İstanbul Okul Formatörlüğü

Kodla Büyü
eemree' Alıntı:
Zizu_' Alıntı:
eemree' Alıntı:
bilişim rehber öğretmeni yazsında
http://eogrenim.meb.gov.tr/SiteAssets/S ... Gorevi.pdf
6. madde de kısaca derki okulda birden çok bt ci varsa başka bir okula gider diyor
demek ki istanbul da 2. okullar iptal olmalı.

Dostum 1.madde de öncelikli olarak proje kapsamında okullara görevlendirme yapılacaktır diyor.
upps orasını dikkatli okumamışım :D
kendi okulumz iptal.. 2. okulda devammı.. yoruma açık!

ist_koord' Alıntı:
rock' Alıntı:
Bu yeni yazıya göre bence de 2. okula görevlendirmesi çıkan arkadaşlar 2. okulu iptal ettirmeli. Okulunda 10 saat dersi olsa 20 de rehberlik yazacaklar olay kapanacak.
Hocam 1. maddeyi görmediniz değil mi bu şartlar altında dersiniz yoksa asıl okullarınız iptal komple fatih okullarına kadar gider o iş,
sabır dur bakalım neler olacak.
peki ist_koord hocam yeni yazıya göre 2 okulda Bt dersi hariç toplam 30 saat çalışınılması gerekiyor.
doğru mudur.

Zizu_' Alıntı:
İstanbul başvuruları yenilecek mi ist koord hocam.
Bir bilgi verirseniz sevinirim
vereym hocam en azından herkese şahsi mail atmaktan daha kolay olur. :)

Hocam yazı resmi olarak kuruma ulaşmadı,
gelince eksileri artıları ile müdürümüz değerlendirir,
a) biz şu anda onayımızı aldık 17.09.2012 tarihi itibari ile oany alındı bu dönem böyle devam br daha ki dönem yeni gelen yazıya göre uygulayalım diyebilir.
yazıda onaylar iptal edilsin/yenilensin/eskileri geçersiz gibi bir ibare yok o sebeple bu karar alınabilir.

b) yeni yazı gelmiş buna göre talepleri yeniden alın görevlendirmeyi yenileyin eskileri iptal edin yenisini çalışın diyebilir,
yazı buna da imkan sağlıyor tarih belirtilmemiş 1.2. dönem denmiş hemen uygulamaya koymak için karar alınabilir.

c) eski onay kalsın görev esaslarını yenisine göre düzenleyin bu dönem böyle devam edilsin bir sonraki dönem komple yeni yazıya göre yapın diyebilir,
en güzeli bu olur aslında ama bakalım.

Şu anda yazı bir gelsin belki bu söyledikleirmin dışında da ihtimal vardır müdür bey o yoluda kullanmak isteyebilir,
bir şey demek gerçekten zor.

Ancak karmaşada son 3 ay şubatla beraber heryerde aynı olacak sadece bu kesin.

diğer tekrar istemeye başlamış bak ilden ile farklı uygulamalar başladı bile

diğer iller tekrar istemeye başlamış bak ilden ile farklı uygulamalar başladı. İstanbulun ne yapacağı belli olmayacak galiba

sisss' Alıntı:
Hocam demek ki o diğer illere resmi yazı gitmiş adamlarda çalışmaya başlamış diğer illerde mesafe fazla geç geliyor demekki,

Yazı tahmin ettiğiniz kadar gül değil zaten sıkıntıları var içinde
1. maddeye göre istanbul önce Fatih Projesindeki 200 okula görevlendirme yapsın öğretmen okulund derse girsin yada girmesin sonrada oraya alın gitsin diyor da neye göre,

2. madde en fazla maaş karşılığı idi okulda fazla ders varsa biz müdürlere fazla derse sokamazsınız yazı tersini söylüyor diyorduk şimdi olan derse girsin diyor 25 saat derse girmek zorunda kalıp sonrasınd BT rehber öğretmen olup kalan 5 saati bt ile geçirince okula ne katkı verebilir ki bir insan bu iş buradan yakın çatırdar eskiden bize söylemey cüretli arkadaşların okullarına böyle yapmayın okulunuz faydalanamaz diyorduk şimdi yazıda o idarecilerden taraf oldu.

