Yos lara yeni görev

Kodla Büyü
Ne alaka hocam önce okuduğunuzu anlayın burada çok farklı bir şey yazıyor. Biz burada fikre değil üsluba tepki gösterdik. Siz de üslubunuza dikkat edin hayatımızdan çıkın falan arabeske gerek yok. Ben de dersi ön planda tutuyorum yos mos umrumda değil. Tabii ki ders sayısı yüksek olsa kimse hiçbir şeyin zorunda kalmaz minnet etmez. Ama yöneticilerin zorlamalarıyla oluşan mağduriyetler de var şu an gündemde ve kendi hayatının mücadelesi içinde öğretmenin bir tanesi çıkış yolu arıyor ne yapabilirim diyor. Bunun cevabı gidin teknisyen olun falan değildir. Asıl yos almayınca sistemin değişeceğine inanmanız çok saçma ve acizce. Bir sistemi ancak içinde olursanız şekillendirirsiniz yoksa sertifikasıyla görev alan diğer branşların şekillendirdiği bir sisteme uzaktan izlersiniz. Ayrıca herkes istediğini olur size soracak da değiliz haddinizi bilin önce madem yos olmakla alakanız yok burada yos mağduru bir öğretmen bilgi almaya çalışıyor bu başlıkta sizin ne işiniz var? Ona buna akıl vereceğinize siz çıkın boş kalabalık yapmayın
Hocam sizin mantığı anlamadım ama, geçmişe dönüp baktığımda; BTR olduk ta ne oldu? Senelerce işin içindeyken BTR normu mu geldi? Ya da ders saatimiz mi arttı? TÜBİTAK projeleri, akıllı thata kurulumları, Lab kurulumları, MEBBİS, EBYS...sv. birçok yapının içinde aktif olarak yıllarca görev aldık...Eee ne değişti? Herkez kendi fikrinde ve bakış açısında kendini haklı görebilir ama; iş dönüp dolaşıp sonuca bakar ve orada gerçek manada kimin haklı olduğu ortaya çıkar. Şahsi fikrim kendi kuyumuzu kazdık, şimdide içini çamurla dolduruyoruz.

"görev almasaydınız" aslında çözüm bir önerisi. Çünkü kimse görev almazsa bir yerde yanlış yaptıklarını anlarlar. Fakat görev alan çok olursa o zaman bir sorun yok diye düşünürler. Şartname yayınlandı ve görev alanlar ona göre görev aldı. Orada verilen ek görevleri yerine getirir maddesini okuyarak görevi kabul etti. O maddeyi okuyup kabul edenler şimdi bu görevi nasıl verirler cümlesini neye göre kuracaksınız? Bu ek görevlerden rahatsızsanız bunu en iyi ifade etme yöntemi düzenleme gelene kadar görevi kabul etmemektir.
Katılıyorum. Çoğu arkadaşım norm fazlası olduğunu vurgulayarak bu görevi kabul ettiğini söylüyor ama uzun vadede bu bile kurtarmayacaktır. 2002 yılında ilk mezunlardan olup göreve başladım.98 yılında Böte ilk mezunlarını alırken ne de gururluyduk... Şu an ne halde/haldeyiz şaka gibi... 2005-2006 yılının 2. döneminde ilk kez okul bilişim for. öğret. görevlendirmeleri başladı ve o görevlendirmelerde BT öğretmeni bizlere görev verilmedi. 2006-2007 yılı ilk dönemi ile birlikte BT öğretmeni olarak bizler de görev alabilmeye başladık. Görevlendirme almadığınız bir okulda okul idaresi sizden yardım istediğinde BT alanında onlara yardım etmek sizin insiyatifinizde... Ama diğer durumda ücretinizi aldığınız için göreviniz oluyor. Birinci durumda iki taraf için karşılıklı çıkar ilişkisi gelişiyor. Bu olay her zaman geçerli olmayacaktır tabi.Bu biraz sizin dik duruşunuza bağlı. Görev alanları anlasam bile kendi ilçemde hele hele bu şartlarda görev kabul edenlerin yüksekliği beni ciddi şaşırttı. Ancak keşke 2018 yılında zorunlu dersleri 7-8. sınıflardan alınıp 5-6. sınıflara kaydırıldığında yeri göğü inletip kararı geriye döndüren Teknoloji ve Tasarım öğretmenlerininkine benzer bir birlikteliğimiz olsa.

