İstanbul Okul Formatörlüğü

Kodla Büyü
geçen sene selam veren arkadaşlarım okulun demirbaşı nbr felan diyorlardı.çaycı kadının bile dikkatini çekti, hocam herkes gidiyor siz neden kalıyorsunuz felan diyordu.

bu sene dersler bir de 7,10 da başlayıp akşamda 6 lara kadar mı ne sürecekmiş. okulun bahçesine felan ağaç dikeyim bari bu sene. yavaş yavaş büyütürüm. nasıl geçer o kadar vakit okulda yoksa

e-konferans' Alıntı:
sn ist_koord,

endişelerimiz içinde bir çok korkularımızda var. Sırayla yazayım size bunları

Eğer 2 okula görevlendirme verilirse okul müdürümüz 1 gün başka okula göreve göz yumabilir. 2 gün olursa bu müdürümüz bizi gözden çıkarır. eğer daha çok gün görevlendirme olursa başka okula bu sefer mevcut okulumuzdaki dersleride artık müdür seçmeme yoluna gider bizi hepten gözden çıkarır. Yani ben müdür olsam personelim başka okulda görevli ise ben şayet faydasının olmadığını düşünüp bilgisayar lab ınıda kapatırım bilişim dersinin ders saat sayısını aşağı çekerim.

Bizler kendi okul idaremiz ile şu ana kadar iyi geçinip okula katkıda bulunarak sorun yaşamadan devam edebilmekteyiz. kendi okulumuzda gözden çıkarıldığımızda zaten açık olmadığından hiç bir okul bizi kabul etmeyeceğie bir gerçektir şu anki şartlarda.

Tek gün ek-2 ye görevlendirme dışında görevlendirilenlerin kendi okulları ile sorun yaşayacaklarına inanıyorum. İkide bir okul müdürü çağırıyor. Nerde bu adam diyecek. Sonrasında uzun vadede bu görev içeride mutsuzluğa yol açabilecektir.

Hocam öncelikle sizin bir yerde olmanız ve buna il milli eğitim tarafından görevlendirmeniz ardından da nerede bu öğretmen diye aranmanız değerinizi gösterir diye düşünüyorum,
söylersiniz müdüre bende istemiyorum Fatih Projesi için ihtiyaç var diye görevlendiriyorlar eğer görüşerek sadece bizim okula alırsanız bende sevinirim diye,,
müdür arayınca bir iekilde bize bağlıyorlar bizde hocam siz ne diyorsunuz o adamlar olmadan Fatih Projesini düşünmek hayalcilik olur mu deriz müdürünüz de adam gibi müdürse vay be neymiş bizim öğretmen der işinize gelir.

Ayrıca orada da yazdık siz bu dönem görevlendirildiyseniz bir sonraki dönem o liseye sizin haricinizde birisi görevlendirilecektir(küçük ilçeler hariç malesef) yani derdiniz sadece bir dönem sonrasında bir sonraki dönem 5 gün kendi okulunuzdasınız bunu da söyleyin müdüre şu dönemi idare edin bir sonraki dönem 5 gün buradayım diye o hayallere dalsın ah 5 gün Formatör Öğretmenim olan günler gelecek mi diye . :)

hayalcisuat' Alıntı:
yani bu ikinci okul meselesi kimin fikriyse çok dahiyane bir fikir...! BT öğretmenleri nasıl daha fazla mağdur edilir? işte size örneği kendi okulllarımızda yeterince derdimiz yokmuş gibi bide başka okul... afferim size...!!!
Direkt il milli eğitim müdürümüzün teklifi twitterdan kendisini direkt bulabilyorsunuz tebriklerinizi müdür beye iletebilirsiniz .

