Yos lara yeni görev

Kodla Büyü
Sadece YOSlara değil, diğer BT öğretmenlerine de faklı okullara pardus kurmak için görev verilmiş.
Bu sene pilot iller, seneye de tüm iller bu durumu yaşayacaktır

Bolu Samsun Gaziantep pilot il pardus için. Zorunda kalmasak Windows iyidir.
aslında tahtalarda windows kalabilir sonuçta resmi bir işlem yapılmıyor ders içerikleri açılıp kullanılıyor önemli olan hukuk sisteminde emniyette bütün resmi kurumlarda pardus kullanılmasıdır hatta veritabanlarının bile linux tabanlıya geçirilip saklandığı yurt dışı serverlardan da komple serverlar satın alınarak imha edilmelidir bütün ülkenin bekası için gereklidir ve pardusun da çekirdeği biliyorsunuz ne kadar linux densede windowstan esintiler var (son yıllardaki güncellemelerle azaltmışlar) yinede iyidir fakat alışkanlıklardan ötürü kullanamıyor öğretmenler

Sadece YOSlara değil, diğer BT öğretmenlerine de faklı okullara pardus kurmak için görev verilmiş.
Bu sene pilot iller, seneye de tüm iller bu durumu yaşayacaktır
Yos olanlar o kadar çok ki bize sıra gelmez, görev çıkarsa ekdersimi, okula gidiş geliş olayını, öğle yemeği, ssk ve nöbet ücretimi isterim, olmaz derlerse gitmem.
Yos mudur nedir onu olmadım,
Ayrıca adamlar izinli olacaklarsa yos görevini nasıl yapmış sayacaklar 🤣
Yos olmayanlara ek ders nasıl yazacaklar çok merak ediyorum. Mesela yarın 2 saat dersim var ve diyelim görev verdiler, 2 saatte tamam, zil çalar ben kaçar

Evime yakın değil,çocuğum hasta ona yakın olmam gerekiyor,bilmeden yorum yapmayın lütfen
Yok istemeseydiniz yok yapmam deseydiniz yok öyle yok böyle herkes ne çok biliyor yargılamayı bırakın varsa çözüm fikriniz onu yazın. 16 saat dersim var okulum küçük idarem anlayışlı önceden de nöbet almıyordum şimdi de almayacakmışım dedim vermediler zaten dyk falan yoktu bir tek 2 saatlik kulüp gitti yani neredeyse halimden memnunum bile. il koordinatörleri çok iyi anlayışlı bizi yormuyorlar 🧿 yos olur pos olur hallederiz bir şekilde ama hala hak kayıplarımız için mücadele ediyorum bu gündemde insanlara peşin yargıya akıl vermek çok yanlış hele ki aynı tehditleri zorlukları mutlaka yaşamış bir branş olarak birbirimize destek olmalıyız. Sürekli norm fazlası olup okul okul gezme riski olmayanlar ve diğer branşlar da sussunlar bir zahmet. 20 yıllık öğretmenim mesleğin ilk yıllarında hayır diyemedik zaman zaman istemesek de tahditlere karşı zorda kaldık ama bir şekilde boyun eğmedik. Tehdit edenler seneye kendileri gittiler hayat ne getirir bilemeyiz. Hocam geçmiş olsun çocuğunuzun hatrına işiniz rast gitsin inşallah. Bu hale gelmemize sebep olanları da Allah'a havale ediyorum

Son düzenleme:
Görev almadık kimse bişey yapamaz daş gibiyiz.
Sene başı toplantısında Yos olmayanlara da resen görev verileceği söylendi. YOS'un görevini ben niye yapıyorum istesem zaten görev alırdım. Böyle bir şey mümkün mü itiraz edilebilir mi?

"g) Okulda bulunan etkileşimli tahta ve bilgisayarlarda kullanılan Genel Müdürlük tarafından geliştirilen/desteklenen işletim sistemlerinin kurulum, kullanımı ve güncelliğini sağlar; okul yöneticisi ve öğretmenlere geliştirilen/ desteklenen işletim sisteminin kullanımı hakkında rehberlik yapar."