Hocalarim hangi branşta var yos benzeri bir görev Allah aşkına? Sonra müdür şunu dedi yok öbür okula git dedi ? Öğretmen öğretmendir.
sertifikası olupta başvuran bütün branşlarda yos gördüm şimdiye kadar özellikle matematik ingilizce beden eğitimi öğretmenleri bana ilginç gelmiştir ...

Ne alaka hocam önce okuduğunuzu anlayın burada çok farklı bir şey yazıyor. Biz burada fikre değil üsluba tepki gösterdik. Siz de üslubunuza dikkat edin hayatımızdan çıkın falan arabeske gerek yok. Ben de dersi ön planda tutuyorum yos mos umrumda değil. Tabii ki ders sayısı yüksek olsa kimse hiçbir şeyin zorunda kalmaz minnet etmez. Ama yöneticilerin zorlamalarıyla oluşan mağduriyetler de var şu an gündemde ve kendi hayatının mücadelesi içinde öğretmenin bir tanesi çıkış yolu arıyor ne yapabilirim diyor. Bunun cevabı gidin teknisyen olun falan değildir. Asıl yos almayınca sistemin değişeceğine inanmanız çok saçma ve acizce. Bir sistemi ancak içinde olursanız şekillendirirsiniz yoksa sertifikasıyla görev alan diğer branşların şekillendirdiği bir sisteme uzaktan izlersiniz. Ayrıca herkes istediğini olur size soracak da değiliz haddinizi bilin önce madem yos olmakla alakanız yok burada yos mağduru bir öğretmen bilgi almaya çalışıyor bu başlıkta sizin ne işiniz var? Ona buna akıl vereceğinize siz çıkın boş kalabalık yapmayın
taşı gediğine koymak nedir yapıştırmışın hocam helal sana 👏 👏 👏

Hocam sizin mantığınıza göre sendikalardan istifa etmek de boş.içlerinde kalıp sekillendirmek gerek ayrıca yıllarca sistemin içinde kaldınız iyi yönde ne değişiklik yapabildiniz ne gördünüz.ben görev almadım.sartlar değişir değişmez bu benim elimde değil ama en azından kendime karşı başım dik
walla bizim de başımız son derece dik.. okulda sizin kaçtığınız işleri yapıyoruz ve ücretini de hak ederek alıyouz.. madem yos değilsiniz, buraya çözüm yazmayacaksanız yorum yapmak için yorum yapmayın.. siz yos almadınız da sorun çözüldü mü? ders saati arttı mı? söylediniz mi duyurdunuz mu herkese yos almayalaım birlik olalım arkadaşlar diye?
fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış..
dağa küsmeyenlere de küfürler etmiş, hakaretler etmiş o misal komiksiniz..

hepimiz aslında dersimizi ve itibarımızı geri istiyoruz..
buna yos almak zorunda kalanlar da dahil..
ama siz, kendinize düşman üretmeyle uğraşıyorsunuz..
birlik olmak yerine..
biz, siz neden yos almıyorsunuz demezken, yos almak zorunda kalanları anlamayı dahi düşünmüyor,
yos alanları yeğitek yalakası, hain olarak yaftalıyorsunuz..
bilişim dersi düşmanlarının ekmeğine yağ sürüyorsunuz..
kimse bayıla bayıla yos almıyor..
mecbur kaldığı için alıyor.. biraz empati lütfen..

