yapılır.

Acaba bu yazı gönderildiğinde ilk atama kılavuzu yayınlanmış mıydı?

Yayınlandıktan sonra ise 13 Kasım’a kadar norm kadro fazlası tayinlerinin yapılması lazım:

üst yazıyı görmeden bilemeyiz hocam. paylaşan hocamız üst yazının tarihini söylerse bilebiliriz. ama bence bu yazı çok yeni bir yazı. arkadaş da sanırım yeni paylaşıldığını kastetmiş. lakin bu işlemlerin sizin dediginiz gibi 13 Kasıma kadar tamamlanması lazım ki ilk atanacaklar boş okulları görüp tercih yapabilsin.

üst yazıyı görmeden bilemeyiz hocam. paylaşan hocamız üst yazının tarihini söylerse bilebiliriz. ama bence bu yazı çok yeni bir yazı. arkadaş da sanırım yeni paylaşıldığını kastetmiş. lakin bu işlemlerin sizin dediginiz gibi 13 Kasıma kadar tamamlanması lazım ki ilk atanacaklar boş okulları görüp tercih yapabilsin.

Bu resmi bir yazıya benzemiyor. Sayı, konu, yetkili kişi vs hiçbiri yok.
Belgenet veya e-posta işe gönderilmiş bir talimata benziyor.

kesin ara tatilden sonraya kalır her sene aralığa sarkıyor bakalım

münhal listeyi kasımın 7 sinde açıklıyolarmış çok iyi

İl içinde resen atamaya kadar gidecek bi süreçten bahsediliyor. Yeni mağduriyetler yaratacaklar il içinde resen atama yapılırsa. Yeni özür durumları oluşacak. Ogretmen kendi kendine norm fazlası oluyormuş gibi bir de onu resen atamak hele il içinde. Neyse

Van ili duyuruyu yapmış. Diğer iller de bu hafta içinde duyururlar sanırım:

van duyurmuş hocam @earl
İl içinde resen atamaya kadar gidecek bi süreçten bahsediliyor. Yeni mağduriyetler yaratacaklar il içinde resen atama yapılırsa. Yeni özür durumları oluşacak. Ogretmen kendi kendine norm fazlası oluyormuş gibi bir de onu resen atamak hele il içinde. Neyse
bundan 3 sene önce resen atama yapıldı konyada arkadaş ılgına gönderildi ama gitmedi türkçeciydi, sendika dava açtı iptal edilmişti ilçe içinde neyse de il içinde olmaz hocam geri döner onlar

van duyurmuş hocam @earl

bundan 3 sene önce resen atama yapıldı konyada arkadaş ılgına gönderildi ama gitmedi türkçeciydi, sendika dava açtı iptal edilmişti ilçe içinde neyse de il içinde olmaz hocam geri döner onlar

Eskiden re’sen tayin sadece yönetmeliğe dayanılarak yapılıyordu. Artık ÖMK ile kanuni dayanak ta geldi:

Öğretmenlerin yer değişikliği

MADDE 18-

.
.
.

(6) Kadrolarının bulunduğu eğitim kurumlarında norm kadro fazlası olan öğretmenler, il içerisinde boş norm kadrosu bulunan eğitim kurumlarına yer değiştirme talebinde bulunabilir. Hizmet puanı yetersizliği nedeniyle talepte bulundukları eğitim kurumlarına atanamayanlar ile talepte bulunmayanların atamaları, öncelikle aynı ilçe grubu içerisinde boş norm kadrosu bulunan eğitim kurumlarına olmak üzere ilgili valilerce il içerisinde resen yapılabilir.

Eskiden re’sen tayin sadece yönetmeliğe dayanılarak yapılıyordu. Artık ÖMK ile kanuni dayanak ta geldi:

Öğretmenlerin yer değişikliği

MADDE 18-

.
.
.

(6) Kadrolarının bulunduğu eğitim kurumlarında norm kadro fazlası olan öğretmenler, il içerisinde boş norm kadrosu bulunan eğitim kurumlarına yer değiştirme talebinde bulunabilir. Hizmet puanı yetersizliği nedeniyle talepte bulundukları eğitim kurumlarına atanamayanlar ile talepte bulunmayanların atamaları, öncelikle aynı ilçe grubu içerisinde boş norm kadrosu bulunan eğitim kurumlarına olmak üzere ilgili valilerce il içerisinde resen yapılabilir.

Yani kanun olunca mahkeme de iptal etmez mi hocam.

Bilişimde norm fazlası ve açık sayısına bakarsak birçok ilde belki hiç belki de 3 5 tane boş norm kadro açıklanacağına eminim özellikle batıda.

seytan diyo alın batı da sizin olsun bilişim öğretmenliği de sonra bakıyom bu kadar işsiz var memlekette serinliyom sonunda😂

Bilişimde norm fazlası ve açık sayısına bakarsak birçok ilde belki hiç belki de 3 5 tane boş norm kadro açıklanacağına eminim özellikle batıda.
Doğu'da açık var ama virt zırt değişiyor. Müdürler genelde tahtaların bakımı için norm açıyor sonraki sene hoop norm fazlası olmuşsun. Gerçi akıllı müdürler bir şekilde norm fazlası etmemeye çalışıyor. Bakıyorlar bilişim öğretmeni olunca her şey daha güzel çalışıyor.

Bingöl, Kahramanmaraş, İzmir ve Mardin de duyurularını yayınlamış:

Son düzenleme:
önceden norm fazlası atamalarda resen atama yaparken kendi eğitim bölgemizde olan okullara yapılabiliyordu. ÖMK ile değiştirildi ihtiyaç varsa il içinde resen atama yapılabilir diyenler var. bu konuda net bilgisi olan var mı?

önceden norm fazlası atamalarda resen atama yaparken kendi eğitim bölgemizde olan okullara yapılabiliyordu. ÖMK ile değiştirildi ihtiyaç varsa il içinde resen atama yapılabilir diyenler var. bu konuda net bilgisi olan var mı?
Tüm duyurulara takvimde
Duyuruya çıkan tüm illerde takvimde son aşama olarak il içi resen atama yazıyor hocam. Yapacaklar herhalde bir dolu mağduriyet yaratır. Kolay mı bi anda başka bi ilçeye evini taşı ev bul kiralar çabası çocuklar onların okullari

BBNET
Geri