(Ücretsiz) e-Kilit - Akıllı Tahta Koruma Yazılımı

Kodla Büyü
arkadaşlar e kilit kullanmaya yeni başladım. tahtalara usb takmalarını istemediğim için sadece mobil ile açacak hale getirdim. sorum şu:
- tahtalar zil saatlerine göre otomatik kitlenmiyor. eğer otomatik kitlemeyi seçersem ders başlayınca kendiliğinden kilit açılıyor. ben tenefüste otomatik kitlensin ama derste sadece tahtayı kullacak hoca açsın istiyorum.
Ayarlarda iki tane seçenek var hocam zil saatlerine göre kilitlenmeyle ilgili. Sadece birincisini işaretlerseniz ders başladığında otomatik açılmıyor. Hocanın açması gerekiyor.

Hocam çözüm nedir? Ben de Pardus etap23.4 yüklü. Lightdm ayarlarına baktım admin girişi gelsin istemiyorum direkt e kilit ile tek seferde gireyim. Ayrıca masaüstü simgeleri gitti hep @mehcan
lightdm den ogretmen girişi yazıp kaydedince şifre sormaz.

Ekli dosyalar

• IMG_20250904_114543.webp
    IMG_20250904_114543.webp
    106.3 KB · Görüntüleme: 164
Merhaba arkadaşlar. Okuldaki tüm faz2 tahtalara imajla formatladık. Daha sonra e kilit kurduk fakat kurduğumuzda karekod ile tahtayı açıyoruz .Daha sonra tahtalarda karekod tanınmadı hatası alıyoruz . Nedeni ne olabilir . Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar. Okuldaki tüm faz2 tahtalara imajla formatladık. Daha sonra e kilit kurduk fakat kurduğumuzda karekod ile tahtayı açıyoruz .Daha sonra tahtalarda karekod tanınmadı hatası alıyoruz . Nedeni ne olabilir . Teşekkürler.
Hocam sorunuzu anlayamadım.
Tahtayı açabiliyor musunuz?
Karekod tanınmadı diye bir uyarı olmaması lazım. Öğretmen tanınmıyor uyarısı olabilir mi?
Öyleyse anahtar listesini güncellemeniz lazım.

Merhaba,
Uygulamayı ben yeni kullanmaya başlıyorum. Ana bilgisayarda usb anahtar oluşturmak istediğimde görseldeki uyarı çıkıyor. Başka usb bellekler ile denedim, yine aynı oldu.
Nasıl çözebileceğim konusunda yönlendirebilir misiniz beni?
46b37e43-34b0-4f23-b7b9-b4e75c55fc1f.webp

@mehcan ellerinize sağlık hocam. 2 sene kadar önce başka kurumda kullanmıştım. mobil uygulamaya gerek yoktu link üzerinden açılabiliyordu. şu an kurmadan öğretmenler kullanamayacak doğru mu anladım

Son düzenleme:
Merhaba,
Uygulamayı ben yeni kullanmaya başlıyorum. Ana bilgisayarda usb anahtar oluşturmak istediğimde görseldeki uyarı çıkıyor. Başka usb bellekler ile denedim, yine aynı oldu.
Nasıl çözebileceğim konusunda yönlendirebilir misiniz beni?
Ekli dosyayı görüntüle 80119
Merhaba hocam.
Ana programı yeni kurduysanız muhtemelen farklı bir şifre kullanmışsınız.
Ama tahtalara başka şifreyle kurulum yapılmış.
Şifreler farklı olunca haliyle kilit açılmaz.
Sizden önce kurulum yapan öğretmenden veya idarenizden doğru hesap bilgilerini alıp ana programı doğru (tahtalara kurulurken kullanılan) hesap bilgileriyle kurmalısınız.
Yani yaşadığınız sorun USB belleklerle ilgili değil.

@mehcan ellerinize sağlık hocam. 2 sene kadar önce başka kurumda kullanmıştım. mobil uygulamaya gerek yoktu link üzerinden açılabiliyordu. şu an kurmadan öğretmenler kullanamayacak doğru mu anladım
Hocam eskiden iOS uygulamamız yoktu. İphone telefonlar için Web uygulama kullanıyorduk. Ancak hem android hem de iphone tüm telefonlarda web uygulama kullanılmaya başlanınca sunucu tarafında ara ara sorunlar çıkmaya başladı.
Ayrıca artık iphone uygulamamız da var.
Link göndermek daha kolay evet ama artık link yerine mobil uygulama kullandırmanızı rica ediyorum.
Mobil uygulamalar: (videodaki gibi Ayar Kodu gönderebilirsiniz öğretmenlere)

Faz2 tahtaya pardus 23.4'ü kurup Etap Yetkili'de oturum açıp ogretmen kullanıcısına şifresiz giriş tanımladım. Etap Yetkilide e kilidin kurulumunu yaptım. Tahtayı yeniden başlattığımda e kilit devreye giriyor ancak imleç ekrandan kayboluyor. Ekranın en altında bulunan "Mobil anahtar ile giriş " yazısı tıklanmıyor.