Son düzenleme:
walla bizim de başımız son derece dik.. okulda sizin kaçtığınız işleri yapıyoruz ve ücretini de hak ederek alıyouz.. madem yos değilsiniz, buraya çözüm yazmayacaksanız yorum yapmak için yorum yapmayın.. siz yos almadınız da sorun çözüldü mü? ders saati arttı mı? söylediniz mi duyurdunuz mu herkese yos almayalaım birlik olalım arkadaşlar diye?
fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış..
dağa küsmeyenlere de küfürler etmiş, hakaretler etmiş o misal komiksiniz..
Çözüm belli ama nedense anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Ayrıca işten kaçtığımız yok kendimize değer veriyoruz. Görev almadık sorun çözülmedi bunun nedeni sizin gibi "bize ne gözle bakarsanız bakın ek dersimizi kesin hatta kullandığınız dil bizi aşağılasa bile başımız dik şekilde işimizi yaparız" diyenler. Siz fare dağa küsmüş diyebilirsiniz biz ise karınca misali tarafımız belli olsun deriz

Sürekli çözüm önerileri diyorsunuz da görev alanların çözüm önerisi ne acaba.

Neyse siz işinizi iyi yapın yegitektekiler de sizi görüp aferin desin belki o zaman insafa gelip nöbet ücretinizi verirler

Son düzenleme:
Zamanında amcam, Çorlu'da bir fabrikada işçi olarak çalışıyormuş. İş şartlarını hergün ağırlaştıran ve ücret konusunda taviz vermeyen patrondan ümidi kesince, grev kararı almışlar. 350 kişilik fabrikada 200 kişiye yakın işçi grev yapıp iş bırakmış (Bunlardan birisi de amcam). Fakat geri kalanlar sabredin, şükredin nidalarıyla işi bırakmamışlar (Amcamdan öğrendiğim bir tabir : Grev Kırıcılar) neyse aradan 2 hafta kadar geçiyor ama üretim devam ediyor. Hiçbir aksama yok lakin şöyle bir durum var; çalışan işçilerin vardiya sayıları arttırılıyor ve gece gündüz, tatil vs. demeden bunlar habire çalıştırılıyor. 2 haftanın sonunda işveren grev kararı alanları bir şekilde işten çıkarıyor...Durun işin güzel kısmı şurada, işten çıkarılanlardan sonra kalanlarla işin bir şekilde yürüdüğünü gören patron yoğun mesai ve tatil, izin gibi haklar kısıtlayıp, çok cüzi bir zam yapılıyor ve o 350 kişinin işini, 50 kişi daha alıp kalanlara yaptırıyor...
Şimdi bu olayın açıklamasına girsem bir bu kadar daha yazmam lazım ama dersim bitti, eve gidip dinlenmem lazım... Kalanlara iyi çalışmalar diliyorum.

Hocam sizin mantığı anlamadım ama, geçmişe dönüp baktığımda; BTR olduk ta ne oldu? Senelerce işin içindeyken BTR normu mu geldi? Ya da ders saatimiz mi arttı? TÜBİTAK projeleri, akıllı thata kurulumları, Lab kurulumları, MEBBİS, EBYS...sv. birçok yapının içinde aktif olarak yıllarca görev aldık...Eee ne değişti? Herkez kendi fikrinde ve bakış açısında kendini haklı görebilir ama; iş dönüp dolaşıp sonuca bakar ve orada gerçek manada kimin haklı olduğu ortaya çıkar. Şahsi fikrim kendi kuyumuzu kazdık, şimdide içini çamurla dolduruyoruz.
hocam hiçbir fedakarlık cezasız kalmıyor