3. madde garip ama sıkıntı olurmu ileride göreceğiz.
4. madde için demek ki mebbisten birisi komisyonda olacak yada norm kadroya başvuran sınıfçıların normu sorulacak.

5. madde süper olmuş geçen ifade muğlaktı öğretmenlere dert anlatmaya çalışıyorduk sürekli şimdi net olmuş takdire şayan.

kalan maddeler hep bilir ile bitiyor bunlar her ilde farklı yorumlanabilir kimsede itiraz edemez cümleler acak/ecek ile biteydi tüm türkiye aynı yapardı.

ist_koord' Alıntı:
sisss' Alıntı:
Hocam demek ki o diğer illere resmi yazı gitmiş adamlarda çalışmaya başlamış diğer illerde mesafe fazla geç geliyor demekki,

1. maddeye göre istanbul önce Fatih Projesindeki 200 okula görevlendirme yapsın öğretmen okulund derse girsin yada girmesin sonrada oraya alın gitsin diyor da neye göre,

2. madde en fazla maaş karşılığı idi okulda fazla ders varsa biz müdürlere fazla derse sokamazsınız yazı tersini söylüyor diyorduk şimdi olan derse girsin diyor 25 saat derse girmek zorunda kalıp sonrasınd BT rehber öğretmen olup kalan 5 saati bt ile geçirince okula ne katkı verebilir ki bir insan bu iş buradan yakın çatırdar eskiden bize söylemey cüretli arkadaşların okullarına böyle yapmayın okulunuz faydalanamaz diyorduk şimdi yazıda o idarecilerden taraf oldu.

4. madde için demek ki mebbisten birisi komisyonda olacak yada norm kadroya başvuran sınıfçıların normu sorulacak.

5. madde süper olmuş geçen ifade muğlaktı öğretmenlere dert anlatmaya çalışıyorduk sürekli şimdi net olmuş takdire şayan.

kalan maddeler hep bilir ile bitiyor bunlar her ilde farklı yorumlanabilir kimsede itiraz edemez cümleler acak/ecek ile biteydi tüm türkiye aynı yapardı.

Hocam 2. maddede yazdığınıza göre bilgisayar öğretmenlerinden yana olup olmadığınız konusunda ikileme düştüm. Tüm bilgisayar öğretmenleri en çok sıkıntı yaşadıkları çalışma saatleri konusunda tam da biraz nefes almışken neden senelerdir yapılmış tek iyi şeye karşı çıkıyorsunuz? Diğer öğretmenler elini kolunu sallayarak çıkarken, senelerdir tek başına okulun yükünü çeken, sabahtan akşama kadar okulu bekleyen bilgisayar öğretmenlerinin neden yanında değilsiniz? Okulda düşündüğünüz kadar saatlerce süren işler çıkmıyor. Daha doğrusu bilgisayar öğretmenleri diğerlerinin 5 saatte yapabildiği işi 10 dk da yaptığı için sizin hiç endişeniz olmasın, kalan 5 saatte okulda harikalar yaratır bilgisayar öğretmenleri. Ayrıca Fatih Projesi öyle işin içinden çıkılmayıp saatlerce uğraşmayı gerektirecek problemler getirmeyecek, muhtemelen öğretmenler düğmesine basamadıkları için bilgisayar öğretmenini çağıracaklar. Yani merak etmeyin, 8-5 değil de 8 ile 10 arası da okulda olsa bilgisayar öğretmenleri işi götürür. Bence bu madde çatırdamayacak, çatırdamamalı. Çekilen bunca sıkıntıdan sonra daha fazlasını hakediyor bilgisayar zümresi.

