Arkadaşlar zoomda tekrarlayan toplantı oluşturuyorum recurring meeting ile ancak ID ve şifre de sabit kalsın istiyorum fakat tekrarlayan toplantıda sabit ID yapamadım olmuyor mu?
Hocam şurdaki 2 meeting ID nin de aynı olmasını istiyorum ancak bunu yapamadım her hafta aynı ID oluyor doğru ama saati farklı olan üst üste 2 dersteki ID yi sabitleyemedim
Evet Hocam, mümkün...Şöyle bir şey Mümkün mü arkadaşlar önceden tanımladığım dersleri tekrarlı hale dönüştürmek istiyorum ne yapmalıyım (yeniden tanımlamak değil düzenleyip tekrarlı hale getirmek)
teşekkür ederim hocamEvet Hocam, mümkün...
Bilgisayardaki Zoom'dan şu şekilde:
"Meetings" bölümünden önceden ayarladığınız meeting ID'yi tıklayın.
Sağ taraftaki "Edit" düğmesine tıklayın ve "Recurring Meeting" özelliğini onaylayıp kaydedin.
Telefondaki Zoom'dan şu şekilde:
"Meetings" bölümünden yine önceden ayarladığınız meeting ID'ye dokunup sayfayı açın. Üstte "Edit" düğmesine dokunun
"Repeat" bölümünden "Every Day" seçeneğini onaylayın ve üstteki "Done" düğmesine dokunun.
Not: Her ihtimale karşı güncellediğiniz ders linkini yeniden kopyalayıp öğrencilere gönderin.
Hayır Hocam, gerek olmuyor.hocam bazı youtube anlatımlarında zoomun Web sitesinde işlem yapmak gerekli diyor.böyle bir şart yok değil mi ?
Biz şu an için dersleri Zoom'dan işliyoruz.birde xoom bu ayarları yaptığımızda Ebada tek tek her hafta giriş yapılması mı gerekiyor ?
Rica ederim. Hepimize kolay gelsin...ilginiz için teşekkürler hocam
Evet. Eba'da her halükarda ders girişi yapmalısınız ki öğrenciler o günkü derslerini görsün. Ama eğer idare sıkıntı çıkarmıyorsa eba'ya herhangi bir şey girmeden doğrudan öğrencilere whatsapp üzerinden linki yollarsanız linke tıkladıklarında da zoom'a katılabilirler (şifre sormaz). Ama herkes böyle yaparsa öğretmenlerin birbirinden haberi olması lazım ki bir günde aynı sınıfa 10-15 tane ders atanmış olmasın.birde xoom bu ayarları yaptığımızda Ebada tek tek her hafta giriş yapılması mı gerekiyor ?
Hocam, telefondan ayarlama yapılırken Everyday seçilmeli, Never değil... Aslında "Everyday" ifadesi, burada "ANLIK" anlamına geliyor. Bu şekilde her an toplantı (ders) başlatılabiliyor.Hocam haftalık veya günlük seçmeyin. Never seçeneği ile süresiz toplantı planlayıp tek id ve şifre ile her ders saatini tanımlayabilirsiniz.
Siz Ebaya her hafta tanımlasanızda çocuklar tek linkten girebilirler
Doğrudur Hocam. Bu da bir seçenek tabii. Fakat bazı öğretmenler tarafından Personal ID tercih edilmeyebiliyor. Zoom tarafından verilen Personal ID sabit olduğu için... Güvenlik açısından sorun olur diye...Arkadaşlar siz dersleri eba dan oluşturduktan sonra zoomdan toplantı planlamanıza gerek yok. Personal meeting id'niz ile aldığınız toplantı linki zaten new meeting dediğinizde başlattığınız toplantının ID'si. Yani siz ders saati geldiğinde normal zooma girip new meeting derseniz öğrenciler ona da sorunsuz bağlanacaktır.