Zamanında amcam, Çorlu'da bir fabrikada işçi olarak çalışıyormuş. İş şartlarını hergün ağırlaştıran ve ücret konusunda taviz vermeyen patrondan ümidi kesince, grev kararı almışlar. 350 kişilik fabrikada 200 kişiye yakın işçi grev yapıp iş bırakmış (Bunlardan birisi de amcam). Fakat geri kalanlar sabredin, şükredin nidalarıyla işi bırakmamışlar (Amcamdan öğrendiğim bir tabir : Grev Kırıcılar) neyse aradan 2 hafta kadar geçiyor ama üretim devam ediyor. Hiçbir aksama yok lakin şöyle bir durum var; çalışan işçilerin vardiya sayıları arttırılıyor ve gece gündüz, tatil vs. demeden bunlar habire çalıştırılıyor. 2 haftanın sonunda işveren grev kararı alanları bir şekilde işten çıkarıyor...Durun işin güzel kısmı şurada, işten çıkarılanlardan sonra kalanlarla işin bir şekilde yürüdüğünü gören patron yoğun mesai ve tatil, izin gibi haklar kısıtlayıp, çok cüzi bir zam yapılıyor ve o 350 kişinin işini, 50 kişi daha alıp kalanlara yaptırıyor...
Şimdi bu olayın açıklamasına girsem bir bu kadar daha yazmam lazım ama dersim bitti, eve gidip dinlenmem lazım... Kalanlara iyi çalışmalar diliyorum.
grev yapalım, protesto edelim, btr görevi almayalım dediniz, eylem yaptınız da bizim mi haberimiz yok?
ben yaptıklarımı buraya yazsam sığmaz..
en basit örnekleriyle sendikaların hepsine rapor gönderdik,
sendikaların eylemlerine katıldık,
twitter eylemleri başlattık dersimizi geri istiyoruz diye,
bte derneğindekilerle tartıştık dersimize sahip çıkın diye..
siz neler yaptınız btr görevi almama haricinde çok merak ettim..
grev kırıcı veya yeğitektekilere yalakalık yapanlar olarak yaftalarken insanları
bi durun düşünün bu insanların neden ekderse ihtiyacı var acaba diye,
sonra da kendinize bi sorun bununla iligli herhangi bir eyleme katıldım mı diye..

• Beğen
Tepkiler: omd
grev yapalım, protesto edelim, btr görevi almayalım dediniz, eylem yaptınız da bizim mi haberimiz yok?
ben yaptıklarımı buraya yazsam sığmaz..
en basit örnekleriyle sendikaların hepsine rapor gönderdik,
sendikaların eylemlerine katıldık,
twitter eylemleri başlattık dersimizi geri istiyoruz diye,
bte derneğindekilerle tartıştık dersimize sahip çıkın diye..
siz neler yaptınız btr görevi almama haricinde çok merak ettim..
grev kırıcı veya yeğitektekilere yalakalık yapanlar olarak yaftalarken insanları
bi durun düşünün bu insanların neden ekderse ihtiyacı var acaba diye,
sonra da kendinize bi sorun bununla iligli herhangi bir eyleme katıldım mı diye..
Kendi adıma konuşayım, bu dediklerinizin hepsini ve daha fazlasını yaptım. (Eminim ki bu konuda gerçekten tepki koyup görev almayan hocalarımda en az benim kadar mücadele etmiştir bu alanlarda ve daha fazlasında). Sonuç alamayınca son olarak bu dayatılan ve "Siz öğretmen olmaya layık değilsiniz, bizim istediğimiz şartlarda ve koşullarda istediğimizi yapacaksınız!" anlamına gelen dayatma görevi almadık. Yani sizin düşüncenizle ne gerek var bunları dediğiniz; idarecilerimizle ters düştük, ders doldurmak için 3-4 okula görevlendirildik....v.s. ama buna rağmen görev almadık (Ayrıca ek ders için yapıyorum diyorsunuz ya, ek ders vs gibi haklar şu an için verilmiyor). İleri de bu ders bu hale gelirken ne yaptınız diyenlere karşı "Herşeyi göze alarak, her baskıya karşı kendimizi ve dersimizi ezdirmemeye çalıştık. Sonuç ne olursa olsun bir mücadeleyi en riskli noktada savunduk." diye başımız dik bir şekilde cevap verebileceğiz.
Son olarak yukarıda yaptıklarınızı gerçekten yapmış olsaydınız, böyle teslimiyetçi bir şekilde boynunu büküp, bu saçma kararı verenlerin yanında yer almazdınız. Ama unutmayın bu branşın tarihinde; bu işe her riski göze alıp karşı çıkanlar ile ilk baskıda herşeyi kabul edip, bireysel çıkarları için "Kimse yapmazsa ben yaparım efendim." diyenleri yazacaktır.

