Bunun için karar alınmasına neden taktınız hocam? dağdan aşağı üzerimize bir kaya geliyor, sırayla evleri, tarlaları bağ bahçeleri yıkıp geöiyor. Burada kayanın sonraki hedefinde bizi ezip geçeceği malum. Bu durumda kaçmak için resmi bir karar falan mı gerekli? Tehlike işte, geliyor ve büyük zarar verecek. Bu işte bunun gibi, buradaki yazılarımı okusaydınız ve sürece az çok hakim olsaydınız; inanın bu dönem ya da en azından önümüzdeki dönem bu görevi tepki vermek adına almazdınız. Bakın 220. yılı bitiren bir zümreniz olarak söylüuorum. Bu 20 yıl içerisinde ders ilk gözden çıkarıldığından itibaren çağın en önemli derslerindne birisinin nasıl peyder pey yokedildiğine şahit oldum. İster inanın ister inanmayın her seferinde baştakiler bu sessiliğimizden dolayı dozu daha da arttırarak bu noktaya getirdiler. İleride ders tamamen kaldırılıp, tekniker ya da teknisyene benzeyen (ki şu anda buna YOS diyorlar) bir unvan açıp toptan oraya nakil olursak ta artık şaşırmam. Benim ve benim gibi düşünenlerin feryadı bir sonraki adımlarının YOS tan daha beter olacağını görmemizdendir.
walla hocam helal olsun..

220 yıldır bilişim öğretmeni olarak çalışıyor ve sizin gibi davranmayanları direk süreçten sorumlu tutmayı çok iyi biliyorsunuz.. o zaman sizden daha kıdemli biri olarak ben de size bazı eleştirilerde bulunayım..
ben 2002 ilk mezunlarındanım..
yani sürece sizden daha hakimim bir kere..
ve bu btr, yos, formatörlük adına ne koyarsanız koyun , derslerimizin kaldırılması, özlük haklarımızın elimizden alınması, 1, 2 yıllık bir sürecin sonucu değil..
görev almamak da bunun çözümü değil..
zamanında formatörlük kursuyla binlerce başka branşlardaki öğretmenlere formatörlük verildi..
siz görev almazsanız onlar alacak..
onlar da almazsa formatörlük yazısında "varsa okul btrsi yapar, olmaması haricinde okul bilişim öğretmeni sorumludur, o da olmaması halinde müdür yardımcısı sorumludur" yazısı vardı eski yazılarda..
yani benim işim değil, ben dersime girer çıkarım gerisi beni ilgilendirmez derseniz, ya müdürle ya da ilçe milli eğitimle ters düşersiniz..
bu tabi sizin tercihiniz ama nasıl ki bir müzik öğretmeni ben koro çalıştırmam, bir beden eğitimi öğretmeni ben takım çalıştırmam, bir rehber öğretmen ben okul tanıtım toplantısına katılmam diyemediği gibi okulun bilişim öğretmeni okulun web sayfasından ben sorumlu değilim beni ilgilendirmez diyemez..
haa ben derim diyosanız da okul okul gezmeyi göze alırsınız..
keşke görev almamak sorunu çözseydi..
bizim sorunumuz zaten birlik olamamız..
size göre görev almamak işten kaçmak sorunu çözecek olabilir..
ben sistemin içinde olup mücadelemi ilçe koordinatörleriyle, gerekirse il koordinatörleriyle gerekirse bakanlık birimlerine ulaşmaya ve anlatmaya çalışarak vereceğim.. bu da sizi ilgilendirmez..
bilişim teknolojileri tarihinde sizin adınız da işten kaçanlar olacak yazacaktır merak etmeyin..
tekrar sözümü tekrar edeyim..
fare dağa küsmüş, dağın haberi olmamış..
bizim tarafımız belli, kimsenin adamı değiliz ama işten kaçıp tüm bilişimcilerin arkasından "tembel bilişimciler, işten kaçan bilişimciler" dedirtenlerden, bilişim öğretmenlerinden nefret ettirenlerden de olmayacağız!
işimizi öyle iyi yapacağız ki bize muhtaç olduklarını anlayacaklar ve eksikliğimizi hissedecekleri için dersimizi seçmeye devam edecekler!
ayinesi iştir kişinin.. lafa bakılmaz..
aslında bilişim dersinin azalmasına sebep olan sizlersiniz.. siz görev almayınca müdürünüz dersinizi seçmiyor..
dersimiz azalıyor.. bilin istedim..
iyi günler dilerim..