hocam zümrelerimizin bu nöbet sevdası nedir ben de anlamıyorum. 3 saat ek ders için sabah yarım saat önce okula gel, öğle arası dinlenmeden yemek ye, okul çıkışı yarım saat bekle, teneffüs yapma. Gerçekten 3 saat ek ders almaya değiyor mu anlamadım? Yani YEĞİTEK dese ki YOSlara 30 saat ek ders vereceğiz, yine yetmez nöbet istiyoruz diyecekler.eger full ders olan gün nöbet verilir derlerse, dersi böldürmeyin 6 saatte kalsın onlarda nöbet yazamasın, hayir anlamadigim 7 saat derse giricem birde o yorgun günde nöbet tutacagim, niye 3 saat ekders icin, o kadarda degil, benim düsüncem nöbeti de kalsın 3 saati de 7ders full girmesi de. Nöbet isteyenlerin bahti acık olsun, geçen sene nöbet tutmadim sanki genclestim 1
Niye dinlenmek yerini ehliyet, lgs, lgs, aöl, aöü, tyt, ayt de görev alıyorsunuz?hocam zümrelerimizin bu nöbet sevdası nedir ben de anlamıyorum. 3 saat ek ders için sabah yarım saat önce okula gel, öğle arası dinlenmeden yemek ye, okul çıkışı yarım saat bekle, teneffüs yapma. Gerçekten 3 saat ek ders almaya değiyor mu anlamadım? Yani YEĞİTEK dese ki YOSlara 30 saat ek ders vereceğiz, yine yetmez nöbet istiyoruz diyecekler.
Hocam nöbet yazılabilmesi için illa 7 saat mi olması lazım full ders derken ben onu anlamadım 6 saat olunca yazılamaz mı yanieger full ders olan gün nöbet verilir derlerse, dersi böldürmeyin 6 saatte kalsın onlarda nöbet yazamasın, hayir anlamadigim 7 saat derse giricem birde o yorgun günde nöbet tutacagim, niye 3 saat ekders icin, o kadarda degil, benim düsüncem nöbeti de kalsın 3 saati de 7ders full girmesi de. Nöbet isteyenlerin bahti acık olsun, geçen sene nöbet tutmadim sanki genclestim 1 senede![]()
Elbet 6 saatte olur. Yos olmadığı günlerde yapar derse girdiği günler yos yapılmaz zaten. Ama kişisel olarak nöbet çok yorucu ve maddi karşılığı 3 saat olmayacak kadar risklidir. Dolayısıyla tutmama taraftarıyım.Hocam nöbet yazılabilmesi için illa 7 saat mi olması lazım full ders derken ben onu anlamadım 6 saat olunca yazılamaz mı yani
yeğitek sorumlusu olmama tek sebep Nöbet TUTMAMA lüksümüzün olmasıhocam zümrelerimizin bu nöbet sevdası nedir ben de anlamıyorum. 3 saat ek ders için sabah yarım saat önce okula gel, öğle arası dinlenmeden yemek ye, okul çıkışı yarım saat bekle, teneffüs yapma. Gerçekten 3 saat ek ders almaya değiyor mu anlamadım? Yani YEĞİTEK dese ki YOSlara 30 saat ek ders vereceğiz, yine yetmez nöbet istiyoruz diyecekler.
mebbis ekders modülünde YOS göreviniz işlenmiş olduğu için ek ders yazamamaları ....Arkadaşlar sizce, full ders olduğu günün ders aralarında YOS olunmadığı için nöbet tutulabiliyorken, 6 saat ders+1 saat YOS olunan günün ders aralarında nöbet tutmaya engel olan nedir?
Yani YOS görevi ders aralarını da kapsıyorsa nöbet hiç tutulamaz, kapsamıyorsa dersin az olduğu gün de nöbet tutulabilir anlamı çıkmıyor mu?
Yeni yazıda nöbet ek dersi var artık. Personel Genel Müdürlüğü sistemde düzenleme yapacaktır kısa sürede. BTR iken de 7 saat mevzusu saçmaydı.mebbis ekders modülünde YOS göreviniz işlenmiş olduğu için ek ders yazamamaları ....
6-7 saat konusu şu; BTR iken nöbet tutmak için tüm derslerinizin dolu olması gerekiyordu. Ortaokul için 7 saat, ders bölünmediği için 6 saat olunca bir şey demiyorlardı... Şuan gelen yazıda açıkca nöbet yok yazıyor ve modüle işleyemiyorlar.... Doğru veya yanlış.. Konu bu.
Yazıda haftalık ders çizelgesinde YOS görevi belirtilir diyor. Yani teneffüste ya da öğle arasında YOS görevimiz değil.YÖS görevi zaten çoğunlukla teneffüslerde ve öğle arasında yapıldığı için olması gereken hiç nöbet olmaması
Yeni yazıyı görmedim.. paylaşabilir misiniz?Yeni yazıda nöbet ek dersi var artık. Personel Genel Müdürlüğü sistemde düzenleme yapacaktır kısa sürede. BTR iken de 7 saat mevzusu saçmaydı.
Yeni yazıyı görmedim.. paylaşabilir misiniz?
Madde 9 de ilk başta YOS olmadığı günlere nöbet tutabilir manasını çıkarsam da son bölümde 16 2 'ye bağlıyor. Yapabilirsin ama ücret alamassın anlıyorum...Bakınız:
![]()
2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem YEĞİTEK Okul Sorumlusu Görevi Başvuruları
ESKİŞEHİR İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜeskisehir.meb.gov.tr
Geçen Seneki YOS Yazısı:Madde 9 de ilk başta YOS olmadığı günlere nöbet tutabilir manasını çıkarsam da son bölümde 16 2 'ye bağlıyor. Yapabilirsin ama ücret alamassın anlıyorum...
Madde 16
2) .... haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.... Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. ..
Yanlış anlaşılmasın, keşke olsaydı....
Personel Genel Müdürlüğü BTR deki gibi bir yazı yazsade isteğe bağlı ve ücret karşılığı nöbet uygulaması açılsa...