1 Derece

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan antiak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Dereceleri milli eğitimler yapmaya başladı, ancak yoğunluk olduğu için yavaş ileriliyor. En kötü ihtimalle bu ay sonuna kadar mebbise hakeden herkesin derecesi işlenmiş olur. Bir işlem veya dilekçeye gerek yok. Şubat ayından itibaren geçerli olacak dereceler. 5-1 den 4-1 e geçenler 100 Tl bir artış olacak (2600 civarı maaş alanlar).

namaldish' Alıntı:
dengem' Alıntı:
bu derece ilerlemesinde maaştan çok yeşil pasaport almaya bir derece daha yaklaştırması sevindirdi..

bu derece sadece aylık ve emekliliğe katkı sağlıyor. kadro derecesinde bir ilerleme olmuyor. Bu yüzden pasaport işlemlerinde geçerli olmayacaktır hocam..

Kaynak: http://www.memurlar.net/haber/533586/

nasıl yani hocam kadro derecesinde ilerleme olmuyor? şimdi ben 6/1 den 5/1 e düşmüş olmayacak mıyım ?

Bir derece yeşil pasaportta da işe yarayacaktır. Akıl karışıklığına lüzum yok.

"Hususi pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir."
https://epasaport.egm.gov.tr/hakkinda/pasaportlar.aspx

Görüldüğü üzere, verilen 1 derece maaşa ve emekli keseneğine etki edeceğinden, yeşil pasaport almak için de kullanılacaktır.

Bir değil iki kişi birden yazmış yeşil pasaporta etkisi olmayacak diye. Hakikaten çok acayip ya :mrgreen:

Neyse yeşil pasaportumu çıkarır çıkarmaz buradan fotoğrafını paylaşırım arkadaşlar. Siz hala etkisi yok demeye devam edin...

ya arkadaşlar öyle saçma şey mi olur? nasıl pasaporta etki etmez. 3/1 olduğunda başvurursun, alırsın yeşili.

olmaz sen 3/1 sin aslında ama 3/1 değilsin mi diyecekler :mrgreen:

bu arada hala verilmemiş derece...

3-1 oldun mu alırsın yeşil pasaportu
nasıl 3-1 olduğunun önemi yok
telaş etmeyin

farklı düşünceler elbette olacaktır.. ben de sizin dediğinizin doğru çıkmasını isterim arkadaşlar.. umarım aylık derecemiz 3 olunca kazanabliriz yeşil pasaport hakkını.. ama benim fikrim böyle olmadığı yönünde,

10- Bir derece kazanılmış hak aylık derecesini yükseltmektedir. Kadro derecesini değiştirmemektedir.
bu toplu sözleşmede verilen 1 derecenin açıklamasında geçiyor arkadaşlar.. yani kadro derecesini yükseltmediğinde hemfikir olmamız gerekir..

bu da yeşil pasaport alımındaki hak edişleri özetleyen yazı

Bu kanuna göre hususi pasaport verilmesinde kadro derecesinin 1, 2 ve 3 olması oldukça önemlidir.
Yukarıda yer verilen hükümde kadro derecesinin 1, 2 ve 3 olması gerektiği belirtildiğinden, kazanılmış hak aylık derece ve kademesinin 1'inci derece olması nedeniyle Hususi Damgalı Pasaport (yeşil pasaport) alınması mümkün değildir.

kadro derecesinin yükseltilmemiş olması önemli olarak yorumluyorum ben. inşallah siz haklısınızdır..

lemmings' Alıntı:
farklı düşünceler elbette olacaktır.. ben de sizin dediğinizin doğru çıkmasını isterim arkadaşlar.. umarım aylık derecemiz 3 olunca kazanabliriz yeşil pasaport hakkını.. ama benim fikrim böyle olmadığı yönünde,

10- Bir derece kazanılmış hak aylık derecesini yükseltmektedir. Kadro derecesini değiştirmemektedir.
bu toplu sözleşmede verilen 1 derecenin açıklamasında geçiyor arkadaşlar.. yani kadro derecesini yükseltmediğinde hemfikir olmamız gerekir..

bu da yeşil pasaport alımındaki hak edişleri özetleyen yazı

Bu kanuna göre hususi pasaport verilmesinde kadro derecesinin 1, 2 ve 3 olması oldukça önemlidir.
Yukarıda yer verilen hükümde kadro derecesinin 1, 2 ve 3 olması gerektiği belirtildiğinden, kazanılmış hak aylık derece ve kademesinin 1'inci derece olması nedeniyle Hususi Damgalı Pasaport (yeşil pasaport) alınması mümkün değildir.

kadro derecesinin yükseltilmemiş olması önemli olarak yorumluyorum ben. inşallah siz haklısınızdır..
Hocam maaş sisteminde derecemiz yükseldi tamam ona bir şey demiyorum ama MEBBİS denilen sisteme de bu derecelerimiz işlendi.. Yani şu anda oradaki derece/kademeler ölçüt alınıyor.. Siz bahsettiğiniz siteyi boşverin onu da adamlar kendilerince yorumlamışlar.. Ben MEBBİS bilgisine bakarım.. Orada neyse kadrom da derecem de odur..

Mebbis de aylık derecem de kadro derecem de yükseldi
yani sorun yok
nome problemo

bizden dilekçe istemediler, müdür yardımcısı listeyi yapıp yolladım ilçeye dedi. ama henüz bir değişiklik yok. bekliyoruz bakalım ne zaman olacak

Yahu ne dilekçesi? mebbis anasayfasında modulün kullanıma açıldığı yazıyor ve ilçeler yapmaya başladı bile, öğretmen sayısına göre gecikebilir ama şubat maaşına kesin verilecektir. dilekçe ile bosuna uğrasmayın arkadaşlar. toplu sözlesme ile verilen hak, zammı almak için dilekçe vermek gibi oluyor.

BBNET
Geri