İstanbul Okul Formatörlüğü

Kodla Büyü
zokkay10' Alıntı:
41 kere maşallah..
41. sayfada beklediğimiz habere kavuştuk.

Ek dersleri bugün büyük ihtimalle KBS ye girdiler. Onun üzerinde güncelleme yapılabilir mi ? Yoksa gelecek aya mı kaldık ?

Hayırlı olsun.

İnşallah 2 okula görevlendirilenler, ikinci dönem denildiği gibi tek okula görevlendirilir. Böylece daha adil bir görevlendirme sistemi olur.

mustafasangul' Alıntı:
Hayırlı olsun.

İnşallah 2 okula görevlendirilenler, ikinci dönem denildiği gibi tek okula görevlendirilir. Böylece daha adil bir görevlendirme sistemi olur.
2. dönem denildiği gibi derken**

ist_koord' Alıntı:
e-konferans' Alıntı:
sn ist_koord,

endişelerimiz içinde bir çok korkularımızda var. Sırayla yazayım size bunları

Eğer 2 okula görevlendirme verilirse okul müdürümüz 1 gün başka okula göreve göz yumabilir. 2 gün olursa bu müdürümüz bizi gözden çıkarır. eğer daha çok gün görevlendirme olursa başka okula bu sefer mevcut okulumuzdaki dersleride artık müdür seçmeme yoluna gider bizi hepten gözden çıkarır. Yani ben müdür olsam personelim başka okulda görevli ise ben şayet faydasının olmadığını düşünüp bilgisayar lab ınıda kapatırım bilişim dersinin ders saat sayısını aşağı çekerim.

Bizler kendi okul idaremiz ile şu ana kadar iyi geçinip okula katkıda bulunarak sorun yaşamadan devam edebilmekteyiz. kendi okulumuzda gözden çıkarıldığımızda zaten açık olmadığından hiç bir okul bizi kabul etmeyeceğie bir gerçektir şu anki şartlarda.

Tek gün ek-2 ye görevlendirme dışında görevlendirilenlerin kendi okulları ile sorun yaşayacaklarına inanıyorum. İkide bir okul müdürü çağırıyor. Nerde bu adam diyecek. Sonrasında uzun vadede bu görev içeride mutsuzluğa yol açabilecektir.

Hocam öncelikle sizin bir yerde olmanız ve buna il milli eğitim tarafından görevlendirmeniz ardından da nerede bu öğretmen diye aranmanız değerinizi gösterir diye düşünüyorum,
söylersiniz müdüre bende istemiyorum Fatih Projesi için ihtiyaç var diye görevlendiriyorlar eğer görüşerek sadece bizim okula alırsanız bende sevinirim diye,,
müdür arayınca bir iekilde bize bağlıyorlar bizde hocam siz ne diyorsunuz o adamlar olmadan Fatih Projesini düşünmek hayalcilik olur mu deriz müdürünüz de adam gibi müdürse vay be neymiş bizim öğretmen der işinize gelir.

Ayrıca orada da yazdık siz bu dönem görevlendirildiyseniz bir sonraki dönem o liseye sizin haricinizde birisi görevlendirilecektir(küçük ilçeler hariç malesef) yani derdiniz sadece bir dönem sonrasında bir sonraki dönem 5 gün kendi okulunuzdasınız bunu da söyleyin müdüre şu dönemi idare edin bir sonraki dönem 5 gün buradayım diye o hayallere dalsın ah 5 gün Formatör Öğretmenim olan günler gelecek mi diye . :)
klebsiella' Alıntı:
mustafasangul' Alıntı:
Hayırlı olsun.

2. dönem denildiği gibi derken**

ist_koord hocamızın demişti sanki

41. Sayfada
41. Kere Maşallah.

Heyecandan, Ömrümüzden ömür gitti be :)

Eylül Ayı ekders hesabı sanırım şöyle olacak

3 4 5 6 7
10 11 12 13 14
17 18 19 20 21
24 25 26 27 28

ayın günlerine düşen ekderste aşağıdaki gibi olur

3 3 3 3 3 = 15
3 3 3 3 3 = 15
4 3 4 3 4 = 18
4 3 4 3 4 = 18

= 66 Saat Eylül ayı ekders.

Ben müdür yardımcısını aradım bu saatte ek dersleri kbs ye giriyorum dedi.
17 den görev başladı 18 olarak girin daha sonrasını dedim tamam deedi.

Ucu ucuna yetişmiş oldu böylece.