ist_koord' Alıntı:
rock' Alıntı:
Bu yeni yazıya göre bence de 2. okula görevlendirmesi çıkan arkadaşlar 2. okulu iptal ettirmeli. Okulunda 10 saat dersi olsa 20 de rehberlik yazacaklar olay kapanacak.
Hocam 1. maddeyi görmediniz değil mi bu şartlar altında dersiniz yoksa asıl okullarınız iptal komple fatih okullarına kadar gider o iş,

Sayın hocam yeni yazıdan kesinlikle 2. okula gidilmesi anlamı çıkamaz. İlçede 10 öğretmen formatörlük istedi, hepsinin de BT sınıfı var ve 5 er 10 ar dersi var. Hepsinin de yeni yazıya göre kendi okullarında ama sadece kendi okullarında görev yapma hakları var. ( Ders programında 30 a kadar BT rehberliği gösterilecek). Ayrıcada Fatih Projesi olan 3 okul var. Kim gidecek oralara? Dedinizki en yakın olan. Peki 2. okul olarak mı? Yoksa kendi okulundaki dersleride bırakacak tüm hafta diğer okula mı gidecek? Ayrıca bu eşitlik ilkesine aykırı değil mi? Bazıları aynı işi kendi okulunda yaparken birilerimiz yakınız diye 2. bir okul yüklenecek.

savas3457' Alıntı:
onay yazısı okula gelen yok mu acaba
Dün ne yazıyordu? Onaylar 2 sinde okullara gönderilecek. Bugün akşama kadar beklettim müd yardı. Ek ders için, belki onay gelir diye nerdeee. Yazı çıkmış onay çıkmış müdür vali imzalamış, isimler nette dolaşıo okulda yazı yok. Bari biri desinki biz ilçelere yolladık orda takılmış olabilir, bizde ilçeye diyelimki yollayın bize yazı sizdeymiş. Hiç bişey yok... Bide bu onaylar iptal olurda yenisi çıkarsa, yeni onay 17 si itibarıyla da olmaz kanımca ve bu 2 haftalık çalışma yalan olur...

gelmezse papaz olucaz artık ne yapalım.gelir gelir cumaya kadar herhalde iyimser yaklaşalım

mutlak_adeger' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
sisss' Alıntı:

Hocam 2. maddede yazdığınıza göre bilgisayar öğretmenlerinden yana olup olmadığınız konusunda ikileme düştüm. Tüm bilgisayar öğretmenleri en çok sıkıntı yaşadıkları çalışma saatleri konusunda tam da biraz nefes almışken neden senelerdir yapılmış tek iyi şeye karşı çıkıyorsunuz? Diğer öğretmenler elini kolunu sallayarak çıkarken, senelerdir tek başına okulun yükünü çeken, sabahtan akşama kadar okulu bekleyen bilgisayar öğretmenlerinin neden yanında değilsiniz? Okulda düşündüğünüz kadar saatlerce süren işler çıkmıyor. Daha doğrusu bilgisayar öğretmenleri diğerlerinin 5 saatte yapabildiği işi 10 dk da yaptığı için sizin hiç endişeniz olmasın, kalan 5 saatte okulda harikalar yaratır bilgisayar öğretmenleri. Ayrıca Fatih Projesi öyle işin içinden çıkılmayıp saatlerce uğraşmayı gerektirecek problemler getirmeyecek, muhtemelen öğretmenler düğmesine basamadıkları için bilgisayar öğretmenini çağıracaklar. Yani merak etmeyin, 8-5 değil de 8 ile 10 arası da okulda olsa bilgisayar öğretmenleri işi götürür. Bence bu madde çatırdamayacak, çatırdamamalı. Çekilen bunca sıkıntıdan sonra daha fazlasını hakediyor bilgisayar zümresi.