Arkadaşlar ben formatörlük başvurumda bilerek başka okulları tercih etmedim, kendi okulumda listede yoktu, acaba formatörlük başvurum onaylanır mı? bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

Onaylanır hocam. O liselerde açık kalırsa eğer tercih edilmese bile görevlendirme olacaktır deniyor...

tati' Alıntı:
Arkadaşlar ben formatörlük başvurumda bilerek başka okulları tercih etmedim, kendi okulumda listede yoktu, acaba formatörlük başvurum onaylanır mı? bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
Hocam listedeki okulllar fatih projesi kapsaminda ki okullar yani olmamasi dogal merak etmeyin. Kendi okulunuz disinda baska bir okula da gorevlendirilebilirsiniz.

En azından Ek-2 deki okullarda çalışanların, ikinci bir okula görevlendirmesi yapılmaması daha iyi olur kanaatindeyim. ist_koord hocam böyle bir düşünceniz var mı sizin de?

tati' Alıntı:

Tercihte bulunanlara tercih okulları verilecek, tercihte bulunmayanlara da hiç kimsenin istemediği okullar verilecek, nasıl olsa tercih etmemişler bu da her yere gidebilirim anlamına gelir.
oziie' Alıntı:
En azından Ek-2 deki okullarda çalışanların, ikinci bir okula görevlendirmesi yapılmaması daha iyi olur kanaatindeyim. ist_koord hocam böyle bir düşünceniz var mı sizin de?
Lisede görev yapan formatörleri soruyor

ist_koord' Alıntı:
Yok hocam onlar kendi okullarında kalacaklar.
Lisede görev yapan formatörlere diyor.

bugün müdür yardımcısı ile aramda geçen diyalog;
ben: hocam ben galiba bu sene 3 gün burada 2 gün lisede ders alacağım. ders programım nasıl olur ?
mrd yrd: Baştan desene kardeşim o kadar ders programı yaptık. senin dersi kaldırıp drama felan seçelim
ben: yok hocam benim ders seçilsin ne olur ne olmaz. belli değil daha durumum. kaç saat ders yazıldı
mrd yrd: 19 saat ders yazdık
ben: iyi de ben max. 15 saat almam gerekmiyor mu??
mrd yrd: o mecburi şartlar olmadığı zaman geçerli. ne yapacaz snn kalan 4 saati. ücretlimi tutalım yani
ben: ders saatlerim nasıl olacak peki. bari ayarlayında 9 gibi geleyim (malum ders 7.10 da başlıyor, akşama kadar okulda olmamız lazım)
mrd yrd: sabah ilk saatlere koyduk. evin okulun dibi. millet taa nerelerden geliyor. az derse giriyorsun zaten bişey olmaz
ben:siz o zaman rehberlik sınıfı da vermişsinizdir. klup felanda varmı. nöbet zaten yazıyorsunuz
mrd yrd: geçen sene hepsini yapıyordun zaten bu senede devam. öğretmen yok ne yapalım. sen bizim kadrolu öğretmensin. sınıfı ücretliyemi emanet edelim. kadrolu varken ücretli olmaz
ben: yakınlarda hiç mezarlık felan var mı
mrd yrd: hayırdır
ben: gidip öleyim bari
mrd yrd: hiçbişey olmaz. gençsin halledersin. bak bana. tif bende, iks bende, tky bende, açıkilköğretim bende, 1-2-3-4. sınıflar bende
ben: neyse Allah büyüktür
mrd yrd: heeee bu arada halkbankasından bilgisayar gönderdiler. bi bak bakalım çalışıyormu.
ben: bakaym

:))) Allah tependen baksın Hocam demeli böylesine. Bugün bizim müdür yardımcılarına 1-2 defa gittim baktım ağlayasım geldi vallahi hepsinn odası hınca hınç dolu velisiydi öğrencisiydi öğretmeniydi kaç gündür kızıyorum hepsinede ama o hallerini de görünce 5 müdür yardımcısı 1 müdür 3700 öğrenci 7000 veli 170 öğretmen dayanın askerlerim okulların açılmasına az kaldı diyesim geldi aslında hak ediyorlarda ama ne bileyim işte:)