Pendik'teki ilçe koordinatörü 2. okul tercihi olarak ilkokulları falan yazdırıyordu kafasına göre, Ek-2 deki okulları kabul etmiyordu, kendi listesine göre görev yazıyordu. Anlayabildi mi sonunda acaba haber alan var mı? Bana da 2 okul yazmışlar ama artık bilgisayar öğretmeni değilim çok şükür. Google maps'den cm hesabı yaptılar herhalde 2. okulları belirlerken. Bir de bu günleri nerden belirlediler? Okulun 3. haftası görevlendirme geliyor, millet ders programını hazırlamış, seçmeli dersler seçilmiş ve belli günlere ayarlanmış zorla, kendi kafalarına göre çarşamba-perşembe 2. okula git diyorlar. Derse girecek bir adam yollarlar artık herhalde. Komedi resmen. Bu arada günlerdir deli gibi çalışıyorlar, hani çalışma esasları nerde? Görev vermeyi çok iyi beceriyorlar da 2 satır yazıyla 2. okulda şunu yapar, kendi okulunda bunu yapar, bunu yapmaz diyemiyorlar. Belki okula göndermeyi düşünüyorlardır da hiç umudum yok. Aynı geçen yıllardaki her türlü yoruma açık çalışma esaslarını gönderirler yine.. Ben anladım artık bu görevlendirmeyi yapanlar bilgisayar öğretmenlerini canından nasıl bezdiririz hesabı yapıyorlar o masanın etrafına toplanıp. Şimdi isteğe bağlıydı diyeceksiniz ama bu da uydurulan kılıf. Şu görev alanların %90'ı okulunda ders olmadığı için ZORLA formatör oluyor. Lanet olsun bu branşa.

Neden Çarşamba ve Perşembe alındı onaylar. Bize perşembe ve cuma dendi biz de ona göre okulda program yaptık.Şimdi benim yüzümden bütün okulun programımı değişecek! Perşembe ve Cumaya alabiliyor muyuz 2.okula gideceğimiz günü?

hocam siz ona da şükredin ben görev istediğim halde listede yokum. şu formatörlüğü kaç zamandır zorunlu olduğu için yapıyordum. bu sene bana lazımdı malum ek ders yok o da olmadı.

mutlak_adeger' Alıntı:
Pendik'teki ilçe koordinatörü 2. okul tercihi olarak ilkokulları falan yazdırıyordu kafasına göre, Ek-2 deki okulları kabul etmiyordu, kendi listesine göre görev yazıyordu. Anlayabildi mi sonunda acaba haber alan var mı? Bana da 2 okul yazmışlar ama artık bilgisayar öğretmeni değilim çok şükür. Google maps'den cm hesabı yaptılar herhalde 2. okulları belirlerken. Bir de bu günleri nerden belirlediler? Okulun 3. haftası görevlendirme geliyor, millet ders programını hazırlamış, seçmeli dersler seçilmiş ve belli günlere ayarlanmış zorla, kendi kafalarına göre çarşamba-perşembe 2. okula git diyorlar. Derse girecek bir adam yollarlar artık herhalde. Komedi resmen. Bu arada günlerdir deli gibi çalışıyorlar, hani çalışma esasları nerde? Görev vermeyi çok iyi beceriyorlar da 2 satır yazıyla 2. okulda şunu yapar, kendi okulunda bunu yapar, bunu yapmaz diyemiyorlar. Belki okula göndermeyi düşünüyorlardır da hiç umudum yok. Aynı geçen yıllardaki her türlü yoruma açık çalışma esaslarını gönderirler yine.. Ben anladım artık bu görevlendirmeyi yapanlar bilgisayar öğretmenlerini canından nasıl bezdiririz hesabı yapıyorlar o masanın etrafına toplanıp. Şimdi isteğe bağlıydı diyeceksiniz ama bu da uydurulan kılıf. Şu görev alanların %90'ı okulunda ders olmadığı için ZORLA formatör oluyor. Lanet olsun bu branşa.

Bugün aynı koordinatör yüzünden okuluma formatörlük talep dilekçemin iptali için dilekçe verdim! Bir aydır onay gelecek diye okulda amele gibi çalışmama rağmen hemde!

_su_' Alıntı:
mutlak_adeger' Alıntı:

Bugün aynı koordinatör yüzünden okuluma formatörlük talep dilekçemin iptali için dilekçe verdim! Bir aydır onay gelecek diye okulda amele gibi çalışmama rağmen hemde!

Pendik'teki skandalı yaşayanlardansınız demek siz de. En iyisini yapmışsınız iptal etmekle. Ona bir şey anlatmak zaten insanın ömründen ömür götürüyor. Ve onu dinlerken bazen nefessiz kaldığımı hissediyorum.