valla burası benim de kafamı karıştırdı.
ist koord hocamın demesinden 30 saati desteklememesini çıkardım ben yanlışsam düzeltin.
25 saat dersi olan biri 5 saat de rehberliğini tamamlar bundaki sıkıntı nedir bunu anlayamadım ben.
Yani hem derse gir hem 2.okul yap hem de akşama kadar bekle böyle mi olması gerekiyor.
Tamam idarecilere fazla ders veremezsin diyorduk fakat, adamlar o dersin acısını çıkartıyorlardı.
Bu zamana kadar yorulduk, bittik, bence bu 30 saat olayı çok iyi olmuş, bir de norm durumunu düzenleseler daha iyi olacak.
Umarım yanlış anlamışımdır ist koord hocamı

Zizu_' Alıntı:
mutlak_adeger' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
sisss' Alıntı:

valla burası benim de kafamı karıştırdı.
ist koord hocamın demesinden 30 saati desteklememesini çıkardım ben yanlışsam düzeltin.
25 saat dersi olan biri 5 saat de rehberliğini tamamlar bundaki sıkıntı nedir bunu anlayamadım ben.
Yani hem derse gir hem 2.okul yap hem de akşama kadar bekle böyle mi olması gerekiyor.
Tamam idarecilere fazla ders veremezsin diyorduk fakat, adamlar o dersin acısını çıkartıyorlardı.
Bu zamana kadar yorulduk, bittik, bence bu 30 saat olayı çok iyi olmuş, bir de norm durumunu düzenleseler daha iyi olacak.
Umarım yanlış anlamışımdır ist koord hocamı
Hocam ben bu forumda da yazıldığı için yazıyorum ben nişamı erteledim,
İstanbula Genel Müdür yardımcısı gelmişti çalışma saatlerinde ki huzursuzluğu konuşmak için İstanbulda kaldım,
sabah 7- akşam 18:00 arası çalışıyoruz dediler 2010 yılında ramazanda komisyon topladık birkaç olsun rahatlatalım diye görevlendirmeler
valiliğin mesai saatlerini aşamaz en fazla 08:00-17:00 arası olabilir diye yazabilmek için komisyon topladık,
ama kendi aramızda bile biz o işleri 8-10 dakikada yapıyoruz diyorsak
iki gün sonra çıkacak sıkıntıyı görmek gerekir,
siz gerçekten rehberlik yapacaksanız amacınız buysa hangi 8-10 dakikada yaptırabilirsiniz bunu,
ha amacımız düğmeye basamayanların yerine gidip düğmeye basmaksa o zaman biri bakana bunlar bir iş yapmıyor sadece düğmeye basıyor deyipte
bakan bey rastgele bir konuşmada BT rehber öğretmen görevlendirmeleri gerekli değil diye fısıldadımı
81 ilin 50sinde görevlendirmeler durdumu kimse anlatamaz bakan beye bizim işimiz düğmeye basmak değil eğitim materyali ve teknoloji kullanımı içinrehberlik yapmak diye iki gün sonra bu yanlış yüzünde biz üzülürüz.

Ben sadece keşke en fazla maaş karşılığı kalsaydı da toplam 30 saat olsaydı diye düşünüyorum.

En basit örnekle görevlendirme ihtiyaçları gidermek için iyi birşeydir ama koşulları öyle garipleşti ki
bakan bey bunu kullananlar var onları ayıklayın demedi İptal edin görevlendirmeleri dedi
gerçekten çalışan bir sürü adam ve onların kurumları perişan oldu.

mutlak_adeger' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
sisss' Alıntı:

Hocam allah aşkına bir araya gelsek ya bana BÖTE mezunu isen bana 8-10 dakika arasında Fen bilgisi dersi için etkili materyal nasıl hazırlanabilir rehberlik yapsana :) ;
ben kendi zümremin değerini burada görüyorum siz vazifenizi düğmeye basamayanların yerine düğmeye basmak olarak görüyorsanız,
ama bilgisayarda ne var çocuklar bile yapıyor diyenlerle aynı kafadasınız demektir.
Kusura bakmayın ben düğme basmak için okumadım 5 sene benim değerimde o kadar değil ayırmam gereken zamanımda.