Son düzenleme:
Kendi adıma konuşayım, bu dediklerinizin hepsini ve daha fazlasını yaptım. (Eminim ki bu konuda gerçekten tepki koyup görev almayan hocalarımda en az benim kadar mücadele etmiştir bu alanlarda ve daha fazlasında). Sonuç alamayınca son olarak bu dayatılan ve "Siz öğretmen olmaya layık değilsiniz, bizim istediğimiz şartlarda ve koşullarda istediğimizi yapacaksınız!" anlamına gelen dayatma görevi almadık. Yani sizin düşüncenizle ne gerek var bunları dediğiniz; idarecilerimizle ters düştük, ders doldurmak için 3-4 okula görevlendirildik....v.s. ama buna rağmen görev almadık (Ayrıca ek ders için yapıyorum diyorsunuz ya, ek ders vs gibi haklar şu an için verilmiyor). İleri de bu ders bu hale gelirken ne yaptınız diyenlere karşı "Herşeyi göze alarak, her baskıya karşı kendimizi ve dersimizi ezdirmemeye çalıştık. Sonuç ne olursa olsun bir mücadeleyi en riskli noktada savunduk." diye başımız dik bir şekilde cevap verebileceğiz.
Son olarak yukarıda yaptıklarınızı gerçekten yapmış olsaydınız, böyle teslimiyetçi bir şekilde boynunu büküp, bu saçma kararı verenlerin yanında yer almazdınız. Ama unutmayın bu branşın tarihinde; bu işe her riski göze alıp karşı çıkanlar ile ilk baskıda herşeyi kabul edip, bireysel çıkarları için "Kimse yapmazsa ben yaparım efendim." diyenleri yazacaktır.
"Son olarak yukarıda yaptıklarınızı gerçekten yapmış olsaydınız" derken beni yalancılıkla mı itham ediyorsun? açık konuş..
yaptıklarımı buraya ispatlarsam özür dileyecek misin?

görev almayalım, btr olmayalım diye bir karar aldınız mı? çağrı yaptınız mı, nerelerde yaptınız merak ettim..
yoksa sadece bir temenni mi bu? ki görev alanları böyle ihanetle suçlayabiliyorsunuz?

öğretmenlik haklarımız korunarak görevlendirme yapılırsa olur seve seve tüm görevleri yaparım ama kafam rahat değil arkadaş ben de öğretmenim bu kadar ezik olmayalım ilk dönem görev aldım ama böyle devam ederse alamam

görev almayalım, btr olmayalım diye bir karar aldınız mı? çağrı yaptınız mı, nerelerde yaptınız merak ettim..
yoksa sadece bir temenni mi bu? ki görev alanları böyle ihanetle suçlayabiliyorsunuz?
Bunun için karar alınmasına neden taktınız hocam? dağdan aşağı üzerimize bir kaya geliyor, sırayla evleri, tarlaları bağ bahçeleri yıkıp geöiyor. Burada kayanın sonraki hedefinde bizi ezip geçeceği malum. Bu durumda kaçmak için resmi bir karar falan mı gerekli? Tehlike işte, geliyor ve büyük zarar verecek. Bu işte bunun gibi, buradaki yazılarımı okusaydınız ve sürece az çok hakim olsaydınız; inanın bu dönem ya da en azından önümüzdeki dönem bu görevi tepki vermek adına almazdınız. Bakın 22. yılı bitiren bir zümreniz olarak söylüuorum. Bu 20 yıl içerisinde ders ilk gözden çıkarıldığından itibaren çağın en önemli derslerindne birisinin nasıl peyder pey yokedildiğine şahit oldum. İster inanın ister inanmayın her seferinde baştakiler bu sessiliğimizden dolayı dozu daha da arttırarak bu noktaya getirdiler. İleride ders tamamen kaldırılıp, tekniker ya da teknisyene benzeyen (ki şu anda buna YOS diyorlar) bir unvan açıp toptan oraya nakil olursak ta artık şaşırmam. Benim ve benim gibi düşünenlerin feryadı bir sonraki adımlarının YOS tan daha beter olacağını görmemizdendir.

