Almanya öncülüğünde Avrupa ülkelerinde birini düşünüyorum.Sabit bir tarih için arıyorsanız önceden almak genelde daha avantajlıdır. Fakat fiyatları belirleyen bazı faktörler göz ardı edilemez. Gidilecek destinasyon, mevsim, havayolu firması, direkt - aktarmalı gidiş, popülerlik ve tabi kampanya dönemleri. Bunlar belirleyici oluyor çoğunlukla.
Destinasyon bilgisi verirseniz biraz daha net konuşabiliriz.
Google flighti takip edinHocalarım önümüzde ki sonbahar ya da ilkbaharda yurt dışına ailemle gitmek istiyorum. Uçak biletlerine bakınca çok pahalı maşallah. Duyduğuma göre çok ucuza bulunabilir miş.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım talep ediyorum.
Geçen ay kendi aracımızla gidip geldik. Bununla ilgili bilmeniz gereken bazı şeyleri yazayım:Takip.
Ben de araçla gitmeyi düşünüyorum. Tecrübesi olanı dinleriz memnuniyetle
Sabit bir tarih için arıyorsanız önceden almak genelde daha avantajlıdır. Fakat fiyatları belirleyen bazı faktörler göz ardı edilemez. Gidilecek destinasyon, mevsim, havayolu firması, direkt - aktarmalı gidiş, popülerlik ve tabi kampanya dönemleri. Bunlar belirleyici oluyor çoğunlukla.
Destinasyon bilgisi verirseniz biraz daha net konuşabiliriz.
Çok teşekkürler hocam değerli bilgiler için . Vinyenti arastırmam gerek biraz. Bir de güvenlik endişesi taşıyor insan ister istemez. Bununla alakalı alınabilecek tavsiye önleminiz var mı?Geçen ay kendi aracımızla gidip geldik. Bununla ilgili bilmeniz gereken bazı şeyleri yazayım:
* Öncelikle araç sizin üzerinize olmalı. Eğer araba eşiniz veya başkasının üzerine ise noterden arabayı kullanmak için vekaletname düzenletiyorsunuz.
* Araba için yeşil sigorta yaptıracaksınız. Araç içindeki bütün yolcular için de seyahat sigortası yaptıracaksınız.
* Gideceğiniz ülkelerde otoyollarını tercih edin. Trafiği az olan küçük yolları tercih etmeyin. Güvenlik yönünden çok tehlikeli oluyor. Otoyol ücretlerini Bulgaristan-Romanya gibi ülkelerde otoyol vinyeti satın alıyorsunuz. Yunanistan ve bazı ülkelerde gişelerde ödüyorsunuz. (Kredi kartı geçerli)
* Gideceğiniz ülkenin trafik kurallarını gözden geçirin. (Hız limitleri, paralı otoparklar, parkın yapılmayacağı alanlar vb.)
* Aracınızda LPG kiti de varsa çoğu petrol istasyonunda gaz satışı oluyor.
* Sadece Bulgaristan sınır kapılarında biraz zorluyorlar onun haricinde çok rahat geçiş yaptık.
Hocam vinyeti BgToll internet sitesi üzerinden satın alabilirsiniz. Onun haricinde gümrüklerde vinyet satın alabileceğiniz atm tarzı makineler mevcut ve bu makinede Türkçe menü seçeneği de var.Çok teşekkürler hocam değerli bilgiler için . Vinyenti arastırmam gerek biraz. Bir de güvenlik endişesi taşıyor insan ister istemez. Bununla alakalı alınabilecek tavsiye önleminiz var mı?