İstanbul Okul Formatörlüğü

Kodla Büyü
istege bağlı ben istemiyorum acıkcası ama 5 saat dersim olacak benim de. müdür zaten formatorsun sen diye sadece 6.sınıflara seçilcek ders diyor.nasıl doldurcam 15 saati? doldurmak zorundamıyız peki?

zodiac' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
rock' Alıntı:
Arkadaşlar yazı okullara gelince yine kurumnet üzerinden ilçeye mi gönderilecek yoksa ilçeye biz elden mi teslim edeceğiz. Okula yazı gelmesini beklediğimize göre kurumnetten göndereceğiz öyle mi? Eğer öyleyse hangi bölüme gönderecek oradaki şube müdürünün onaylayıpda ile gönderdiğini nasıl takip edebiliriz? Zaten süre kısıtlı... Geçen sene bir yarışma için bu şekilde kurum netten öğrenci listesi göndermişdik, yarışma günü bizim okulun adının olmadığını gördük. Ekstradan ilave ettiler falan...

Hocam ilçenizde kurumnet varsa o yazının hangi birimdeki memurdan yada şeften geldiğine kdar her türlü bilgi gelen evrakta yazar oradan görebilirsiniz ayrıca okulundaki memur yada müdür yard. yada müdür hangi evrağın hangi memurdan geldiğini hangi şube müdürü ile ilintili olduğunu adları kadar iyi biliyordur. bu bilgiler ışığında takip edebilirsiniz ama elden teslim gibi bir süreç düşünülmemişti.

Hocam, formatörlük olarak sadece kendi okulumuzu tercih edemiyor muyuz? Ayrıca 3 tercihe de fatih projesi liselerini mi yazmamız gerekiyor? şöyle bişi olabilir mi; tercih olarak sadece kendi okulumu yazdım, ilçedeki fatih projesi okullarını da başka formatörler istedi doldular, ozaman sadece kendi okulumda görevlendirilebilir miyim? Ya da fatih projesi liseleri dolmadı ama yeterli başvuru olduğundan başka formatörler görevlendirildi bu liselere bu durumda da yine sadece kendi okulumda görevlendirilebilir miyiz?

Sadece kendi okulunuzu tercih edemezsiniz ama ilçelerin %90ında formatör öğretmen sayısı açık olan okul sayısının 4-5 katı o zaman elbette fatih okuluna ikin okul olarak gidenlerin dışındakiler sadece kendi okullarında kalacaklar.

İlçelere görevlendirme yazıları gönderilmedi hala anlaşılan.. Umarım son başvuru tarihi uzatılır..

Kadrosunun bulunduğu kurumda iki BT öğretmeni olduğu için kendi kurumunda BT Formatör olarak görevlendirilmeyen öğretmenler görevlendirilecektir.

Bu maddeye göre kim gidecek kim kalacak belli değil, önceki yıllarda görevlendirmelerde kıdemi düşük olan formatör oluyordu, bu sene belirtilmemiş.

ist_koord' Alıntı:
Sadece kendi okulunuzu tercih edemezsiniz ama ilçelerin %90ında formatör öğretmen sayısı açık olan okul sayısının 4-5 katı o zaman elbette fatih okuluna ikin okul olarak gidenlerin dışındakiler sadece kendi okullarında kalacaklar.

bu dediğiniz yazının "g" maddesinin son satırına uymuyor hocam.
Görev talep dilekçesi doldurup, tercih belirtmeyen öğretmenler de ek-2 okullara görevlendirilebilecektir.
ama orada tercih yapılmasada 2. görev gelebilir diyor.

eemree' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:

Görev talep dilekçesi doldurup, tercih belirtmeyen öğretmenler de ek-2 okullara görevlendirilebilecektir.

bakıyorum da açıkları hemen buluyosun emre hocam :)

Zizu_' Alıntı:
eemree' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:

:D

Zizu_' Alıntı:
eemree' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:

Açık nerede ben çözemedim sanırım :) yada kendimi yanlış ifade ettim;

Öğretmen arkadaşım sadece kendimi okulumu tercih etsem dedi bende sadece kendi okulunu tercih edemeyeceğini söyledim
zaten g maddesinde "Görev talep dilekçesi doldurup, tercih belirtmeyen yani sadece kendi okulunu tercih eden yada öyle düşünen öğretmenler de ek-2 okullara görevlendirilebilecektir."

