İl il (İl İçi İsteğe Bağlı E-Yer Değiştirme) Listeleri

Kodla Büyü
Bursa böte il içi, sadece ihtiyaç olanları paylaştım, sayfanın üst kısmında

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-05-13-16-23-40-406_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-05-13-16-23-40-406_com.android.chrome.webp
    58.2 KB · Görüntüleme: 465
  • Screenshot_2025-05-13-16-24-38-098_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-05-13-16-24-38-098_com.android.chrome.webp
    65 KB · Görüntüleme: 406
  • Screenshot_2025-05-13-16-25-44-534_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-05-13-16-25-44-534_com.android.chrome.webp
    65.1 KB · Görüntüleme: 283
  • Screenshot_2025-05-13-16-26-16-029_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-05-13-16-26-16-029_com.android.chrome.webp
    63.7 KB · Görüntüleme: 261
  • Screenshot_2025-05-13-16-26-36-020_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-05-13-16-26-36-020_com.android.chrome.webp
    70 KB · Görüntüleme: 247
  • Screenshot_2025-05-13-16-27-13-780_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-05-13-16-27-13-780_com.android.chrome.webp
    65 KB · Görüntüleme: 406
Açık liste paylaşmak önemli mi? Zaten her yer açık gelmeliydi. İhtiyaç listeleri daha önemli değil midir?

Düzeltme: İhtiyaç sayıları da belirtilmiş, şimdi fark ettim.

Arkadaşlar neden bu konu bu kadar tartışılıyor ki, bakanlık yaptı oldu bitti her zamanki gibi. 2005 yılında tüm böte mezunlarına sizin bölümünüz meslek liselerine uygun değil dendi ve norm fazlası olup ortaokullara geçti, şuan dert yanan arkadaşlar için bu sözümü kullanmıyorum ama ben bir çok teflinin güzel bize yer açılıyor konuşmalarını duydum, o bötecilerin düzenleri yokmuydu. Şimdi yapılan zaten 20 yıl geç kalınmış bir uygulama ayrıca size şuan bir hak tanınıyor isteyen alan değiştirebilirsiniz diye düzenini bozmak istemiyorsan alan değiştir yerinde kal hocam düzenin bozulmasın bence senin derdin düzeninin bozulması değil elinde hep bir joker kartı gibi meslek liselilerine atanma durumun kalmasını istiyorsun, burada öğretmenleri birbirine düşürüyorsun.

daha ilginc bir şey gozden kacan,adam böte meslehe atanıyo,o anda baska adam teknik acık olmadıgından ilkogretime atanıyor.buraya kadar tamam,taaaaki bu yıla kadar farkına varılıp ayrılıyor ama botenin alamayacagı 20+27 cebe iniyo sen bunun onlemini almazsan bunu kullanan cok olur bu basit bir ornek geri donuk mahkeme yolunda yok yapanın yanına kar

Ne şiş yansın ne kebap yani! Böte ye geçmem ama bote mezunlarının hakkı olan okulda çalışırım sonra da hakkımı helal etmem. Bir tekni eğitim mezunu olarak yıllarca bote mezunlarinin hakkini gaspetmissin zaten , o ne olacak! Adamlar Türkiye'nin her yerinde norm fazlası bu yüzden, onlar meslek lisesinde çalışamazken siz neden ortaokul veya Anadolu lisesinde çalışabiliyorsunux bu da ayrı bir soru.
Senin verebildiğin dersleri verebilecek yeterliliğim olmasaydı tüm okul düzeylerinde çalışmazdım bugüne kadar. Kimsenin hakkını yemedim ben ve herhangi bir tef mezunu. Talim terbiye kurulunun tablosonu aç bak hangi bölüm hangi dersleri verebiliyormuş incele. Böyle boş konuşma. Senin gibi haset insanlar nasıl öğretmenlik yapıyor anlamıyorum. Bir gram adaletli bir adam olsan yapılan haksızlığı görür ve ses çıkarırdın. Sen neden meslek lisesinde çalışamıyorsun onu da sormana gerek yok aşağıdaki tabloya bakarsan anlarsın. Üstünlük mevzusu değil bu. Okunan bölümlerin kapsamı ile ilgili bir konu bu.
Ekran Alıntısı.webp