Sene başı toplantısında Yos olmayanlara da resen görev verileceği söylendi. YOS'un görevini ben niye yapıyorum istesem zaten görev alırdım. Böyle bir şey mümkün mü itiraz edilebilir mi?
Hocam böyle bişey mümkün değil hangi kararla yönetmelikle kanunla sana re'sen görev verecek. Yazılı olmayan hiçbir şeyi kabul etmeyin. Hatta yazılı olanı bile neye dayandırıp yazacak yazıyı

Ogretmenin gorevi egitim ogretimdir ve bunun dışında görev verilemez. Ben demiyorum kanun diyor.

Arkadaşlar tavsiyem etap pardus 23.4 son iso yu kurun. Tüm tahtalar için tek imaj. Ve çok rahat ettim. Virüs derdi yok kolay açılıyor. Çökme yok. Şifresini sudo passwd etapadmin şeklinde değiştirin. Teknik sorunların çoğunu çözdü. Sadece öğretmenlerin biraz alışması gerekecek. İleride lider ahenk ile tek merkezden kontrol de gelecek. Açın kapatın. Tek yerden hepsine program yükleyin. Çiçek gibi. En son ne zaman imaj attığınızı unutacaksınız.

Pardus için pilot olarak seçilen illerdeki meslektaşlarımız sesimizi duyurabilirdi ama kendi tercihleri sonucu ele geçen fırsatı değerlendiremediler.

Hocam size geçmiş olsun durumunuz kolay değil. Ama merak ettiğim ve sizin için endişelendigim şey dersi secmeyip norm fazlası yapma tehdidi nereye kadar sürecek.Bir yerde dur demeniz gerekecek.Allah yardımcınız olsun

Arkadaşlar tavsiyem etap pardus 23.4 son iso yu kurun. Tüm tahtalar için tek imaj. Ve çok rahat ettim. Virüs derdi yok kolay açılıyor. Çökme yok. Şifresini sudo passwd etapadmin şeklinde değiştirin. Teknik sorunların çoğunu çözdü. Sadece öğretmenlerin biraz alışması gerekecek. İleride lider ahenk ile tek merkezden kontrol de gelecek. Açın kapatın. Tek yerden hepsine program yükleyin. Çiçek gibi. En son ne zaman imaj attığınızı unutacaksınız.

hocam link var mı? site de 23.3 mevcut...

Son düzenleme:
BTR ismi güzeldi YOS ismini beğenmedim.

Sonuç olarak iş aynı iş Ama diğerinin kısaltması daha güzeldi …

BTR olmayı tavsiye etmiyorum. İdare 1 veya 2 gün boşaltırsa olunur. Yoksa gerek yok.

Telefonlara da yerli işletim sistemi kurmak lazım o daha önemli. Artı Çin gibi bir yazılım ekosistemi

Son düzenleme:
Konudan bağımsız sizin mesajınızı okuyunca aklıma geldi.

Pandemi başlamadan önce bulunduğum kurumdaki öğrenci profili yüzünden diğer öğretmenler ve kendim ders anlatırken aşırı yoruluyorduk. Şu geliyordu aklıma etkileşimli tahtaları biri gelip sabah açsa çocuklar kendi yazsa sonra gitse. Pandemi de o oldu öğrenci öğretmen artık senkronize değil. Okullarda suç oranını artmaması için çocukların zapt edildiği yerler. Saat 12de çocukları "salmak" sokakta bir çok başıboş insan demek. İlerde o olacak sanırım hiç bir öğretmene ihtiyaçları kalmayıp reşit olasıya kadar insanlar tutulacak. Uç bir düşünce olarak distopik düşünülürse çok verimli. Mantıklı şu bu demiyorum. 50 sene önce nasıldı Dünya veya Türkiye? 50 sene sonra nasıl olacak acaba? 100 sene öncesi ekteki görselde. Şu an geçtim dışarda çalışmayı 18 yaşındaki çocuklar evlerde herhangi bir sorumluluk alabiliyor mu, veriliyor mu?