Son düzenleme:
Bunun için karar alınmasına neden taktınız hocam? dağdan aşağı üzerimize bir kaya geliyor, sırayla evleri, tarlaları bağ bahçeleri yıkıp geöiyor. Burada kayanın sonraki hedefinde bizi ezip geçeceği malum. Bu durumda kaçmak için resmi bir karar falan mı gerekli? Tehlike işte, geliyor ve büyük zarar verecek. Bu işte bunun gibi, buradaki yazılarımı okusaydınız ve sürece az çok hakim olsaydınız; inanın bu dönem ya da en azından önümüzdeki dönem bu görevi tepki vermek adına almazdınız. Bakın 220. yılı bitiren bir zümreniz olarak söylüuorum. Bu 20 yıl içerisinde ders ilk gözden çıkarıldığından itibaren çağın en önemli derslerindne birisinin nasıl peyder pey yokedildiğine şahit oldum. İster inanın ister inanmayın her seferinde baştakiler bu sessiliğimizden dolayı dozu daha da arttırarak bu noktaya getirdiler. İleride ders tamamen kaldırılıp, tekniker ya da teknisyene benzeyen (ki şu anda buna YOS diyorlar) bir unvan açıp toptan oraya nakil olursak ta artık şaşırmam. Benim ve benim gibi düşünenlerin feryadı bir sonraki adımlarının YOS tan daha beter olacağını görmemizdendir.
walla hocam helal olsun.. 👏 220 yıldır bilişim öğretmeni olarak çalışıyor ve sizin gibi davranmayanları direk süreçten sorumlu tutmayı çok iyi biliyorsunuz.. o zaman sizden daha kıdemli biri olarak ben de size bazı eleştirilerde bulunayım..
ben 2002 ilk mezunlarındanım..
yani sürece sizden daha hakimim bir kere..
ve bu btr, yos, formatörlük adına ne koyarsanız koyun , derslerimizin kaldırılması, özlük haklarımızın elimizden alınması, 1, 2 yıllık bir sürecin sonucu değil..
görev almamak da bunun çözümü değil..
zamanında formatörlük kursuyla binlerce başka branşlardaki öğretmenlere formatörlük verildi..
siz görev almazsanız onlar alacak..
onlar da almazsa formatörlük yazısında "varsa okul btrsi yapar, olmaması haricinde okul bilişim öğretmeni sorumludur, o da olmaması halinde müdür yardımcısı sorumludur" yazısı vardı eski yazılarda..
yani benim işim değil, ben dersime girer çıkarım gerisi beni ilgilendirmez derseniz, ya müdürle ya da ilçe milli eğitimle ters düşersiniz..
bu tabi sizin tercihiniz ama nasıl ki bir müzik öğretmeni ben koro çalıştırmam, bir beden eğitimi öğretmeni ben takım çalıştırmam, bir rehber öğretmen ben okul tanıtım toplantısına katılmam diyemediği gibi okulun bilişim öğretmeni okulun web sayfasından ben sorumlu değilim beni ilgilendirmez diyemez..
haa ben derim diyosanız da okul okul gezmeyi göze alırsınız..
keşke görev almamak sorunu çözseydi..
bizim sorunumuz zaten birlik olamamız..
size göre görev almamak işten kaçmak sorunu çözecek olabilir..
ben sistemin içinde olup mücadelemi ilçe koordinatörleriyle, gerekirse il koordinatörleriyle gerekirse bakanlık birimlerine ulaşmaya ve anlatmaya çalışarak vereceğim.. bu da sizi ilgilendirmez..
bilişim teknolojileri tarihinde sizin adınız da işten kaçanlar olacak yazacaktır merak etmeyin..
tekrar sözümü tekrar edeyim..
fare dağa küsmüş, dağın haberi olmamış..
bizim tarafımız belli, kimsenin adamı değiliz ama işten kaçıp tüm bilişimcilerin arkasından "tembel bilişimciler, işten kaçan bilişimciler" dedirtenlerden, bilişim öğretmenlerinden nefret ettirenlerden de olmayacağız!
işimizi öyle iyi yapacağız ki bize muhtaç olduklarını anlayacaklar ve eksikliğimizi hissedecekleri için dersimizi seçmeye devam edecekler!
ayinesi iştir kişinin.. lafa bakılmaz..
aslında bilişim dersinin azalmasına sebep olan sizlersiniz.. siz görev almayınca müdürünüz dersinizi seçmiyor..
dersimiz azalıyor.. bilin istedim..