şeklinde ifade edilmiş.

açık nedir biriniz anlatırsanız ben teşekkür edeceğim.

Kendi okulumuzdaki sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de başka okula gidip ordakilerle uğraşacağız. Gidiceksin liseye bir değerin olmayacak, yerin belli değil itilmiş gibi orda burda... Bu nasıl birşeydir anlamıyorum. Ders desen zaten geri gelmez. Formatörlüğün koşulları iyileştirilsin görev tanımı belli olsun denirken bir de üstüne bunlar... Bu kadar değersiz bir ders ve branş görmedim kendi adıma. Maaş karşılığı artık napalım :(

porterta' Alıntı:
Kendi okulumuzdaki sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de başka okula gidip ordakilerle uğraşacağız. Gidiceksin liseye bir değerin olmayacak, yerin belli değil itilmiş gibi orda burda... Bu nasıl birşeydir anlamıyorum. Ders desen zaten geri gelmez. Formatörlüğün koşulları iyileştirilsin görev tanımı belli olsun denirken bir de üstüne bunlar... Bu kadar değersiz bir ders ve branş görmedim kendi adıma. Maaş karşılığı artık napalım :(
:+1:

porterta' Alıntı:

Hocam henüz gitmediğiniz bir okulda şimdiden değersizleşmiş ve itilmiş olduğunuzu hissediyorsanız sanırım ilk işiniz bir psikoloğa gitmek olmalı,yer yer anlamayda çalışıyorum neticede zor süreçler yaşıyor branşımız ama her yeni şeyde bu ruh halindeyseniz çocuğumun sizin yada bu ruh halindeki bir insanın öğrencisi olmasını istemezdim.

Gerçekten içten düşüncelerim incittiysem özür diliyorum

porterta' Alıntı:
Adam haklı kardeşim bu durumda öğretmenden verim beklemek abes olur. Doğruya doğru. Hangi okula odaklansın öğrenciler sınıflar birbirine girer. İkinci bir okula gitmeyen bilmez..

Ben iki okulda derse girdim izmirde o yüzden kim bilmez bilmiyorum ama ben bilirim bununla beraber bu görevlendirmede ikinci okulda derse girmek yok ama sizde haklı olun ne yapalım :)

Sayın ist_koord Saygı duyuyorum düşüncelerinizdir hocam. Ben kendi adıma yaptığım işten, verdiğim emekten, öğrencileri karşı tavırlarımdan ötürü aldığım maaşı son kuruşuna kadar hakkettiğimi düşünüyorum ve içim çok rahat. Maddiyatta hep 2. planda olmuştur benim için. Ben zaten öğretmenliği ve bu bölümü öğrencilerle iç içe olmak için okudum. Şuan ilköğretimde olsam da meslek lisesinde de görevlendirme olarak çalıştım uzun süre, hatta Kaymakamlıkta bile görevlendirildim.Düşüncelerimi kendi tecrübelerime dayanarak söyledim. İlçe zümresinde sınıf bile ayrılmayan bir branştan bahsettim.

Ben derse girmeyip, öğrencilerle bütünleşmeyince kendimi öğretmen gibi hissetmiyorum. Belki bu ruh halimden ötürü psikoloğa gidebilirim.

Saygılar...

peki 3 tane lise değilde, kendi okulumuza yakın olan sadece bir liseyi tercih edebilirmiyiz?

2.okulda ne iş yapacağımı söyleyebilirmisiniz? O okulun sitesi ellerimizden öper mi, idare bil.ları elimizden geçecek mi? gidip sadece ben fatih projesi kapsamına bakıyorum mu diyeceğiz?

mrb arkadaşlar;

"tercih belirtmeyen öğretmenler de ek-2 okullara görevlendirilebilecektir."

"kalan öğretmenler yalnızca kadrosunun bulunduğu kurumda görevlendirilecektir."

