2024 Norm fazlası atamaları ne zaman yapılır?

Kodla Büyü
Ben anlamıyorum büyükşehirlerde nasıl ilçe resen atama olabilir İzmir’i yayınlamış il içi resen atama yapacakmış. O zaman İstanbulda da il içi resen olur anlamına geliyor bu. Büyükşehirlerde farklı ilçeler arası gitmek gelmek bu kadar zorken bunu nasıl düşünemezler.

Hocalarım birşey sormak istiyorum. Ben bu yıl norm fazlası oldum okulumda. Peki atama yaparken mesela 1 tane okul açıldı. Buraya atama yaparken depodaki norm fazlalarını mı önce atarlar yoksa beni mi🤔

Hocalarım birşey sormak istiyorum. Ben bu yıl norm fazlası oldum okulumda. Peki atama yaparken mesela 1 tane okul açıldı. Buraya atama yaparken depodaki norm fazlalarını mı önce atarlar yoksa beni mi🤔
Hocam eğer tercih yapmazsan hizmet puanına bakarlar kimin puanı düşükse ondan başlanır.

Böte mezunlarının meslek teknik liselerine resen vere bilirler mi
Bilişim Teknolojileri alan öğretmenlerinden "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği", "Matematik-Bilgisayar Bölümü", "İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri","Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü" ve"Bilgi Teknolojileri" mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyecektir.(Kayseri için böyle)

Bilişim Teknolojileri alan öğretmenlerinden "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği", "Matematik-Bilgisayar Bölümü", "İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri","Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü" ve"Bilgi Teknolojileri" mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyecektir.(Kayseri için böyle)
Hocam Kayseri de il içi resen var mı ?

İl içi veya ilçe içi resen atamaların il inisiyatifine bırakılacağını sanmıyorum. Bir karar varsa tüm illerde aynı uygulanır.

Konya başladı norm fazlası atamalara. Okula yazı gelmiş 4 aşamalı atama uygulanacak son aşamada resen atama yapılacağı yazıyor.

Bazı illerin ilk atama takvimime uygun tarihleri koymamış olduğu görünüyor.
Bu durumda herhalde ilk atama takvimini Aralık ayına öteleyecekler ki Kasım ayı içinde bütün norm kadro fazlası tayinleri bitsin.

Norm fazlası mısınız hocam

Sizce umurlarında olur mu? Misal ben yaşadığım ilçemde evimi almışım, düzenimi kurmuşum. Şimdi beni başka ilçeye gönderecekler, evimi satmak zorunda kalacağım, eşyalarımı taşımak, düzenimi bozmak zorundayım. Üstelik gideceğim yerde de ders saatim şimdikinden çok farklı olmayacak. Ve hergün okula lanet okuyarak gideceğim. Bunu istiyorlar. Pes.

Madde 8, istisnaları açıklıyor.
https://antalya.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2024_11/05162549_2024kasimnormfazlasi.zip

8-Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 9. maddesi kapsamında zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan personel eşi, ücretsiz izinde olan öğretmenler, yurtdışında görevlendirilenler, en az %40 oranında engelli raporu olan öğretmenler (engellilik durumunuzun mebbis modülüne işlenip, işlenmediğini kontrol ediniz) ve bakmakla yükümlü olduğu birinci derece yakınlarına (eşi, çocuğu, anne, baba ve mahkeme kararı ile vasi tayin edilmiş kardeş) ait Ağır Engelli veya Tam Bağımlı Sağlık Kurulu Raporu olanların görev yerleri istekleri dışında res'en değiştirilmeyeceğinden, bu durumda olan öğretmenlerin bakmakla yükümlü olduğu kişiye ait "AĞIR ENGELLİ veya TAMBAĞIMLI SAĞLIK KURULU RAPORLARINI" müracaat takvimi süresi içerisinde okul/kurum müdürlüklerine veya Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Yönetimi Öğretmen Atama Şubesine ibraz etmeleri gerekmektedir

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kocaeli. Önce ilce içi tercih, sonra il içi tercih , İlce resen ve son olarak il resen yapacakmış. 11 Kasım , 15 Kasım şeklinde ilerliyor. Bakalım ne olacak.

Sayın hocalarım ben norm fazlasıyla diyelim ki ben tercih yaptım norm fazlası atamalarında ilçede bir okula atandım.Acaba ben bir sonraki gelen il ici isteğe bağlı atama zamanı tekrar tayin isteyebilir miyim.(Bu arada şu anki okulumda 7.yilimi çalışıyordum)

Sayın hocalarım ben norm fazlasıyla diyelim ki ben tercih yaptım norm fazlası atamalarında ilçede bir okula atandım.Acaba ben bir sonraki gelen il ici isteğe bağlı atama zamanı tekrar tayin isteyebilir miyim.(Bu arada şu anki okulumda 7.yilimi çalışıyordum)
Evet isteyebilirsiniz. Norm fazlası atamalarında bir yere yerlestiginizde son iki okuldaki toplam yılınız birlikte değerlendirilir 3 yıl olması durumunda il içinde tayin isteyebilirsiniz.

Evet isteyebilirsiniz. Norm fazlası atamalarında bir yere yerlestiginizde son iki okuldaki toplam yılınız birlikte değerlendirilir 3 yıl olması durumunda il içinde tayin isteyebilirsiniz.
Sayın hocam gittiğimiz bu yeni okulda norm fazlası olmasak bile isteyebilirmiyiz il ici bununla ilgili yönetmelik madde vb.kqynak verebilir misiniz. Zira bunu ildeki atama birimi dahi bilmiyor.

Son düzenleme:
Sayın hocam gittiğimiz bu yeni okulda norm fazlası olmasak bile isteyebilirmiyiz il ici bununla ilgili yönetmelik madde vb.kqynak verebilir misiniz. Zira bunu ildeki atama birimi dahi bilmiyor.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ

MADDE 52 – (4) Görev yerleri eğitim kurumunun kapanması, norm kadro değişikliği, hizmetin gereği ve benzeri çeşitli nedenlerle istekleri doğrultusunda veya resen değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda veya ilde çalışılması gereken sürenin hesabında, daha önceki eğitim kurumlarında veya ilde geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.

Geri