Faz2 tahtaya pardus 23.4'ü kurup Etap Yetkili'de oturum açıp ogretmen kullanıcısına şifresiz giriş tanımladım. Etap Yetkilide e kilidin kurulumunu yaptım. Tahtayı yeniden başlattığımda e kilit devreye giriyor ancak imleç ekrandan kayboluyor. Ekranın en altında bulunan "Mobil anahtar ile giriş " yazısı tıklanmıyor.
Hocam duvar kağıdı değişimini engelleme seçeneğini kapatabilirsiniz. Ana programda Ayarlar>Engellenenler ekranından. Yaşadığınız sorunun sebebi bu olabilir.

Bir de pardus 23.4 te dokunmatik ile ilgili güncelleme vardı. Yapmamışsanız onu da güncelleyin isterseniz. Belki de bundandır.

Merhabalar.
Uygulama çok iyi olmuş. Elinize, kolunuza sağlık.
Bir kaç sorum var, daha önce geçti mi bilmiyorum:
(Windows 10'da)
1-Uygulama "Gizle" modunda başlayabilir mi?
Ayarlar-Genel kısmında "Kilit açıldığında e-kilit - Yönetim uygulamasını göster." seçilmezse uygulama gözükmüyor ama hem uygulama çalışsın hem de "gizle" modunda olsun. Görev çubuğunda uygulama olsun, istendiğinde ekrana gelebilsin istiyorum.

2-"Uzaktan kontrol olsun ama kilitlenmesin" dediğimiz bilgisayarlar var. Uygulamayı bu şekilde bazı bilgisayarlara yükleyebiliyor muyuz?

Son düzenleme:
Pardus yüklü olan tahtalar için yetkili oturumundan giriş yapılarak uçbirim'e aşağıdaki kodları yazarsanız karekodlu ekilit ekranı oluşturabilirsiniz.

sudo apt update
sudo apt install e-kilit

Faz3 bolu imajı yüklü olanlar için

Merhabalar.
Uygulama çok iyi olmuş. Elinize, kolunuza sağlık.
Bir kaç sorum var, daha önce geçti mi bilmiyorum:
(Windows 10'da)
1-Uygulama "Gizle" modunda başlayabilir mi?
Ayarlar-Genel kısmında "Kilit açıldığında e-kilit - Yönetim uygulamasını göster." seçilmezse uygulama gözükmüyor ama hem uygulama çalışsın hem de "gizle" modunda olsun. Görev çubuğunda uygulama olsun, istendiğinde ekrana gelebilsin istiyorum.

2-"Uzaktan kontrol olsun ama kilitlenmesin" dediğimiz bilgisayarlar var. Uygulamayı bu şekilde bazı bilgisayarlara yükleyebiliyor muyuz?
Merhaba teşekkürler hocam.

1. Öneriniz eklenebilir hocam.

2. İçin ise Kilitsiz bölümündeki seçenekleri kullanabilirsiniz. Tabi bu ayarın tümünde değil, bazı sınıflarda etkin olması için ilgili sınıfa özel olarak kaydetmelisiniz. Kaydet tuşunun yanındaki küçük tuş ile ilgili sınıfları seçebilirsiniz.
(Başka bir hocama göstermek için işaretlemiştim ama siz Kilitsiz bölümündeki ilk seçeneği kullanabilirsiniz)
1000034176.webp

Son düzenleme:
Pardus yüklü olan tahtalar için yetkili oturumundan giriş yapılarak uçbirim'e aşağıdaki kodları yazarsanız karekodlu ekilit ekranı oluşturabilirsiniz.

sudo apt update
sudo apt install e-kilit

Faz3 bolu imajı yüklü olanlar için
Bu bizim yazılım değil hocam.
Bunu herhangi bir karekod okuyucu ile açabiliyorsunuz.
Aynı isim kullanılmış.
Karışıklık olmaması için yazmak istedim.

@mehcan hocam, Pardus 23.4 bilgisayara mehcan e-kilit ana programı kurmak istiyorum. Web sitesinden programı indirdim fakat kurulum işlemi ile ilgili ne yapmam gerekiyor?
Dosyayı arşivden çöıkardığımda exe uzantılı dosya çıktı ama ona çift tıkladığımda paket yükleyicisi ile kurulum yapmıyor sanırım. Yardım sayfanızda da Pardus'a ana program kurulumu ile ilgili bir video veya anlatım bulamadım.

Hocam ana program pardus için değildir. Windowsta çalışır. Ana programı wine ile çalıştırabilseniz de düzgün çalışmayabilir.
@mehcan hocam, Pardus 23.4 bilgisayara mehcan e-kilit ana programı kurmak istiyorum. Web sitesinden programı indirdim fakat kurulum işlemi ile ilgili ne yapmam gerekiyor?
Dosyayı arşivden çöıkardığımda exe uzantılı dosya çıktı ama ona çift tıkladığımda paket yükleyicisi ile kurulum yapmıyor sanırım. Yardım sayfanızda da Pardus'a ana program kurulumu ile ilgili bir video veya anlatım bulamadım.

ilksms
Geri