YOS olup Yüksek Lisans Belgesi Olanlar Toplu Sözleşme Gereği 1 Ocaktan itibaren Ekders'i %7 arttırımlı alacak mı?

Kodla Büyü

omr_gnss

Site Gezgini
Yüksek lisans yapıp 15 saat derse girip 15 saat yos olanlar Toplu Sözleşme gereği 1 Ocaktan itibaren fiili derse girmemesine rağmen %7 arttırımlı ek ders alacak mı?

Muhtemelen alınamayacak çünkü toplu sözleşmede 10. Maddeye atıf yapılıyor. YOS ek dersi ise 16. Maddeye göre ödeniyor.

Screenshot_20251111_110658_Chrome.webp

farketmez bakanlık görevllendirmesi dahil yoslar da bu grupta her kes yüzde 20 alıyor; asıl soru kaç ay alacaksınız
alamayacaklar zaten ikinci maddede sayılı

Özel eğitimde de yos a %25 arttırımlı ekders verilmiyor. Herkes alıyor ama yos a yok. Ne kadar saçma.

Kesinlikle alınır. Ek ders yerine geçen görev 110 nolu kodda ödeniyor. Bu kodda da ayrım yok.

BTR iken artırımlı ekders için mahkeme yoluna gittim ve kazandım. Şimdi dilekçe yazıp YOS için artırımlı ekvders isteyeceğim bakalım ne cevap gelecek. Olumsuz gelirse YOS için de mahkeme yoluna gitmek gerekecek.

Normal şartlarda meb %7 artırımlı vermez çünkü sözleşmede YOS görevi için artırım yazılmamış bu yüzden vermez... Dava açıp rahatlıkla alabilirsiniz...

Hocam mahkeme kararı sebebiyle YOS olarakta ekdersi artırımlı almaya devam ediyorum.
Peki kaç saat olarak alıyorsun hocam. Maaş karşılığı harici girdiğin saatlerimi yoksa 18 saat üzerinden mi?
Yada şöyle sorayım: ben toplam 16 saat derse giriyorum farzedelim. Kaç saati arttırımlı olur?

İdareci ve rehber öğretmen gibi 18 saat üzerinden alıyorum. Girdiğim ders saati ile alakası yok. İdareciler ve rehber öğretmenler yapmış oldukları görev nedeniyle fiili olarak derse girme imkanları bulunmadığı için yapmış oldukları görevlerin bu kapsamda sayılması için dava açıp kazandılar, bizde benzer durumdan dava açıp kazandık. İdareci ve rehber öğretmenlere toplu sözleşmede yıl başından sonra artırımlı ekders verilmesi kararlaştırılırken bizim için böyle bir ibare yer almadı. Mahkemeye gidenlere ödeniyor ama

Hocam, sendikalı değilim, mümkünse dilekçe örneğini gönderebilir misiniz?
Önce okula başvuracaksınız yüksek lisanstan dolayı artırımlı ekders almak istiyorum diye. Sonra meb den red yazısı gelecek. Sonra bu dilekçeye benzer dilekçe ile mahkemeye başvuracaksınız

Ekli dosyalar

Önce okula başvuracaksınız yüksek lisanstan dolayı artırımlı ekders almak istiyorum diye. Sonra meb den red yazısı gelecek. Sonra bu dilekçeye benzer dilekçe ile mahkemeye başvuracaksınız
Teşekkür ederim hocam, ancak dilekçeniz rehber öğretmenlerin ek dersine ilişkin talepleri ele alıyor. Bizler fiilen de derse girdiğimiz için ayrıca YOS görevini de yürüttüğümüz için farklı olmaz mı? Çünkü "fiilen derse girme imkanı bulumadığı" için ibareleri var. Önümüze derse girdiğimiz için, yani fiilen dersiniz var şeklinde engel çıkarıyorlar. Bu durumu nasıl aştınız?

ilksms
Geri