Ama tekrar söyliyeyim 30 saat gerçekten çok doğru 4 senedir bunun için defalarca rapor yazdık sonunda bunu yapan arkadaşı tebrik ediyorum.

rock' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
rock' Alıntı:

Sayın hocam yeni yazıdan kesinlikle 2. okula gidilmesi anlamı çıkamaz. İlçede 10 öğretmen formatörlük istedi, hepsinin de BT sınıfı var ve 5 er 10 ar dersi var. Hepsinin de yeni yazıya göre kendi okullarında ama sadece kendi okullarında görev yapma hakları var. ( Ders programında 30 a kadar BT rehberliği gösterilecek). Ayrıcada Fatih Projesi olan 3 okul var. Kim gidecek oralara? Dedinizki en yakın olan. Peki 2. okul olarak mı? Yoksa kendi okulundaki dersleride bırakacak tüm hafta diğer okula mı gidecek? Ayrıca bu eşitlik ilkesine aykırı değil mi? Bazıları aynı işi kendi okulunda yaparken birilerimiz yakınız diye 2. bir okul yüklenecek.
Örneğinizden gideyim
10 öğretmen formatörlük istedi ilçede Fatih kapsamında 3 okul var kim gidecek o 3 okula önce onlara görevlendirin diyor, biz şimdi kim tarafından suçlanacağız taraflısınız diye, kimlerin sendikada ki abileri gelecek bizim arkadaşın amcasını bıyıkları çıktı onu görevlendirmeyin olur mu diye.
Neticede o 3 okul bitmeden kalan 7'sine de görev yok dur bakalım.Hadi hayırlı olsun.

2. madde çok sert.

Okulda 36 saat ders var, ücretlide olmaz ise BT Rehberliği havada kalır.

Şu anda önemli olan İstanbul'da yapılan ek-2 de yer alan okulların iptal olup olmamasıdır. İki seçenek var:

Birincisi; ek-2 ile görevlendirilenler zaten komisyonca görevlendirilmiş (evi yakın olan, kendi isteği ile giden) bt öğretmenleridir. Bu yeni yazıya göre bu öğretmenlerin o okullarda haftalık 30 saat olacak şekilde görevlendirilmesi şeklinde bir anlayış çıkabilir.(Öncelik fatih projesi olduğu için)

İkincisi görevlendirmeler iptal edilip yeni bir görevlendirme istenebilir. Bu durumda herkes kendi okulunu yazar. Ders saati fazla olan bt öğretmenlerinin bt rehberliği adına bir yararı olmayacaktır.

Ek-2 de yer alan 200 okula gönüllüler seçilmelidir diye düşünüyorum. Çünkü birinci maddeye göre fatih projesindeki okullara acilen bt rehber öğretmeni görevlendirilmelidir diyor. İstanbul'da şu anda hazırda 200 okula görevlendirmesi yapılmış bt öğretmenleri var.

Ayrıca 10.maddede valilikçe geçici görevlendirilenler bu görevlerinden ayrılmadıkları sürece bt rehber öğretmenliği görevi verilmeyecektir diyor. Bu maddeye göre eski formatörlük görevlendirmeleri iptal de edilebilir.

ist_koord' Alıntı:
Hocam allah aşkına bir araya gelsek ya bana BÖTE mezunu isen bana 8-10 dakika arasında Fen bilgisi dersi için etkili materyal nasıl hazırlanabilir rehberlik yapsana :) ;
ben kendi zümremin değerini burada görüyorum siz vazifenizi düğmeye basamayanların yerine düğmeye basmak olarak görüyorsanız,
ama bilgisayarda ne var çocuklar bile yapıyor diyenlerle aynı kafadasınız demektir.
Kusura bakmayın ben düğme basmak için okumadım 5 sene benim değerimde o kadar değil ayırmam gereken zamanımda.

