Yeni uygulama ile 1.sınıf öğrencisi istenilen öğretmene atanabilir mi?

Kodla Büyü
Öğretmen arkadaşları eleştirince kızıyorlar ne çalışmaması filan . Veli olunca anlıyoruz işin ne olduğunu . Bizde hanımla kendimiz çalıştırdık çoğu zaman . Devlet bazı arkadaşlar için yatma yeri olmuş kimse kusura bakmasın . İyi okul iyi öğretmen ara dur bulabilirsen . Güya kayıt ücreti de yasak neredeyse istemeyen okul yok . Sorun etmedik gerci meb i biliyoruz ödedik . ( bağış .... )))
Kesinlikle altına senetli imza atarım. Hocam idareci olunca da rahat görebiliyorsunuz ama yetki ve etkiniz bir yere kadar. Hem veli şikayetleri ile hem gözlemler ile hem de kendimizin veli olması ile görülebiliniyor. Öğretmen arkadaşa veli işi ve öğrencisi ile ilgili soru soruyor ben bilmem kendiniz ne yaparsanız yapın diyor. Her mesleğe göre zorunlu emeklilik farklı yaşlarda olmalı. (mali haklarda denge ve hakkaniyet gözetilerek.) Bence öğretmenlerde zorunlu emeklilik 58-60'ı geçmemeli.
 
Arkadaşlar, benim gördüğüm tek açık çocuğunu erken yazdırıp okula göndermemek. Devamsızlıktan sınıf tekrarı oluyor ve sonraki sene öğretmen seçebiliyorsun.
Ama bunu da kim yapar bilemem
Bu nasil oluyor ki? Benim cocugum oyle yaptim ben sirf istedigim ogretmen var diye sistem hic musade etmedi. Bir yolu olan varsa nolur soylesin.
 
OKULLARA KAYIT SÜRECİ

Öğrencilerin okullara kayıt süreci ve bu süreçle ilgili oluşan sorunlara değinen Bakan Tekin "Adrese dayalı kayıt sistemine göre çocukları okullara yerleştiriyoruz. Fakat mevzuattan kaynaklanan boşlukları kullanan bazı veliler, belli okulları yoğun tercih ediyor. O zaman da kayıt tartışması başlıyordu" diyerek bu sene uygulanacak olan sistemle ilgili bilgi vererek şunları söyledi:

"O okulun kayıt bölgesindeki öğrencilerin kaydını otomatik yapıyoruz. Kayıt bölgesi dışından gelmek isteyen olursa da okul idaresi onları elektronik ortamda kaydediyor, öğrenci kotası dolmadıysa kurayla alacak. Bir de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüzün, ikametgâh verirken bir muvafakat belgesi var. Aile diyor ki ‘Benim çocuğum dayısının yanında kalıyor.’ Bunu kayıt için kullanıyorlardı, şu anda onlara da öncelik vermiyoruz. Onlar da ikinci plana kaldılar."

 
devlet okulları satılsın eğitim özelleştirilsin bu tür sorunlar kalmaz sorun kökten çözülür
 
ilksms
Geri
Üst