Matematik Öğretmeni, Sınıf Öğretmenine göre
Edebiyat Öğretmeni, Türkçe Öğretmenine göre
Fizik Öğretmeni, Fen Bilimleri Öğretmenine göre
Beden Eğitim Öğretmeni, Müzik Öğretmenine göre
vsvsvs üstün değildir.
Buradan hareketle de TEF mezunu BÖTE mezununa göre veya BÖTE mezunu TEF mezununa göre üstün değildir. Bakanlık bunu da gördüğü için kâti bir şekilde branş ayrımına gitmiştir. Bir branş diğerinin alt branşıymış gibi davranılması hoş değil.
İngilizce Öğretmeni tüm okul türlerine atandığı şekilde BÖTE-TEF farketmeksizin tüm BT branşı hem meslek hem de ortaokula atanabilirdi. Ama bakanlık burada branş ayrımına gittiği için sonucun böyle olması kaçınılmazdı. Bu sebeple de tartışmaya gerek yok. Artık bambaşka ayrı branşlarız. Edebiyat ile Türkçe, Fizik ile Fen gibi... Ötesi havanda su sövmek olur.
+1. Tayin dönemlerinde azınlık bir bölüm hariç her fırsatta, herkesin ( BÖTE ve TEF ) söylediği gerçekleşti memnun olmak lazım... Ama fark ettiğim bir şeyi de yazmadan geçemeyeceğim bir bölüm arkadaş hala bu branş ayrımı yerine okul türlerinde hiç bir ayrışım olmadan bir olmalıydık diyemiyor. Ne diyelim sağlık olsun. Bir türlü memnun edemedik kendilerini...

Konu il içi listeler ama ben de farklı bi açıdan bakayım BT ve BÖT tartışmasına girmeden. YÖK kafasına göre bölüm açmış MEB'den haberi yok. MEB Bilişim dersi verecek YÖK'ten haberi yok. Yav bu kadar farklı isimde bölüme gerek var mıydı gerçekten? Örnek "Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği ile Bilgisayar ve Kontrol Teknolojisi Öğretmenliği" arasında ne fark var? Neden adının bir yerlerine "Bilgisayar" ifadesini koyup bu kadar farklı bölüm açmışlar?

MUĞLA BÖTE

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-05-14 at 09.20.15.webp
    WhatsApp Image 2025-05-14 at 09.20.15.webp
    293.8 KB · Görüntüleme: 144
  • WhatsApp Image 2025-05-14 at 09.20.14 (1).webp
    WhatsApp Image 2025-05-14 at 09.20.14 (1).webp
    367.2 KB · Görüntüleme: 146
  • WhatsApp Image 2025-05-14 at 09.20.16.webp
    WhatsApp Image 2025-05-14 at 09.20.16.webp
    387.8 KB · Görüntüleme: 114
  • WhatsApp Image 2025-05-14 at 09.20.16 (1).webp
    WhatsApp Image 2025-05-14 at 09.20.16 (1).webp
    282 KB · Görüntüleme: 95
  • WhatsApp Image 2025-05-14 at 09.20.14.webp
    WhatsApp Image 2025-05-14 at 09.20.14.webp
    295.5 KB · Görüntüleme: 85
  • WhatsApp Image 2025-05-14 at 09.20.17.webp
    WhatsApp Image 2025-05-14 at 09.20.17.webp
    315.5 KB · Görüntüleme: 143
Senin verebildiğin dersleri verebilecek yeterliliğim olmasaydı tüm okul düzeylerinde çalışmazdım bugüne kadar. Kimsenin hakkını yemedim ben ve herhangi bir tef mezunu. Talim terbiye kurulunun tablosonu aç bak hangi bölüm hangi dersleri verebiliyormuş incele. Böyle boş konuşma. Senin gibi haset insanlar nasıl öğretmenlik yapıyor anlamıyorum. Bir gram adaletli bir adam olsan yapılan haksızlığı görür ve ses çıkarırdın. Sen neden meslek lisesinde çalışamıyorsun onu da sormana gerek yok aşağıdaki tabloya bakarsan anlarsın. Üstünlük mevzusu değil bu. Okunan bölümlerin kapsamı ile ilgili bir konu bu.
Ekli dosyayı görüntüle 79078
bilgisayar teknik servisi :))