Ama tekrar söyliyeyim 30 saat gerçekten çok doğru 4 senedir bunun için defalarca rapor yazdık sonunda bunu yapan arkadaşı tebrik ediyorum.

hocam insanda materyal geliştirecek hal mı bıraktılar
insanı mesleğinden soğuttular.Bu forumda ne materyaller paylaşılırdı
şimdi sadece konuşuyoruz. 8-10 dk bir bt öğretmeni fendende sosyalden de vs. materyal hazırlar rehberlikte yapar.
onu bırakın en azından sunu yapar.Ha öğretmene rehberlik ise bir bakın etrafınıza
öğretmenlere deneyin bakalım kaç kişi kalıyor etrafta. Yazıyı yazanlara BT ci olarak en yakın kişiler sizlersiniz
neden senelerdir tamircilikten öteye gitmedi formatörlük? Düğmeye basamayan öğretmenlere yardım eden BT ciler yüzünden mi
yoksa Bakanın kulağına birşeyler fısıldayanlar yüzünden mi? Ki o düğmeye basmayı defalarca anlatmıştır bir btci eminim.
ayrıca BT ciler olarak dibi gördük. Şu rehberlik norm olayı dışında nispeten daha iyi
Bundan sonrada Bakanın kulağına fısıldayanlar istediğini desin daha kötüsü olmaz zaten.
Birde bakan diğer dönem olmayadabilir. Fısıldayanlarda değişebilir.
ki o tahtalar her okula kurulduğunda eminim herkes işlerin yürüyüp yürümediğine
teknik sorun çıkıp çıkmadığına bakacak ve bu olaylada kim ilgileniyor diye bakacaklar
cevap olarak bizi görecekler.Buda onlara yetecek fazlasıyla
Birde 30 saat için çok çalıştık diyorsunuz yukarıdaki mesajınızda 25 saat çok 5 saat okula yetmez diyorsunuz.
Biz öğretmeniz ve ders vermek birinci öğrenciliğimiz bence.5 saatte yeter. Rehberlik için
Yazının da en iyi yönü olayı illerin keyfi uygulamalarından çıkarmış görünüyor en azından şimdilik
nereye kadar gider bilmem...

Yapılan görevlendirmelerin iptal olması için bir sebep görülmüyor. Şimdi iptal olabilir diyerek okullardaki bilişimcilerin görevlerine başlamayıp tekrar başka beklenti içine girmelerine sebep olabileceği düşünülmelidir.

hugo4545' Alıntı:
Şu anda önemli olan İstanbul'da yapılan ek-2 de yer alan okulların iptal olup olmamasıdır. İki seçenek var:

Birincisi; ek-2 ile görevlendirilenler zaten komisyonca görevlendirilmiş (evi yakın olan, kendi isteği ile giden) bt öğretmenleridir. Bu yeni yazıya göre bu öğretmenlerin o okullarda haftalık 30 saat olacak şekilde görevlendirilmesi şeklinde bir anlayış çıkabilir.(Öncelik fatih projesi olduğu için)

İkincisi görevlendirmeler iptal edilip yeni bir görevlendirme istenebilir. Bu durumda herkes kendi okulunu yazar. Ders saati fazla olan bt öğretmenlerinin bt rehberliği adına bir yararı olmayacaktır.

Ek-2 de yer alan 200 okula gönüllüler seçilmelidir diye düşünüyorum.

2. dönem yeni çıkan yazıya göre hareket ederler diye düşünüyorum.

Yeni tanımlama güzel fakat ders saati net değil.