Arkadaşlar formatörlük görevlendirmeleri için şükretmemiz lazım bu zamanda onay geldiyse bundan sonra da sıkıntı olmayacak inşallah. Özellikle istanbulda formatörlük şart ek dersler açısından. Ama günlerde esnek olunmalıydı. 2 gün diye okullarımıza bilgi verdik.onaylar geç geldiği için her okul haftanın 3 gününü bişekilde planladı. Kalan günlerde ek 2 deki okula gidilmeli. Çarşamba ve perşembede zorunlu tutmak hem okulu hem bizi zor duruma düşürecek.

peki arkadaslar ikinci okulda yapılacaklarla ilgili bilgisi olan yok mu?bu hafta gidecek miyiz?nasıl olacak acaba?

mustafasangul' Alıntı:
Hayırlı olsun.

Mustafa Hocam ben aynı zamanda sizin ilçenizinde koordinatörüyüm ve sizn adınıza diyeyim emin olun ikinci dönem kendi okulunzda olursunuz.

Ha gene ilçede 3 okul açık kalır ve sadece 3 kişi görev isterse o ayrı,
malesef komisyonun yaptığı çalışmaya göre 200 metre ile kaybetmişsiniz ve bu dönem ki gibi olursa görev bir sonraki dönem atriumun diğer tarafında olacakmış.

ist_koord' Alıntı:
mustafasangul' Alıntı:
Hayırlı olsun.

Mustafa Hocam ben aynı zamanda sizin ilçenizinde koordinatörüyüm ve sizn adınıza diyeyim emin olun ikinci dönem kendi okulunzda olursunuz.

malesef komisyonun yaptığı çalışmaya göre 200 metre ile kaybetmişsiniz ve bu dönem ki gibi olursa görev bir sonraki dönem atriumun diğer tarafında olacakmış.

ist_koord hocam çarşamba ve perşembe şart mı? Benim perşembe ve cuma boşaltıldı okulda. Sırf benim için bütün okulun programının değişmesi mi lazım? Onaydaki günlerde değişiklik yapılabiliyor mu?

hugo4545' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
mustafasangul' Alıntı:
Hayırlı olsun.

ist_koord hocam çarşamba ve perşembe şart mı? Benim perşembe ve cuma boşaltıldı okulda. Sırf benim için bütün okulun programının değişmesi mi lazım? Onaydaki günlerde değişiklik yapılabiliyor mu?
Hocam tahminimce yapılamaz,
ama bunu yarın şube müdürümüze sormadan birşey diyemem,
her okulda farklı saatler yönetilmesi çok zor bir süreç,

semraaa' Alıntı:
hocam siz ona da şükredin ben görev istediğim halde listede yokum. şu formatörlüğü kaç zamandır zorunlu olduğu için yapıyordum. bu sene bana lazımdı malum ek ders yok o da olmadı.
Bu çok muğlak olmuş neden yoksunuz?

semraaa' Alıntı:

Hocam esenlerde de durum aynı. istediğim halde listede isim yok. İlk olarak memuru okulu ilçeyi bakalım yazı nerde kalmış yada neden onaylanmamış kontrol edicem.

ist_koord hocam

bana da istemediğim halde okuluma 6 evime 17 km uzaklıkta 2. bir okul daha yazılmış. BEN ASLA BÖYLE BİR ŞEY İSTEMEDİM. İŞİN ASLI HABERSİZDİM.
okulumdaki zümrem (esim) suan izinde. okulda 38 saat ders var istanbulun en büyük okullarından biri. böyle bir durumda ikinci okulun iptali söz konusumudur.??

o olmazsa ben formatörlük görevinin iptalini isteyebilrmiyim??

kily' Alıntı:
ist_koord hocam

bana da istemediğim halde okuluma 6 evime 17 km uzaklıkta 2. bir okul daha yazılmış. BEN ASLA BÖYLE BİR ŞEY İSTEMEDİM. İŞİN ASLI HABERSİZDİM.
okulumdaki zümrem (esim) suan izinde. okulda 38 saat ders var istanbulun en büyük okullarından biri. böyle bir durumda ikinci okulun iptali söz konusumudur.??

İyi de sayın hocam;

bu forumda bile defalarca yazdım ya görevlendirmelerde en yakın okul kriteri göz önünde bulundurulacak,
kimisi bizim hakkımızda(aslında komisyon hakkında :) ) attı tuttu
yok kimileri hiç tercih yazmamış kimileri yazmış kimileri torpilliymiş onlara söylenmiş yazmayın diye,
bende cevaben öyle birşey olmadığını okulların yakınlık kriterine göre belirlendiğini yazdım,
yani siz görev istiyorum dilekçesini imzaladığınız anda il mem gerekli görürse ikinci bir okula görevlendirmeyi kabul ediyorum demiş oluyorsunuz.

sizin okula gelince öncelikle eşiniz olmadığına göre okulunzda 8 saatlik bir açık var demektir.
Siz sadece 15 saat derse girebilince bu açık 23 saate çıkacaktır, buda sizinle beraber ikinci bir kişi(ücretli yada stajyer bir öğrtmen ek ders alamayan biri) o okulda görevlendirilecek demektir, bu sorunu ilçe çözecektir.
Bu sebeple ikinci okulun iptalinin yapılacağını sanmıyorum.