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    131.5 KB · Görüntüleme: 28
Merhabalar hocalarım. Bizim onaylar henüz gelmedi. O nedenle bakamıyoruz . Onay gelip te sisteme YOS olarak işlenen arkadaşlar MEBBİS veya KBS sisteminde 18 saat ten başka bütün sekmeler pasif olarak mı görünüyor.Nöbet, kulüp ,hafta sonu evde eğitim görevi gibi bölümler eklenemeyecek şekilde EKDERS MODÜLÜ ayarlanmış mı? Baktınız mı acaba?

Yok istemeseydiniz yok yapmam deseydiniz yok öyle yok böyle herkes ne çok biliyor yargılamayı bırakın varsa çözüm fikriniz onu yazın. 16 saat dersim var okulum küçük idarem anlayışlı önceden de nöbet almıyordum şimdi de almayacakmışım dedim vermediler zaten dyk falan yoktu bir tek 2 saatlik kulüp gitti yani neredeyse halimden memnunum bile. il koordinatörleri çok iyi anlayışlı bizi yormuyorlar 🧿 yos olur pos olur hallederiz bir şekilde ama hala hak kayıplarımız için mücadele ediyorum bu gündemde insanlara peşin yargıya akıl vermek çok yanlış hele ki aynı tehditleri zorlukları mutlaka yaşamış bir branş olarak birbirimize destek olmalıyız. Sürekli norm fazlası olup okul okul gezme riski olmayanlar ve diğer branşlar da sussunlar bir zahmet. 20 yıllık öğretmenim mesleğin ilk yıllarında hayır diyemedik zaman zaman istemesek de tahditlere karşı zorda kaldık ama bir şekilde boyun eğmedik. Tehdit edenler seneye kendileri gittiler hayat ne getirir bilemeyiz. Hocam geçmiş olsun çocuğunuzun hatrına işiniz rast gitsin inşallah. Bu hale gelmemize sebep olanları da Allah'a havale ediyorum
Hocam yazdıklarınızın tek bir nokta hariç tamamına katılıyoruz. Bizim bu branşta hocamıza çözüm fikri yazabilmemiz için hocamızın artık ne olursa olsun dur diyebilmesi lazım. Kusura bakmayın, müdürünü normu düşürecek diye karşısına alamayan kişi, dilekçe mi verecek? Sendikal hakkını mı kullanacak? Doğal olarak bunları yaparsa da bir sene sonra yine norma düşecek. Müdürü karşına alıp görev almasa zaten bu kadar ek duruma gerek kalmayacaktı. Velhasıl üsluplara takılabilirsiniz, haklısınız. Hele ki çocuğunun(rabbim şifa versin, inş.) derdine düşmüş bir insan için kullanılan ifadeler daha da yaralar.

Dost acı söyler. Maalesef insan olamayan müdür, müdür yardımcısı sayısı azımsanmayacak derecede fazla. Hocamızın bu endişesini(norm) bildikten sonra sonuna kadar durumu kullanırlar. Tabi ki hocamızın durumunu bilmiyoruz. Belki okul evinin dibinde orada olmaya çocuğu için ihtiyacı var. Ama buradaki mesajından anlıyoruz ki artık yaşadıkları boğazına kadar gelmiş, bunaltmış artık. Susmaması, gerekirse her şeyi göze alıp görev almaması lazım. Çünkü; buraya mesaj yazması, başkalarına anlatması sadece kısa süreli rahatlamalar meydana getirecek. Sürekli tamam denildiği için zaman içerisinde tepki vermek daha da zorlaşacak, belki zaten o seviyeye geldi. Ve bu hocamız için çözüm olmak yerine makro planda işleri daha da sıkıntıya sokacak. Biz tecrübemizi yazdık. Hocamızın tamamen kendi inisiyatifi tabi ki.

ilksms
Geri