iyi günler dilerim..

işimizi öyle iyi yapacağız ki bize muhtaç olduklarını anlayacaklar ve eksikliğimizi hissedecekleri için dersimizi seçmeye devam edecekler

neden beden eğitimi öğretmenleri sürekli takım mı çalıştırıyor veya müzik öğretmenlerinin her okulda korosu var da benim mi haberim yok. neden seçmesi için uğraşıyoruz müdürle. direk @cronos23 hocamızın dediği gibi küçükte olsa tepkimizi ortaya koymak. dersimizin seçilmesi değil tüm kademelerde zorunlu hale gelmesi için uğraşmak. zaten bu ek ders durumunu branş dışı eğitim alan yos lara yönelik çıkardılar. onların hiç biri derse girmek istemeyip, sadece btr olmaktı. bir de imam hatiplerde müdürler istedi diye 1 saate düşmedi değil mi dersimiz ve ya çydem olan okullarda kaldırılan dersi müdürlerde istememiştir diye düşünüyorum. yani sadece müdüre çok çalıştığımızı gösterip ders seçtirmeye çalışmak değil durum hocam
saygılar..

Hocam siz tepkisiliğinize kılıf uydurmak için envayi çeşit cümle kurmuşsunuz. Bunlar bahane, "
işimizi öyle iyi yapacağız ki bize muhtaç olduklarını anlayacaklar ve eksikliğimizi hissedecekleri için dersimizi seçmeye devam edecekler!
ayinesi iştir kişinin.. lafa bakılmaz..
" bu ne demek? demekki 22 yıldır işinizi iyi yapmadığınızdan, eksikliğimizi hissetmemişler. Bu nasıl mantık? senelerdir yapmadığımız iş kalmadı. Daha nasıl anlayacaklar bizim önemimizi?

Son düzenleme:
"Aslında bilişim dersinin azalmasına sebep olan sizlersiniz.. siz görev almayınca müdürünüz dersinizi seçmiyor.."
Zeytinyağı sizi görse üste çıkma yeteneğinden utanırdı? Asıl sizin gibi "ne iş olursa yaparım canım müdürüm, hatta şuralara da elim değimişken paspas atayım" diyen zihniyetler yüzünden bu ders bu hale geldi. "siz görev almayınca müdürünüz dersinizi seçmiyor.." Allah aşkına şu cümlenin bir mantıklı yerini söyleyin. Biz görev almayınca müdürler dersi seçmiyormuş :D hocam siz BT öğretmeni olduğunuza emin misiniz? Yoksa senelerdir angarya iş yapmaktan öğretmen olduğunuzu mu unuttunuz?

"zamanında formatörlük kursuyla binlerce başka branşlardaki öğretmenlere formatörlük verildi.." BT öğretmenleri olmasaydı bunlar daha akıllı tahtaya format atamıyorlardı (Az bir kesim olan istisnaları dışında tutuyorum). Büyük çoğunluğundan verim alınamadı.