muamma25' Alıntı:
ben: hocam ben galiba bu sene 3 gün burada 2 gün lisede ders alacağım. ders programım nasıl olur ?
mrd yrd: Baştan desene kardeşim o kadar ders programı yaptık. senin dersi kaldırıp drama felan seçelim
ben: yok hocam benim ders seçilsin ne olur ne olmaz. belli değil daha durumum. kaç saat ders yazıldı
mrd yrd: o mecburi şartlar olmadığı zaman geçerli. ne yapacaz snn kalan 4 saati. ücretlimi tutalım yani
ben: ders saatlerim nasıl olacak peki. bari ayarlayında 9 gibi geleyim (malum ders 7.10 da başlıyor, akşama kadar okulda olmamız lazım)
mrd yrd: sabah ilk saatlere koyduk. evin okulun dibi. millet taa nerelerden geliyor. az derse giriyorsun zaten bişey olmaz
ben:siz o zaman rehberlik sınıfı da vermişsinizdir. klup felanda varmı. nöbet zaten yazıyorsunuz
mrd yrd: geçen sene hepsini yapıyordun zaten bu senede devam. öğretmen yok ne yapalım. sen bizim kadrolu öğretmensin. sınıfı ücretliyemi emanet edelim. kadrolu varken ücretli olmaz
mrd yrd: hiçbişey olmaz. gençsin halledersin. bak bana. tif bende, iks bende, tky bende, açıkilköğretim bende, 1-2-3-4. sınıflar bende
mrd yrd: heeee bu arada halkbankasından bilgisayar gönderdiler. bi bak bakalım çalışıyormu.
EK olarak girecek ders varsa istemeseydiniz keşke hocam 19 saat ders 7-8 saatte antin kuntin birşeylere girer gene alırdınız ek dersinizi

ist_koord' Alıntı:
muamma25' Alıntı:
EK olarak girecek ders varsa istemeseydiniz keşke hocam 19 saat ders 7-8 saatte antin kuntin birşeylere girer gene alırdınız ek dersinizi

hocam illaki ders bulunur. 30a çok rahat tamamlanır ama emin olun formatorken yapılan şeyler yine benim başıma kalıyor.ilk 2010 da istanbulda göreve başladığımda 30 saat derse giriyordum. ama yine bilgisayar işi olunca aranan kişi bendim. hayır diyemiyorsun ki. etik olarak düşünüyorum da okula bir piyano gelsin örneğin. onla müzikçi ilgilenmezse ben dahil şöyle düşünürüm: ya ben mi bakacağım. mecbur müzikçi bakacak. bizim müdürle ters düşme sansımız yok. seçmeli dersiz biz. seçmedimi ne olacak ? hem ben müdahale etmezsem okulun işleri aksıyor. öğrenciler mağdur oluyor. bilgisayar odasındaki bilgisayar bozulunca ben gidip yapmasam kimsenin yapacağı yok. biz devletden maaş alıyoruz sonuçta. kamu hakkı bu. çözmek istedikçe kendimizden yiyoruz bu seferde. mecburen formatorluk seçiyoruz. ilk seneler karşı idim formatörlüğe ama mecburiyete dönüştü.

sayın muamma hocam...
benim bu kadar dersim olsa formatörlük yapmazdım nöbet falanda tutuyorsunuz..bi egzersiz yapardım kafam rahat olurdu

arkadaşlar bu formatörlük dilekçelerini verdikten sonra formatörlük başvurumuz kabul edildiğine dair okula bir yazı gelecek mi yoksa zaten direk formatör mü olmuş oluyoruz?

zorunlu dediniz 2 okul yazdırdınız. bir dünya kişi 2. okul için tercihte bulunmamış bilerek. Yazmayanları değil de yazanları görevlendirirseniz 2 okula birden sevgili dostlar, hakkımı helal etmem.

mfk' Alıntı:
zorunlu dediniz 2 okul yazdırdınız. bir dünya kişi 2. okul için tercihte bulunmamış bilerek. Yazmayanları değil de yazanları görevlendirirseniz 2 okula birden sevgili dostlar, hakkımı helal etmem.
katılıyorum.