slm, birbirimizi kırmaya gerek yok arkadaşlar. Tef -böte üniversitede görülen ders içerğine göre farklılıklar var, buna göre bir ayrım var ;doğal olarak bu şekilde belirlenmiş.

İl içinde gördüğüm bir karışıklık var, aradığım birkaç okulda gördüğüm, birinde ticaret meslekti,bilişim tekn bölümünde 1 açık görünüyor 6 öğretmen var okulda, konuştuğum kişinin verdiği bilgiye göre 1 i böteciymiş onu sistem ayırdı ;o zaman ondan dolayı açık görünüyor dedi,

- bugün aradığım bir özel eğitim meslek okulu , 1 açık görünüyor -bilişim bölümü okulda yok, seçmeli derse göre duruyor dendi, bugün o arkadaşın kararnamesi geldi dedi kendi bu okula -- bu nasıl oluyor onuda anlamadım bu arada --böteci bu arkadaş, sistemde o okulda hala 1 açık görünüyor
siz gelirseniz 2 kişi olursunuz dedi.

sistem tef mezununa meslek okulları hangisi olursa onları gösteriyor, ben tef liyim bu arada.
Geçen hafta tef li böte alan tercihi yapıldı hatırlarsanız. Bu tercihe göre Meslekte çalışırken böteyi seçenleri sistem yerini boş gösteriyor herhalde burdan anladığım.

Bazı iller İl MEM sayfalarında ihtiyaç listelerini paylaşmış, oradan da bilgi alabilirsiniz.

Ne şiş yansın ne kebap yani! Böte ye geçmem ama bote mezunlarının hakkı olan okulda çalışırım sonra da hakkımı helal etmem. Bir tekni eğitim mezunu olarak yıllarca bote mezunlarinin hakkini gaspetmissin zaten , o ne olacak! Adamlar Türkiye'nin her yerinde norm fazlası bu yüzden, onlar meslek lisesinde çalışamazken siz neden ortaokul veya Anadolu lisesinde çalışabiliyorsunux bu da ayrı bir soru.

Böte Tef tartışmasından bıktım usandım artık ama cevap yazmadan edemeyeceğim... "Böte mezunlarının hakkı olan okullar" nasıl bir cümle ? nerede yazıyor Böte mezunlarının Tef mezunlarının hakkı olan okullar ? Tef Böteden çok önce kurulmuşken ve bu okulları çok önceden hak etmişken nasıl oluyor da sonradan ortaya çıkan bir bölümün hakkına giriyoruz ? Allah aşkına bırakın artık hala görmüyor musunuz bölüme nasıl zarar verildiğini. yıllardır Tefe harcanan enerji keşke bölüme harcansaydı . Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan da oldunuz %80 tefli böteye geçti (çünkü mecbur kaldı meslek lisesi sayısı ve normu ortada) artık yer değişikliği bitti bile diyebiliriz. haktan bahsedeceksek biz bahsetmeliyiz. Böte seçebilecekken avantajlarını bilerek Tef seçtik başka şehirlere gittik okuduk. Geldiğimiz noktada mağdur olmamızda emeği geçen, destekleyen kim varsa Allaha havale ediyorum artık.

Ekli dosyayı görüntüle 79078
2007-2008 yıllarında, Meslek lisesine atananilen BÖTElilerin hakkı elinden alındığında TEFliler ses çıkarmış mıydı?

BBNET
Geri