"kimsenin adamı değiliz ama işten kaçıp tüm bilişimcilerin arkasından "tembel bilişimciler, işten kaçan bilişimciler" dedirtenlerden, bilişim öğretmenlerinden nefret ettirenlerden de olmayacağız!" İşten kaçmak mı? senelerdir TÜBİTAK tan tutun, ERASMUS tan tutun, teknik personel işlerinden tutun, idari işlerden tutun yapılmayan işler yapıldı...Sonuç? Koca bir hiç... Ben afedersiniz enayi gibi herşeye kosturunca adamlar "Hocam bizim uydu bozuldu bakar mısın" diyecek kadar küstahlaştılar. Ne zamanki her istediklerini yapmayıp rest çektim o vakit "Hocam" demeye başladılar.
Sizdeki problem basitçe şu; idareye ve müdürlüğe karşı şirin görünmek için her işi yapmaya hazırsınız. Bunu yaparak dersin geri geleceğini ya da sizin tabirinizle "İdarecinin dersi seçtireceğini" zannediyorsunuz. Büyük bir yanılgı içerisindesiniz. İroni olsun diye bir yerde yazmıştım "Biz böyle her işe koşarsan, yarın birisi çıkıp tuvaletlere de bir su tutsanız, zaten pek bir işiniz yok öğrencilere serviste rehberlik yapsan, dün çok kar yağdı bir zahmet şu küreği kapıverde karı küre...vs." istekler sizin tepkisilik ve angarya iş hevesiniz yüzünden sonunca gerçek olacak.

Son düzenleme:
Bizim okulda 38 tane akıllı tahta var.Karsimizda imam hatip ortaokulu var.Aramiz sadece 10 metre.Ne bizim müdür ne de ilce meb oradaki öğretmeni bizim okula getiremedi.Hatta adama öğle arası cay kahve İskender söylediler yine gelmedi.
Müdür de teknolojiden anlıyor diye benim ismimi ilçeye vermiş ben yaptım.

Son düzenleme:
Ben pardus filan yükleyemem isterlerse atsınlar yos'luktan canıma minnet.. 30 tane tahta. Öğretmenler daha windowsu beceremiyorlar. Zaten tahtalar can çekişiyor faz2 bizimkiler sürekli sorun çıkarmaya başladılar.

güzel çalışan stabil ve sorunsuz bir şekilde en azından ofis ve pdf uygulamalarında sorun plmayan hazır paket pardus varsa aslında windowstan bin kat iyidir çünkü virüs derdi yok artı kullanabilen olmayacağı için kolay kolay da bozulmaz var mı öyle bir paket indirelim

Bizim okulda 38 tane akıllı tahta var.Karsimizda imam hatip ortaokulu var.Aramiz sadece 10 metre.Ne bizim müdür ne de ilce meb oradaki öğretmeni bizim okula getiremedi.Hatta adama öğle arası cay kahve İskender söylediler yine gelmedi.
Müdür de teknolojiden anlıyor diye benim ismimi ilçeye vermiş ben yaptım.
Bu bilgisayar ogretmenini tebrik eder, alnından öperim.
O işini yapmış hocam onu öpeceğine dön kendi müdürüne tükür.

"Aslında bilişim dersinin azalmasına sebep olan sizlersiniz.. siz görev almayınca müdürünüz dersinizi seçmiyor.."
Zeytinyağı sizi görse üste çıkma yeteneğinden utanırdı? Asıl sizin gibi "ne iş olursa yaparım canım müdürüm, hatta şuralara da elim değimişken paspas atayım" diyen zihniyetler yüzünden bu ders bu hale geldi. "siz görev almayınca müdürünüz dersinizi seçmiyor.." Allah aşkına şu cümlenin bir mantıklı yerini söyleyin. Biz görev almayınca müdürler dersi seçmiyormuş :D hocam siz BT öğretmeni olduğunuza emin misiniz? Yoksa senelerdir angarya iş yapmaktan öğretmen olduğunuzu mu unuttunuz?
dinime küfreden müslüman olsa diye bir tabi vardır..
işten kaçanlar kalkmış bana sen de yapma diyor..
derdi öğrenci değil, ders değil..
derdi kaçmak, iş yapmamak 😂 😂 😂
sonra da diyor ki yerlere de paspas atarsınız😂😂😂
dersimiz sizin gibi kaçanlar yüzünden azaldı.. bunu anlayın artık..

ilksms
Geri