Bu 2 ifadeye göre lisede görevlendirmeler dolmuşsa kendi okulumuzda görevlendirileceğiz burası net.Fakat lise tercihi yapmazsak bizim isteğimiz doğrultusunda istersek mi görevlendirecekler liseye. İlk ifadede görevlendirilebileceklerdir ifadesinden ben öyle anladım ama yanlış mı anladım ?

sedabote' Alıntı:
mrb arkadaşlar;

Bu 2 ifadeye göre lisede görevlendirmeler dolmuşsa kendi okulumuzda görevlendirileceğiz burası net.Fakat lise tercihi yapmazsak bizim isteğimiz doğrultusunda istersek mi görevlendirecekler liseye. İlk ifadede görevlendirilebileceklerdir ifadesinden ben öyle anladım ama yanlış mı anladım ?

Hocam ifade biraz garip olmuş ama, benim anladığım şu, x ilçesinde hiçbirimiz ek olarak lise yazmadık, o liselerden de diyelim 10 taneden 5 i kendi öğretmeniyle, kendi okulunda BT sınıfı olmayıpda yazanlarla doldu 5 i boş kaldı. O liselere de en yakındaki formatörler görevlendirilecek...

porterta' Alıntı:
Sayın ist_koord Saygı duyuyorum düşüncelerinizdir hocam. Ben kendi adıma yaptığım işten, verdiğim emekten, öğrencileri karşı tavırlarımdan ötürü aldığım maaşı son kuruşuna kadar hakkettiğimi düşünüyorum ve içim çok rahat. Maddiyatta hep 2. planda olmuştur benim için. Ben zaten öğretmenliği ve bu bölümü öğrencilerle iç içe olmak için okudum. Şuan ilköğretimde olsam da meslek lisesinde de görevlendirme olarak çalıştım uzun süre, hatta Kaymakamlıkta bile görevlendirildim.Düşüncelerimi kendi tecrübelerime dayanarak söyledim. İlçe zümresinde sınıf bile ayrılmayan bir branştan bahsettim.

Ben derse girmeyip, öğrencilerle bütünleşmeyince kendimi öğretmen gibi hissetmiyorum. Belki bu ruh halimden ötürü psikoloğa gidebilirim.

Saygılar...

Sayın hocam söyleminiz içinde sadece ilçe zümresinde sınıf bile ayrılmaması kısmından geçmiş yaşantınızdaki olumsuzluğu anlayabiliyorum,
benim dediğimse şu siz başka bir okula gidecekmisiniz belli değil gitseniz o okulda belki insanlar sizin gibi kazandığı paranın hakkını vermek için uğraşan bir öğretmene çok değer verecekler bu ihtimalde mevcut iken daha gitmeden ikinci okulda itileceğiz, değersiz görüleceğiz demeniz kısmınaydı benim yorumum.

Düşünün ki bir adamın eşi 3 kere hamile kalmış fiziksel hiçbir sıkıntı yok ama 3ünde de düşük olmuş; o adamın eşi 4. kez hamileyim dediğinde boşver bu da düşük olur derse bu normal midir?
Psikolojik bir vaka değil midir?

sedabote' Alıntı:
mrb arkadaşlar;

Hayır sayın hocam bu niye bu kadar karıştı anlıyamadım aslında

TERCİH BELİRTMEYEN(YAPMAYAN) ÖĞRETMENLER DE EK-2 OKULLARA GÖREVLENDİRİLEBİLECEKTİR.

yani tercih belirtin yada belirtmeyin ilçenizde Fatih Projesi okulları boş ise oraya görevlendirilebilirsiniz,
eğer ilçenizde ki fatih projesi okulları boş ise ve eğer tercih belirttiyseniz mümkünse il milli eğitim sizi tercihleriniz olan okula ikinci okul olarak görevlendirebilecek.
eğer ilçenizde ki fatih projesi okulları boş ise ve eğer tercih belirtmediyseniz il milli eğitim sizi ugun gördüğü bir okula ikinci okul olarak görevlendirebilecek.

Ya bu yazının nesini anlayamadı arkadaşlar açıkçası ben de anlayamadım :shock:

ist_koord hocam resmi yazı ilçelere gönderildi mi acaba birde benim okulum fatih projesi kurulumu yapılan liselerden biri genede 3 tercih mi yapmalıyım

BBNET
Geri