Yenilikçi Sınıf 3D Yazıcısı -Creality K1C

Kodla Büyü
Hocam nasıl yapılır videosu çek at daha çok izlenir mesela şöyle nasıl gcode çevrilir vesaire. En çok araba videoları izlenir diyecektim ki farkındasın ford focus 2011 otomatik marş motoru.... En çok izlenen video
Haklısın hocam. Ama onu yapacak ne vaktim var ne isteğim :).Çok izlenmesi de umrumda değil, Youtube'u biraz da kendi videolarım için depo olarak kullanıyorum. Görmüşsündür bir sürü farklı alandan farklı videolar var.

Focus marş motoru ve volan arızası da kendi yaşadığım ve çözüm aradığım bir konuydu. Videosunu da niye yükledim hatırlamıyorum bile.

Haklısın hocam. Ama onu yapacak ne vaktim var ne isteğim :).Çok izlenmesi de umrumda değil, Youtube'u biraz da kendi videolarım için depo olarak kullanıyorum. Görmüşsündür bir sürü farklı alandan farklı videolar var.

Focus marş motoru ve volan arızası da kendi yaşadığım ve çözüm aradığım bir konuydu. Videosunu da niye yükledim hatırlamıyorum bile.
Marş motoru volana sürtüyormuş. Aynen depo gibi benim düğün videosu var liste dışı ayarda

arkadaşlar crelaty yazıcıda filament değiştirdikten sonra filament arkada takılmış ve yazıcı boşa çalışmış bir süre sonra filamenti yerinden çıkardım tekrar takayım dedim ama filamenti çekmiyor artık ve extruder tak tak die ses çıkarıyor ne yapmamı önerirsiniz...kendim söküp bakayım mı içine yoksa garantiye mi vereyim... nette baktım bir çok kişi o ekstruderı söküp yapmış .. bazılarınınkinde extruderdaki çarklar kırılmış

Exteuder un üstündeki plastik el ile çıkıyor sağda iki solda bir alyan vidayı söküp extruder u sokun onda da iki alyan vida var onuda sökün filament sıkıştırma yapmıştır kalitesiz bayat filament kopuyor orayı sıkıştırıyor bende de oldu söktüm ufak vir filament hotende giden filament deliğini tikamisti

Exteuder un üstündeki plastik el ile çıkıyor sağda iki solda bir alyan vidayı söküp extruder u sokun onda da iki alyan vida var onuda sökün filament sıkıştırma yapmıştır kalitesiz bayat filament kopuyor orayı sıkıştırıyor bende de oldu söktüm ufak vir filament hotende giden filament deliğini tikamisti
hocam aynen bir sürü video izledim bendeki durumun aynısı ama ben bunu yaparsam garantisi yanar mı ..içerdeki çarklar kırıksa

Yol hocam. 3d yazıcı olayında garanti biraz kağıt üstünde bişey çok şık arıza yapan bir makine

arkadaşlar crelaty yazıcıda filament değiştirdikten sonra filament arkada takılmış ve yazıcı boşa çalışmış bir süre sonra filamenti yerinden çıkardım tekrar takayım dedim ama filamenti çekmiyor artık ve extruder tak tak die ses çıkarıyor ne yapmamı önerirsiniz...kendim söküp bakayım mı içine yoksa garantiye mi vereyim... nette baktım bir çok kişi o ekstruderı söküp yapmış .. bazılarınınkinde extruderdaki çarklar kırılmış
evet arkadaşlar yaşadığım sorunu çözdüm...internetteki videoları izleyerek o filamaenti içine çeken extruderı açtım ve içinde bir parça filament nozzle giden kısmını tıkamış çıkardım ve tekrar taktım sorunum çözüldü.. yazıyı başka arkdaşlar yaşarsa diye yazıyorum

Bu yazıcılarda en dikkat edilmesi gereken şey kalibrasyon ve babystep ayarı yapılmadan kullanmamak. Bu hata extruder kısmındaki sert plastik aparatın kırılmasına sebep oluyor.
3d yazicilar için kullanilabilecek en iyi dilimleme programı Simplify3D programı. İsteyenler için bu yazıcı için profil paylasabilirim. Simplify3D programı da elimde var.

Bu yazıcılarda en dikkat edilmesi gereken şey kalibrasyon ve babystep ayarı yapılmadan kullanmamak. Bu hata extruder kısmındaki sert plastik aparatın kırılmasına sebep oluyor.
3d yazicilar için kullanilabilecek en iyi dilimleme programı Simplify3D programı. İsteyenler için bu yazıcı için profil paylasabilirim. Simplify3D programı da elimde var.
Hocam ben isterim. 3d dünyasında yeniyim profil çok işime yarar. Teşekkürler

Merhaba arkadaşlar, creality K1C'de iki renkli baskı yapan oldu mu? Alt taban ve metin yazdım, metnin farklı renkte olmasını istiyorum ama deneyen oldu mu?

Merhaba arkadaşlar, creality K1C'de iki renkli baskı yapan oldu mu? Alt taban ve metin yazdım, metnin farklı renkte olmasını istiyorum ama deneyen oldu mu?
curada nasıl yapıldığını anlatan video buldum ama curaya k1c yi eklemek sıkıntılı sanırım creality print de yapılır mı özellikle onu merak ediyorum.

Merhaba arkadaşlar topla halde öğrencilere anahtarlık çıkartırken çöp oluyor bunun için bir ayar yapmamız gerekiyor mu acaba

Merhaba arkadaşlar topla halde öğrencilere anahtarlık çıkartırken çöp oluyor bunun için bir ayar yapmamız gerekiyor mu acaba
Hocam bunun için ekstra bir ayar yapmanıza gerek yok.
Çöp oluyor derken sanırım anahtarlığın biri tabladan ayrılıyor ve ardından diğerlerinin de ayrılmasına neden oluyor sanırım.
Öncelikle tablanın temiz olmasını sağlayın. Su ve bulaşık deterjanı ile yıkayıp, kurulayın. Tabladan baskıları alırken mümkün olduğunca elinizi tablaya değdirmeyin (cildinizdeki yağ tablaya geçip, yapışmayı engeller).
K1C kullanıyorsanız yazdırmaya başlamadan ince ekrandaki Kalibre et seçeneği seçili kalsın. Böylece tabla yamukluğuna göre kendini ayarlayacaktır.
Sürekli aynı yerdeki anahtarlık kalkıyorsa tablada bir yamukluk olabilir.
Son olarak da tasarlanan anahtarlığın baskı almaya uygun olması gerekir. Yazıcılar havaya yazamazlar bunu unutmayalım.
Daha fazla öneri için, yazdırdığınınız anahtarlıkların resimlerini, çöp olduğundaki tablanın resmini eklemenizi tavsiye ederim.

Hocam creality ender 3 - s1 olarak ekleme yapmanız yeterli oluyor.
Teşekkür ederim hocam, arada gerekiyor cura o zaman işime yarar.
İki renkli baskı için de, çok farklı bir durum yokmuş aslında zaten, duraklatma tuşu var ona basıp filamenti geri çekip diğerini takmak işe yaradı.
şu videoyu izledim yetti, ilgilenen arkadaşlar için eklemiş olayım.

BBNET
Geri