Ancak komple BİTEFO iptali için eşiniz hastalık v.d. sebeplerden izinde olduğu için onunla ilgilenmeniz falan falan yazıp iptal isterseniz buna ne milli eğitim ne de valilik birşey demeyecektir diye düşünüyoru(tamamen kişisel görüşüm)

ist_koord hocam
2. dönem görevlendirmelerde 2.okul görevi almayanlar alacak diye bir ibare vardı.
Yakın okul olmasa da bu gerçekleşecek mi.

ist_koord' Alıntı:
kily' Alıntı:
ist_koord hocam

İyi de sayın hocam;

bu forumda bile defalarca yazdım ya görevlendirmelerde en yakın okul kriteri göz önünde bulundurulacak,
kimisi bizim hakkımızda(aslında komisyon hakkında :) ) attı tuttu
yok kimileri hiç tercih yazmamış kimileri yazmış kimileri torpilliymiş onlara söylenmiş yazmayın diye,
bende cevaben öyle birşey olmadığını okulların yakınlık kriterine göre belirlendiğini yazdım,
yani siz görev istiyorum dilekçesini imzaladığınız anda il mem gerekli görürse ikinci bir okula görevlendirmeyi kabul ediyorum demiş oluyorsunuz.

sizin okula gelince öncelikle eşiniz olmadığına göre okulunzda 8 saatlik bir açık var demektir.
Siz sadece 15 saat derse girebilince bu açık 23 saate çıkacaktır, buda sizinle beraber ikinci bir kişi(ücretli yada stajyer bir öğrtmen ek ders alamayan biri) o okulda görevlendirilecek demektir, bu sorunu ilçe çözecektir.
Bu sebeple ikinci okulun iptalinin yapılacağını sanmıyorum.

Ancak komple BİTEFO iptali için eşiniz hastalık v.d. sebeplerden izinde olduğu için onunla ilgilenmeniz falan falan yazıp iptal isterseniz buna ne milli eğitim ne de valilik birşey demeyecektir diye düşünüyoru(tamamen kişisel görüşüm)

tamam da hocam bu görevlendirmeyi yapan vatadaşlar okulun çapına bakmazlar mı hiç ben burada kaldığım 3 gün derse girecem zaten bu okulun işini ne ara yapacağım?? küçük ders yükü az okullardaki arkadaşların yakın okullara mağdur edilmeden görevlendirilmesi gerekmez miydi?

ben bu iptal için dilekçeyi kime nasıl göndereyim şu durumda?? okuldan üst yazı ile ilçe mem e göndersek kimden ne zamana kadar cevap gelir? bu cevap süresinde ben 2. okulda görev yapmak zorundamıyım?
şuan benim çarşamba ve perşembe toplam 14 saat dersim var(8 çarşamba 6 perşembe) ders programı okulda 3 . kez değişti ve artık oturdu dediler 120 öğretmenin olduğu okulda bu durumdan dolayı bir daha değişecek olursa okul idaresi de çıldıracak

ist_koord' Alıntı:
hugo4545' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
mustafasangul' Alıntı:
Hayırlı olsun.

Hocam tahminimce yapılamaz,
ama bunu yarın şube müdürümüze sormadan birşey diyemem,
her okulda farklı saatler yönetilmesi çok zor bir süreç,

Tamam hocam. Hangi günler boşsa o günlere fatih projesindeki okullara gidilmeli. Eğer yazı erken çıksaydı o zaman program ona göre ayarlanırdı. Ama şimdi çok zor. Benim tahminim bu konuda esnek olunacaktır. çarşamba-perşembe gitmek ile perşembe cuma gitmek arasında bir fark yok.sonuçta 2 günümüz diğer okulda geçecek.

oh be nihayet çıktı onaylarınız. :) görevlendirme istemediğim halde bende ister istemez bu başlığa bakıyordum. kurtulduk nihayet :)

Tercih ettiğim 3 okulda olmadı fakat daha geçen sene ilk atama birisi tercih ettiğim liselerden birine gitmiş diğerleride aynı... sallamışlar bizide uzak okullara bu iştede pis kokular var yazıklar olsun

Arkadaşlar bana yazı daha gelmedi hangi tarihten itibaren başlıyor formatörlük ve hangi ilçelere geldi yazı, şişli okullarına ulaşmadı daha sanırım

BBNET
Geri