mfk' Alıntı:
Hocam görevlendirme esaslarındaki g maddesinin altı çizili metnini okursanız tercih etme zorunluluğunuz olmadığını anlardınız... Ben bilerek doldurmadım çünki 2 okulda çalışmak gibi düşüncem yok... Fakat bir şekilde görevlendirilicez... Bir nevi tepki olarak doldurmadım... Neden bu okullara kadro verilmiyor da zaten dibe vurmuş zumremiz hem kendi hem de diğer okulunda bunca yük altına giriyor?
Ben de isteğim dışında okulda görevlendirilirsem hakkımı helal etmiyorum... Hadi çıkalım şimdi işin içinden...

g) Öğretmenlerin, Görev Talep Dilekçesinde belirttikleri tercihleri dikkate alınacaktır. Ancak, tercihler doğrultusunda kontenjan gerekliliklerinin tamamlanmadığı koşullarda, öğretmenler tercihleri dışındaki okullara da görevlendirilebilecektir. Görev talep dilekçesi doldurup, tercih belirtmeyen öğretmenler de ek-2 okullara görevlendirilebilecektir.

açıkta kalan lise olması durumunda, tercih belirtmeyen öğretmenlerin de görevlendirilebileceği açık bir şekilde ifade edilmiş sayın hocam.. 2 okul yazmak zorunlu denmiyor ayrıca.. "görev almak için dilekçe ile başvurmak zorunludur" diyor.. dolayısıyla tercih belirtmeyen arkadaşlara sinirlenmeye gerek yok..

görevlendirme esaslarında ne yazılmışsa ona göre yapılır görevlendirmeler.. kamu personeliyiz sonuçta.. kamuda her şey yazılı ifadeler doğrultusunda gerçekleşir.. neyse o olmalıdır yani...

Bu forumda gözlediğim kadarıyla formatörlük alanında bir çok il, bir çok yönetici, bir çok koordinatör neyin hesabını yapıyor anlamış değilim. Ankara'ya yaranma çabası sanırım... Etmeyin gurbanınız olam, yakmayın öğretmenlerimizi. Ankarada geçirdiğim 2 sene formatörlük macerası sonunda söyleyebilirim ki Ankara ne rahatmış arkadaş. Size her türlü kolaylığı sunuyorlar, zora sokmuyorlar, derdinizi dinliyorlar, sizin yapamadığınızı bize söyleyin beraber yapalım diyorlar, ellerinden geleni yapıyorlar. Sanırım diğer iller de, Ankara bizim nasıl çalıştığımızı görsün babında hareket ediyor. Yok öyle bir şey, yaptıklarınızı görebilirler, takdir ederler ama elinizin altında ezilen öğretmenlerinizi göremezler. Yapılanları görme mekanizmasında çekilen cefalar görülmüyor sistemde maalesef...

ya onay çıkacaksa bir an evvel çıksın 29 saat dersim var bir tek sınıf yok :oops:

kily' Alıntı:
ya onay çıkacaksa bir an evvel çıksın 29 saat dersim var bir tek sınıf yok :oops:
Benim 29 saat dersim olsa formatör olmazdım. Teknoloji tasarıma bile girmeye razıydım formatörlükten kurtulmak için ama olmadı yine. Formatörlük deyince dibe vuruyorum. İlk günden dibe vurdum yine.

mutlak_adeger' Alıntı:
kily' Alıntı:
Benim 29 saat dersim olsa formatör olmazdım. Teknoloji tasarıma bile girmeye razıydım formatörlükten kurtulmak için ama olmadı yine. Formatörlük deyince dibe vuruyorum. İlk günden dibe vurdum yine.

okulumuzdaki diğer bilişim teknolojileri öğretmeni (ki kendisi eşim :) ) şuan izinde o dönene kadar iki ay 29 saat derse hatta belki 5. sınıfların seçtikleri seçmeli derslere girmem gerekecek. belki formatörlük olursa ücretliliere eşim gelene kadar dağıtılır ümidindeyim

BBNET
Geri