6 saat, 15 saat veya 30 bile dese NET olmalı

Okulunda 24 saat dersi olan bir bt ci sadece 6 saat bt rehberliği yapacak bu iyi bir durum değil. Bence ders saatlerine sınır konmalı. Aksi halde görevlendirmenin bir anlamı olmayacak.

hugo4545' Alıntı:
Okulunda 24 saat dersi olan bir bt ci sadece 6 saat bt rehberliği yapacak bu iyi bir durum değil. Bence ders saatlerine sınır konmalı. Aksi halde görevlendirmenin bir anlamı olmayacak.

Okulumda 36 saat ders var, ücretlide almayın diyor.

Sormak lazım Fatih projesi uygulanmaya konan okullarda BT öğretmenlerimizin zaman analizi nasıl ?

Hocam formatörlük bi tarafa siz kendi isteğiniz dışında 26 saatten fazla fiilen derse giremezsiniz. 36 saate sadece siz giriyorsanız bu sizin fedakarlığınız. Bu yazıya göre siz 30 saat derse girecek ve bt rehberliği yapamayacaksınız. Veya 26 saat girip 4 saat bt rehberliği yapacaksınız. BT rehberliğinin yapılabilmesi için ders saatlerinde sınırlama yapılmalı. En fazla 15 saat gibi.

hugo4545' Alıntı:
Hocam formatörlük bi tarafa siz kendi isteğiniz dışında 26 saatten fazla fiilen derse giremezsiniz. 36 saate sadece siz giriyorsanız bu sizin fedakarlığınız. Bu yazıya göre siz 30 saat derse girecek ve bt rehberliği yapamayacaksınız. Veya 26 saat girip 4 saat bt rehberliği yapacaksınız. BT rehberliğinin yapılabilmesi için ders saatlerinde sınırlama yapılmalı. En fazla 15 saat gibi.

Şuan en fazla maaş karşılığı olan 15 saat ama yeni olana göre 21 saat derse girme durumu var,

Sanırım hazırlayanlar derslerin artık seçmeli olduğundan hareket etti.
3 yıl sonra orta okullarda hiç ders olmayacak (seçmeli bilişim az seçileceği hesaplanmış olabilir) norm sorunu çözülmüş olur yeni yazı ile

ist_koord' Alıntı:
mutlak_adeger' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
sisss' Alıntı:

Öncelikle ilk mesajınızda "valiliğin mesai saatlerini aşamaz en fazla 08:00-17:00 arası olabilir diye yazabilmek için komisyon topladık" yazmışsınız. Allah aşkına 08:00-17:00 çalıştıktan sonra daha ne istenebilir ki bir memurdan? Komisyon toplayarak bizi BT sınıfının kenarına yatak yorgan atıp bütün hayatımızı bilgisayar tamirciliğine adamaktan kurtardığınızı mı söylüyorsunuz şimdi de?
Sizinle bir araya gelmekten hiç çekinmem. Evet BÖTE mezunuyum. Böte'yi kağıt üzerinde falan değil, hak ederek birincilikle bitirdim. Bundan da her zaman gurur duydum. Üniversitede proje hazırlayacağım diye millet yatağında fosur fosur uyurken sabahlara kadar oturup çalıştım. Yetmedi yarışmaya katıldım ve Türkiye genelinde yapılan ilk BÖTE kurultayında Fen ve Teknolojileri dersinde hazırladığım eğitim CD'si ile ilk 3’e girdim. İsterseniz hemen göndereyim. Bunlar sadece somut 1-2 örnek. Buraya yazamayacağım daha bir çok başarım var ve bunları size ispatlamak zorunda hissetmiyorum kendimi.
Sonuç olarak, BÖTE mezunu olan bizleri küçümseyip hiçbir zaman sorunlarımızı yukarılara iletmeyen, geçici abuk subuk iğrenç formatörlük adıyla sorunlarımızı örtbas eden sizler yüzünden, bütün emeklerimi kenara koyup, sırf öğretmenlerin ayakçılığını yapmamak için üniversitedeki emeklerime içim sızlayarak Teknoloji Tasarım bölümüne geçtim. Ve bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum, branş değiştirmem yanlışsa bu yanlışın başrollerinde siz de varsınız. Bence BÖTE'yi küçümsemek yerine biraz vicdanınızı yoklayın. Senelerdir bilgisayar öğretmenlerinin çalışma saatleri dışında kafanıza takılan bir şey görmedik. Bir kez olsun da çalışma esaslarına 2 satır ekleyemediniz "bu adamlar eğitim materyali hazırlar, tamircilik yapmaz" diye. İdarecilerin tehditleriyle baş başa bıraktınız. Birilerinin basamadığı düğmeye basmak yaptığımız işlerin arasında en masumu emin olun. Siz 5 para etmez müdürlere bir bayan öğretmenin karşısına dikilip "o projeksiyon BT sınıfından sökülecek, 15 dak.lık seminer için toplantı salonuna takılacak" deme cüretini verdiniz. Yaptım mı? Hayır! Ama yine söylüyorum o 5 para etmez bazı müdürlerin bitip tükenmek bilmeyen tehditleri yüzünden her gün lanet ettim okuduğum güne. Bu bahsettiğim okulda çalışırken sizin düşündüğünüz gibi yan gelip yatmadım. Gittiğimde sadece 3 bilgisayarı çalışır durumda olan BT sınıfına başka okuldan bağış bulup demirbaştan düşülen bilgisayarları okuluma cebimden 30 TL nakliye parası verip, seminer döneminde millet 10 da gelip 11 de çıkarken ben bayan halimle akşam 19:00 a kadar deli gibi çalışıp, çalışır durumdaki bilgisayar sayısını 25’e çıkardım. Ve sonuçta müdürün az önce bahsettiğim tavrıyla karşılaştım. Kimse teşekkür etmedi , sadece tehdit ettiler. Bu örnekler uzaaaar gider.
Bunca olumsuzluğun içinde siz şimdi bir araya gelip beni sınav mı yapacaksınız proje yapıp yapamıyorum diye? Güldürmeyin beni hocam! Kendimden sonra annemin babamın emeklerini hiçe sayıp, beni tamirciliğe zorlayanlar arasında görüyorum sizi de! Hani sürekli hatırlatılıyor ya bize, silsile usulü. İşte ilçe koordinatörlerinden size ve sizin üstünüzde her kim varsa, bulduğunuzu sandığınız geçici problemlerle üstünü kapattığınız her şey yüzünden sizlere hakkımı helal etmiyorum.
Sizin için çok şey yaptım diyebilirsiniz ama hiç buradan bakınca öyle görünmüyor. Mesajlarınızı takip ediyorum, sürekli bir küçümseme modundasınız. BÖTE mezunu proje yapamaz demek yerine, BÖTE mezunlarının motivasyonlarının neden bu kadar düşürüldüğünü bir inceleyin isterseniz. O zaman bizleri daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum.

okadda' Alıntı:
glimmer' Alıntı:
ya tamam kapatın konu hariç muhabbeti....
ne biçim bi yere gitti bu konu lütfen arkadasşar...
yahu sende haklısın, kasap et derdinde koyun can derdinde.
şimdi tam sayfa bağlantısını ver bir iddia ortaya at, empati yap o sayfa da sende bulunsaydın. Bu şekilde soğukkanlı olurmuydun.

işin kötüsü olağan şüpheli çok, hangi birisi tahmin edemedim ama sayı 1den fazla gibi. :roll:
valla hocam ben işimle ilgili bi bağlantı var mı die bakarken bu tarz iki ucu ... kötü olan konulara yorum yapmak istemem.
bu benim işim değil... yeni bi mesaj geldiğinde ben de gelişme vardır die tıklayanlardanım....
bu sebeple yeniliyorum şahsi meselelerle doldurmayalım sayfayı lütfen....

BBNET
Geri